Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

puiu4u2

QUOTE(gabigeo @ Sep 25 2006, 15:32) *
Multumesc! Din cate inteleg eu se incalzeste pe deasupra hartiei si apoi se preseaza cu o rola.
Cred ca o sa cumpar niste cant sa fac experiente...

Dragilor chiar nu se merita osteneala cu cantul asta de "hartie"
Incercati sa inlocuiti acest cant cu cel din abs ...
Chiar merita banii - si daca e pus pe masina de aplicat cant e ok- scapati de o munca inutila si care sa nu dea rezultate acceptabile.
1m de cant abs 0,4mm = 0,40 -0,50 lei
aplicare = 0,60 lei / ml
alta chestie: se poate face aceasta operatie la un atelier unde exista si un circular si astfel luati piesele si debitate si cantuite. Acasa doar le insurubati.
rlodina
QUOTE(bulu @ Sep 27 2006, 01:38) *
Nu, mi-a adus-o cineva din S.U.A si m-a costat 650 $. Triusa este fabuloasa. Dar in Romania numai Bormasina cu percutie din trusa costa fr' 575 Euro fara TVA. Daca vrei sa o vezi, uite link-ul;

http://www.dewalt.com/us/products/tool_det...?productID=8212

Ok - merci.

Ramand continuu socat de preturile la scule practicate in USA (in special pe site-urile de comert on-line - chiar si la cele respectabile) - cu mult sub pretul celor din europa.

Concurenta "bat-o vina" (nu cred ca alimentarea la 110V necesita mai putin cupru in rotor) - si sistemul asta aberant de protectionist al europenilor (ex taxe vamale la masini auto japoneze, etc).

Cred ca-i bine sa fii client intr-o piata (de scule) unde se bat aprig vreo 5-10 producatori de top si exista concepte de genul: refund, return, etc - in general efectuat fara comentarii (exceptie de obicei promotiile).

Numai bine

woodpecker
ia sa ma bag si eu putin in treaba ca nu am mai fost demult pe aici smile.gif

Referotor la scule, exact cum zice LuluMob... fereste-te de Bosch (indiferent de culoare) eu lucrez de cativa ani buni cu Makita si sunt multumit. Despre DeWalt am auzit doar lucruri bune...da' n-am lucrat cu ele!

discutia despre scule necesita un post special cred.

ideea proasta cum sa bosch ar fi proaste se transmite din gura in gura, pentru ca foarte multi apuca sa-si cumpere scule contrafacute bosch, care evident se duc repede.

personal nu am vazut decat marca BOSCH sa fie copiata (nu am vazut DeWalt, Festool, Porter, Skil,Metabo sau alte marci sa fie copiate).Am vazut doar seturile alea al 40 de mil. pe care scrie Hitachi, si care cuprind un generator, rotopercutor, compresor si altele...numai un amator poate sa creada ca alea-s facute de de hitachi.

la achizitionare unei scule depinde mult si consilierea, trebuie mers la magazin, tinuta scula in mana, facute probe. Multi vanzatori vand de ex masini de insurubat cu acc. de 24 V, pentru PAL . Este cu mult supradimensionata pentru ce trebuie sa faca, ca sa nu mai vb de dificultatea manipularii.

deocamdata, BOSCH sta cel mai bine la garantii...daca cinvea poate sa-mi spuna un centru unde se face o diagnosticare corecta cat si o garantie in 24 la ore la Makita sau Hitachi (sa nu mai vb de DeWalt) rog sa-mi dea o adresa sau un nr. de tel.

plus de asta....pentru cei care va faceti acasa o mobila sau doua, nu aruncati banii pe scule profesionale.....alea-s pentru forja continua, 8 ore pe zi....parerea mea.

@ berti.....de ce spuneai ca a fost slab BIFE de anul asta ? (mie unul mi-a placut).

cu stima,
woodpecker
Berti
Intr-adevar nu prea gasesti service rapid la Makita, iar daca nu-i nici la tine in oras, mai calculezi timpul + costurile de transport, am mai spus, noi folosim de cativa ani buni Makita, se mai strica dar nu le dam in service, ca dureaza prea mult, le reparam la atelieru mecanic!
In general apar probleme simple (rulmentii, periile, cablurile de alimentare) care se rezolva in cateva ore!

Referitor la BIFE, nu am vazut nimic revolutionar fata de anii trecuti, foarte multi dintre producatori s-au prezentat cu aceeasi mobila, sau variatiuni pe aceeasi tema puke.gif La utilaje nimic nou, doar upgrade-uri slabe la majoritate produselor. Iar turcii cu feroneria din pavilionu central m-au disperat... aveau chestii faine (copiate dupa chestii faine), preturi bunicele dar nu aveau distribuitor! Am inteles ca trebuie sa-si promoveze afacerea, dar s-o faca si la un targ de comert ... sau nu stiu, da-i enervanta chestia!
Cataoage puteai gasi doar pe sub mana, iar majoritatea firmelor s-au prezentat cu pliante A4 impaturite in 3... jenant!

Ahhh...da asta nu prea are legatura cu targu! M-a dezamagit profund, ca n-au mai fost baietii aia cu rulota, de vindeau "tachos" sau cum le-o fi zicand, chestiile alea lungi si prajite de se serveau intr-o palarie de mexican cu 2 paharele de gem. naughty.gif
timisoreanul2005
eu folosesc DeWalt si Milwuakee si sint foarte bune
raduraf
am stat, v-am ascultat cu sculele dar cand aud parerei de genul "fereste-te de bosch"am inceput sa ma enervez.nu sunt fan bosch, am atelier de mobila si am cea mai variata gama de scule,insa nu mi se pare pertinenta remarca ca bosch ar fi scule de care sa te feresti.inainte sa imi deschid firma mea am lucrat in diverse locuri cu aproape orice scula electrica si va pot spune cu argumente cam cum sta treaba.asa ca am tecut prin mana si prin service makita ,de walt,metabo,kress(foarte tari,se defecteaza foarte rar si sunt unele dintre cele mai ergonomice scule cu care am lucrat)makita,bosch, black &decker,hilti etc....
nu sunt un fan al unei marci anume
am din toiate marcile cea mai buna optiune pe care o puteam cumpara cu banii respectivi.daca e sa spun de bosch ceva de bine e ca este una din putinel;e marci de bormasini la care tragaciul variatorului de putere are o sensibilitate foarte mare si un raspuns promt de putere a motorului.am bormasini bosch(2)pe care le am de 4 ani si lke folosesc zilnic si nu a fost necesar sa schimb nici macar carbunii insa o data la 6 luni le demontez le curat in benzina,in apa cu detergent,apoi le suflu cu aer,le ung si le montez la loc.daca va referiti la feelingul pe care il ai cand tii o scula in mana aici sunt de acord sa fim subiectivi ca fiecare are alte deprinderi,depinde si pt ce o folosesti.daca am vb despre masini de insurubat cu acc de ex bosch are motoare si angrenaje bune dar acumulatorii sunt f slabi.makita are cei mai buniu acc de pe piata dar ca ergonomie,design,finisaj stau cel mai prost.plus ca o bosch 12v2 costa 5,5 milioane o makita similara se duce pe la 9.pana 9.bosch are mandrina cu autoblocare (foarte utila )makita nu are.asa ca orice puteti sa ziceti despre orice dar asta ca bosch sunt scule de care sa te feresti e o parere un pic cam in neconcordanta cu realitatea.aaaa sa nu uit:un prieten are depozit de fier beton,cornier etc.are un flex bosch albastru de 230 mm diametru panzei pe care il are de 3 ani si il foloseste zilnic cel putin 5 ore din cele 10 cat e deschis la magazin.a schimbat doar o pereche de carbuni.asa ca daca i-as zice sa se fereasca de bosch ar zice ca mai bine sa ma feresc eu de opiniile de genul asta

nu lucrez la bosch romania si nici nu mi-as dori:))

daca folositi scule bosch contrafacute atunci imi retrag tot ce am zis.
Salutare tuturor !
Sint nou venit pe acest forum si inainte de toate va felicit pe toti ! (am mai vizitat si alt forum dar dar din pacate nu sint atat de comunicativi ). Acum o intrebare mi-ati putea spune unde pot gasi o freza de copiat(frezare pe curb dupa sablon) dar cu rulmentul situat in partea superioara a frezei ?
O zi buna tuturor !

Berti
Salut

eu nu am vazut asa ceva, si teoretic nu-mi prea imaginez posibila realizarea ei:
- ca sa montezi rulmentu pe coada, datorita diferentei mici dintre diametru cozii si a frezei, ai nevoie de un rulment special cu ace, dar asta nu prea rezista la turatii mari!
- ca sa poti monta un rulment obisnuit, ar trebui subtiata coada in zona respectiva, dar nici asta nu se poate face, ca te trezesti cu freza in "freza"

Sa trecem la practica, in general copierea de sus se face cu bucse, care se fixeaza in degajarea din talpa masinii de frezat (aceasta degajare am vazut-o la toate tipurile de masini fie de firma, fie noname) la alea mai scumpe am vazut bucse de vreo 2 feluri in colet! La alea din piata nu exista asa ceva!

Noi le facem la strungar, si tin destul de mult chiar daca sablonul pe care-l urmareste este din otel! Iti recomand sa le faci dintr-un metal mai moale, aluminiu, bronz, alama etc... ca sa nu-ti ramana urme pe material!
io1
QUOTE(TOP @ Oct 2 2006, 08:25) *
Salutare tuturor !
Sint nou venit pe acest forum si inainte de toate va felicit pe toti ! (am mai vizitat si alt forum dar dar din pacate nu sint atat de comunicativi ). Acum o intrebare mi-ati putea spune unde pot gasi o freza de copiat(frezare pe curb dupa sablon) dar cu rulmentul situat in partea superioara a frezei ?
O zi buna tuturor !

cauta un distribuitor al firmei CMT ,ei au sigur,
io1

QUOTE(TOP @ Oct 2 2006, 08:25) *
Salutare tuturor !
O zi buna tuturor !

uite si cum arata http://www.cmtutensili.com/prodotti.asp?FamCatalogo=7/8/912B
si vezi ca au si cu lame care se schimba

http://www.cmtutensili.com/prodotti.asp?FamCatalogo=656
Berti
Hm... ai dreptate! M-a luat gura pe dinainte...altadata m-oi documenta inainte sa spun prostii!
Tuliman
Salut,

A fost azi pe la mine tamplarul care urmeaza sa-mi faca cateva corpuri in bucatarie si in afara de o bucatarie clasica pe care deja a facut-o de mii de ori, nu prea stie altceva si nici nu e dispus sa incerce. Eu vroiam cel putin un corp cu 2 usi cu deschidere verticala. Pentru a se suprapune exact cu chiuveta, dulapul ar trebui sa aiba 80 cm lungime si nu stiu daca e ok, daca nu e prea mult pt o singura usa, daca pot sustine balamalele.....Ca si inaltime, va fi de 50 cm plus inca o fanta deschisa de 15 cm, sau renuntam la fanta si vor fi 65 cm cu totul, doar ca fiind chiar deasupra chiuvetei, sa nu fie cam incomod.

La fel si cu usile culisante, imi spune ca nu merita, e scump sistemul de culisare, nu e foarte fiabil....
woodpecker
pai Tuliman, toti se feresc de complicatii, in special tamplarii.

o coala de PAL are intre 70 si 80 de kg si aprox 5.7 mp. La un calcul simplu rezulta ca usa ta va avea 0.8 x 0.65 = 0.52 mp, deci ca masa va avea undeva intre 6.4 si 7.3 kg.

din experienta mea cred ca 3 balamale si 2 pistoane o sustin lejer (hai poti sa pui 4 balamale, ca sa dormi linistit noaptea).

dar mai elegant e sistemul acela care iti permite sa deschizi usa, precum se deschide usa la autocare. (iese putin in fata, apoi culiseaza in sus, usa ramanand paralela cu corpul )

sistemul de culisare e intre 450.000 si 2.000.000, ramane la latitudinea ta daca merita sa bagi banii in usile alea culisante.
Tuliman
Multumesc pentru raspuns; corpul are doua usi, fiecare usa 0.8*0.25. Scuze ca nu am explicat mai detaliat. Ca si inaltime totala, vor fi 65cm, din care 15 fanta deschisa, 50 corpul inchis. Deci strict dulapul va avea 80*50 si doua usi. Tamplarul se fereste pt ca si-a facut deja toate calculele si desenele, fara sa ne consulte si pt ca nu a mai lucrat cu usi orizontale. I-a pus maica-mii un desen in fata prima data cand au vorbit, maica-mea i-a spus ca trebuie sa vorbeasca cu mine, azi a venit cu toate desele si calculele facute si le-am vazut prima data. Cand am inceput sa-i explic cam cum mi-ar placea, aproape a luat foc de nervi ca l-am scos din tiparul lui. confusedsmiley.png

Normal ca nu prea au corespuns gusturile....

Inca o intrebare: intre cele doua usi orizontale, cam ce distanta se lasa pt deschiderea usii inferioare sa nu se blocheze de cea de sus? 1/2 cm e ok? PAL-ul cred ca va fi 16 sau 18 mm. Sistemul de prindere, sunt balamale "diferite" cu un fel de sustinere, sau balamale normale si un piston? Tamplarul s-a dus azi sa se documenteze, dar daca e prima data cand face asta, cine stie ce surprize apar.

Cu usile astea, cam ce experienta aveti? Sunt mai comode, incomode, e doar un moft....Eu am vazut o singura data pe viu, mi-au parut mai comode mai ales deasupra chiuvetei - mai reduce riscul sa iei o usa deschisa in cap, plus ca in timp daca se lasa usile, nu sunt vizibile diferentele de nivel intre usi.
woodpecker
ma tem ca nu mai inteleg nimic...cum adica cu fanta ? adica o parte din usa sta in afara ca sa acopere eventualele tevi, paianjeni, etc ? ca daca e asa e putin mai complicat de deschis acea usa.... mai bine ne faci un desen sa vedem ce si cum... promitem ca nu vom rade de desenul tau tongue.gif
Tuliman
In Excel mi-a fost cel mai comod biggrin.gif Chestia colorata in galben.
E practic un sertar deschis, imediat sub dulapul propriu-zis.

Nu pot face upload.... confusedsmiley.png
Nu am voie fisiere Excel, schimbati extensia din txt.Click pentru a vizualiza atașamentul
Pentru io 1
Multumesc mult pentru sfaturi, mi-au fost de mare folos. coolspeak.gif
ZenGo
Salut tuturor!

Sunt incepator intr-ale mobilei, m-am mai jucat si eu de cateva ori cu mici corpuri simple dar, spre exemplu, nu am pus niciodata vre-un sertar. Poate cineva sa ma ajute cu o scurta descriere a procesului de calcul al unui corp cu sertare. Pe un caz super simplu: o noptiera cu 3 sertare aplicate, toate aceiasi dimensiunsiune. Noptiera ar putea avea, sa zicem, 60 cm inaltime toatala (fara picioare) si 40 cm latime totala (deci marimea golului ar fi 564x364 mm).
Intrebari:
- sinele au cateva lungimi standard? (30, 45, 60 cm?)
- cat trebuie sa fie latimea sertarului (interiorul)
- ce dimensiuni o sa aiba fetele de sertar
- la ce cote (pe verticala) se vor monta partile fixe ale sinelor
- la ce distante fata de margine (pe adancime, deci) se vor monta partile fixe ale sinelor
dumushor
QUOTE(ZenGo @ Oct 5 2006, 16:00) *
Salut tuturor!

Sunt incepator intr-ale mobilei, m-am mai jucat si eu de cateva ori cu mici corpuri simple dar, spre exemplu, nu am pus niciodata vre-un sertar. Poate cineva sa ma ajute cu o scurta descriere a procesului de calcul al unui corp cu sertare. Pe un caz super simplu: o noptiera cu 3 sertare aplicate, toate aceiasi dimensiunsiune. Noptiera ar putea avea, sa zicem, 60 cm inaltime toatala (fara picioare) si 40 cm latime totala (deci marimea golului ar fi 564x364 mm).
Intrebari:
- la ce distante fata de margine (pe adancime, deci) se vor monta partile fixe ale sinelor

cel mai simplu mod de a avea o mobila de calitte este sa apelati la profesionisti.
Berti
dumushor: care-i ideea postului tau? cursing.gif

Inteleg ca esti proaspat inregistrat, da' asta nu inseamna ca trebuie sa postezi cat mai mult si mai prost!
Calitatea primeaza, asa ca lasa-i pe profesionisti sa raspunda!
lulu mob
QUOTE(ZenGo @ Oct 5 2006, 16:00) *
Salut tuturor!

Intrebari:

-șinele au lungimi standard, din 5 în 5 cm (e preferabil să discutăm în milimetri totuși, asta e precizia necesară la mobilă);
-pentru șinele folosite uzual la noi, se prevăd 25mm între corp și sertar; practic eu folosesc 26, pentru a mă asigura că sertarul merge ușor în cazul unor șine cu 'probleme';
-fețele de sertar pot avea în principiu orice dimensiune;
-pe verticală, trebuie să pui șina ținând cont că între axul șuruburilor de prindere a părții fixe în corp și baza sertarului e un decalaj de 15mm pe verticală (sertarul e mai jos cu 15mm decât șurubul ce prinde glisiera de corp);
-pe orizontală, ca și la balamale, prima gaură pentru șină e la 37mm de muchie; dacă ușile sunt 'îngropate', se scade grosimea lor, evident.

Cam greu de explicat în cuvinte, un desen ar fi fost mai bun dar n-am timp acum. Dacă n-ai înțeles, o să revin.

Legat de Bosch, poate nu s-a înțeles: n-am spus că sunt (cele mai) proaste, ci doar că sunt sub Makita, DeWalt, Hitachi și altele, la prețuri similare (cu alte cuvinte că nu fac banii), și că e diferență între ce se vinde în România și ce se vinde în Europa de vest. Evident că sunt mai bune decât cele no-name sau decât firmele obscure.
ZenGo
Multumesc Lulu-mob! Sper ca am inteles! O sa vad asta cand o sa montez sertarele! wink.gif
bulu
QUOTE(lulu mob @ Oct 6 2006, 11:44) *
-șinele au lungimi standard, din 5 în 5 cm (e preferabil să discutăm în milimetri totuși, asta e precizia necesară la mobilă);
-pentru șinele folosite uzual la noi, se prevăd 25mm între corp și sertar; practic eu folosesc 26, pentru a mă asigura că sertarul merge ușor în cazul unor șine cu 'probleme';
-fețele de sertar pot avea în principiu orice dimensiune;
-pe verticală, trebuie să pui șina ținând cont că între axul șuruburilor de prindere a părții fixe în corp și baza sertarului e un decalaj de 15mm pe verticală (sertarul e mai jos cu 15mm decât șurubul ce prinde glisiera de corp);
-pe orizontală, ca și la balamale, prima gaură pentru șină e la 37mm de muchie; dacă ușile sunt 'îngropate', se scade grosimea lor, evident.

Cam greu de explicat în cuvinte, un desen ar fi fost mai bun dar n-am timp acum. Dacă n-ai înțeles, o să revin.

Legat de Bosch, poate nu s-a înțeles: n-am spus că sunt (cele mai) proaste, ci doar că sunt sub Makita, DeWalt, Hitachi și altele, la prețuri similare (cu alte cuvinte că nu fac banii), și că e diferență între ce se vinde în România și ce se vinde în Europa de vest. Evident că sunt mai bune decât cele no-name sau decât firmele obscure.

Imi pare rau lulu_mob ca te contrazic dar eu folosesc atat bosch cat si dewalt si pot sa-ti spun ca acest clasament este real, dar este valabil pentru generatia mai veche de scule profi de la firmele enumerate mai sus (dewalt, makita, hilti, etc). Acum, in zilele noastre, lucrurile stau un picut altfel. Pentru a argumenta aceasta afirmatie o sa postez aici un link. Aviz celor interesati.
http://www.toolsofthetrade.net/articles/sh...le&partID=1
O mica precizare; rotopercutoarele din State sunt aceleasi modele cu cele din Europa numai ca americanii indrages tipul de maner "D" cum le spun ei. In rest, celelalte caracteristici tehnice sunt identice.
xaxa
scuze ca ma bag peste discutia despre scule, dar nu are cineva un rest de placaj de 3mm 1100x1100? ma cam preseaza treaba asta. Chiar si carton presat, din acela care se punea acu 20 ani in spatele dulapurilor ar fi bun.
tore
Stimati forumisti, am inceput marea mobileala ca sa zic asa. Prin urmare nu mai am loc sa merg prin casa de atata PAL. Sper sa le termin de asablat secolu' asta. Am facut un cuier (care a iesit cam dulap in goana dupa spatii de depozitare) si vreau sa termin si 2 cuburi cu sertare sa strang odata la un loc toate actele pe care le am imprastiate prin casa. Dupa aia trec si la marele dulap, may god help me sa-l ridic in picioare cand l-oi termina mellow.gif
Si acum o intrebare fulger, ca ma tineti din treaba biggrin.gif : cum se pun oameni buni draciile alea de reglat fetele la sertar? Lulu, e numai vina ta ca le-am cumparat, acu zi ce fac cu ele ca ma uit ca gushteru in loboda. Adica is niste doape de plastic ce se deschid in 2 si au o piulita mica tip fluture care nu prea se lasa reglata zic eu. Noroc ca nu am dat multi bani pe ele. Mai scumpi au fost bumponii lu' peste prajit (eficienti de altfel ca nu imi mai pocnesc sertarele in cap).

Succese
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.