Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

razvano

Buna dimineata. Am cerut un sfat . Ma ajuta si pe mine cineva, va rog ??? wink.gif
tutumester
QUOTE(razvano @ Nov 7 2006, 09:24) *
Buna dimineata. Am cerut un sfat . Ma ajuta si pe mine cineva, va rog ??? wink.gif

poti folosi metaboxuri blum. o sa te tina. (cca 10 euro perechea). sunt sisteme mai solide, dar nu scapi sub 30 de neuroni)

ZenGo
Exista vre-o regula super-empirica de calcul al pretului unei mobile in functie de costul materialelor?
Ceva de genul:

Pret_Total = Cost_Materiale * 1.75

Nu fac mobila pe bani, dar m-a rugat un cunoscut sa-i fac vreo 2 dulapuri si un birou... Trebuie sa-i spun un pret si nu pot loa in calcul toti factorii gen: timp, benzina, uzura sculelor, consumabile, neuronii morti, etc.
angajatul
QUOTE(ZenGo @ Nov 7 2006, 14:39) *
Exista vre-o regula super-empirica de calcul al pretului unei mobile in functie de costul materialelor?
Ceva de genul:

Pret_Total = Cost_Materiale * 1.75

Nu fac mobila pe bani, dar m-a rugat un cunoscut sa-i fac vreo 2 dulapuri si un birou... Trebuie sa-i spun un pret si nu pot loa in calcul toti factorii gen: timp, benzina, uzura sculelor, consumabile, neuronii morti, etc.

in functie de nervi/timp/stare(stabilesti Y)...iar formula este :

Pret_total = Cost_Materiale * Y , y = 1,5....2
raduraf
QUOTE(danonino222 @ Nov 7 2006, 01:02) *
Salut,
Va rog sa ma ajutati va rog cu un sfat in legatura cu demontabilii Blum 42.0700 (catalog page 8.14) cu frezare de 25 ,excentric si surub. Conform formulei de calcul, desi calculez surubul centrat pe placa de 18mm la 9 (x in formula)- rezulta o frezare la distanta de 17mm fata de margine, am permanent o abatere de 1mm -2 mm , pentru ca probabil gaura data in pal-ul melaminat -adancime 27mm (pe cant ) "fuge".

-exista demontabili cu surub cu excentric (ar corecta abaterile surubului), poate alt producator ?
-exista un "best practice " pentru aplicarea gaurilor pentru surub ? in acest moment gauresc succesiv cu 3-4-5mm. Am vazut ca virutex are un system de aplicare a gaurilor, asemanator cu cel . Reduce timpul de executie si erorile la gaurire ?
-surubul are un guler tesit (un sector de cerc lipseste ) la imbinarea cu piesa rotunda, si nu m-am prins care este rolul lui .
In alta ordine de idei, cum sa procedez sa scort la fata in unghi drept o imbinare folosind acesti demontabili, caci cu eurosuruburi nu intampin acesta problema ?
Cele bune,
Dano

salut.din experienta mea pot sa iti zic ca gaurirea succesiva nu e cea mai buna solutie pt a da o gaura centrat.cel mai bine iti confectionezi un sablon format dintr-un cornier si o bucsa metalica (o teava scurta)prin care sa treaca spiralul.cel mai important e felul in care ascuti burghiul daca vrei sa dai gaura centrat.incearca sa il ascuti cu un unghiul mai mic si eventual din ascutire sa ii lasi si un mic varf de centrare dar tot cu bucsa obtii rezultatele cele mai bune.referitor la demontabilii blum eu am o alta problema:se umfla cantul in marginea placii in care il introduc.am incercat cu 3 freze cu dimensiuni diferite dar aceleasi rezultate,ori se umfla prea tare ori iese f usor si dupa strangere.

tesitura surubului ar trebui sa iti indice ca ai ajuns in pozitia de strangere optima si ar trebui sa fie paralele cu linia aceea ce desparte demontabilul din plastic in doua.
daca vrei sa scotin in unchi drept e mai greu dar poti incerca sa mai strangi o jumatate de tura in plus surubul din cant si sa strangi mai tare excentricul folosind o surubelnita mai lunga si cu priza mai buna pt mai multa forta dar nu obtii un 90 grade niciodata.

QUOTE(raduraf @ Nov 8 2006, 01:57) *
salut.din experienta mea pot sa iti zic ca gaurirea succesiva nu e cea mai buna solutie pt a da o gaura centrat.cel mai bine iti confectionezi un sablon format dintr-un cornier si o bucsa metalica (o teava scurta)prin care sa treaca spiralul.cel mai important e felul in care ascuti burghiul daca vrei sa dai gaura centrat.incearca sa il ascuti cu un unghiul mai mic si eventual din ascutire sa ii lasi si un mic varf de centrare dar tot cu bucsa obtii rezultatele cele mai bune.referitor la demontabilii blum eu am o alta problema:se umfla cantul in marginea placii in care il introduc.am incercat cu 3 freze cu dimensiuni diferite dar aceleasi rezultate,ori se umfla prea tare ori iese f usor si dupa strangere.

tesitura surubului ar trebui sa iti indice ca ai ajuns in pozitia de strangere optima si ar trebui sa fie paralele cu linia aceea ce desparte demontabilul din plastic in doua.
daca vrei sa scotin in unchi drept e mai greu dar poti incerca sa mai strangi o jumatate de tura in plus surubul din cant si sa strangi mai tare excentricul folosind o surubelnita mai lunga si cu priza mai buna pt mai multa forta dar nu obtii un 90 grade niciodata.

si sa nu uit:esti sigur ca abaterea e de la surub si nu de la frezarea pt demontabil?incearca cu alta freza eventual cu una cu 4 cutite,2 de prefrezare si 2 de degrosare si cu o gaura mai mica un pic decat diametrul varfului de centrare al frezei data in prealabil in foaia de pal
danonino222
QUOTE(raduraf @ Nov 8 2006, 01:02) *

si sa nu uit:esti sigur ca abaterea e de la surub si nu de la frezarea pt demontabil?incearca cu alta freza eventual cu una cu 4 cutite,2 de prefrezare si 2 de degrosare si cu o gaura mai mica un pic decat diametrul varfului de centrare al frezei data in prealabil in foaia de pal

Salut Raduraf,

multumesc de raspuns, acum am ajuns acasa si am vazut reply-ul tau.
explicatia ta privind tesitura are sens si intr-adevar e greu sa obtii un unghi de 90 grade si tensionare maxima a surubului in excentric (dat fiind pozitia sa in unghi fata de axa de atac a placii). Insa abaterea este datorata erorii de penetrare a placii in aglomeratul de PAL (am facut mai multe teste). Nu am avut probleme de frezare, si piesa circulara este chiar bine fixata in PAL. In legatura cu burghiele, folosesc din comert si nu stiu cum se poate modifica unghiul pe varful de centrare al burghiului.

Din pacate eu sunt amator si timpul pe care il petrec facand mobilier este foarte limitat si se limiteaza la piese personale.

Am reusit prin gauriri succesive sa mai corectez din eroare , mai greu este pentru placile mari unde am mai multe puncte de contact coliniare si unde eroarea de asamblare poate induce tensiune in placa.
Ideea este ca pierd f mult timp la masuratori. Am reusit sa inbin corpuri , dar cu erori mai mari decat in cazul eurosuruburilor.
Ma gandesc sa incerc si demontabilii hafele cu frezare de 15, dar la care intampin aceeasi problema ( bucsa de plastic in care se infileteaza tija).

Daca mai ai sugestii, sunt binevenite,
Cele bune,
Danonino
raduraf
QUOTE(danonino222 @ Nov 9 2006, 01:42) *
Salut Raduraf,
multumesc de raspuns, acum am ajuns acasa si am vazut reply-ul tau.
explicatia ta privind tesitura are sens si intr-adevar e greu sa obtii un unghi de 90 grade si tensionare maxima a surubului in excentric (dat fiind pozitia sa in unghi fata de axa de atac a placii). Insa abaterea este datorata erorii de penetrare a placii in aglomeratul de PAL (am facut mai multe teste). Nu am avut probleme de frezare, si piesa circulara este chiar bine fixata in PAL. In legatura cu burghiele, folosesc din comert si nu stiu cum se poate modifica unghiul pe varful de centrare al burghiului.

Din pacate eu sunt amator si timpul pe care il petrec facand mobilier este foarte limitat si se limiteaza la piese personale.

Am reusit prin gauriri succesive sa mai corectez din eroare , mai greu este pentru placile mari unde am mai multe puncte de contact coliniare si unde eroarea de asamblare poate induce tensiune in placa.
Ideea este ca pierd f mult timp la masuratori. Am reusit sa inbin corpuri , dar cu erori mai mari decat in cazul eurosuruburilor.
Ma gandesc sa incerc si demontabilii hafele cu frezare de 15, dar la care intampin aceeasi problema ( bucsa de plastic in care se infileteaza tija).
Daca mai ai sugestii, sunt binevenite,
Cele bune,

salut din nou!

in primul rand incearca sa te asiguri ca demontabili isunt ultima solutie la care apelezi,nu prima.daca nu tii neaparat ca mobilierul sa fie montat si demontat usor sau ca imbinarea sa se faca estetic si pe dedesuptul corpului de mobilier nu e neaparat necesar sa ii folosesti,iti dau batai de cap,de regula ei sunt folositi pt mobila in serie ce se realizeaza pe masini cu comanda numerica unde abaterea e f f f mica.

eu folosesc coltari metalici sau din plastic cu capac pt imbinari pe dedesuptul placii de pal.
burghiul il ascuti pe un polizor cu piatra diamantata pt rezultate bune sau pe orice polizor de costa 700 000 lei noname.oricum pt rezultate bune la fiecare 50-100 de gauri date ar trebui reascutit deoarece in componenta placii de pal intra si mici particule de nisip asa ca randamentul scade pe m,asura ce gauresti.
Danonino

planet
Va salut cu respect pe toti !

Sint nou venit pe acest forum si inainte de toate vreau sa va felicit pentru rabdarea si indemanarea voastra. coolspeak.gif
Sper sa ma bagati si pe mine in seama si sa-mi fie luata in cosiderare dorinta mea de a-mi trimite si mie cineva programele pe care le folositi voi si vi se par mai usor de folosit pt un incepator in creare de mobilier :
woody 2.0 + sawyer 1.6 ,complete ; Cutmaster 2D Pro; Optimik; Pro100; Plan IQ.

Adresa de email este: vladoneee@yahoo.com
Va multumesc anticipat !
antoniebanderas
Salut,

Caut pe cineva care sa-mi faca o masca de chiuveta de bucatarie (aprox 1.5 m inaltime, 1.5 latime cu 2 usi ) si un corp cu dulap de bucatarie de pus jos (1.5 inaltime cu 1.5 latime - 4 sertare pe role + blat pe post de masa) si unul suspendat (aprox 0.75 m inaltime cu 1.5 m) latime . Nu caut ceva lux dar vreau sa arate bine. Caut un om priceput si de cuvant.

Cam cat ar costa si cat ar dura - ma interesaza cineva din Ploiesti/Bucuresti.

Multumesc
roxmob

1.5m inaltime? pune ruleta si uita-te la 1.5 m cam pe unde ar fi inaltimea la cea (cel) care spala vase in aceea ghiuveta! cursing.gif cam potrivit ar fi intre 850 mm-950mm asta in functie cit de inalt este aragazul sau in alte cazuri daca se pune si masina de spalat tot in mobila se respecta inaltimea masinii ca sa poata trece blatul peste ea.
antoniebanderas
QUOTE(roxmob @ Nov 9 2006, 18:31) *
1.5m inaltime? pune ruleta si uita-te la 1.5 m cam pe unde ar fi inaltimea la cea (cel) care spala vase in aceea ghiuveta! cursing.gif cam potrivit ar fi intre 850 mm-950mm asta in functie cit de inalt este aragazul sau in alte cazuri daca se pune si masina de spalat tot in mobila se respecta inaltimea masinii ca sa poata trece blatul peste ea.

multam! asa sa fie atunci - inaltime 1 m in loc de 1.5. Se baga cineva cu un pret si-o executie?
Christiany
Salut. I-mi place forumul asta, si i-mi pare rau ca nu am dat peste el acum un an. In ceea ce priveste experienta mea, nu pot sa zic ca sunt chiar incepator, dar nici profi. Mai degraba un incepator de nivel 2 smile.gif

Ei, am tot citit ce am putut, si la ce am avut rabdare smile.gif am invatat lucruri noi si am gasit solutii la probleme pe care mi le-am pus. Oricum vreau in cele dintai sa va prezint doua din lucrarile mele (astea sunt de fapt toate lucrarile mele) Cand am facut acest birou, aveam experienta 0. I-mi cumparasem o mobila in camera cu 17 milioane, dar acum aveam nevoie si de un birou, dar finante subtirele. Asa ca mam apucat , mi-am desfacut mobila de 17 mil. , am studiat, si m-am apucat. Ce a iesit vedeti si voi. Ce nu a iesit, va spun eu: sertarul. Ei, datorita acestui forum acum stiu ce am gresit. Sapamana urma toare o sa fac un dulap si niste rafturi. O sa va arat despre ce e vorba la momentul respectiv. Poate va dau idei, sau poate mai i-mi dati si voi niste idei.

Acum vreau sa va prezint si un cuier facut de mine, dupa ce am prins putina experienta cu biroul, niste placi care incadreaza patul astfel ca primeste si design si vorba aia, nu stric peretele .
Christiany
QUOTE(irrational @ Nov 3 2006, 13:54) *
Salutare tuturor

Urmaresc de mai mult timp acest forum dar acum e prima oara cand postez aici.
Vreau sa construiesc un pat dublu si as avea nevoie de un sfat de la cei care au mai facut asa ceva. Am atasat si o poza cu planul patului (numai structura) asa cum l-am gandit eu, as avea cateva intrebari:

- sertarele as vrea sa le pun pe sina cu role de 600mm lungime dar dim sertareleor e de 600 x 1100mm, poate fi asta o problema? adica exista vre-o limitare la latime pt glisiere?

- exista vre-o imbinare solida (in T sau L) mai buna decat coltarele de metal pt paturi?

Patul trebuie sa fie foarte solid pt ca persoanele care v-or dormi in el sunt pe masura.

Cu ce soft ai facut patul ?
Berti
QUOTE(Christiany @ Nov 11 2006, 15:28) *
Cu ce soft ai facut patul ?

Dupa cat de nasol a iesit maparea texturilor, banuiesc ca-i vorba de-o vesiune de AutoCad!
Christiany
Asa, a idee, pt cei care sunt mai la inceput, uitati-va putin la mobila mea de bucatarie, o mobila de 26 de ani la care i-am schimbat doar fatada. Eu zic sa incepeti cu asa ceva pt. putina experienta
sorinmav
Salut !
Am folosit pentru prima oara cant abs de 2 mm pus de o firma din Iasi. Toate bune si frumoase numai ca exista o problema si anume cum procedez sa inlatur surplusul de adeziv care apare la imbinarea dintre abs si cantul palului. Vreau sa spun ca este foarte inestetic mai ales daca palul este de o culoare in contrast cu adezivul.
A mai pus cineva cant abs la postforming ? Si cum a iesit ?
La o mobila de bucatarie nu stiu cum sa procedez la montajul chiuvetei pe blat. Este bun siliconul si de care ?
Christiany
QUOTE(sorinmav @ Nov 11 2006, 22:25) *
Salut !
Am folosit pentru prima oara cant abs de 2 mm pus de o firma din Iasi. Toate bune si frumoase numai ca exista o problema si anume cum procedez sa inlatur surplusul de adeziv care apare la imbinarea dintre abs si cantul palului. Vreau sa spun ca este foarte inestetic mai ales daca palul este de o culoare in contrast cu adezivul.
A mai pus cineva cant abs la postforming ? Si cum a iesit ?
La o mobila de bucatarie nu stiu cum sa procedez la montajul chiuvetei pe blat. Este bun siliconul si de care ?

Referitor la chiuveta, am atasat doua poze sa vezi cum am rezolvat eu problema. Sunt niste cleme, nu stiu exact cum le zice, speciale pt. chiuvete de inox. Asa am cerut la magazin "Ceva cu sa-mi prind chiuveta". Aveam intamplator chiuveta in masina, asa ca le-am si aratat-o. Clemele respective s-au dovedit de nota 10. In privinta siliconului, dupa parerea mea poate fi de orice fel atata timp cat nu e expus la temperaturi extreme (si nu are cum in bucatarie eventual la un incendiu si atunci chiar nu mai conteaza daca curge sau nu apa pe acolo smile.gif). Uita-te si la spatele chiuvetei. Am pus un "picurator" (chestia aia inclinata) etansat si el cu silicon ca sa nu curga apa in spatele corpului, sa nu se prelinga pe perete si sa distruga mobila in interior.

Am si eu o intrebare. Cum e cantul acele ABS? poate pui o poza ca tot aud de el si nu stiu despre ce e vorba.
sorinmav
QUOTE(Christiany @ Nov 12 2006, 00:29) *
Referitor la chiuveta, am atasat doua poze sa vezi cum am rezolvat eu problema. Sunt niste cleme, nu stiu exact cum le zice, speciale pt. chiuvete de inox. Asa am cerut la magazin "Ceva cu sa-mi prind chiuveta". Aveam intamplator chiuveta in masina, asa ca le-am si aratat-o. Clemele respective s-au dovedit de nota 10. In privinta siliconului, dupa parerea mea poate fi de orice fel atata timp cat nu e expus la temperaturi extreme (si nu are cum in bucatarie eventual la un incendiu si atunci chiar nu mai conteaza daca curge sau nu apa pe acolo smile.gif). Uita-te si la spatele chiuvetei. Am pus un "picurator" (chestia aia inclinata) etansat si el cu silicon ca sa nu curga apa in spatele corpului, sa nu se prelinga pe perete si sa distruga mobila in interior.

Am si eu o intrebare. Cum e cantul acele ABS? poate pui o poza ca tot aud de el si nu stiu despre ce e vorba.

Precizez ca acea chiuveta avea incluse in set aceste clame, dar alta e problema; nu am fost inspirat sa-i spun clientului ca acea chiveta este prea lata (510mm) pt tipul de blat disponibil, din care cauza acele clame incomodeaza la montajul blatului pe restul de corp de mobilier. Din aceasta cauza nu pot folosi clamele din dotare. Despre silicon am intrebat fiindca stiu ca blatul are suprafata tratata cu teflon si ma gandesc ca poate nu se prinde bine orica fel de silicon.
Cant ABS am folosit prima oara dar sunt dezamagit de cum iese. Ori meseriasii nu sunt meseriasi ori asta-i tehnologia. Vreau sa spun ca adezivul de lipire iese la suprafata iar dupa frezare cantului tot mai ramane o dunga inestetica la imbinarea dintre cant si ABS.
Cantul ABS este un fel de banda de plastic, de diferite texturi si culori, cu diferite grosimi (0.4, 0.8, 2mm) si se aplica cu o masinarie speciala apoi se frezeaza la grosimea PAL-ului.
Cica este mai rezistent la uzura dar si pretul e pe masura, adica in jur de 31000 lei cantul +manopera de pus /ml.
sorinmav
[quote name='sorinmav' date='Nov 12 2006, 06:45' post='2093832']
Precizez ca acea chiuveta avea incluse in set aceste clame, dar alta e problema; nu am fost inspirat sa-i spun clientului ca acea chiveta este prea lata (510mm) pt tipul de blat disponibil, din care cauza acele clame incomodeaza la montajul blatului pe restul de corp de mobilier. Din aceasta cauza nu pot folosi clamele din dotare. Despre silicon am intrebat fiindca stiu ca blatul are suprafata tratata cu teflon si ma gandesc ca poate nu se prinde bine orica fel de silicon.
Cant ABS am folosit prima oara dar sunt dezamagit de cum iese. Ori meseriasii nu sunt meseriasi ori asta-i tehnologia. Vreau sa spun ca adezivul de lipire iese la suprafata iar dupa frezare cantului tot mai ramane o dunga inestetica la imbinarea dintre cant si ABS.
Cantul ABS este un fel de banda de plastic, de diferite texturi si culori, cu diferite grosimi (0.4, 0.8, 2mm) si se aplica cu o masinarie speciala apoi se frezeaza la grosimea PAL-ului.
Cica este mai rezistent la uzura dar si pretul e pe masura, adica in jur de 31000 lei cantul +manopera de pus /ml.
[/quot

O intremare pt toata lumea: a incercat cineva sa-si construiasca un circular cu incizor? Cred ca este foarte important sa dispui de asa ceva. Eu unul sunt nemultumit de serviciile celor care debiteaza Pal; o eroare de vreo 3mm li se pare normal de parca ar lucra in zidarie. Daca e cineva interesat de acest subiect astept o colaborare.
vis-a-vis
Te chinui degeaba, chiar daca ai sa realizezi asa ceva, n-o sa fie ceva profi.
Eu pe unde am taiat n-am avut mai mult de 1 mm eroare.
Schimba atelierul de debitat, nu intodeauna "iesi mai ieftin" daca platesti mai putin wink.gif

QUOTE(Christiany @ Nov 11 2006, 22:06) *
Asa, a idee, pt cei care sunt mai la inceput, uitati-va putin la mobila mea de bucatarie, o mobila de 26 de ani la care i-am schimbat doar fatada. Eu zic sa incepeti cu asa ceva pt. putina experienta

Am cateva chestii care mi-au sarit in ochi biggrin.gif
In primul rand, hota, este montata mult prea sus, nici macar ca design n-are ce cauta acolo, pt a fi eficienta se monteaza la maxim 70 cm.
Priza deasupra aragazului nono.gif , n-are ce cauta acolo. iti trebuie o priza intre blat si corpul suspendat si una sub blat pt. aragaz si eventual frigider, ca sa nu se vada "matzele" alea care pot fi topite.
Usa de la corpul suspendat ridic-o la nivel cu celelalte doua wink.gif
Lipeste corpurile de jos, "leaga-le" cu holtzsuruburi.

Chiuveta se etanseaza de blat cu mastic si cu ajutorul clemelor care vin la pachet.
Inaltatorul dintre blat si faianta nu se lipeste cu silicon, se da jos partea centrala si se prinde cu hotzuruburi in blat, apoi se introduce prin presare "mijlocul".
Berti
Referitor la bucataria lui Christiany:

- in mod normal chiuveta incastrabila se pozitioneaza in asa fel pe blat incat sipca de apa (apastop, antipicurator sau cum vreti voi sa-i ziceti) sa treaca lejer prin spatele ei si se pune pe toata lungimea blatului, fixata doar in suruburi de blat, exact cum zicea si vis-a-vis. Nu se foloseste silicon ca doar de aia e prevazuta cu buzele alea din plastic moale.

- as mai mai puncta cate ceva referitor la aspect si elementele de design, sper sa nu te deranjeze si critica mea sa fie constructiva, ornametele alea autoadezive fixate pe fetele de usi si sertare arata ca dracu si lantu ala cu care-i fixata polita de televizor ma ingrozeste, mai sunt niste chestii da' nu vreau sa ma leg de gusturile tale, ca gusturile nu se discuta!

Referitor la lipirea chiuvetei, cel mai bun material e masticul care vine impreuna cu sistemele de fixare... daca el nu exista, recomand cu caldura folosirea de silicon sanitar de-o culoare asemnatoare cu cea a blatului. Iar daca nu exista nici sistemele de fixare se pot utiliza coltare metalice introduse prin locasele prevazute in buza chiuvetei si indoite astfel incat sa tensioneze chiuveta in jos. E cam complicat... dar e cea mai la indemana solutie cand esti la un montaj si clientu nu are decat chiuveta!
loock
Chiuvetele dreptunghiulare se izoleaza cu mastic (un chit care nu se usuca) si se prind/preseaza pe blat folosind cleme - cate una pe latime, si cate doua pe lungime - 6 cleme.
Se monteaza greu clemele, instalatorii cam evita treaba asta....si folosesc silicon, dar de regula chiuvetele dreptunghiulare nu sunt perfect plane, si siliconul nu poate sa-l lipeasca de blat - evident se vede urat cu "burta" si chiar por ramane gauri prin care se infiltreaza apa pt. ca se termina siliconul....

Pt. blat de 600 mm latime, este recomandat ca o chiuveta sa nu fie de mai mult de 450-460 mm latime.
Pt. una de 490-500 mm, trebuiesc trase corpurile in fata la nivelul blatului - si astfel apa se poate scurge pe usi....si tot nu mai ramane blat pt. a prinde clemele de el - (se pot monta talpici alunecatori pe blat pt. a putea prinde clemele) dar ramane problema corpurilor trase in fata....

In mod normal se lasa 30 mm blatul in fata, apoi usa de 18mm, apoi legatura mastii tot de 18 mm, si apoi inca un centimetru pt. prinderea clemelor - asta in fata, apoi inca 40-50 mm in spate pt. inaltator si garnitura lui - total ~ 130 mm. 600 - 130 = 470mm maxim pt. latimea chiuvetei.
Pt. masca de 800mm pusa la colt fara pazie verticala, se recomanda o chiuveta de pana la 750-760 mm lungime - pt. a se putea monta si inaltatorul pe latimea blatului, fara a trage masca putin de la perete, si fara a fura inca 2 cm prin mutarea chiuvetei peste corpul invecinat.....
loock
Adezivul pt. cant ABS se gaseste de obicei de doua culori : brun-roscat si crem-beige

Teoretic se poate alege culoarea adezivului in f. de cea a palului folosit, dar in practica nu se poate mereu - mai ramane adeziv in masina, etc...
Mai usor este sa pui cant inchis la pal deschis... wink.gif

Daca ramane adeziv la exterior in exces inseamna ca masina de aplicat cant ABS nu este bine reglata si verificata.
Excesul de adeziv se poate indeparta usor cu un cutit/cuter pt. devaburat plastic, bine ascutit.
La final se pot freza inca odata muchiile, folosind o freza portabila cu rulment - distantier.

Daca masina are probleme mari cu reglarea, este posibil sa nu preseze uniform cantul si atunci acesta sta departat de pal cu exces de adeziv....in acest caz, singura solutie rezonabila este reglarea urgenta a utilajului !
dediuluta
cineva ti-a pus o intrebare si mi s-a parut corecta.Ce tip de mobila doresti sa realizezi:din PAL sau lemn natur, ptr. ca tehnologia de constructie difera de la un tip de material la altul. daca doresti sa realizezi mobila din PAL asi putea sa-ti fiu de ajutor ptr. ca am cunostintele necesare.Nu o spun ca o lauda ci o spun din prisma tipului care in timpul liber face bani din asta si chiar "frumosi".Cineva mai devreme ti-a spus o parte din materialele si sculele de care ai avea nevoie daar sunt doar o parte si nu ti-a daat detalii .Sunt anumite tipuri de burghie care se folosesc sunt anumite freze caare au o anumita dimensiune , nu se cumpara de oriunde si oricum daca vrei calitate si un aspect personalizat al produsului finit. daca doresti detalii ti le pot oferi in limita timpului disponibil fara nici o pretentie de ordin financiar desi dupa cum a spus un antevorbitor aasemenea "lucruri" nu se cumpara ci se "fura"Si vreau sa iti mai spun ceva : daca doua persoane construiesc dupa acelasi proiect nu neaparat mobila va iesi identica, ptr. ca fiecare are un anumit stil de a lucra si nu toti pun suflet in manopera pe care o fac.Daca ai capatat dragoste in a lucra mobila si pui suflet iti vor iesi lucruri din ce in ce mai frumoase si in timp vei realiza unicaturi si piese sau ansambluri deosebite.asta iti va da cautare si vei ajunge sa-ti selectionezi chiar si oamenii care iti vor da probabil comenzi sa iti poata da mana libera sa faci arta din a construi mobila.astept daca esti interesat de detalii chiar si cu poze la adresa dediuluta@yahoo.com
Christiany
QUOTE(vis-a-vis @ Nov 12 2006, 09:57) *
Am cateva chestii care mi-au sarit in ochi biggrin.gif
In primul rand, hota, este montata mult prea sus, nici macar ca design n-are ce cauta acolo, pt a fi eficienta se monteaza la maxim 70 cm.
Priza deasupra aragazului nono.gif , n-are ce cauta acolo. iti trebuie o priza intre blat si corpul suspendat si una sub blat pt. aragaz si eventual frigider, ca sa nu se vada "matzele" alea care pot fi topite.
Usa de la corpul suspendat ridic-o la nivel cu celelalte doua wink.gif
Lipeste corpurile de jos, "leaga-le" cu holtzsuruburi.

Chiuveta se etanseaza de blat cu mastic si cu ajutorul clemelor care vin la pachet.
Inaltatorul dintre blat si faianta nu se lipeste cu silicon, se da jos partea centrala si se prinde cu hotzuruburi in blat, apoi se introduce prin presare "mijlocul".

Ai dreptate, si mie mi se pare ca e prea sus, dar am o explicatie solida. Hota e legata cu tub flexibil la hornul blocului. Pana aici totul e ok. Singura problema e ca tubul intra in perete imediat deasupra hotei (nu am vrut sa fie prea lung, ca atunci chiar nu mai da bine ca design). Acum poate te intrebi de ce nu intra in perete mai jos si sa mut si hota mai jos, dar si pt. asta este o explicatie. Dupa peretele cu pricina este camara (unde este si racordul la cosul de fum) iar acolo am un dulap destul de inalt care nu permitea sa scot tubul flexibil la un nivel mai mic.

Legat de priza, si intrerupator, si aici ai dreptate, am facut si eu spume la gura cand am vazut. Am fost plecat in delegatie cand s-a montat faianta si.. iata rezultatul. Faiantarilor nu le-a pasat cum arata. E drept ca acolo era o priza inainte, si e drept ca vroiam si un intrerupator (de la el pornesc hota; separat becul; separat motorul)insa in fata faptului implinit ce era sa mai fac?

Cu usile, ca nu sunt la nivel, aici e vina mea, si crede-ma ca le-am reglat cat am putut. Daca ai citit primul meu post, sunt incepator, iar mobila cu pricina am aranjat-o acum un an. Faza e ca a luat balamale pt. usi ingropate, si usile le-am calculat aplicat. Asa ca la asa cap, vai de picioare.

Chiuveta am montat-o pe blat inainte ca macar sa sa stiu de existenta antipicuratoarelor, iar antipicuratorul l-am prins in holtzsuruburi de blat, dar din cauza faiantarilor care au facut o treaba de nota 10 cu minus, pe perete nu-mi etansa bine nici chiar daca am prin in hordzsuruburi si de peretea, asa ca nu am avut alta solutie si am pus silicon, Iar de mastic, acum ca a-ti zis voi, nu stiu de ce nu m-am gandit si eu. Poate pt. ca nu aveam cu cine sa ma consult

Si asa, de dragul justificarii (sa ma simt eu mai bine ca nu am gresit foarte multe:)), mobila e veche de 26 de ani, si e mai greu sa modifici ceva decat sa faci de la cap la coada :

P.S. Va multumesc tuturor pt. critici si idei. Nu ma supr sa fiu criticat, in fond si la urma urmei asta e ideea forumului sa ne ajutam reciproc si sa nu repetam greselile altora. Sunt convins ca cine citeste forumul nu va face greselile mele

Am atasat imaginile pt. urmatorul meu proiect care o sa ia forma joi. Sa-mi spuneti si mie parerile voastre
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.