lulu mob
23rd May 2006, 21:43
@tropikana
poze?
vorbeai cumva de e-mobilier?
@danm79
peretii verticali nu prea au cum sa se lase; fa corpurile cu o latime de maxim 800mm si n-o sa ai probleme; daca nu, prinzi bine o placa de pal de tavan si una de podea si pe alea aplici sistemul de culisare; problema cea mai mare aici e ca trebuie sa ai un tavan si o podea perfecte, pe cand la dulapul de sine statator nu ai problemele astea
tropikana
23rd May 2006, 22:04
angajatul
24th May 2006, 01:00
QUOTE(Danm79 @ May 23 2006, 19:51)

Revin cu o problema..am un dresing de facut, pe toata inaltimea camerei. De la o firma de mobila la care am cerut oferta mi-au zis ca trebuie sa il incadreze in pal (as vrea usile sa fie mari, de sus pana jos adica 2,5 m). Intrebarea este...suporta palul greutatea usilor sau in timp o sa mi se lase si nu or sa mai culiseze??
Eu ma gandisem daca exista un sistem de culisare care sa prinda usile direct intre tavan si podea, ca astea presupun ca nu se lasa...decat la evenimente tectonice..doamne fereste...

Ce vezi in imagine e o usa de 2,5 m inaltime (cat o camera de bloc) si 1,2 m latime.
Raman la parerea ca sistemul de glisare trebuie sa fie jos iar sus sa fie doar un ghidaj.
In functie de cat de lata vei face usa in timp ea se va curba mai mult sau mai putin....la dimensiunile usii din poza ....curbura e foarte fina.....dar daca vrei sa o faci lata doar de 1m....sau mai mica....exista un profil special pentru asa ceva.....care se gaseste la 3 m lungime.....si care necesita frezare pe cantul usii...dar care iti garanteaza ca usa nu se va mai curba in timp si tine in acelasi timp si loc de maner....doar ca profilul ala e in jur de 100 RON.
Referitor la "se vor lasa in timp" nu trebuie decat sa faci un calcul.....luand ca si baza o greutate de sa zicem.....15kg/mp la pal si in functie de asta alegi sistemul de glisare.
Danm79
25th May 2006, 08:42
QUOTE(angajatul @ May 24 2006, 02:00)

Ce vezi in imagine e o usa de 2,5 m inaltime (cat o camera de bloc) si 1,2 m latime.
Raman la parerea ca sistemul de glisare trebuie sa fie jos iar sus sa fie doar un ghidaj.
In functie de cat de lata vei face usa in timp ea se va curba mai mult sau mai putin....la dimensiunile usii din poza ....curbura e foarte fina.....dar daca vrei sa o faci lata doar de 1m....sau mai mica....exista un profil special pentru asa ceva.....care se gaseste la 3 m lungime.....si care necesita frezare pe cantul usii...dar care iti garanteaza ca usa nu se va mai curba in timp si tine in acelasi timp si loc de maner....doar ca profilul ala e in jur de 100 RON.
Referitor la "se vor lasa in timp" nu trebuie decat sa faci un calcul.....luand ca si baza o greutate de sa zicem.....15kg/mp la pal si in functie de asta alegi sistemul de glisare.
Mersi de info..baietii cu oferta de mai sus..de mi-au scos dresingul la 19,5 mil avea niste chestii de aluminiu pe toata lungimea usii si cred ca de ele vorbesti si tu..de alea tragi si daca vrei sa deschizi usile...cumva cu un sant de sus pana jos..
usile o sa fie trei de cate 70 cm fiecare cred(sa le fac mai mari??
) ...ca toata lungimea are 2,20....
Deci sistem de glisare jos..am inteles...pe sistemul asta poate sa mi-l faca tot din pal, sau prins de tavan si podea cum am zis eu???
Danm79
25th May 2006, 10:43
Update: am mai fost la 2 firme si mi-au scos pret la dressing la aprox 17 mil cu glisare sus si ghidaj jos, dar cu 4 usi..ca mi-au zis ca cu 3 la 2200 ma cam risc...la pat mi-au zis in jur de 4 mil cu lada si fagure in interior...
Ahh..si inca ceva la unii mi-au zis ca in loc de Wenge sa imi iau ciocolata ca e asemantor cu wenge dar ca se taie mai bine
...mi-au arata o placa de wenge si era sarita destul de rau melmina la taietura si una de ciocolata iesise perfect...in orice caz parca mi s-a parut mai frumoasa ciocolata decat wenge..nu are atatea insertii..si e mai linistitaore la privit...
angajatul
25th May 2006, 10:57
@Damn79 - "Deci sistem de glisare jos..am inteles...pe sistemul asta poate sa mi-l faca tot din pal, sau prins de tavan si podea cum am zis eu???"
Sistemele de glisare merg si pentru ceva facut complet din pal si pentru prins de tavan si podea DAR cum a zis si lulu...problema e de cat de drept ai tu tavanul respectiv podeaua,pentru ca sistemele astea permit o abatere de maxim 15 mm intre planul de jos si cel de sus....deci......trebuie sa fie drept 
"niste chestii de aluminiu pe toata lungimea usii"
Da, probabil alea sunt.
vis-a-vis
25th May 2006, 11:07
QUOTE(Danm79 @ May 25 2006, 11:43)

Ahh..si inca ceva la unii mi-au zis ca in loc de Wenge sa imi iau ciocolata ca e asemantor cu wenge dar ca se taie mai bine

...mi-au arata o placa de wenge si era sarita destul de rau melmina la taietura si una de ciocolata iesise perfect...
Asta-i vrajeala. Ori au vrut sa-ti bage pe gat ce nu se vinde, ori au sculele naspa.
lulu mob
25th May 2006, 11:38
In Iasi, la firma de unde iau eu PAL, exista pe Aluminiu si pe alte cateva modele niste asterixuri care inseamna ca "nu garanteaza pentru calitatea taierii".
Se pare ca la anumite texturi au si ei -producatorii- furnizori mai prosti de 'melamina' si de aceea nu se taie toate la fel. Poate cu niste masini mai bune si rezultatele ar fi mai bune, desi cei de aici au printre cele mai bune masini, iar faptul ca dupa o coala Aluminiu taiata prost, fara alte reglaje , se obtine o coala Fag taiata perfect inseamna ca e o problema totusi si cu acel Aluminiu; deci adevarul e undeva la mijloc.
Danm79
25th May 2006, 11:47
Ideea e ca astia se ocupa si de debitat pentru altii mai mici si fac mobila destul de multa...mi-au arata crea 2-3 nuante care se taie ca draku...printre care si wenge si restul la care taietura este perfecta...ei dadeau vina pe producator..
Asa la scule ce am vazut pe acolo aveau niste mese mari de tot cu niste utilaje pe el..destul de industrial..
o sa va tin la curent...si le fac si poze cand o sa mi le faca...
Danm79
25th May 2006, 21:03
QUOTE(angajatul @ May 25 2006, 11:57)

@Damn79 - "Deci sistem de glisare jos..am inteles...pe sistemul asta poate sa mi-l faca tot din pal, sau prins de tavan si podea cum am zis eu???"
Sistemele de glisare merg si pentru ceva facut complet din pal si pentru prins de tavan si podea DAR cum a zis si lulu...problema e de cat de drept ai tu tavanul respectiv podeaua,pentru ca sistemele astea permit o abatere de maxim 15 mm intre planul de jos si cel de sus....deci......trebuie sa fie drept

"niste chestii de aluminiu pe toata lungimea usii"
Da, probabil alea sunt.
Am o rugaminte mare la tine..daca stii unde gasesc marginile alea de aluminiu, cu maner incorporat de care tragi ca sa gliseze usile la dresing...ca astia la care vreau sa imi fac dresingul nu au pus pana acu canturi de astea de aluminiu si nu stiu de unde sa le ia...seaman cred ca un sistem Bridge 400..ai auzit de el,cum ti se pare:
http://www.santi.ro/content/bridge_400.htm
Un sistem de glisare mai trainic, pe la ce firma as gasi???(sa tina usile alea de 2500 cu 750...)
THX
angajatul
25th May 2006, 22:51
@Damn79 - pentru sistem de glisare am facut recomandari in acest topic.
Pentru profil vezi PM.
tropikana
27th May 2006, 00:11
.
salut all ! mi-a dat cineva adresa acestui topic sa ma uit prin el deoarece vreau sa ma apuc de un site pt portofoliu
vreti asa ceva ? am vazut ca s-a mai gandit cineva la asta
daca vreti voi pune si un forum in care sa discutati special pt asta.....
vreau idei
puteti sa ma contactati la adresa yahoo din profil
multumesc
din pacate s-ar putea sa suspend proiectul vreo 2 saptamani...o sa mai vorbim noi
sorry
...o sa revin eu cand pot sa-l fac
angajatul
27th May 2006, 16:49
@355 Tare !
vis-a-vis
27th May 2006, 16:54
I-a trecut repede.
nu mi-a trecut mai...hai o saptamana...week-endul viitor
lulu mob
28th May 2006, 08:42
Omul voia sa faca un site moca, iar eu l-am invitat sa-i faca firmei lulu mob. E vorba pentru el de un exercitiu, desigur, dar pentru oricare din noi poate fi chiar mai mult.
exact...poate fi o adevarata provocare..pt mine
tore
30th May 2006, 20:48
Nu am mai scris de ceva timp si nici nu am mai bricolat nimic in ultimul timp si tre sa imi fac un dulap. Aprox. 2400 inaltime si 2600 latime. o sa fie din 2 corpuri:jos sertare si usi (inaltime 400) si sus cu 4 usi glisante (ies cam 640*1960 usile). Am vazut acum cateva posturi ca e posibil sa flambeze. Asa ca intreb:
1. sa incerc sa ii pun profil metalic pe lateral sau la dimensiunile alea nu e problema?
2. cum se pun balamalele alea aruncatoare? se da cu freza in usa gausa (cam ce dimensiune?) iar in perete se prind doar in suruburi?
3. unde se gasesc in bucuresti perii pentru usi glisante si butoni d-aia adezivi ca am si eu niste mobila pe la bucatarie si pocnesc usile si sertarele de ma iau dracii. Pe la sea? Nu am fost niciodata pe la ei...
Cam atat deocamdata. Dati-va cu parerea
angajatul
30th May 2006, 22:58
1.Nu trebuie profil dar vezi cum il faci pentru ca greutatea usilor glisante apasa tot timpul pe partea cu usi si sertare,mai ales pe partea din fata.
2.se foloseste freza de 35 mm, si se frezeaza cam la 22,5 de margine si pe perete nu se prind in suruburi....ci in holzsuruburi de 3,5x16 la o distanta data de bratul balamalei.
3.perii de usi glisante stiu doar in brasov,daca vrei neaparat da un pm.aia adezivi se cheama buMPoni nu butoni si cel mai simplu ar fi la SEA si iti recomand H2,0x7mm - cod 448.46.00 - 50 bucati - pret 1,82 RON
lulu mob
31st May 2006, 08:32
Nu recomand sertare sub usi glisante mari si grele. Spre deosebire de usile batante, care sunt sprijinite pe peretii verticali, cele culisante se sprijina pe orizontale -cea de sus sau cea de jos- care flambeaza si e aproape imposibil la nu ai o usoara 'lasare' a usii si a orizontalelor datorita acestui flambaj.
In plus, cum usile culisante sunt incadrate, ca sa fie frumos trebuie ca si fetele de sertar sa fie la fel; si asa beleaua-i gata!
Se poate dar e o constructie destul de pretentioasa; mai bine faci sertarele in interiorul usilor, eventual niste polite simple.
In rest, cum a spus angajatul, si spor la treaba!
tore
1st June 2006, 17:25
Partea de jos vreau sa o fac intr-un fel separat. Adica sa fie 2 corpuri independente. Cel de sus cu usile glisante o sa aiba placa de jos diferita de placa de sus a corpului de jos (cel cu sertare). Placile astea 2 o sa le prind eventual cu suruburi d-alea cu strangere pe ambele parti. In plus, corpul de jos o sa aiba pereti verticali la 630mm (corespunzatori celor de la partea de sus) asa ca nu cred ca polita pe care gliseaza usile se va indoi/flamba prea mult (sper
). Pentru a masca sinele pe care gliseaza usile vreau sa pun cate o placa aplicata pe exterior pe toata lungimea dulapului care sa vina la acelasi nivel cu sertarele. Asa ca.... spuneti-mi ca o sa iasa asa cum vreau eu
Inca o intrebare. As vrea sa pun cam pe toate placile cant normal termoadeziv (sa il lipesc eu cu fiara de calcat adica). Nu e vorba de bani, dar mi se pare ca au iesit mai bine cele pe care le-am facut eu la biroul pe care mi l-am facut decat ABS-ul pe care mi l-au montat aia de unde am luat placile. Mai ales ca toti mi-au spus ca nu prea au ABS culoarea alun cum vreau eu dulapul. Bine, nici termoadeziv nu prea au alun dar parca se portriveste mai bine calvados-ul termoadeziv decat ABS-ul. Exista ceva inconveniente?
Multumesc celor care mi-au raspuns si (sigur) vor mai raspunde. Stiu ei care
angajatul
1st June 2006, 22:01
Eu zic ca o sa iasa ciudat daca pui placa aia....uita-te un pic la cum se vede sistemul de glisare.....si mai gandeste-te.
Daca pui cantul bine.....nu exista inconveninte....daca il pui prost...tu l-ai pus si stii sa il repari
....deci e "a win win situation"
lulu mob
2nd June 2006, 08:33
Da, cantul de hartie poate fi pus chiar bine si cu fierul de calcat, pe cand la ABS e necesara atat o masina buna cat si o taietura buna inainte, plus adeziv la culoare, plus oameni priceputi si atenti; la atatea cerinte e normal sa nu iasa chiar bine intotdeauna... nici eu nu am gasit pe cineva care sa puna cant ABS asa cum vreau eu. Deci mergi pe hartie fara grija.
Brida pe care vrei s-o pui tu e total aiurea, parerea mea. Daca vrei neaparat sertare jos, fa cele doua corpuri separate, cum ai spus, lasa dulapul asa cum e el, iar sertarele fa-le cu usi 'ingropate' -'incadrate', sper ca se intelege ce spun- si lasa-le tolerante mai mari, de exemplu cate 4mm pe fiecare latura. Foloseste elemente pentru pozitionarea fetelor de sertar ca sa le poti regla. Pune rotilele de la usile culisante cat mai aproape de margine (la 40mm ar fi OK), ai grija sa 'nivelezi' perfect ansamblul din piciorusele reglabile -obligatoriu, nu te baza pe cat de orizontala e podeaua- si nu lasa usile culisante deschise prea mult timp, in asa fel incat usa sa nu sprijine in mijlocul placii orizontale ci cat mai aproape de cele verticale. Bafta!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.