lulu mob
19th April 2006, 21:13
Faci cadrul si lasi o toleranta de vreo 2mm pe fiecare latura (adica usa sa fie cu 4 -hai 5mm mai mica decat spatiul in care intra); mare grija sunt cele mai pretentioase...
deci la inaltime de 500, usa e de 496 iar pe latime, daca ai 600, o usa ar fi cam de 296.
angajatul
20th April 2006, 01:15
@ericssonT68 - calculezi cum a zis lul_mob si pe urma le faci aplicate
......ca la astea incadrate o sa iti faci peri albi
ericssonT68
20th April 2006, 07:51
QUOTE(angajatul @ Apr 20 2006, 02:15)

@ericssonT68 - calculezi cum a zis lul_mob si pe urma le faci aplicate

......ca la astea incadrate o sa iti faci peri albi

ok m-ati linistit, o sa evit usile incadrate, oricum nu aveam in plan acum era asa de viitor. Va multumesc la amandoi.
lulu mob
20th April 2006, 12:49
Are cineva TopSolid Wood?
Dar SpiWood?
moogabe
22nd April 2006, 20:58
Hello!
Le multumesc celor activi (si stiu ei care sunt...) de pe acest forum pt ca m-au luminat nespus prin contributia lor! Am citit toate posturile si acum sunt un pic mai "aware" cum zice englezul...
Mi-ar placea enorm sa fac si eu mobila (ca hobby) dar din pacate nu prea am timp (desi am ceva scule)....Am decis impreuna cu sotia sa comandam o mobila pt. puiutza noastra (8 luni) si de aici a inceput "tragedia" . Evident ca traind in Romania am patit si noi ca si celialti de pe site .... ni s-au cerut preturi nejustificat de mari...
Asa ca as prefera sa lucram cu un prieten d'al unui prieten....
Singura problema e ca noi am desenat (cat de bine am putut ...) proeictul dar simt nevoia sa il facem cat de cat profi (macar pe hartie..sa inteleaga omu') Asa ca va rog din suflet sa ne dati si noua o varianta a progamete-ului Kitschendraw (evident cea full) ca eu cred ca voi depasi cele 40 de ore pana ma prind cum se face....
Daca cineva dintre profi din Bucuresti este amator sa ia o comanda de dormitor de fetitza pe la 20-max 25 de mil. sa ma anunte . vrem un pat pe mijloc - dulap cu 2 usi si birou si inca trei corpuri cu rafturi in scadere ca dimensiuni.
Merci anticipat !!!!
KEEP THE GOOD WORK!!!
angajatul
22nd April 2006, 21:04
@moogabe - pune si tu o schita a camerei si un desen cat de stangaci cu ceea ce vrei pentru ca altfel aria de variante este foarte mare.Mentioneaza si niste dimensiuni la corpurile respective si mai ales la salteaua pentru pat.
PS - eu am o livrare la bucuresti peste 2 sapt
asa ca ....cine stie
moogabe
23rd April 2006, 08:33
Hristos A Inviat!!!
Sanatate si fericire tuturor!
Merci pt raspuns. Am dat jos aseara de pe DC++ KD 4.5 tot demo - crack -ul nu merge ...asa ca azi o sa ma joc cu el...m-am prins cum e cu simularea camerei si a corpurilor gata facute ...acu mai ramane sa ma prind cum pot construi efectiv un corp.
Cam astea ar fi sursa inspiratiei noastre....numai ca dulapul va fi un pic diferit ...un corp cu 2 usi si apoi 3 corpuri in scadere .... mai ramane sa gasim un model de pat de mijloc....patul trebuie se fie de o persoana adulta (cred ca 1,60 X 2.00 sper sa nu gresesc). Totul in doua culori...fildes si roz (lila)
Aveti idee de ce "stalpii" de la dulap sunt asa grosi? cum au fost realizati?
Merci Mult!
lulu mob
23rd April 2006, 10:07
Adevarat a inviat!
In ce priveste 'stalpii', eu presupun ca sunt strict 'decorativi', e greu sa-ti dai seama altfel decat vazandu-i pe viu. Eu presupun ca sunt niste profile aplicate de cadrul dulapului, cred ca se gasesc si pe la noi. Am mai vazut si niste kitch-uri facute cu teava din plastic cromata, dar personal nu mi-au placut deloc.
Si aici ne intalnim cu usile incadrate... cele care sunt de evitat.
Mai multe nu mai spun, angajatul e mai aproape -presupun ca esti bucurestean- si cred ca te rezolva el cu un desen si poate si cu o executie.
Bafta!
vis-a-vis
23rd April 2006, 11:18
Frate, daca vreti lucruri ieftine, veniti cu idei simple.
O gramada de sertarase, blatul de sus al dulapurilor care nu ti-l face nimeni si arcade la soclu.
Pai alea-ti mananca viata, normal ca trebuie platit.
moogabe
23rd April 2006, 19:01
Multzam pt raspuns!
Inteleg ca treburile nu sunt asa simple cum par...
1. Inteleg de la vis a vis ca tot ce implica arcuire e greu de taiat
De ce oare, presupune o masina speciala sau o mana profi?
2. Care este inconvenientul cu usile ? eu am deja un dulap cu astfel de usi si functioneaza aproape perfect de 4 ani ( se mai lasa din balamale...dar il repar singur)
3. "stalpii" in discutie pot fi oare pusi pe un pal dublu??? sau sa fie 2 folii de pal....
angajatul
24th April 2006, 02:13
@lulu_mob - perfect de acord la faza cu kitch-urile cu tevi de plastic
@vis-a-vis - "Frate, daca vreti lucruri ieftine, veniti cu idei simple.
O gramada de sertarase, blatul de sus al dulapurilor care nu ti-l face nimeni si arcade la soclu.
Pai alea-ti mananca viata, normal ca trebuie platit."
ai dreptate Maria Ta 
@moogabe
1. Ca sa faci arcuirile alea profi trebuie sa ai o masina cu comanda numerica pe care doar firme gen Mobexpert o au.Pentru noi ceilalti totul se reduce la cateva variante :
- marcat...decupat cu pendular..... finisat cu slefuitor cu banda.....aplicat cantul cerut(folie,pvc,abs
- sablon....copiat model sablon cu freza deget....slefuit usor.....aplicat cant
Astea se traduc in foarte multa manopera si in functie de sculele folosite si costul materialelor e destul de mare comparativ cu mentalitatea clientului "pai ce mare lucru sa faci un onduleu"
Asa ca dupa ce tragi linie pretul mediu este de 1 RON/cm de rotunjire...mai departe tu apreciezi cat merita si cat nu.
2 . Inconvenientul cu usile e ca exista riscul ca la taiere usile sa aiba o deviere de 1 mm pe o latura , chestie generata de uzura circularului si atunci usa "incadrata" nu va veni la "fix" si iti va da impresia ca e "stramba".....si deci mai mult stres pentru "producator" pentru o chestie pe care clientul in general nici nu o apreciaza.Ca sa nu mai vorbim ca daca usa se lasa in timp ....e mai greu de rezolvat decat la o usa "aplicata"
3. din ce vad cel mai probabil peretele dulapului e din 2 bucati de pal iar in fata e placat cu un kitch cum zicea si lulu_mob
Alte chestiuni practice :
Mobila trimisa de tine e facuta in stilul polonez, adica frumoasa dar proasta.Nici unul din sertare nu are glisiere....toate culinsand pe diverse plastice iar fundul sertarelor e din pfl.
De-aia vis-a-vis a fost asa transant....pentru ca e mult mai mult de lucru la sertarasele alea decat iti imaginezi tu acum.
Ca sa ai o idee apropiata poti merge in magazine gen Practiker,Brico,Carrefour sa vezi "calitatea"...pentru ca multi au impresia ca mobila la comanda e facuta exact ca cea din magazin si de-aia nu inteleg de ce este mai scumpa...diferentele incepand de la grosimea palului (16 in loc de 18).....hartie cerata in loc de melamina....accesorii prost dimensionate....economie de material...etc
mafete
25th April 2006, 00:58
Buna!
Vreau sa-mi fac, si eu, o mobila de bucatarie si ma gandeam sa folosesc pentru usi si fete de sertare "componente" gata facute de genul celor ce se gasesc in Bricostore.
Stie cineva un producator de asemenea "componente", deorece raportul pret/calitatea a celor din Bricostore este foarte slab.
Multumesc
angajatul
25th April 2006, 08:47
"componente"??
Poate te referi la postforming......sau poate te referi la holzsuruburi....sau la ce?
mafete
25th April 2006, 08:54
QUOTE(angajatul @ Apr 25 2006, 09:47)

"componente"??
Poate te referi la postforming......sau poate te referi la holzsuruburi....sau la ce?

Ma refer la fete de usi si de sertare postforming
vis-a-vis
25th April 2006, 10:18
Eu cred ca e vorba de fronturile din MDF plastifiate facute de Maria Design
Daca vrei ceva personalizat te duci direct la sursa.
Cat despre postforming...
QUOTE(vis-a-vis @ Dec 23 2005, 00:27)

Usile postforming sunt placi lungi finisate doar pe lateral (stanga-dreapta). Din placa lunga de 3 metri si ceva, parca, tai inaltimea care-ti trebuie.
Au latime standard, cu 5 mm mai mica decat jumatatea corpului in care trebuie sa se incadreze sau daca este cu o usa, cu 5 mm mai ca decat totalul. Eu asa le fac si nu am batai de cap, se aseaza la fix.

Referitor la sertare, da-mi dimensiunea corpului in care trebuiesc montate.
mafete
25th April 2006, 10:32
Multumesc pentru raspuns vis-a-vis.
moogabe
26th April 2006, 09:15
Merci pt. raspunsuri.
E cert ca aveti dreptate, iar in momentul asta reevaluam "situatia"...
Agajatule tu esti din Bucuresti???
angajatul
26th April 2006, 19:00
@moogabe - sunt din Brasov dar am o comanda pentru bucuresti si ma gandeam ca ....daca e cazul ....iesi mai ieftin la transport
cristobel
28th April 2006, 10:23
Salut!
Stie cineva ce solutie as putea sa adopt pentru inaltarea aragazului la nivelul mobilei de bucatarie?Am inteles ca exista ceva reglabil, dar nu stiu exact despre ce este vorba si nici nu stiu unde as putea gasi asa ceva...
O alta problema ar fi cea legata de racordarea aragazului prin racord flexibil la teava de gaze...Este practicata si omologata?...La cine ar trebui sa apelez?(casa este asigurata si nu as vrea nici probleme cu societatea de asigurari in caz de vreo nenorocire...
)Cei de la distrigaz fac asta?Sau fac probleme?
Va multumesc!
lulu mob
28th April 2006, 15:11
Or fi si chestii speciale, dar poti folosi picioare reglabile si o placa de pal frumos si ieftin.
Daca ai asigurare, vezi prin contract ce spune. Vezi si contractul cu Distrigazul sau cine o mai fi. Daca nu-i scump, cheama pe unul de acolo sa-ti monteze racordul. De omologata, e sigur, eu am montat o groaza, sunt din cauciuc sau metalice. Oare cum s-o monta o plita incorporata fara racord flexibil, ca muncesti o zi intreaga sa tragi teava exact unde trebuie. Sa fim seriosi cu idei dinastea comuniste de genul 'nu e voie cu flexibil'... Si oricum verifica si tu ce fac aia care monteaza racordul, ca ar putea sa faca ei mai prost decat ai face tu...
angajatul
28th April 2006, 15:41
Racordul ala flexibil de gaz,gen racord de apa, care il vezi in majoritatea locuintelor NU e legal,omologat sau cum se zice.
Singurul racord flexibil acceptat e unul gen sifon de bucatarie flexibil .....dar care odata "extins" ramane fix pe acea pozitie tocmai pentru a elimina riscul strangularii sau uzurii din cauza unui unghi prea mic.Singura problema e ca aceste racorduri omologate costa mult mai mult decat cel utilizat in general si se gasesc la mai putine firme.Pretul e de genul 8 ori valoarea unuia normal.
edit - pentru nivel sustin ideea lu' lulu_mob
angajatul
29th April 2006, 08:14
Pentru cei care folosesc circulare de mana.....am niste panze BOSCH cu diametru interior de 16mm ,42 dinti , model MULTICUT, cele mai bune panze de circular din gama si niste panze OPTILINE cu 36 de dinti , acelasi diametru.Detalii pe PM.
angajatul
2nd May 2006, 23:40
lulu....tie nu iti trebuie ?
lulu mob
3rd May 2006, 07:05
Pai ce sa spun? La mine se foloseste destul de rar circularul de mana, mai mult pendularul (tocmai mi s-a ars unul). Si am o panarama no name (circular) cu care tai mai mult lemn. Ma rog, merge bine, dar... Intrebarea e: cu panzele alea iti iese o taietura mai 'curata'?
Ce m-ar interesa pentru circular: e un dipozitiv care te ajuta sa mergi 'drept' cu el; nu limitatorul ala cu patina, sistemul ala de glisare care impiedica circularul sa se roteasca in timpul taierii.
angajatul
3rd May 2006, 09:25
Pentru taiat "drept" eu folosesc rigla aia de aluminiu de la Bosch, varianta de 1,4 m (ca exista si de 0,7m) la care am un adaptor tot de la bosch, pentru ca rigla respectiva e gandita pentru gama Bosch albastra iar daca ai circular Skil,Bosch verde sau un no-name mai rasarit ai nevoie de adaptorul asta care face ca circularul sa mearga paralel cu sina.Adaptorul nu e "sanie" e mai degraba ceva in genul unui limitator paralel.
Mai exista prostia aia e "limitator paralel" clasic dar care e varza la precizie plus ca esti limitat la taieturi paralele cu unele existente....pe cand poate uneori vrei sa dai in diagonala o placa sau pur si simplu sa indrepti un rest care are o latura stramba total ca sa nu mai vorbim ca nu permite o distanta mai mare de 20-30cm de marginea placii.
Cat despre taietura....cu panza aia Multicut taietura iese perfecta pe partea pe care "intra" panza si in functie de material ciobeste usor pe partea cealalta.Oricum, ciobitul este finut si uneori chiar mai fin decat la unii care nu au mai schimbat panza la circular demult.Am intalnit si materiale la care nu a ciobit nici pe partea cealalta dar depinde de calitatea melaminei.
Iar daca tai cu lama inclinata la 45 grade nu ciobeste pe nici o parte, plus ca e gandita sa taie si profile de aluminiu,plexi etc.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.