medvonok
4th September 2006, 01:11
In sfarsit , am reusit sa citesc tot - chiar daca m-a prins 2 dimineata !
Am si eu cateva intrebari pentru cunoscatori:
- cat taie panza de circular in PAL ? (3 sau 4 mm)
- la corpurile suspendate (din PAL de 18) care au usi ce se deschid in sus sau in jos, ce balamale se pun ? (ingropate, ca cele de usi normale cu piston pe o laterala a dulapului sau balamale aplicate)
- cat se lasa pe margine la o usa ? (din masuratori reiese 1mm pe toate marginile, iar din ce este scris pe aici 2mm pe toate marginile).
Multumesc.
lulu mob
4th September 2006, 07:42
Prima întrebare eu n-am înțeles-o.
De fapt nici una nu mi-e clară. Poate n-am băut destulă cafea. 
Lățimea pânzei e în jur de 3-4mm, uzual în calculele de încadrare se prevăd 5mm.
Balamalele la acele corpuri sunt normale, îngropate. Pistonul doar controlează ridicarea ușii, nu are rol cinematic.
Dacă presupui într-un calcul ușile lipite, cu toleranță 0 adică, poți să scazi cât vrei după aceea ca toleranță. Nu există măsurători din care să rezulte asta, proiectantul o impune. 1mm e cam puțin, mai ales dacă ai uși mari și/sau multe. Eu folosesc 2mm.
medvonok
4th September 2006, 11:04
Multumesc, vroiam sa revin cu a doua problema, crezi ca doua balamale normale pot sustine o usa de aprox. 80x25 cm (latime x inaltime) care sa se ridice - asa cum ar fi la un bar ?
Ma gandesc ca balamalele ingropate sunt concepute sa sustina greutati "paralele" cu ele, nu "perpendiculare" - existand riscul sa iasa cele doua horzsuruburi ce tin balamaua pe corpul de mobila.
Berti
4th September 2006, 11:56
Eu zic sa stai linistit... balamalele alea tin foarte bine si usile cu deschidere orizontala,
daca vrei sa dormi linistit pune 3 bucati (da' la 800mm nu-i cazu)...
lulu mob
4th September 2006, 13:52
Confirm şi eu ce spune Berti.
medvonok
4th September 2006, 18:27
Multumesc pentru raspunsuri, astept cu nerabdare targul de mobila care incepe pe 6.09.2006.
mr_ionutzz
4th September 2006, 21:26
unde e targul ?
Berti
4th September 2006, 21:34
La Romexpo, incepe de poimaine(6 sept) si tine pana duminica!
Pana si eu din alalalt capat de tara ma prezint la datorie!
mr_ionutzz
4th September 2006, 21:54
unde e targul ?
Berti
4th September 2006, 22:29
QUOTE(mr_ionutzz @ Sep 4 2006, 22:54)

unde e targul ?
Aaaa... te referi la oras! Pai in Bucuresti, mai multe detalii gasesti pe bife.ro
rlodina
6th September 2006, 16:51
Scule alegere dificila - pareri.
Salut.
Orice parere este bine venita - multumesc.
Ce sa cumpar ?
Ferastrau pendular:
- Bosch GST 135 BCE link Bosh.com, la furniz. din RO Epinvest.ro
- DeWalt DW331K link DeWalt.com in RO www.protools.ro
- Makita 4340CT link Makita.com in RO www.tools.store.ro (link-ul la makita.com este la modelul FCT - are in plus laser - nu se aduce in RO)
Ciocan rotopercutor:- Bosch GBH 2-26 DFR Profesional link produs www.bosch-pt.de/ sau in RO Epinvest.ro
- Dewalt D25104K 2kg SDS Plus link www.toolstation.com varialta noua a lui 25103 (la DeWalt.com inca nu au postat 25104 k
La masina de insurubat am o Makita 6280D de care sunt multumit.
Preturile sunt relativ apropiate (si in cazul acestei achizitii nu are o f. mare importanta).
Le-am vazut (pe raft - nu la lucru) pe toate, si mi-a placut : pendularul de la Bosch - cu acel "precision control" (vezi link) si rotopercutorul de la DeWalt (parca-i mai compact decat Bosch) - si zic ei "am intrecut Bosh-ul albastru si ne batem acu Hilti ...", asa o fi ?
Ma intereseaza parearea voastra vis-a-vis de aceste scule. Care sa le aleg ?
A-ti lucrat cu vreuna dintre ele ? Pareri pro - contra.
Multumesc mult.
PS: Nu ma intereseaza gamele Enheil, Asist, Skil, Budget, etc.
puiu4u2
6th September 2006, 17:49
salut
as avea si eu o intrebare: stiti pe undeva un atelier unde se aplica pe rotund cant abs?
multumesc
lulu mob
6th September 2006, 22:03
E doar o părere: nu lua Bosh.
Makita şi DeWalt sunt din altă clasă.
Personal sunt fan DeWalt.
Repet, părerea mea
.
io1
7th September 2006, 06:24
QUOTE(puiu4u2 @ Sep 6 2006, 18:49)

salut
as avea si eu o intrebare: stiti pe undeva un atelier unde se aplica pe rotund cant abs?
multumesc
la Pal expert pe giurgiului si cred ca si cei de la ama in drumul taberei
rlodina
7th September 2006, 08:34
QUOTE(lulu mob @ Sep 6 2006, 23:03)

E doar o părere: nu lua Bosh.
Makita și DeWalt sunt din altă clasă.
Personal sunt fan DeWalt.
Repet, părerea mea

.
Multumesc pentru raspuns.
Te referi si la Bosch albastru - categoria "profesionala" / " industriala" ?
Problema cu DeWalt -ul este ca nu au filiala directa in RO - am inteles ca sunt doar "firme independente" care importa direct scule via Ungaria sau Austria - si nu stiu care-i "piata" la service si mai ales la piese de schimb - desi nu cred sa fie totusi acest lucru o problema reala.
Stiu ca DeWalt-ul (de la amici care au - "si forjeaza") in materie de masini de gaurit si insurubat cu acumulatori sunt mai fiabile ca Bosch si Makita.
Nu stiu cum stau (DeWalt) la ciocane rotopercutoare.
Ce scule ai de la DeWalt ?
Multumesc inca o data pentru raspuns.
lulu mob
7th September 2006, 10:09
Bosch-ul de la noi, chiar cel albastru, nu e ca lumea. E altă treabă dacă-l cumperi din Germania. Poate e doar o impresie, dar eu cred că au alte standarde de calitate pentru pieţe ca a noastră.
De la DeWalt am lucrat cu un rotopercutor excelent (împrumutat de la un prieten pentru a dărâma un perete). Personal am şlefuitor şi bormaşină cu acumulatori.
Nu ştiu care-i treaba cu service-ul, în Iaşi e o firmă dar n-am ajuns la ei niciodată pentru că nu s-a stricat nimic.
medvonok
8th September 2006, 01:02
Frumos la Targ. Click pentru a vizualiza atașamentul
Abia am putut sa vizitez in 2 ore tot ce era expus - ma refer aici la accesorii de mobilier. Ca sa vezi si toata mobila, mai era nevoie de 2 ore.
Mi-a placut mult imaginea de mai jos:
Click pentru a vizualiza atașamentul.
Berti
8th September 2006, 22:10
QUOTE(medvonok @ Sep 8 2006, 02:02)

Ca sa vezi si toata mobila, mai era nevoie de 2 ore.
Pai eu sunt p-aici de 2 zile (min. 6 ore/zi) si inca n-am vazut tot...
merg si maine da nu cred ca reusesc acopar tot.
Am sa revin cu poze cand ajung acasa, ca acum sunt de pe dial-upu' lu soacra!
Referotor la scule, exact cum zice LuluMob... fereste-te de Bosch (indiferent de culoare) eu lucrez de cativa ani buni cu Makita si sunt multumit. Despre DeWalt am auzit doar lucruri bune...da' n-am lucrat cu ele!
relu_24
9th September 2006, 16:08
Sal.
Am si eu nevoie de ajutor. Problema e urmatoare:
Am luat niste profile de aluminiu (6 buc) sa fac niste usi glisante. La magazin, la Gelu Trading, aveam de ales intre 290 si 250 cm, am ales 250 pentru ca am inaltimea dulapului cam de 258. Eu ca dobitocul nu le-am masurat atunci, m-am uitat sa fie la aceasi dimensiune si am crezut ca au 250 cum au spus ei.
Acuma m-am apucat sa fac usa, am ansamblat-o si zic sa o puc la dulap sa vadf cam cum vine. ACUM vine marea surpriza. USA NU INCAPE PE INALTIME. Masor eu si vad ca am profilul de 255 cm, dobitocii dracu nu mi-au spus ca profirele au mai mult de 250.
Acuma trebuie neaparat sa tai vreo 5 cm din fiecare profil, dar nu stiu cum ca trebuie sa fie taitura perfecta. Cu ce pot eu sa tai profilele astea, stie cineva un atelier cu scule ca lumea si cu un om priceput? De preferat prin Pantelimon sau adiacent.
HELP PLS.
Multumesc pentru ajutor
vis-a-vis
9th September 2006, 17:29
Cum am mai spus, profilele din aluminiu se pot taia la orice atelier de tamplarie. pt geam termopan.
medvonok
9th September 2006, 20:04
Mare problema - sunt la momentul cand astept sa vina baietii de unde am dat comanda de PAL, dar pana sa ajunga ei ma gandeam daca am facut bine calculele:
- suporta acele "chestii" albe de prins corpurile suspendate pe perete un corp cu vreo 2,3 mp de PAL de 18mm + cateva oale si farfurii inauntru ???
- acele "chestii" albe am vazut ca se prind in 2 horsuruburi de 4mm grosime, eu as pune mai bine un surub care sa treaca prin PAL si sa se prinda in corpul vecin - adica cu un surub sa prind 2 corpuri suspendate.
- de regula 1 mp de PAL are 15kg ???
medvonok
9th September 2006, 20:08
si pentru un asa corp, am nevoie de 2 sau de 4 gauri de fixare in perete cu diblu de 8 ? (presupunand ca sina care vine pe perete o pot prinde in 2 sau 4 dibluri si putand fi comuna la 2 corpuri suspendate).
_stelian_
10th September 2006, 18:40
QUOTE(io1 @ Sep 7 2006, 07:24)

la Pal expert pe giurgiului si cred ca si cei de la ama in drumul taberei
Te pot ajuta si eu cu ceva ... marbonstil@mobilierpal.ro
puiu4u2
11th September 2006, 13:08
multumesc de raspunsuri
erau bune parca si niste numere de telefon (la care sa raspunda cineva)
geala1
14th September 2006, 20:16
Stie cineva prin bucuresti unde pot sa ascut o panza de fierastrau circular?o adresa as fi recunoscator
referitor la un post mai vechi in legatura cu excentricii pt reglat fete de sertar,se uita vanzatorii cam patrat la mine de parca eu as fi excentric sa le cer asa ceva
am intrebat in vreo 15 magazine in buc,brasov si buzau si am obtinut aceeasi reactie
poate nu intreb eu ce trebuie?
au vreo denumire 'oficiala' ?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.