vis-a-vis
6th April 2006, 14:48
Din bucati.
Si bucatile le asamblezi.
Ai acolo prisme, sfere, tot felul de obiecte, pe care le poti dimensiona.
Fata de autocad mi s-a parut f simplu kitchendraw si rezultatul optic e cel mai bun din cate am vazut pana acum.
ludi_f
6th April 2006, 14:58
Rezultatul vizual nu stiu daca e mai bun, dar un dezavantaj al autocadului la faza asta e ca atunci cand randezi, daca misti putin imaginea, se duc toate texturile si mai trebuie randat inca o data si tot asa. Eu cu autocad am lucrat de la inceput si cu selection. Am vazut si kd dar m-am speriat cand am vazut lista aia de corpuri fara poze... am zis ca mai usor le fac eu.
Sunt curios ce program folosesc la tv cand te plimbi prin casa si vezi mobila facuta. 3d home sau punch design permit "plimbatul" prin casa
dar nu sunt compatibile cu autocad sa ma lase sa import obiecte acolo. Oricum un program cu care poti face asa ceva cred ca e grozav.
Ati vazut ca a aparut salon+3d la firma care face si woody ?
tore
7th April 2006, 13:38
In fiecare zi ma mir de cate poti gasi pe netul asta. Asta in conditiile in care ma ocup de calculatoare... Nene cat puteti sa mai scrieti
Abia mi-am gasit timp azi sa CITESC ce ati scris voi. Anyway vreau sa spun ca am impresia ca mi-am gresit meseria. A inceput sa imi placa tamplaria... Asta si dupa am vazut si niste pareri avizate de la oameni care stiu ce spun. Nu dau nume
Am fost la cineva care si-a facut singur mobila prin casa si mi-a placut mai mult decat ce am vazut prin 50 de magazine si depozite. Si avand in vedere ca mi-am pus singur parchet prin casa (50mp + plinte deci munca la greu) omuletul mi-a spus sa incerc sa imi fac singur ca nu e prea complicat. Si dupa ce firma care mi-a facut bucataria (a iesit destul de dragut totusi) mi-a dat un scor de vreo 20 de milioane pentru duplapul pe care vreau sa mi-l fac in dormitor, am zis ca trebuie sa incerc. Asa ca ... ieri era un nebun in Bucuresti care cara placi PAL taiate la AMA in Lujerului (ca parca am auzit vorbindu-se de ei p-aci). Azi ma duc sa imi iau o bormasina cu acumulator - DACA AVETI SFATURI MARCA/MODEL CHIAR VA ROG SA DATI CU ELE IN MINE (numai sa nu fie prea tarziu ca am vazut un Black&Decker si cred ca il iau ).
Am zis sa incep sa imi fac intai un birou si daca iese bine sa fac si monstrul ala de dulap (2.60 x 2.40 cu 4 usi glisante). Omuletul care ma ajuta mi-a propus sa fac imbinarile la birou cu o placa ajutatoare. Adica niste fasii de 8 cm care se prind cu euro in piciorul biroului (placa verticala adica) si cu holtz in blat (pe dedesubt of course). Am vazut si sistemul ala cu niste chestii rotunde de plastic care se baga in blat dar pentru care trebuie freza si nu stiu exact cum sa fac si de aia as merge pe procedeul cu placa ajutatoare. Credeti ca ar fi vreo problema? Biroul are placa de sus un pic peste 1.40 si e posibil sa se curbeze. Sfaturi?
tore
7th April 2006, 13:49
Hai ca am scris mai sus povesti si e posibil sa nu "prinda la public". Asa ca bag punctual:
1. marca/model bormasina cu acumulator - eventual daca stiti si niste preturi
2. cum se imbina de fapt placile cu eurosuruburi? Se da gaura in pal-ul in care apare ingropat surubul? Ce adancime/diametru? Se da gaura si in cantul placii in care intra varful de la euro? Sper ca nu am lat-o prin balarii cu explicatiile...
3. ce sisteme de role pentru usi culisante recomandati? Am gasit unele la un depozit si costau in jur de 16 RON pentru o usa + 30 RON sina sus + 35 sina jos. Sau cam asa ceva...
Multumiri
.
senken74
7th April 2006, 16:58
totul are un inceput...
1.parerea mea e sa iti pt.inceput o bormasina de firma din gama semiprofesionala,e bun si Blach&Decker,eu prefer Bosch...
2.pt.eurosuruburile de 7 in prima placa se da gaura cu burghiul de 7 iar in cea dea doua cu 5,apoi se infileteaza eurosurubul
3.la sistemele de culisare exista acele role de plastic care se ingroapa in pal(cu freza de 35 mm),insa rezista doar la o anumita greutate a usii,parca vre-o 25 kg
legat de usile astea glisante cu role din plastic vreau sa va intreb pe voi baietii astia care ati mai postat si va pricepeti mai bine:
-la ce distanta de margine se da primul canal pt sina si distanta intre cele doua canale
-cat se scade din inaltimea usii glisante pt.a lasa toleranta de reglaj
-cu ce freza se da canalul
thk.
angajatul
7th April 2006, 20:41
QUOTE(senken74 @ Apr 7 2006, 17:58)

3.la sistemele de culisare exista acele role de plastic care se ingroapa in pal(cu freza de 35 mm),insa rezista doar la o anumita greutate a usii,parca vre-o 25 kg
legat de usile astea glisante cu role din plastic vreau sa va intreb pe voi baietii astia care ati mai postat si va pricepeti mai bine:
-la ce distanta de margine se da primul canal pt sina si distanta intre cele doua canale
-cat se scade din inaltimea usii glisante pt.a lasa toleranta de reglaj
-cu ce freza se da canalul
thk.
distanta de margine a primului canal :
pai....daca faci un dulap e mai bine sa folosesti un sistem de glisare care sa nu necesite o sina "ingropata" ci mai degraba un sistem cu o sina aplicata.Recomand sistemele "ingropate" doar in cazul in care usa glisanta este usa propriu-zisa pentru ca in acest caz exista riscul ca cineva sa calce pe prag.
Indiferent de modelul ales distanta trebuie sa fie de macar 2-3 cm asta daca nu cumva sistemul de glisare ales cere altceva.
cat se scade din inaltimea usii glisante :
scrie pe schita de montare a fiecarui sistem.la koblenz e in general 1 CM
cu ce freza se da canalul :
daca ai nervi ,material in prostie, si bani de freze poti incerca cu o freza deget de dimensiunea potrivita si cu un limitator paralel pentru freza(aparat) si mergi batraneste pas cu pas 2m(sau cat are latime dulapul) de minim 4 ori(asta daca ai 2 usi pe 2 sine)
daca esti baiat destept.....mergi cu placile respective la primul posesor de circular din zona si il rogi sa iti faca canalele alea lasand panza de la circular atat de jos incat o cere profilul care trebuie ingropat si facand cateva treceri la mici diferente de reglaj in asa fel incat sa se obtina latimea necesara pentru canal.Aceasta varianta se obtine intr-un timp mult mai mic si cu un cost de genu "4 beri" sau "100 de mii ROL"
angajatul
7th April 2006, 20:57
Pentru cei care nu stiu sistemele de glisare se impart in 2 mari categorii : cele care sustin usa sus iar partea de jos e doar de ghidaj si cele la care usa culiseaza jos si ghidajul se face sus.
Daca nu prindeti usa pe beton,bca etc,adica materiale la care e putin probabil ca in timp "sa lucreze" va recomad prima varianta dar cand e vorba de pal eu folosesc sistemele astea si nu avut niciodata probleme cu ele si am dulapuri si de 3 ani care merg la fel de finut ca in prima zi.
Un alt aspect important e alegere sistemul in functie de greutatea usii iar cel mai bine este sa luati un sistem supradimensionat
.Palul are cam 15 kg/ mp asa ca trebuie sa vedeti exact ce fel de sistem va trebuie.
MARE ATENTIE : la o usa de 2m x 0,8m glisarea trebuie sa se faca si cu o atingere de deget nu ca la dulapurile din comert unde tragi ca eroul de usa ca sa culiseze.
Dar plasticaraia folosita la mobila poloneza e cea de 5 RON/sistem si sustine 15kg(desi e montata pe usa de 30) iar un sistem bun costa 40-50 RON.
Atasez niste poze din catalogul SEA cu sistemele cele mai des folosite impreuna cu schitele de montaj.
aplicat sau ingropat....
senken74
7th April 2006, 22:29
@angajatul
multumesc pt.informatii
te apreciez ca esti un "angajat priceput" si ca ai postat de cele mai multe ori informatii utile...
e de mare folos catalogul ala SEA care il ai tu,am si eu unul Hafele insa nu prea arata schitele de montaj...O sa-i contactez si o sa le spun ca sunt intesat de ofertele lor,poate ma capatuiesc si eu cu unul...
angajatul
7th April 2006, 22:54
primesti catalog doar daca te inregistrezi cu firma la ei....si cand il primesti esti "notat" acolo
si nu mai poti lua inca unu' la fel de usor.
dar daca citesti tot topicul exista si metode alternative
tore
8th April 2006, 11:51
Merci pentru sfaturi, s-a notat 
Am luat deja un black&Decker din Praktiker cu 2 mile juma. 2 acumulatori, incarcator de 3 ore.
Ziceau ca trebuie o scula veche sa o dai la schimb (ca cica pretul de catalog e vreo 4 milioane) dar eu nu am dat nimic la schimb.
Azi ma apuc de asamblat biroul.
In legatura cu catalogul ala. Pozele alea le gasiti - nu stiu daca toate - pe site la ei - de ex http://www.surub.ro/produse/?categ=6&produs=804 e un sistem de glisare cam ca cel din pozele cu catalogul pe care le-am vazut mai sus.
In rest - imi urez numai succes ca daca iese bine trebuie sa ma apuc de dulap
Bafta si ... canturi cat mai drepte
senken74
8th April 2006, 12:29
gata te-ai si apucat de treaba!?ieri intrebai ce gaura se da pt.eurosuruburi si azi...
ai curaj!
succes! sa ne arati si noua cum ti-a iesit
angajatul
8th April 2006, 12:40
@tore - eu lucrez cu SEA de pe vremea cand site-ul lor era varza
asa ca nu m-am mai uitat demult.
Da...alea sunt sistemele
tore
10th April 2006, 09:29
Biroul e aproape gata. Din pacate m-a lasat iubita mea de bormasina noua!!! Adica s-au descarcat amandoi acumulatorii destul de repede (era si normal, ca nu vin prea incarcati) SI NU MERGEA INCARCATORUL. Asa ca aseara (duminica) m-am dus cu ea inapoi si mi-au facut retur ca nu mai aveau pe stoc 
Am plecat cu banii si m-am duc in carrefour si mi-am luat alta. Doar ca aia are un singur acumulator si nu are statie de incarcare. Adica bagi jack-ul de la traf direct in masina. Cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca nu e o idee prea buna ca si in cazul in care mai ai un acumulator tre sa il pui la incarcat in masina - si deci nu o poti folosi in timpul asta. Deh, cat traim invatam. Am dat 180 de RON pe asta cu un singur acumulator. Tot la banii astia e si in Metro si iti mai dau si 3 burghie la ea - daca va intereseaza.
Azi fixez placa de sus de la birou. Dar nu m-a lamurit nimeni cum e mai bine. Placa de sus are peste 140 si e posibil chiar probabil sa se indoaie putin pe mijloc. Idei? ma gandeam sa pun o placa pe lungime pe cant asemanatoare cu "fusta" din spate dar chiar daca o fac doar de 8-10 cm cred ca o sa fie deranjanta.
Cum spuneti ca e cel mai bun mod de prins placa de sus? Cu sistem care se ingroapa in blat sau altfel? Nu am freza - pot sa cumpar totusi dar mi-e cam frica sa nu bulesc vreo ceva - nu am mai dat niciodata o gauza cu freza.
Daca o prind cu placa ajutatoare (prinsa cu holtz de blat si euro de picior) pot fi probleme? Pentru rigidizare are vreun efect daca pun o fasie sub blat - dar nu pe cant?
vis-a-vis
10th April 2006, 09:41
Cel mai simplu ii pui niste tiplii pentru directionare si apoi prinzi blatul cu L-uri din tabla cu holtzshuruburi de partile laterale.
Cam lat blatul de 1400 mm pt un birou. Pune-i la partea din spate o legatura zdravana, de vreo 500 mm sa nu flambeze nici lateralele.
La faza cu bormasina cu acumulatori eu am renuntat de mult,- e mai grea ca o bormasina normala
- nu are aceeasi putere in regim de viteza
- se descarca cand ti-e lumea mai draga
- o bormasina la 220v cu variatie de turatie si un fir lung (suplinit de un prelungitor pe masura) este mult mai eficace.
Singurul "defect" este lipsa "abreiajului" pe care unele bormasini cu acumulator le poseda.
Dar in timp se dobandeste tehnica dozajului pe "acceleratie"
tore
10th April 2006, 09:48
Am uitat sa va spun ca pe langa birou fac si un cub cu 4 sertare si cu rotile pe care sa il pot pune langa birou. Si zilele astea am pus la canturi de mi-au iesit ochii
Cu ocazia asta am descoperit secretul suprem al tamplariei: nu mobila e problema CI CANTURILI !!! (no offense, nu a fost o ironie, si eu mi-s moldovean). Deci acuma ca v-am spus secretul dati-mi si mie niste idei la blatul ala
Sa ma bag la asa ceva? - http://www.surub.ro/produse/?categ=6&produs=615
LATER EDIT
Geee, you're fast.
Mie imi trebuie bormasina aia cu acumulator pentru ca mai fac si alte chestii cu ea - retele de calculatoare - si e utila. Din pacate la modelul asta nu se poate seta un cuplu destul de mare care sa ma ajute cand bag euro - am vazut sambata chestia asta live - asa ca o tin pe bormasina si o "calc cat trebuie" - vorba ta. Mi-a iesit binisor. Nu prea agreez ideea cu coltare din metal. Poate imi spune cineva cum se pun chestiile alea ingropate. Si mai ales CE FREZA IMI TREBUIE.
vis-a-vis
10th April 2006, 10:01
Eu am dat cu freza de 13.
Tin sa specific ca-s tare pacatoase.
Sunt casante si se rupe motul ala intr-o veselie.
Trebuie sa fie destul de bine centrate gaurile din blat cu cea din picior, altfel nu ti se-mbina de nici o culoare.
tore
10th April 2006, 10:13
M-ai dazemagit
Daca e complicat nu vreau sa imi stric frumusete de birou. Poate cand mai capat experienta incerc si cu chestii ingropate. Deocamdata cred ca pun placa de-aia pe langa "fusta din spate" si pe langa picioare. In seara asta probabil. Am nevoie disperata de o masa in casa aia !!!
ericssonT68
10th April 2006, 11:29
Salutare.
Revin cu biblioteca pe care ziceam ca vreau sa o fac si pentru care "angajatul" imi facuse si o schita 3D
Dupa 3 zile de munca cam asta mi-a iesit.
Cost 3.500.000 lei.
Eu zic ca am iesit super ca pret, un motiv suficient de important pt care cred ca merita sa muncesti si sa-ti faci singur.
vis-a-vis
10th April 2006, 11:38
Vorba aia: daca vrei, poti!
Bravo!
skywallker
14th April 2006, 21:33
sal,
am revenit. stiti careva o masina buna de pus cant abs?
vreau sa iau una noua.
poate si furnizori?
angajatul
14th April 2006, 23:20
Palisander - pret....la ceva ok.....cam 2000 EURO
roxmob
15th April 2006, 23:56
Salutare fratilor si surioarelor mobiliste din toate coltisoarele tarii!
Pt. chestia cu usile glisante, sunt ceva role mai ceva ca si cele de la Sea: TERNOSCOREVOLI le este denumirea si sunt un pic mai scumpe ca cele de la SEA, dar ca si calitate si optiuni la reglaj mult mai bun.
Sunt si pentru sine ingropate si pentru sine aplicate.
Si despre masina de cantuit e vorba de setul ala GOLIATH? Care ce spune despre el?, e bun?, indeminos?
E ceva masina de cantuit la 5000 euro+un dispozitiv de frezare si taiat la capete,Woodcraft EBM 503, de ele care ce stie?
angajatul
16th April 2006, 13:01
@roxmob - despre sistemele de glisare am scris deja destul , asa ca iti spun doar "esenta"...din proprie experienta am vazut ca sistemele care se bazeaza pe sustinerea usii in partea de sus nu se preteaza pentru mobila din pal(nu vorbim de primele 6-10 luni....ci de ani de zile).Aici ma refeream la al doilea sistem expus de tine.
Cat despre primul.....explica-mi un pic ce reglaje mai bune? pentru ca dupa schita sistemul permite un 9 mm de reglaj per total.....pe cand cel de la sea 16,5 mm per total.....DECI??? teoretic a avea un reglaj mai bun inseamna o libertate mai mare de ajustare...ceea ce in mobila se "citeste" in milimetri.....
Daca te bazezi pe faptul ca la sistemul respectiv ai doar 1 surub pe care sa il infiletezi/desfiletezi ca sa ridici/cobori usa spre deosebire de "gaura ovala" de la cele de SEA.....asta se cheama "mai simplu" dar in nici un caz "mai bun"....ca sa nu mai vorbim ca la cele de la SEA dupa ce ai realizat reglajele in cele doua "ovale" stabilizatul usii pe acea pozitie se face din alte doua holzsuruburi care inlatura dubii de "joc" in timp....pe cand la sistemul dat ca exemplu de tine , chiar daca rola de jos e sustinuta de 4 holzsuruburi...reglajul e sustinut doar de surubelul ala.....si usa avand doar 9 mm de "joc" in total....din care vreo 4 sunt sus....raman un maxim 5 jos care la o usa de 40 kg care apasa non-stop pe sistem intr-un singur surubel(pardon 2)....eu zic ca se pot simti in timp...
roxmob
16th April 2006, 20:47
QUOTE(angajatul @ Apr 16 2006, 14:01)

@roxmob - despre sistemele de glisare am scris deja destul , asa ca iti spun doar "esenta"...din proprie experienta am vazut ca sistemele care se bazeaza pe sustinerea usii in partea de sus nu se preteaza pentru mobila din pal(nu vorbim de primele 6-10 luni....ci de ani de zile).Aici ma refeream la al doilea sistem expus de tine.
Cat despre primul.....explica-mi un pic ce reglaje mai bune? pentru ca dupa schita sistemul permite un 9 mm de reglaj per total.....pe cand cel de la sea 16,5 mm per total.....DECI??? teoretic a avea un reglaj mai bun inseamna o libertate mai mare de ajustare...ceea ce in mobila se "citeste" in milimetri.....
Daca te bazezi pe faptul ca la sistemul respectiv ai doar 1 surub pe care sa il infiletezi/desfiletezi ca sa ridici/cobori usa spre deosebire de "gaura ovala" de la cele de SEA.....asta se cheama "mai simplu" dar in nici un caz "mai bun"....ca sa nu mai vorbim ca la cele de la SEA dupa ce ai realizat reglajele in cele doua "ovale" stabilizatul usii pe acea pozitie se face din alte doua holzsuruburi care inlatura dubii de "joc" in timp....pe cand la sistemul dat ca exemplu de tine , chiar daca rola de jos e sustinuta de 4 holzsuruburi...reglajul e sustinut doar de surubelul ala.....si usa avand doar 9 mm de "joc" in total....din care vreo 4 sunt sus....raman un maxim 5 jos care la o usa de 40 kg care apasa non-stop pe sistem intr-un singur surubel(pardon 2)....eu zic ca se pot simti in timp...
Eu am pe un dulap sistem de role ca si in prima poza, dulapul l-am facut de 4 ani si pot sa spun ca merge si acuma usor si lin, cit despre al doilea sistem nu stiu ce sa zic cred ca de s-ar prinde cu surub mecanic pina dincolo de tavan ar fi mai bine, iar la reglaj cu 9 milimetri toleranta e suficient, iti dai seama ca infiletind sau desfiletind "surubelul" ala 1 milimetru, usa se distanteaza sau se apropie de laterala corpului vreo 3-4 milimetri, suficient cit sa fie bine!
Dar despre goliathu-l asta ce stiti, e bun?, oricum eu daca as avea 2000 euro nu l-as lua, as lua o masina in rate sau leasing mai performanta cit de cit, sa frezeze sus si jos, sa taie la capete, cam atit ar fi suficient pentru un cant.
http://www.stocuri.com/productDetaills.php...ant_ABS_Goliath
ericssonT68
19th April 2006, 13:55
Salutare. am si eu o intrebare, pana acum am folosit doar usi aplicate dar m-ar interesa cum se calculeaza dimensiunile pt niste usi incadrate.
Sa zicem ca suprafata ce trebuie acoperita de 2 usi incadrate este de 600mm x 500 mm, cat o sa fie fiecare din usi? Merci anticipat.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.