Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

vis-a-vis

QUOTE(angajatul @ Jun 23 2006, 21:39) *
placa aia e doar ornamentala cum au zis si ceilalti....se foloseste in general aplicata pe pal la birouri mai futuriste .....sau pe post de panou de separare intre birouri si daca mergi in OMV o sa vezi ca usile de la mobila sunt ca niste ferestre si in loc de geam au ceva de genul ala.
Dupa cum se vede in poza e pus doar de ornament si a pus profil inaltator de aluminiu de jur imprejur coolspeak.gif ....profilul ala e vreo 40 RON la Arabesque
mai nasol o sa fie cand va trebui sa il tai la 45 grade biggrin.gif

PS - aia e bucatarie buna doar daca esti burlac biggrin.gif.....daca nu ....mai bine te lasi pagubas ca o sa se vada orica faramitura,zgarietura,dara,praf etc biggrin.gif
@fete de sertare - eu sunt unul din ultimii maestrii in viata.....nu folosesc feronerie speciala pentru asa ceva .....le fac matematic ... naughty.gif
edit - daca pui aia cu gaurele si gatesti ceva romanesc..... cine o sa curete....

angajatule, ma dezamagesti...
Prima data cu scurgatorul de vase si acum cu asta.... puke.gif

La faza cu jegul prin gaurile alea, de acord, plus panze de paianjen si gandaci care or sa se vada ca in cripta.
Mar
hmm.. m-ati pus pe ganduri. probabil ca faianta rustica e mai indicata

angajatul
@vis-a-vis te-am dezamagit ? FOARTE BINE ! smile.gif nu sunt aici ca sa impresionez pe nimeni ci doar sa imi dau cu presupusul....iar avand in vedere ca pare un DIY nu cred ca are circular care penduleaza iar taiatul cu bonfaierul banuiesc ca iese din discutie pentru obtinerea unor finisaje ca in poza....asa ca va trebui sa caute ca unii "producatori" de aici o firma de termopane ca sa taie la 45.
Berti
Din punct de vedere al intretinerii baietii au perfect dreptate... daca esti casatorit, te pune nevasta la frecat gaurele cu periuta de dinti daca te prezinti cu asa ceva la mobila de bucatarie.console.gif

QUOTE(Mar @ Jun 23 2006, 22:08) *
hmm.. m-ati pus pe ganduri. probabil ca faianta rustica e mai indicata

Nici aia nu-i cea mai recomandata daca e din aia mata, cu suprafata putin poroasa, faci o omelta mai sanatoasa, iti sare ulei pe faianta si daca nu-l stergi in clipa aia, se absoarbe si .... nu mai are rost sa continui, ca-i clar cum arata dupa 2-3 luni de utilizare.

Referitor la fetele de sertare: Angajatule, asa tata... asta-i tamplarie adevarata! La mine in oras la toate atelierele de tamplarie (si-s multe) se face treaba manual fara elemente ajutatoare.... doar smecheria cu gaura de 5 (5,5) la surubul de la maner.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu condam in nici un fel acele sisteme de fixare si pe cei care le utilizeaza, doar ii admir pe cei care lucreaza cu precizie fara prea multe unelte ajutatoare.
angajatul
alo domnu' tongue.gif.....eu am zis matematic.....adica nu dau gaura de 5-5,5 etc....pentru ca eu nu montez manerele decat la client....asa ca...e mai complicat dar deh....fiecare cu pasarelele lui smile.gif naughty.gif
lulu mob
Sa inteleg ca surubul pentru maner trece si prin cadrul sertarului?
Berti
QUOTE(angajatul @ Jun 23 2006, 23:09) *
alo domnu' tongue.gif.....eu am zis matematic.....adica nu dau gaura de 5-5,5 etc....pentru ca eu nu montez manerele decat la client....asa ca...e mai complicat dar deh....fiecare cu pasarelele lui smile.gif naughty.gif

Tot respectu'... worthy.gif

QUOTE(lulu mob @ Jun 23 2006, 23:15) *
Sa inteleg ca surubul pentru maner trece si prin cadrul sertarului?

Pai cum altfel? Tu fixezi maneru' pe fata sertar si dupa aia fixezi fata pe cadru? Si ce faci daca maneru se rupe/degradeaza/smulge in timp, il dai jos fata ca sa-l schimbi?

Mar
QUOTE(angajatul @ Jun 23 2006, 22:26) *
.iar avand in vedere ca pare un DIY nu cred ca are circular care penduleaza iar taiatul cu bonfaierul banuiesc ca iese din discutie pentru obtinerea unor finisaje ca in poza....asa ca va trebui sa caute ca unii "producatori" de aici o firma de termopane ca sa taie la 45.

am de toate.. de fapt are tata wink.gif
lulu mob
Fata sertarului e mai inalta decat cadrul sertarului, nu e nevoie sa o dai jos ca sa schimbi manerul.
In momentul in care fata sertarului se poate regla, e exclusa solutia asta.
lulu mob

Sunt curios, la usi de ce dumnezeu s-or fi facut balamalele astea reglabile?
Berti
Lulu mob, tu nu zici rau... in majoritatea cazurilor!
Da la sertarele mai putin inalte <200mm cum faci?
lulu mob
Personal, fac sertarele 'mici' cu o inaltime a fetei de 150mm iar cadrul are 80mm; din cei 150mm scad cate 2mm pe fiecare parte, toleranta, plus inca 2mm la primul sertar, cel de sus, care intra sub blat, pentru ca sa nu se loveasca la deschidere, in cazul glisierelor care 'ridica' putin sertarul. Deci se ajunge la 146, respectiv 144mm. Avand in vedere decalajul de 15mm pe care-l da glisiera pe inaltime, o plasez cu 20mm deasupra partii inferioare, in cazul acesta la 130mm de partea de sus. Ma rog, e cam aiurea sa explic asa, am sa pun un desen...
Berti
Lulu mob, am intetes ideea, nu-i cazu sa mai desenezi... da' de fixarea manerului tot n-ai povestit.
Daca fata are 150, si cadru 80 iar maneru' daca-l pui la mijloc suruburile sunt acoperite de cadru... right?
lulu mob
Asa e, dar nu-l pun la mijloc (pe verticala) ci la 40mm de marginea de jus; la fel, in cazul usilor, tot 40mm de margine folosesc.

Oameni buni, daca voi reusiti sa le faceti asa de bine fara sa fie reglabile, bravo voua! eu folosesc din plin reglajele si la usi si la fete de sertare. E suficient sa muti mobila dintr-un loc in altul ca sa se deregleze din cauza unei podele cu denivelari. In general ordinea e asta: reglez planeitatea din picioare (si astea obligatoriu reglabile!) apoi fetele de sertare si in final usile; merg din aproape in aproape cu ele...
Berti
QUOTE(lulu mob @ Jun 24 2006, 08:46) *
Asa e, dar nu-l pun la mijloc (pe verticala) ci la 40mm de marginea de jus; la fel, in cazul usilor, tot 40mm de margine folosesc.

N-am observat ca ai raspuns... nu stiu cum am trecut cu vederea topicu.

Am inteles care-i tehnologia ta...
Pana la urma la client aspectu final conteaza si nu modul de lucru!

Da mai o intrebare, la corpurile inferioare, nu-i maneru prea sus (la 40 mm) daca blatu iese 30-50mm in afara? Poti sa-l mai apuci in mod ergonomic?
lulu mob
Nu am avut nici o problema si nici o reclamatie de genul asta.
lulu mob
Eram dator cu un comentariu: imbinari demontabile vs. imbinari nedemontabile.

Exista o diferenta fundamentala intre un demontabil si un diblu lipit: primul strange. Asta inseamna ca este un fel de surub. Asadar, un demontabil asigura o imbinare comparabila cu cea asigurata de un surub, fara a se vedea decat in interiorul mobilei. Prin faptul ca exista o tensiune intre cele doua componente se obtine o rezistenta net superioara.

Am sa fac o comparatie, usor fortata, dar iata... La o masina, o roata care nu e stransa va duce rapid la ruperea suruburilor de fixare; in schimb, daca acele suruburi sunt stranse, roata devine foarte rezistenta; explicatia este ca frecarea dintre cele 2 piese (roata si butuc) preia toate sarcinile, asigurand rigiditatea imbinarii.

La fel, o mobila cu suruburile stranse bine e mult mai rezistenta decat una la care sunt doar apropiate.

Toate marile firme de mobila folosesc demontabili. Desigur ca nu sunt excluse imbinarile nedemontabile cu dibluri lipite in cazul unor parti mai mici, insa partile mari se imbina demontabil cu suruburi si sisteme specifice.

Si eu folosesc atat diblurile cilindrice cat si cele sub forma de 'biscuit', dar in general impreuna cu suruburile si demontabilii.

Diblurile sunt mai potrivite utilizarii in cazul mobilierului din lemn, insa in cazul PAL-ului sunt insuficiente, necesitand 'ajutorul' unor suruburi.
vis-a-vis
DÍBLU, dibluri, s.n. Mică bucată de lemn sau de metal introdusă într-un zid, în care se fixează un cui pentru prinderea obiectelor. – Din germ. Dübel.
Berti
Sunt partial de acord cu tine:

QUOTE(lulu mob @ Jun 27 2006, 08:58) *
Exista o diferenta fundamentala intre un demontabil si un diblu lipit: primul strange. Asta inseamna ca este un fel de surub. Asadar, un demontabil asigura o imbinare comparabila cu cea asigurata de un surub, fara a se vedea decat in interiorul mobilei. Prin faptul ca exista o tensiune intre cele doua componente se obtine o rezistenta net superioara.

Am sa fac o comparatie, usor fortata, dar iata... La o masina, o roata care nu e stransa va duce rapid la ruperea suruburilor de fixare; in schimb, daca acele suruburi sunt stranse, roata devine foarte rezistenta; explicatia este ca frecarea dintre cele 2 piese (roata si butuc) preia toate sarcinile, asigurand rigiditatea imbinarii.

Aici ai dreptate, dar doar in cazul fortelor de forfecare, la fortele de tractiune/smulgere nu conteaza. (daca ai trage de roata in lateral, n-ar conta cat de bine sunt stranse suruburile ci cat de bun e materialu din care facuta piesa filetata). Deci daca ridici un birou de placa, nu conteaza daca-s stranse sau nu imbinarile.

Toate marile firme de mobila folosesc demontabili. Desigur ca nu sunt excluse imbinarile nedemontabile cu dibluri lipite in cazul unor parti mai mici, insa partile mari se imbina demontabil cu suruburi si sisteme specifice.

De acord si aici, dar motivul principal e demontabilitatea, in principal din cauza transporului, nimeni nu vrea sa transporte aerul din dulapuri.

Si eu folosesc atat diblurile cilindrice cat si cele sub forma de 'biscuit',

Da, biscuiti sunt mult mai usor de "montat" daca ai scula aia tip felx... doar ca nu-ti ofera pozitionare pe lungimea imbinarii, dar in rest sunt OK mai ales in comabinatie cu suruburile.

Diblurile sunt mai potrivite utilizarii in cazul mobilierului din lemn, insa in cazul PAL-ului sunt insuficiente, necesitand 'ajutorul' unor suruburi.

Intr-adevar in unele cazuri sunt insuficiente, mai ales la corpurile de mobila foarte grele. Dar astea le consider cazuri particulare.
vis-a-vis
Berti, sustii o cauza pierduta.
Esti liber sa-ti construiesti mobila exact asa cum iti doresti, dar imbinarea cu tiplii + aracet nu e mai rezistenta decat cu cea cu demontabili.
Ti-am zis-o si eu, ti-au zis-o si altii.
Poti sa aduci teorie, vagoane.
In practica vei descoperi acelasi lucru pe care l-am descoperit si noi, cei care lucram de ani de zile in acest domeniu.
Eu cel putin am migrat de la imbinarea tiplu + aracet tocmai din aceasta cauza.
geof
Intentionez sa imi fac o biblioteca. Aceasta va avea o vitrina cu usa de sticla. Doream niste sfaturi de la cunoscatori in aceasta privinta.
Am vazut ca exista balamale pentru usi de sticla, unele care necesita gaurirea sticlei, altele care se fixeaza prin lipire. M-am interesat si cred ca gasesc sa comand geamul si sa mi-l gaureasca. Acum, eu vroiam sa aflu ce solutie sa adopt. Care este mai buna? Si ce alte probleme pot apare la o astfel de usa?
Berti
QUOTE(vis-a-vis @ Jun 27 2006, 11:24) *
Berti, sustii o cauza pierduta.
Esti liber sa-ti construiesti mobila exact asa cum iti doresti, dar imbinarea cu tiplii + aracet nu e mai rezistenta decat cu cea cu demontabili.

Fie cum zici tu, normal ca fiecare isi construieste mobila cum vrea, dar nu despre asta discutam!
Tu zici ca nu-i mai rezistenta... mie mi-e bine si asa, dar sa nu uita ca amestecam capra cu varza, imbinarea fixa nu e demontabila, si nici invers.

QUOTE(vis-a-vis @ Jun 27 2006, 11:24) *
cei care lucram de ani de zile in acest domeniu.

E vreun partid al celor care lucreaza de ani de zile?
Cam care-i experinta minima necesara pentru un membru?

QUOTE(geof @ Jun 27 2006, 17:42) *
Am vazut ca exista balamale pentru usi de sticla, unele care necesita gaurirea sticlei, altele care se fixeaza prin lipire. M-am interesat si cred ca gasesc sa comand geamul si sa mi-l gaureasca. Acum, eu vroiam sa aflu ce solutie sa adopt. Care este mai buna? Si ce alte probleme pot apare la o astfel de usa?

Daca are cine sa ti-le gaureasca... normal ca asta-i solutia mai buna si sigura. In plus cele care necesita gaurire sunt balamale aruncatoare si au cateva reglaje utile. Daca nu gasesti vreun "geamgiu" bun poti sa incerci si modelu asta de balamale pentru sticla, doar ca aste-s incadrate, da' poate iti corespund...
geof
Intre timp gasisem si eu niste balamale asemanatoare celei de la Sea (in catalogul Hettich). Cea de la Sea pare sa nu fie pentru usi aplicate, cum as vrea eu. In schimb la Hettich au cam acelasi sistem dar cu modele si pentru usi aplicate, semiaplicate sau incadrate. Doar ca nu stiu daca aduc in Romania, si nici ce posibilitati de reglaj au aceste balamale.
lulu mob
Cele cu sticla gaurita sunt mai rezistente. Sunt de preferat in cazul unor usi destul de mari. In Iasi aproape orice sticlarie are o freza cu care se pot face astfel de gauri, la vreo 1-2 RON parca.
Al doilea model nu permite mai mult de doua balamale pe usa si se foloseste la usile mici si usoare in general. Exista modele care se pot folosi si pentru usi aplicate.
Cauta un distribuitor Haefele.
geof
Multumesc de sfaturi. Cred ca voi alege solutia cu geam gaurit pentru ca este destul de mare (1200x450).
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.