lulu mob
4th May 2006, 23:03
Mda, relitatea e ca nu prea folosesc asa ceva, de aceea nu mi-am batut capul. Sina mi-a placut, am vazut la cineva... Dar nu ma gandeam ca e asa scumpa. Sau poate mi se pare mie, deh, e bosh.
angajatul
4th May 2006, 23:27
eu am luat-o pentru scurtat blaturi,corecturi de ultim moment, taieturi la client la diverse polite etc
fm3175
5th May 2006, 09:49
pt angajatul, lulu mob, vis-a-vis
exprimare gresita
eu vreu sa fac corpul respetiv inalt de 700 mm lat de 800 si adinc de ?????
vreu sa folosesc codul 550.55.11, nu se da nicaieri adancimea
am fost si pagina producatorului RESJ
sunt la calcule
merci
lulu mob
5th May 2006, 10:07
Nu stiu ce au cei de la SEA, nu exista in Iasi.
Ce folosesc eu are 300mm adancime, reglabil. Minimparca 280, maxim nu stiu ca nu am la indemana.
Mai mult ca sigur 300 e OK dar nu taia pana nu verifici, da un telefon.
vis-a-vis
5th May 2006, 10:14
La bucatarii, corpurile superioare in standard au adancime de 300 mm (doar corpul fara usa).
Accesoriile sunt facute in general pentru aceasta latime.
Cum a zis si lulu_mob, scurgatorul de vase e reglabil si te incadrezi foarte bine la adancimea de 300 mm.
fm3175
5th May 2006, 11:59
QUOTE(lulu mob @ May 5 2006, 11:07)

Nu stiu ce au cei de la SEA, nu exista in Iasi.
Ce folosesc eu are 300mm adancime, reglabil. Minimparca 280, maxim nu stiu ca nu am la indemana.
Mai mult ca sigur 300 e OK dar nu taia pana nu verifici, da un telefon.
sea nu da relatii telefonice si preturi
trebuie mers la ei
si nu inteleg ce inseamna reglabil
lulu mob
5th May 2006, 12:50
Suportul propriu-zis al gratarului are cam 280mm. Rama din spate, cea in care intra MDF-ul e culisanta fata de suport. Tu pui suportul la nivel cu cadrul in fata, iar in spate poti sa-l ajustezi dupa adancimea corpului in intervalul 280-320mm (valori orientative). Standardul industrial spune -cum zicea si vis-a-vis- 300(fara usi, doar cadrul).
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
angajatul
5th May 2006, 20:18
Corpurile de bucatarie suspendate se fac in general de 300mm adancime pentru a nu deranja in momentul in care se lucreaza la blat.O adancime mai mare ducand la eventual lovituri cu capul

In rest....nu prea ar mai fi nimic de adaugat
fm3175
8th May 2006, 10:29
QUOTE(lulu mob @ May 5 2006, 13:50)

Suportul propriu-zis al gratarului are cam 280mm. Rama din spate, cea in care intra MDF-ul e culisanta fata de suport. Tu pui suportul la nivel cu cadrul in fata, iar in spate poti sa-l ajustezi dupa adancimea corpului in intervalul 280-320mm (valori orientative). Standardul industrial spune -cum zicea si vis-a-vis- 300(fara usi, doar cadrul).
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
multumesc
roxmob
9th May 2006, 21:33
lulu mob
9th May 2006, 22:26
Fii mai explicit...
mr_ionutzz
9th May 2006, 23:02
CEI CARE ATI MAI LUCRAT CU PAL DE LA ARABESC E CHIAR ASA DE PENAL?
MELAMINA AIA PARCA E LIPITA CU FLEGMA. M-A DISPERAT. SI AM LUAT SI 4 CULORI DIFERITE SI TOATE IS VARZA
. INTR-ADEVAR E OLEC MAI IEFTIN DAR CALITATEA LASA DE DORIT. NU MAI SPUN DE CANTURI M-A PUS DREQ SA IAU TOT DE LA EI . PARCA E DE LA BAZAR
angajatul
9th May 2006, 23:08
@mr_ionutzz....mda...si eu m-am lovit de problema asta....eu zic ca e mai degraba de la depozitare....si palul care l-am luat eu avea melamina varza dar mai tragic era ca "trasese apa"
.....si era mai gros
....
cantul e mai prost.....dar e mai ieftin decat in rest(cel putin in bv).....asa ca prefer sa dau 3500/m daca e exact la culoare.....si ma chiunui la 2-3m decat sa dau 5000/m , sa nu fie la culoare, si sa ma chinui si acolo la cateva laturi....ca deh...cantul e cant
lulu mob
9th May 2006, 23:33
Dar de fapt ce fel de PAL e? N-am luat de la Arabesque niciodata PAL.
geof
10th May 2006, 05:52
QUOTE(vis-a-vis @ Feb 23 2006, 14:41)

Eu sincer, n-as da 9 milioane pe alea.
Aparatul de taiat si finisat cantul pe margini il poti lua separat. mai mult de 300-350 de mii nu cred ca e
De unde se poate lua un asemenea aparat? Si cam cum arata?
M-am apucat si eu sa fac un dulap. Pentru un neprofesionist, sunt multumit de ce am realizat pana acum. Dar am vazut la o cunostinta niste mobilier facut de el (neprofesionist ca si mine) si cantul aplicat cam lasa de dorit. Asa ca daca gasesc o scula sa ma ajute, as investi intr-un asemenea aparat.
lulu mob
10th May 2006, 07:06
Din cate stiu importatorul Virutex e din Brasov.
In Iasi si Suceava gasesti la Sirtisa. Sediul Sirtisa din Iasi e langa Billa. (0232)254992.
Desi am acel dispozitiv de taiat cantul, nu-l folosesc decat daca vreau viteza, nu pentru calitate.
angajatul
10th May 2006, 08:34
Importatorul Virutex din brasov e firma Palisander.Acolo se gasesc si sculele despre care s-a vorbit,respectiv cea pentru capete si cea pentru excesul de cant de pe fiecare parte precum si cutite de schimb.
Dar in afara de cea pentru capete , vorba lu' lulu...merita doar pentru viteza, nu si pentru calitate.....pentru ca sunt unele canturi nemtesti care fiind prea tari se ciobesc la folosirea sculei , ca sa nu mai vorbim ca daca cutitele nu sunt noi e nevoie sa se faca o a doua finisare cu un smirghel fin.
Cum arata ? vezi ca a fost postat anterior.
edit - @lulu - e kronospan si pe alocuri egger
roxmob
10th May 2006, 23:34
@lulu mob
ma refeream la vreun credit ca astia fac reclamele peste tot, dar pe cind mergi la ei: nu e buna aia, nu corespunde aia, nu putem acorda suma dorita, nici termenul nu-l putem numai pe trei ani, chestii de astea!
lulu mob
14th May 2006, 12:59
@roxmob
am evitat sa fac credite pe la banci din cateva motive:
- n-am chef sa garantez cu spatii sau ceva de genul asta; mai bine dorm mai linistit cu mai putini bani si mai putine griji;
- dobanzile te cam rup; au scazut ele ce-i drept, dar mie mi se par tot mari.
- nimeni nu da credit pe plan de afaceri.
Am preferat sa investesc din castig. Mai greu, mai incet, dar merge.
Sau 'suna un prieten'...
Asa ca nu am experienta ca sa dau sfaturi in domeniul asta.
danonino222
15th May 2006, 21:06
Salut,
Am o intrebare legata de cadru/profil de aluminiu pentru usi cu geam de la corpurile de bucatarie, poate ma puteti ajuta. Am vazut ca bagheta se vinde la bucata. Stiti cumva unde se taie in Bucuresti (pentru colt e nevoie de taietura la 45 grade) sau de unde pot cumpara profilul debitat la dimensiunile pe care le doresc? La Darel am intrebat si mi-au spus ca ei nu debiteaza profilul. Fiind la vedere , pe colturi, daca taietura nu este perfecta se vede de la distanta.
Multumesc,
Nino
vis-a-vis
15th May 2006, 21:20
Eu le-am taiat la un atelier de tamplarie din aluminiu. Au iesit belea.
Danm79
17th May 2006, 13:23
Salve...am urmarit ce s-a scris in topicul asta si amvazut ca sunt cativa oameni care se ocupa cu business-ul asta....
Am si eu o problema la care ii rog sa imi raspunda..de fapt sa isi dea cu parerea:
Am dat comanda la firma de mobila pentru un pat de mijloc(180/200) cu o lada dedesubt care se trage prin fata, un dressing 220 lungime, 250 inatime(cat peretele)si 60 adancime cu trei usi culisante si compartimentat in interior plus 2 polite 75 lungime si 40 latime pe care vreau sa le prind deasupra patului(cica cu papagali ziceau aia pe acolo...
)...
Azi m-au sunat sa imi comunice preturile care mi s-au parut cam mari din ce am vazut eu pe aici:
patul: 497 RON
dresing: 1957 RON
politele: 136 RON.........deci vreo 2590 RON cu totul...pret final au tinut sa precizeze..
Mentionez ca pal-ul este nuanta Wenge...daca are relevanta...
V-as ruga sa imi zicetzi cam care ar fi preturile corecte pentru chestiile de mai sus si daca imi puteti recomanda o firma de mobila mai serioasa prin Pitesti la care sa mai intreb...
THANKS...
QUOTE(Danm79 @ May 17 2006, 14:23)

patul: 497 RON
dresing: 1957 RON
politele: 136 RON.........deci vreo 2590 RON cu totul...pret final au tinut sa precizeze..
Mentionez ca pal-ul este nuanta Wenge...daca are relevanta...
Patul, cred ca este ok.
Dresingul probabil se putea face cu min 500, s'au hai, 400-350 RON mai putin.
Politele...oricum le ramaneau din pal'ul folosit la pat si dresing... Nu stiu cat costa si ce tip sunt papagalii!
Insa, daca sunt vorbitori, atunci totul devine explicabil....
angajatul
17th May 2006, 16:48
Dressing aprox 1400 RON(in conditiile in care la interior sunt doar tevi pt haine si cateva rafturi)
Patul 650 RON(dar cu sistem fagure ca in poza atasata....ceea ce ma indoiesc ca fac aia....asa ca sa zicem ca pretul lor e ok)
Politele....materialul cam 25 RON dar prinderile "papagal" sau mai bine zis "cioc de papagal" sunt destul de scumpe....cam 30 RON o pereche.....deci 30+30+25 = 85....x1,5....127,5
geof
17th May 2006, 17:20
Dati-mi si mie o idee. Am facut un dulap cu usi glisante. Acum vreau sa pun la usi, pe cant, ceva astfel incat sa nu se loveasca usa in laterala. Am cautat ceva gen perii dar deocamdata nu am gasit. Daca stiti unde as putea gasi asa ceva, sau aveti o idee mai buna, accept orice pareri.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.