Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

roxmob

QUOTE(geof @ May 17 2006, 18:20) *
Dati-mi si mie o idee. Am facut un dulap cu usi glisante. Acum vreau sa pun la usi, pe cant, ceva astfel incat sa nu se loveasca usa in laterala. Am cautat ceva gen perii dar deocamdata nu am gasit. Daca stiti unde as putea gasi asa ceva, sau aveti o idee mai buna, accept orice pareri.

@geof
neaparat vrei acele perii? sunt ceva bulinute (capacele din material plastic) autoadezive si in cazul asta nu ramine distanta intre usa si laterala, sunt de vreo 2 mm grosime, la cit timp stau ele lipite nu stiu ce sa zic, dar merita sa incerci si sunt ieftine!
geof
Nu tin neaparat la acele perii. Eu tocmai ca asteptam si alte idei. Din pacate nu prea stiu la ce te referi. Acele "bulinute" sunt ceva asemanator cu capacelele de eurosuruburi ? Daca ma duc la un magazin ce sa le cer?

angajatul
@geof - ai nevoie de un profil perie....care va face si o etansare perfecta si iti va reduce si zgomotul la atingerea usilor.Ca variante de culori eu stiu ca exista negru,maro si gri.....negru fiind cel din poza atasata...
Costa in jur de 2 RON/ml si e autoadeziv.
Este recomandata si pentru montarea pe spatele usilor glisante "din fata" ca sa stearga praful de pe oglinda usii din spate la fiecare traversare.

Roxmob se referea la "bumponi de cauciuc" care dupa cum le spune si numele sunt din cauciuc.....si sunt niste semisfere autoadezive.Pot fi folosite si in completarea profilului perie doar ca dupa ce ai pus profilul o sa realizezi ca nu isi mai prea au rostul.Alea costa cam 4 RON /100 buc.
geof
Chiar acest profil perie caut, dar deocamdata nu am gasit pe nicaieri.
Danm79
mersi pentru reply-uri... happy.gif
O sa vb cu ei sa vedem ce mai negociez si mai caut si al altii...vroiam sa va intreb la ce sa ma uit...calitate de executie..cam cum ar trebui sa fie la astea doua???
Aaa..si inca ceva: Chiar nu stiti vreo firma serioasa pe la Pitesti sa mi le faca????
Va tin al curent... tongue.gif
angajatul
@geof - din ce oras esti?

@Danm79 - nu iti sugerez sa negociezi pentru ca risti sa auzi la sfarsit ceva de genu "pai ce daca e un pic stramb sefu....doar ti-am lasat mai ieftin"
Cat despre "la ce sa ma uit".....aici e mai complicat....pentru ca nu stiu cat te pricepi "la ce sa te uiti"......
Ideal ar fi sa te uiti la structura de rezistenta in primul rand.......gen : sisteme de glisare corespunzatoare....pfl-uri cat mai "dintr-o bucata"....intarituri suplimentare care sa mentina structura in timp...finisarea canturilor si a colturilor usilor....calitatea manerelor....etc

dar ca idee de baza....sa nu le platesti diferenta de la avans la suma finala decat atunci cand esti tu multumit.....pentru ca sunt multe firme care au o politica de genul "pai noi am montat.....tre sa ne platiti.....acu daca nu va place cate ceva minor...las ca mai vedem noi...mai dregem....dar sa ne dati banii acum"....pentru ca in general dupa ce ai platit.....daca au facut vreo carpaceala nu o sa se mai intoarca sa o refaca...
geof
QUOTE(angajatul @ May 18 2006, 01:27) *

Din Bucuresti

vis-a-vis
Ideal ar fi sa te uiti la structura de rezistenta in primul rand.......gen : sisteme de glisare corespunzatoare....pfl-uri cat mai "dintr-o bucata"....intarituri suplimentare care sa mentina structura in timp...

Detaliaza te rog. Cum is alea?
Danm79

@Danm79 - nu iti sugerez sa negociezi pentru ca risti sa auzi la sfarsit ceva de genu "pai ce daca e un pic stramb sefu....doar ti-am lasat mai ieftin"
Cat despre "la ce sa ma uit".....aici e mai complicat....pentru ca nu stiu cat te pricepi "la ce sa te uiti"......
Ideal ar fi sa te uiti la structura de rezistenta in primul rand.......gen : sisteme de glisare corespunzatoare....pfl-uri cat mai "dintr-o bucata"....intarituri suplimentare care sa mentina structura in timp...finisarea canturilor si a colturilor usilor....calitatea manerelor....etc

dar ca idee de baza....sa nu le platesti diferenta de la avans la suma finala decat atunci cand esti tu multumit.....pentru ca sunt multe firme care au o politica de genul "pai noi am montat.....tre sa ne platiti.....acu daca nu va place cate ceva minor...las ca mai vedem noi...mai dregem....dar sa ne dati banii acum"....pentru ca in general dupa ce ai platit.....daca au facut vreo carpaceala nu o sa se mai intoarca sa o refaca...

Mersi pentru sfaturi.. o sa tin cont de ele...m-am mai utiat si eu cum arata o mobila la firmele " de renume" si cam dupa alea ma mai ghidez...
Pacat ca nu esti din Pitesti...ca o rezolvam mai simplu... tongue.gif
ksmpf

QUOTE(Danm79 @ May 18 2006, 19:44) *
Mersi pentru sfaturi.. o sa tin cont de ele...m-am mai utiat si eu cum arata o mobila la firmele " de renume" si cam dupa alea ma mai ghidez...
Pacat ca nu esti din Pitesti...ca o rezolvam mai simplu... tongue.gif

Caroline are reputatie pentru lucruri bine facute calitativ, dar asta se reflecta si in preturi...
angajatul
QUOTE(vis-a-vis @ May 18 2006, 10:00) *
Detaliaza te rog. Cum is alea?

pai doar faci mobila smile.gif esti culmea smile.gif)
bulu
Buna seara tuturor userilor. Am si eu o intrebare cu toate ca am mai citit despre ea pe forum dar raspunsurile nu au fost destul de precise (pentru mine). Este mai bine sa pun eu singur canturile la bucatile de PAL melaminat sau sa dau cei 5000 lei regulamentari la Darel sa cantuiasca ei. Mentionez ca am o suflanta BOSCH PHG 630DCE cu reglarea temperaturii digital din 10 in 10 grade. Si ce scule mai imi trebuie pentru finisat canturile si de unde sa le cumpar.
lulu mob
Pentru lipit e buna si suflanta, dar e bun si un fier de calcat -asta in lipsa unei masini speciale. Important e sa apesi cu ceva cantul in timp ce se raceste si se intareste adezivul termic. In trusa de accesorii a suflantei eu am un fel de rola cu care pot face asta.
Pentru taiat se poate folosi un cutter.
Dupa taiere e bine de trecut cu un smirghel fin in lungul muchiei, la diverse inclinatii, pentru a tesi muchia foarte putin, atat cat sa nu mai fie taioasa.

Daca nu ai experienta mai bine dai niste bani la cei care fac asta. Dar atentie, uita-te la ce fac ei; in Iasi firmele care pun cant pe mine m-au dezamagit; desi au masini destul de bune rezultatele sunt jalnice.

Daca te hotarasti sa-ti lipesti cantul singur, fa mai intai ceva experiente pe niste resturi.

Cred ca am sa fac un film despre cum se lipeste cantul in regim de amator... O fi o idee buna?
ericssonT68
QUOTE(bulu @ May 22 2006, 00:52) *
Buna seara tuturor userilor. Am si eu o intrebare cu toate ca am mai citit despre ea pe forum dar raspunsurile nu au fost destul de precise (pentru mine). Este mai bine sa pun eu singur canturile la bucatile de PAL melaminat sau sa dau cei 5000 lei regulamentari la Darel sa cantuiasca ei. Mentionez ca am o suflanta BOSCH PHG 630DCE cu reglarea temperaturii digital din 10 in 10 grade. Si ce scule mai imi trebuie pentru finisat canturile si de unde sa le cumpar.

Pai daca tot ai scula eu zuc ca merita sa incerci sa pui singur altfel n use justifica scula...
De taiat sa nu-l tai cu cuterul ca iese aiurea. Am pus si eu intrebara in legatura cu taiatul in urma cu ceva pagini si am fost sfatuit sa folosesc foarfeca, si asa am facut, rezultatul fiind foarte bun. Deschizi foarfeca la max si culci unul din picioare pe blat si cu muchia ascutita impingi in cant (la fel ca si cum ai folosi cuterul) Succes
fastcojo
QUOTE(ericssonT68 @ May 22 2006, 09:24) *
Pai daca tot ai scula eu zuc ca merita sa incerci sa pui singur altfel n use justifica scula...
De taiat sa nu-l tai cu cuterul ca iese aiurea. Am pus si eu intrebara in legatura cu taiatul in urma cu ceva pagini si am fost sfatuit sa folosesc foarfeca, si asa am facut, rezultatul fiind foarte bun. Deschizi foarfeca la max si culci unul din picioare pe blat si cu muchia ascutita impingi in cant (la fel ca si cum ai folosi cuterul) Succes

Merge taiat si cu lama de cutter, fara miner insa. Si lama tinuta pe foaia de pal, paralela cu ea. Exact ca si cu foarfeca.
Totul tine de experienta.
bulu
Multumesc pentru sfaturi. Cred ca mai intai voi incerca toate cele 3 metode enumerate de voi pe niste resturi. Apoi, voi vedea care este mai potrivita pentru mana mea. Mentionez ca nu am experienta prea vasta in domeniu. Am facut doar un birou, dar nu unul simplu ci destul de complex, format din 3 corpuri. Asta acum fro' 2 ani. Dar am indemanare in general... Si mai am o rugaminte. As dori si eu un help de la Kitchendraw 4.5. Daca vreti, eu il am pe 5.0 care merge O.K (este crack-uit). il gasiti si pe eMule. Dar nu gasesc help pentru ca as dori sa-mi concep o mobila de bucatarie si nu stiu de unde sa apuc programul. Va multumesc anticipat d.aca ma puteti ajuta si in privinta asta.
geof
Eu sunt la prima mobila facuta si mi-am pus singur cantul. Am folosit un fier de calcat pentru lipit iar de taiat -am taiat atat cu cutter-ul cat si cu un dispozitiv special cumparat de la Darel (vezi ca s-a mai discutat despre el). M-am mirat si eu cat de bine mi-a iesit, prin ambele metode. Singura diferenta este de timp: cu dispozitivul special taierea se poate face mult mai repede. Deci, cred ca poti sa faci si singur treaba cu rezultate bune. Si mie imi era teama de aceasta operatiune, dar m-am convins ca se poate face fara mari probleme.
roxmob
@bulu
cei care pun cant la 5000, este ABS? si numai manopera costa 5000? Daca e asa, ar merita in cazul in care il pun bine si cu conditia sa fie ABS, ca intre un cant preadezivat ce se gaseste prin magazinele noastre si unul ABS e diferenta.
Daca iti faci o bucatarie, cei de la Darel pun cantul bine, am vazut din spusele altora ca nu prea sunt multumiti de cum il pun, dar daca ar fi sa il puna bine, nu mai bine dai vreo 600-700 mii lei pentru asta si nu te mai complici cu tot felul de incercari si pozitii!
angajatul
5000/m e manopera pentru cantul asta termic......la abs pretul manoperei incepe de la 20.000/m la care se adauga cantul abs care incepe tot de pe la 20.000/m
roxmob
QUOTE(angajatul @ May 23 2006, 00:15) *
5000/m e manopera pentru cantul asta termic......la abs pretul manoperei incepe de la 20.000/m la care se adauga cantul abs care incepe tot de pe la 20.000/m

sa inteleg ca ABS autoadezivat sau ABS pus cu masina de cantuit, adica cu adeziv tip granule este 20000/m manopera?
vis-a-vis
Cantul ABS are o grosime de 2 mm, asta ineamna ca marginile trebuiesc finisate si asta se face la masina de cantuit sau cu o freza speciala.
La masina de cantuit iti finiseaza si capetele in mod corespunzator.
Daca incerci asa ceva "acasa" cu scule rudimentare sunt sceptic ca-ti va reusi ceva acceptabil.
lulu mob
Sa ne intelegem, vorbim de cantul ala din hartie, nu de ABS. Cantul ABS nu poate fi aplicat cu suflanta sau cu fierul de calcat, la modul serios. (Ma rog, la urma urmei se poate...).
Preturile sunt si in Iasi cam ca in Brasov, 5000 ROL/m manopera cant hartie, 38.000 ROL/m cant+manopera cant ABS 2x21mm.

Am mai intrebat odata pe ieseni si nu mi-a raspuns nici unul, dar mai incerc odata: cine pune cant ABS BINE?
Danm79
Revin cu o problema..am un dresing de facut, pe toata inaltimea camerei. De la o firma de mobila la care am cerut oferta mi-au zis ca trebuie sa il incadreze in pal (as vrea usile sa fie mari, de sus pana jos adica 2,5 m). Intrebarea este...suporta palul greutatea usilor sau in timp o sa mi se lase si nu or sa mai culiseze?? death.gif
Eu ma gandisem daca exista un sistem de culisare care sa prinda usile direct intre tavan si podea, ca astea presupun ca nu se lasa...decat la evenimente tectonice..doamne fereste... tongue.gif
tropikana
Uraaaaa!!! Am reusit sa ajung la sfarsitul topicului. Fratilor, da' mai lasa-ma si pe mine sa respir. Am citit pe nerasuflate totul (in 2 zile, ce-i drept) si am aflat multe lucruri interesante biggrin.gif . Eu mai tin legatura cu un forum de mobila dar ei sunt profesionisti, au scule scumpe, se duc in strainatate la expozitii, etc.
Ca sa ma laud si eu, mi-am costruit prima oara un pat de colt, pt ca nu se gasea nicaieri asa cum aveam eu nevoie. Am cumparat o placa de PAL de la Baduc, care e destul de aproape de mine (apropos de Baduc: si scumpi si slab calitativ. de servicii ce sa mai zic). Circularul lor era ars, asa ca a trebuit sa cumpar niste scule. Le-am luat din Bricostore la oferta: un fierastrau pendular, masina de gaurit, flex si "cadou" o surubelnita electrica cu acumulator incorporatde la Skil la "doar" 3.500.000 ROL. E adevarat ca nu aveam nimic inainte asa ca nu am facut mofturi si am luat cat mai multe la un pret cat mai mic. Daca nu eram fortat de imprejurari, imi luam de la Black&Decker, pt ca mi se par mai rezistente. Ok, cu pendularul proaspat cumparat am taiat (in locul lor, dar la ei in curte, pe niste lemne) bucatile de PAL ca sa-mi fac patul (abia ma mutasem in noul apartament si nu aveam pe ce sa dormim). Va dati seama cum arata acum. Noroc ca dupa ce am aplicat cantul s-au mai atenuat putin valurelele bigyellowgrin.gif Dupa ce l-am asamblat, normal, i-am facut proba bounce.gif . A trecut cu brio testul de rezistenta. Am aproape 1 an de cand folosesc acest pat "provizoriu" si tare ma tem ca o sa-l mai tin o perioada in functiune. Adica pot sa zic ca a trecut si testul de anduranta. inlove.gif
Am folosit PAL melaminat de 18mm, stejar cu folie de cant de gorun (are aceeasi textura dar e o idee mai inchisa culoarea, cursing.gif bineinteles ca la Baduc nu aveau pe stoc folie cant stejar). Tablia (asa-i zice ?) patului pe care sta salteaua de 1,40 x 2,00m este formata din 3 bucati de PAL simplu fara melamina de 22mm, cu 30mm mai inguste decat patul, ca sa am aerisire si sub pat, sprijinite la capete pe niste stinghii din PAL iar la mijloc de un prete vertical.

PS: Mi-au mai ramas niste placi lungi de PAL pe care le tot mut de colo pana colo, pt ca mi-e mila sa le arunc, desi eu initial am vrut melamina fag pt pat. Oricum am continuat sa-mi fac mobilierul din dormitor. De data asta m-am informat, am studiat oferta si tehnicile de asamblare din magazine, am facut calcule si am construit un sifonier imens si o comoda tv.
M-am incapatanat sa pun usi incadrate si am REUSIT! Sunt tare mandru de sifonierul meu, chiar daca nu l-am terminat inca. Dar asta e alta poveste... Nu vreau sa va plictisesc... (chiar de la inceput nono.gif )

peacefingers.gif
vis-a-vis
QUOTE(Danm79 @ May 23 2006, 19:51) *
Revin cu o problema..am un dresing de facut, pe toata inaltimea camerei. De la o firma de mobila la care am cerut oferta mi-au zis ca trebuie sa il incadreze in pal (as vrea usile sa fie mari, de sus pana jos adica 2,5 m). Intrebarea este...suporta palul greutatea usilor sau in timp o sa mi se lase si nu or sa mai culiseze?? death.gif
Eu ma gandisem daca exista un sistem de culisare care sa prinda usile direct intre tavan si podea, ca astea presupun ca nu se lasa...decat la evenimente tectonice..doamne fereste... tongue.gif

Ori faci mai multe usi inguste, ori cauti glisiere cu sistemul de prindere sus.
Daca vrei sa faci treaba buna, au unele foarte destepte la "Forest trading" dar sunt cam scumpute.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.