angajatul
2nd June 2006, 11:30
ce stie asta mic
....ca unu mare
tore
2nd June 2006, 18:14
Ca sa intelegeti ce fel de sine vreau sa montez am facut 2 poze: una la 2 bucati de sine pe care le aveam prin casa si care sunt modelul pe care vreau sa il pun la dulap si una la o schita cu dihania.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Sina din stanga e pentru sus. Sina de sus o sa se vada destul de tare daca nu o acopar cu ceva si de aia m-am gandit sa pun placa aia de vreo 5-7cm (zic eu) care sa le acopere. Sina de jos se vede si aia, in special la usile care sunt pe interior. Nu am gasit alt sistem de sine care sa imi convina. Astea au niste role si jos cu niste roti maricele (care se ingroapa in usa - sa vad cum vorbesc cu oamenii care o sa imi taie sa imi faca si mie scobiturile pentru ele) si sus pentru ghidaj. Mi s-au parut cele mai faine...
Cotele de la dulap au fost putin modificate de cand am facut schita. Am renuntat si la usa aia de bar care se deschide in jos ca nu cred ca o sa imi iasa.
Acum ca ati spus de picioruse reglabile.... Eu ma gandisem sa fac din pal dar acum sunt sigur ca nu e o idee buna. Ar trebui intr-adevar sa pun niste picioruse reglabile si la cat am calculat ca o sa fie de greu dulapul cred ca o sa-mi trebuiasca vreo duzina.
Dati-mi si aici idei. Eventual vreun link/poza ca sa stiu ce caut
angajatul
2nd June 2006, 19:40
Picioare d-astea.
Dai gaura cu 10 parca.....dintr-o parte in alta...ca reglajul se face din interior
lulu mob
2nd June 2006, 22:01
Asa e si costa vreo 1RON; ar mai fi un model, alea mici de tot, cu patina si cu piulita aia metalica ce se ingroapa in PAL, care se pun si pe placi verticale; n-am nici unul pe acasa; oricum astea sunt foarte bune ca raport calitate pret, mai ales la ce vrei tu, tore. Cu 10 lei te-ai scos.
roxmob
2nd June 2006, 23:57
@tore
la sistemul de sine care vin prinse sus, nu te-ai gindit?
La sistemul cu sina sus ai doua avantaje:
1. nu trebuie sa umbli pe ici pe colo sa gasesti pe cineva care sa-ti frezeze canalul la sine!
2. nu se mai vede in partea de jos sinele!
toata greutatea este sustinuta de tavan, si in cazul asta pui o bucata de pal de vreo 100mm de lata in partea de sus si atunci nu mai ai probleme cu flambarea!
-bineinteles ca asta e o parere a mea ca ar fi mai bine, dar tu citeste ce zic toti pe forum si fa cum crezi tu!
uite aici:
si din fata
roxmob
3rd June 2006, 10:04
partea cu frezarea este in cazul in care folosesti alt sistem de sine!
tore
3rd June 2006, 10:48
La sistemul pe care l-am pus in poza nu trebuie frezat decat putin in partea de jos a usilor (acolo unde intra rotile de jos). Sinele se prind cu suruburi atat cea de sus cat si cea de jos. Asa ca sunt relativ usor de montat. Eu vroiam sa pun niste placi care sa mascheze sinele si care sa arate cam ca in pozele de la ruxmob. Doar ca lumea spune ca nu se potrivesc usile glisante (care ar fi 'incadrate') cu usile si sertarele de jos pe care nu as vrea sa le fac incadrate. Pentru ca tot voi ati spus ca sunt greu de facut si de reglat. O sa incerc sa ajung zilele astea pe la cineva care are acelasi sistem sa mai ma uit la el cum le-a facut. Si o sa caut picioruse de-alea. Dupa cat am calculat eu toata monstruozitatea o sa aiba peste 400Kg. Nu cred ca am gresit. La ce greutate rezista un piciorus d-ala?
angajatul
3rd June 2006, 11:22
Nu e relevant la ce greutate rezista piciorul respectiv....problema e sa nu iti flambeze partile dintre picioare....pentru ca piciorul are doar cativa cm in diametru.
Cel mai bine faci cum zicea si lulu.....pui 10 picioare.....cam din 40cm in 40...nu mai stiu dimenisiunile dulapului tau dar intelegi tu ce vreau sa zic.
Iar in ce priveste distantele fata/spate eu zic sa lasi cam 8-10 cm din spate iar in fata ideal ar fi sa fie cat mai in fata ca sa sustina greutatea usilor etc.....deci la un 5-7 cm e fata.
edit - m-am uitat la dimensiune....2,6...eventual sa pui 12 picioare.....lasand intre ele 50 cm
tore
3rd June 2006, 12:04
Nu ar fi bine sa pun picioarele chiar in dreptul peretilor verticali? Adica acolo se lasa de fapt toata greutatea si cel mai bine se sprijina acolo, zic eu. Eventual mai pun si intre acesti pereti cate unul - pe mijloc, adica la aceeasi distanta de fata si spate...
angajatul
3rd June 2006, 20:28
Deci.....uita-te la picioarele alea....la ce am scris...si mai gandeste-te un pic
...
R: din moment ce se regleaza din interior.....necesitand la montaj gaura dintr-o parte in alta.....NU MAI POTI sa le reglezi daca le pui exact sub pereti.Avand in vedere ca un picior din ala are aprox 5 cm in diametru e cam greu sa il pui chiar la marginea dulapului "exact in dreptul peretelui.
tore
4th June 2006, 07:35
He he, asa e. Nu m-am gandit... Inca nu mi-am dat seama din poza cum se regleaza, pot doar sa banui. Totusi o sa incerc sa le pun "mai aproape" de peretii verticali. Asa e bine ?
Azi incerc sa ajung la cineva sa vad la el cum e. Eventual ii fac o poza
lulu mob
4th June 2006, 08:06
Cu imbusul, din interior; au si un mic dop, care acopera gaura. Daca-i pui la distanta mica de margine, exact cat sa-i poti regla, nu trebuie sa te temi de pierderea rezistentei PAL-ului.
bulu
7th June 2006, 16:05
Buna ziua la tot forumul. Am mai pus niste iuntrebari acu' 2 saptamani. Acum am altele. Mi-am cumparat un cuptor si o plita, incorporabile. Intrebarea mea este; ma puteti ajuta cu o schema de montaj ?
Am nevoie pentru ca imi proiectez singur mobila in K.D 5.0 si mi-o execut tot singur dar nu am datele necesare pentru a prinde cuptorul respectiv.
Promit ca dupa ce-mi termin mobila o sa o pozes sa o postez pe forum pentru critici si pareri...
Va multumesc anticipat.
lulu mob
7th June 2006, 16:39
Nu ai nici un prospect la cuptor si plita?
Trebuie sa ai niste dimensiuni!
Plita se aseaza pur si simplu intr-o decupare a blatului, iar cuptorul intra in dulap, la fel de simplu. Dimensiunile sunt in prospect; altfel le masori singur.
angajatul
7th June 2006, 18:38
Vezi ca la plita dimensiunile sunt cam la limita deci nu te hazarda sa tai "aproximativ".
In functie de ce racord de gaz folosesti si de pozitia plitei in mobila ar fi recomandat sa prinzi racordul de plita si dupa ce plita e prinsa sa legi racordul la teava de gaz.
Ai grija sa pui si chitul ala special livrat sub buza plitei ca sa o asezi etans.
Eventualul exces il cureti ulterior cu un varf de cutter si mare atentie.
bulu
7th June 2006, 23:59
Va multumesc, o sa fac cum mi-ati zis. Nu am apucat sa desfac cutia cu cuptorul pentru ca sunt in renovari masive si nu vreau sa stric o gramada de banaret lasand-ul scos din cutie. Cred ca aveti dreptate sa fie in cuptor un prospect, dar eu ma gandeam ca stiti voi ceva dimensiuni pentru ca eu sunt la proiectarea mobilei si mi-ar fi trebuit niscavai dimensiuni... Ma rog, este bine si asa.
Berti
8th June 2006, 06:27
Eu cand mi-am facut mobila, nu aveam cuptoru', era pus pe comanda la Domo, dar urma sa soseasca intr-o saptamana. Asa ca am mers in Metro si am masurat modelul pe curent, ca nu-l aveau pe ala pe gaz (eu comandasem pe gaz)ca sa ma pot apuca de treaba...
Noroc ca a intervenit ceva si n-am ajuns la partea cu cuptoru, pentru ca cele 2 nu erau identice, nu mai retin diferenta de dimensiune, stiu doar ca la adancime erau vreo 100 mm in plus la cel pe gaz!
In general instructiunile sunt in tava!
Spor la lucru!
roxmob
8th June 2006, 23:21
in orice caz de 564-565 mm de lat este sigur, deci corpul va avea 600, dar inaltimea va trebui sa o masori pentru ca asta difera de la un model la altul dar nu cu mult, si dupa aia vezi daca iti mai intra un sertar micut jos, asta daca pui cuptorul sub blat, adica daca toate corpurile vin la un nivel, sau daca il pui un pic mai sus ca si in poza ce am atasat-o e altceva!
tore
9th June 2006, 18:00
Intrebare: cum se deschid usile incadrate? Mai exact cum sunt balamalele aruncatoare pentru ele? M-am uitat pe site la sea si nu am vazut in schitele alea cum arata deschise. Ma intereseaza ca atunci cand is deschise sa nu vina 'peste' (in continuarea) peretelui de care sunt prinse. Sa nu dea peste usile glisante adica. Ar trebui sa arate cam ca in desenul atasat. Scuzati 'profesionalismul', nu am nik instalat pe calc
)
Berti
9th June 2006, 22:55
Depinde de model.... dar in general sunt asa cum ai desenat tu, doar ca usa intra spre interior cam aproape o grosime de PAL(la stanga in desenul facut de tine)
tore
10th June 2006, 09:28
Cand e deschisa adica, nu? Daca e asa e ok. Atunci sa ii dau drumul in continuare cu schitele. 10x
Berti
10th June 2006, 14:49
Da, cand e deshisa... uite un screenshot de pe Haefele.de
megr3z
19th June 2006, 15:34
ce imbinari se folosesc la un birou de calculator intre picioare si polita de deasupra (sa nu o gauresc de sus in jos)
am inteles ca o tija cu excentric sau demonntabili, cum se folosesc, ceva solutii practice de montaj
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
multumesc anticipat!!!
vis-a-vis
19th June 2006, 16:14
La primul model ai putea avea surpriza sa se smulga cand ridici biroul de blat. Dar poti suplini acest impediment punand mai multe.
Plus de asta iti trebuie o anumita acuratete cand dai gaurile. Intai dai gaurile pentru piulita tip ericsson si apoi pt surub.
Modelul 2 nu e asa aspectuos si le poti inlocui cu niste coltare mici si finute care sunt mai ieftine.
Varianta 3 mi se pare cea mai ok.
angajatul
19th June 2006, 16:21
De acord cu vis-a-vis cu mentiunea ca varianta 3 , daca nu e nemteasca...are surubul ala care prinde cele 2 piese dintr-u material foarte prost care la cateva incercari de strangere/desfacere se va "manca".
Mai degraba cauta asa ceva dar varianta "cu cama".
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.