angajatul
11th August 2006, 18:27
Si daca tot discutam despre asta ar fi interesant sa existe o pasta ca o plastelina cu care sa lipesti corpurile alea pe perete....dar se se dezlipeasca precum "scaiul" si chiar si un copil sa le prinda pe perete si sa le desprinda....exact ca si cu piesele de lego.
Sau.....o idee venita din cea precedenta.....sa existe niste guma de mestecat care in loc sa o arunci, sa prinzi bucatile de pal intre ele....si atunci....cand vrei sa redecorezi...doar cumperi un pachet nou de guma...si voila.....ai rezolvat asamblatul.
Berti
11th August 2006, 19:00
Nichita, e exact cum au spus alti coforumistii, exista foarte multe feluri de demontabili in multe versinuni... nu are rost sa reinventam apa calda! Au inventat-o altii inaintea noastra si s-au si imogatit pe faza asta!
Iar daca nu vrei sa folosesti un demontabil modern, oricand poti apela la solutiile inventate de stramosii nostrii (ex. imbinarea in coada de randunica la casele de lemn), sau alte sistem cu pene, cepuri, planuri inclinate, etc...
lulu mob
11th August 2006, 19:29
Apropo de asta, am văzut în Franța o construcție din lemn destul de mare, o căsuță de vacanță practic, la care nu s-a folosit nici un cui. Absolut impresionant! Numai îmbinări cu planuri înclinate, de o precizie remarcabilă. Iar tehnica era evident medievală, poate chiar antică!
Îmi pare rău că nu am fotografii!
Și apropo de case de vacanță, iată ce am găsit printr-o pădure din jurul Iașului în timpul plimbărilor cu bicicleta:
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
Nichita Stanescu
11th August 2006, 20:37
Da, interesante casele astea din lemn.
Fratilor, nu scriu aici ca sa va arat ce idei interesante am eu - de atlfel eu mi-am facut cont aici ca sa invat de la cei cu experienta tehnici de constructie a mobilei - ci aveam intentia de a gasi pe cineva care sa ma ajute sa definitivez planul asta cu mobila modulara.
Mobila asta nu se vrea a fi o "curiozitate", ci o solutie la probleme importante pe care si le pun oamenii ce le folosesc. (Eu unul aproape am distrus canapeaua cand am adus-o prima data in blocul unde locuiesc datorita dimensiunilor si greutatii ei mari.Mie si unui prieten ne-au trebuit 2 h sa bagam canapeaua prin 2 usi!
)
Ideea mea este de a rezolva aceste 2 mari probleme:
1.Cati oameni in varsta si chiar tineri isi muta singuri mobila pt. a o aduce acasa, pt. a-i schimba locul, sau fie si pt. a face curat sub ea?
R: Practic toti apeleaza la ajutor => timp, bani pierduti, nervi, efort ..etc.
2.Cati oameni nu se plictisesc dupa un timp de mobila lor?
R: Toti, insa nu pot sa o schimbe chiar repede din motive financiare.
Daca stiti vreo firma care le-a rezolvat deja spuneti-mi si mie va rog.
In legatura cu problema de la pct. 1, mobila trebuie asamblata/dezasamblata usor (fara surubelnita - cu mana libera), iar partile componente sa aiba dimensiuni si mase care sa permita transportul acestora cu usurinta; iar la 2. se presupune si posibilitatea transformarii mobilei modulare de genul:
masa 4 pers <=> masa 6 pers <=> birou <=> biblioteca, etc. (nu neaparat din acelasi nr. de piese)
Nu imi aratati exemple de genul: dulap cu 2, 3 sau 4 rafturi suprapuse, ca nu la asta ma refer eu.
Sunt convins ca nu e usor sa fie pusa in aplicare ideea asta insa sunt absolut SIGUR ca SE POATE face!
alibaba
11th August 2006, 20:53
daca ai disponibili 30-50 mii euro te pot pune in legatura cyu cineva care are brevet prt mobila modulara dar nu din lemn ci din tevi de plastic...practic din tevi de scurgere...dar ce iese e belea rau de tot...
Berti
11th August 2006, 21:18
QUOTE(Nichita Stanescu @ Aug 11 2006, 21:37)

masa 4 pers <=> masa 6 pers <=> birou <=> biblioteca, etc. (nu neaparat din acelasi nr. de piese)
S-ar putea face, dar nici una din piesele de mobilier nu si-ar indeplini functia intr-un mod eficient!
Apar probleme de genu, birou incomod, biblioteca cu raturi prea putine si prea joasa, etc...
Mobilieru multifunctional e misto la targuri si expozitii, dar cu cat are mai multe functiuni cu atat devine mai nefunctional. Nu cred ca te apuci sa golesti biblioteca de carti, doar ca ai 4 musafiri la cina!
Apar multe probleme delicate... care trebuiesc aprofundate si bine gandite! Nu-i chiar asa de simplu!
QUOTE(alibaba @ Aug 11 2006, 21:53)

practic din tevi de scurgere...dar ce iese e belea rau de tot...
M-ai facut extrem de curios, un mic preview putem vedea? O poza, schita, orice... da gratis, ca nu dau 100 de euro pe o poza!
Iar referitor la "ce iese e belea rau de tot..." ma tem ca-i mai mult rau decat belea, da' sa lasam pozele sa vorbeasca.
Nichita Stanescu
11th August 2006, 22:03
QUOTE(Berti @ Aug 11 2006, 22:18)

S-ar putea face, dar nici una din piesele de mobilier nu si-ar indeplini functia intr-un mod eficient!
Apar probleme de genu, birou incomod, biblioteca cu raturi prea putine si prea joasa, etc...
Normal ca incerc sa evit aceste probleme, doar nu ma chinui ca sa imi iasa o prostie!?

Mobilieru multifunctional e misto la targuri si expozitii, dar cu cat are mai multe functiuni cu atat devine mai nefunctional.
No comment!

Nu cred ca te apuci sa golesti biblioteca de carti, doar ca ai 4 musafiri la cina!
Dar eu nu ma gandesc sa fac mobila asta sa o transforme lumea din ora in ora!!
E gen Lego, dar nu e Lego!!

Apar multe probleme delicate... care trebuiesc aprofundate si bine gandite! Nu-i chiar asa de simplu!
Aici sunt de aceeasi parere cu tine.
Berti
11th August 2006, 23:21
QUOTE(Nichita Stanescu @ Aug 11 2006, 23:03)

Dar eu nu ma gandesc sa fac mobila asta sa o transforme lumea din ora in ora!!
E gen Lego, dar nu e Lego!!

Pai da... dar din punctul meu de vedere, daca ai/ vrei o biblioteca atunci ai si cateva carti care trebuie sa stea undeva 365 zile pe an, deci daca tu la un moment dat te gandesti sa transformi biblioteca in masa, iti trebuie un inlocuitor pentru biblioteca... nu stiu daca m-am facut inteles!
Din cate am inteles tu vrei o mobila care-si schimba funcionalitatea pe termen lung (nu doar cand vin rudele de la tara
), iar suma functionalitatilor intr-o incapere, daca ea nu-si schimba destinatia, trebuie sa ramana constanta!
Astea sunt doar niste aspecte... care mi-au trecut prin cap in momentu asta!
Trebuie sa mai tinem cont si de aspectu de lene (confort) al cumparatorului, adica dupa ce ti-ai aranjat incaperea, tare greu te mai apuci sa faci mici schimbari... doar la un moment dat te saturi de tot si faci schimbari radicale, dar astea nu prea cred ca se pot face cu o mobila modulara, adica schimbarea nu-i chiar asa radicala. Nu zic ca n-ar exista oameni care si-ar monta/demonta mobila lunar... dar ma tem ca nu-i o piata suficient de mare ca sa poti face un ban din asta!
Nichita Stanescu
12th August 2006, 09:00
Depinde de cat de reusita va iesi transpunerea in practica.
raduraf
12th August 2006, 09:03
uitati si voi ce sfaturi dau astia clientilor de mobila,asta pt a nu mai fi asa mirati cand va cer unii sa le puneti pal pe tot spatele sifonierului sau cand vor pe fundul sertarelor pal de 18(poate doar in cazul metabox sau similar ar fi justificat)
http://www.1001case.ro/Cum_sa-ti_comanzi_m...p=2&atype=4
mr_ionutzz
12th August 2006, 12:10
intr-adevar ceea ce spun ei acolo pe 1001 case e adevarat intr-o anumita masura(durabilitate, rezistenta) dar va fi mai scumpa mult mai scumpa . dar trebuie avut in vedere ca in zilele noastre moda se schimba ft repede . iar un mobilier din pal ar trebui folosit max 7-8 ani dupa carese schimba(parerea mea) eu cred ca un mobilier de dormitor sau living rezista. problema e la bucatarie mai ales dac se gateste ft desPal-ul cu umiditatea nu se impaca prea bine.
Berti
12th August 2006, 13:23
Sunt mortali astia de la 1001 case, cu sfaturi de astea rade de tine orice meserias daca mergi sa-i ceri...
QUOTE( 1001 case)
placaj melaminat cu o grosime de 3 milimetri!
Poate PFL caserat... ca placaj melaminat nu cred ca au vazut prea multi la viata lor, si eu sunt printre ei!
QUOTE( 1001 case)
Acestea sunt suruburi din aluminiu cu cap imbus.
Sau mai bine otel zincat sau bromat... sau poate se refereau la aluminiu de aviatie
M-am amuzat copios cand am citit sfaturile alea, cred ca le-a scris unu de la marochinarie
angajatul
12th August 2006, 21:12
QUOTE(raduraf @ Aug 12 2006, 10:03)

uitati si voi ce sfaturi dau astia clientilor de mobila,asta pt a nu mai fi asa mirati cand va cer unii sa le puneti pal pe tot spatele sifonierului sau cand vor pe fundul sertarelor pal de 18(poate doar in cazul metabox sau similar ar fi justificat)
http://www.1001case.ro/Cum_sa-ti_comanzi_m...p=2&atype=4
eu pun de cand am inceput sa fac mobila pal de 18 pe fundul sertarelor.....
lulu mob
12th August 2006, 23:17
Uneori pun și eu. Dar nu la orice sertar; iar la dulap, nu am pus niciodată și nici nu am văzut așa ceva!
Totuși, articolul e de tot rahatul (pardon).
Placaj melaminat
!
taticu
21st August 2006, 15:13
salutare la toti
Am gasit intampaltor acest forum in timp ce incercam sa gasesc oferte de masini de cantuit pt cant nepreadezivat si un circular ce taie si in unghi.Daca cineva cunoaste unde as putea gasi cateva oferte va rog a ma ajuta
pikaciu11
24th August 2006, 23:31
servus la toata lumea....
a-si vrea sa tai si eu niste pal dar vreau sa stiu unde ar trebui sa execut acest lucru....la ce firma ma indrumati unde sa fie taiere de calitate si sa execute si manopera de cantuire gauri balamale si de decupat dupa niste sabloane
astept rsp si multumesc anticipat
raduraf
25th August 2006, 14:49
QUOTE(taticu @ Aug 21 2006, 16:13)

salutare la toti
Am gasit intampaltor acest forum in timp ce incercam sa gasesc oferte de masini de cantuit pt cant nepreadezivat si un circular ce taie si in unghi.Daca cineva cunoaste unde as putea gasi cateva oferte va rog a ma ajuta
asteapta si tu pana pe 7 septembrie cand e bife targul de mobila la romexpo.o sa gasesti acolo sute de oferte plus demonstratii plus reduceri de pret.daca vrei totusi sa fii ajutat detaliaza si tu intrebarea pt ca circular care taie si la unghi are si la bricostore la 10 milioane.vrei second hand sau nou?vrei cu incizor sau fara?vrei la 220 sau 380?ai exhaustor sau vrei sa fie fara?cant neadezivat adica cant abs?sau furnir din lemn natur?intra totusi pe danibrum.ro sunt unii ce aduc din afara masini si utilaje pt industria mobilei second sau noi
QUOTE(pikaciu11 @ Aug 25 2006, 00:31)

a-si vrea sa tai si eu niste pal dar vreau sa stiu unde ar trebui sa execut acest lucru....la ce firma ma indrumati unde sa fie taiere de calitate si sa execute si manopera de cantuire gauri balamale si de decupat dupa niste sabloane
astept rsp si multumesc anticipat
ar fi fost cam tare sa ne spui si de unde esti.........de exemplu regency din ploiesti sau din bucuresti pantelimon sau din militari sau darel buc sau arca 2000 sau licorna sau.........
fii mai exact totusi daca vrei sa fii ajutat
miki3
25th August 2006, 15:28
Aveti idee cat m-ar costa sa fac mobilierul asta la comanda? Cam cate placi de pal ar intra?
QUOTE(miki3 @ Aug 25 2006, 15:26)

Aveti idee cat m-ar costa sa fac mobilierul asta la comanda? Cam cate placi de pal ar intra?
Kendo
26th August 2006, 14:12
Saltare,
stiti cumva prin Timisoara vreo firma de debitare de PAL?
ZenGo
26th August 2006, 20:02
QUOTE(Kendo @ Aug 26 2006, 15:12)

Saltare,
stiti cumva prin Timisoara vreo firma de debitare de PAL?

Eu iau de la Forest Trading - http://www.foresttrading.ro/
In Timisoara au sediul pe strada I. I. dela Brad nr. 15 (in curte) tel. 0256/296.069
In general taie bine PAL-ul.
QUOTE(miki3 @ Aug 25 2006, 16:28)

Poti sa calculezi singur cate placi de PAL intra in mobila ta. O placa de PAL are in jur de 270x207 cm. Sa lasi cativa centimetrii toleranta pe laterale cand calculezi (latimea unei taieturi e de 4mm, marginile ar putea fi cu defecte - tesite, ciobite). Dupa ce ai lista cu placile de PAL ce intra in componenta, poti folosi un program gen Optimik ca sa calculezi de cate placi ai nevoie (optimizata). Evident poti face si manual acest calcul/optimizare. Brut, apreciez ca o sa ai nevoie de maxim 2 coli de PAL. Asta inseamna cam 300 RON (pretul materialului brut). La asta se adauga pretul accesoriilor - balamale, manere, sine pentru sertare, etc...
Succes.
pikaciu11
26th August 2006, 21:38
astept rsp si multumesc anticipat,IASI
lulu mob
27th August 2006, 07:08
În Iaşi îţi dau doar 3 variante:
-Stelco, care are depozitul pe Aurel Vlaicu, lângă hotelul Basarabia, cu puncte de preluat comenzi în Nicolina, prima staţie de autobuz după Podu-Roş, şi pe Independenţei, aproximativ vis-a-vis de Emi.
-Karina, tot pe Aurel Vlaicu, cu o staţie de tramvai înainte de Stelco, în curtea Compil.
-Ispal, în Bucium, după Petrom.
Kendo
29th August 2006, 10:02
@ZenGo: multzam fain
ericssonT68
29th August 2006, 12:38
QUOTE(ZenGo @ Aug 26 2006, 21:02)

.......Brut, apreciez ca o sa ai nevoie de maxim 2 coli de PAL. Asta inseamna cam 300 RON (pretul materialului brut). La asta se adauga pretul accesoriilor - balamale, manere, sine pentru sertare, etc...
Succes.
Daca nu le faci singur si apelezi la o firma ce executa mobilier la comanda pretul va fi aprox dublu fata de pretul materialui. Deci va ajunge spre 600 RON. Mi-am executat singur o biblioteca care a iesit 350 RON fata de 700-800 cat estimase o firma de mobila ca o sa ma coste daca o fac la ei.
O si atasez desi a mai fost pusa pe aici...dar sunt tare mandru de realizarea mea..
lulu mob
29th August 2006, 19:33
Complet off-topic: m-am (re)apucat de ciclism!
Uitați-vă la poze. În special, vedeți o trupă de moldoveni veniți din Chișinău, printre altele cu o tricicletă orizontală,... cool piece of engineering, făcută într-o fabrică de avioane din rusia.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.