vis-a-vis
6th March 2006, 14:01
Chestia e cine ti le taie in L, nu programele de optimizat.
verygood
6th March 2006, 16:09
Sincer, nu mi-am pus problema asta
. E imposibil de taiat in L? Sa inteleg ca piesele respective va trebui sa le tai eu cu fierastraul circular?
lulu mob
6th March 2006, 17:21
Poate pe un circular simplu vei putea sa te opresti cu taietura in mijlocul materialului, fara sa iesi prin partea opusa, dar cu acela nu vei obtine o taietura 'curata'; circularul care taie pal e putin diferit, are 2 discuri distantate intre ele de-a lungul taieturii, unul pe o fata a materialului si unul pe cealalta, astfel incat dintii aschietori sa nu iasa din material in zona melaminei; practic e o freza care face un canal si un disc care taie materialul prin acelasi canal; mai bine te uiti ca sa intelegi.
Concret, ce vor fi acele piese in L?
Mai bine le faci din 2 bucati dreptunghiulare.
lulu mob
6th March 2006, 17:33
Se pricepe cineva la script-uri in autocad/mdt? Sau la AutoLisp?
verygood
6th March 2006, 20:24
QUOTE(lulu mob @ Mar 6 2006, 17:21)

Concret, ce vor fi acele piese in L?
Mai bine le faci din 2 bucati dreptunghiulare.
Va fi ceva de genul asta:
Click pentru a vizualiza atașamentul
mr_ionutzz
6th March 2006, 21:38
cred ca e mai bine sa le faci la semirotund
imbinarea de pe colt o sa se vada cam aiurea daca il lasi la 90 . daca o sa le faci la semirotund ai mai multe optiuni cum ar fi cantul pvc
ccezar2004
6th March 2006, 21:53
am gasit ca soft de proiectare mobila acel woody... insa (poate) mi se pare cam complicat....
acum cred ca cer prea mult dar incerc...... nu exista un soft care sa aiba deja niste corpuri predefinite pentru diverse incaperi si sa le ajusteze in functie de dimensiunile impuse si eventual alti cativa parametri (nr de rafturi de ex.)??? si sa spuna si pozitionarea suruburilor, tipul lor etc.....
angajatul
6th March 2006, 22:06
QUOTE(verygood @ Mar 6 2006, 20:24)

cel mai simplu ar fi sa le tai la un circular de pal pana la 3-4 cm de locul de intalnire pentru ca nu merge mai mult din cauza decalajului descris de lulu_mob si apoi cu pendularul dar cu o panza subtire(recomand Bosch T101 AO pentru ca nu ciupeste decat f putin) continui taietura circularului din interior pentru ca panza asta bosch e groasa de 1mm pe cand circularul are taietura de 5 mm grosime.Si apoi , ca sa fie taietura perpendiculara(ca pendularul are tendinta sa taie stramb in profunzime) ori apelezi la o freza deget ori avand in vedere ca nu e suprafata mare te chinui cu un smirghel de 100 daca zici ca nu ai slefuitor.
Pentru ce scule ai eu zic ca varianta lui mr_ionutzz ,desi e mai misto, e mai greu de realizat
lulu mob
6th March 2006, 23:41
Sau schimbi proiectul.
Din experienta spun, astfel de chestii sunt dificile.
Poti sa ai in final si surpriza unui colt al camerei care nu e de 90 de grade.
angajatul
7th March 2006, 00:25
QUOTE(lulu mob @ Mar 6 2006, 23:41)

Sau schimbi proiectul.
) cine stie
....
ca sa nu mai vorbim ca trebuie console la greu sa sustii colturi d-astea,mai ales ca are 900 cu 1200 din cate vad
ericssonT68
7th March 2006, 08:18
QUOTE(lulu mob @ Mar 6 2006, 23:41)

Sau schimbi proiectul.
Plus ca parca ar arata mai bine fara coltul ala in L, dar asta e o chestie subiectiva.....
Daca sunteti din Bucuresti si aveti nevoie de un site web (pentru a va prezenta lucrarile si nu numai) ma puteti contacta. www.cipnet.3x.ro
verygood
7th March 2006, 15:31
Merci frumos pentru ajutor.
Nu vreau sa fac colturile rotunde, eu nu prea agreez formele rotunde.
...la mobila ma refer
Referitor la console, intr-adevar, vor trebui 10 console. Asta este..
Voi incerca sa aplic metoda descrisa in amanunt de angajatul.
Inca o data, multumesc pt. raspunsuri
skywallker
7th March 2006, 22:22
Salut,
vreau sa fac o firma de mobila dar m-am inpiedicat de un lucru
pret la o masina de taiat pal cu incizor.
Am vazut pe net ceva austriaca la 5000 de euro, sau folosita la 2500 dol.
dau niste detalii dar nu prea inteleg nimic.
Poate cineva sa ma lumineze si sa dea niste sfaturi
ce masina merita sa iau?
exclus cele de la 8000 de euro in sus!
poate si ceva furnizori ?
angajatul
8th March 2006, 00:38
pai pune un link ceva...sa ne putem da cu parerea
vis-a-vis
8th March 2006, 00:49
Exista un depozit in militari, deasupra pasajului Lujerului.
Acolo folosesc acest tip de circulare cu incizor, sunt destul de micute si pot spune ca sunt 4 bucati la care se taie foc continuu. Poti da o cautare pe google sa vezi ce-i cu firma aia.
skywallker
8th March 2006, 09:55
lulu mob
8th March 2006, 10:08
Probabil stii bine ce faci, dar nu te cam 'arunci' daca vrei sa incepi cu masina de taiat?
Faci deja mobila sau abia vrei sa incepi?
Ai asigurate comenzile? Ai oameni cu ceva experienta? Ai restul masinilor? Ai pe cineva care sa se ocupe de proiectare? Ai o masina pentru transport? Ai spatiu?
Daca ai sa citesti toate posturile dinainte -poate cam plictisitor dar merita- ai sa vezi ca in general se practica o diviziune a muncii in care cineva doar taie pal -si eventual pune cant- iar altii se ocupa de restul -proiectare, restul prelucrarilor, transport, asamblare.
La 2500$, o masina buna e un chilipir.
PS: cea din link arata bine, dar sincer nu ma pricep la marci si chestii dinastea, poate altcineva te lamureste.
angajatul
8th March 2006, 17:40
Felder e una din cele mai bune marci de pe piata , dar ca si la sculele bosch , felder-ul albastru e superior celui verde.Chestie care se reflecta si in pret.
Vezi ca la circularul de pal lucrurile nu sunt chiar asa simple, pentru ca pe langa circularul efectiv iti trebuie rigle,aspirator,masa care in general sunt vandute separat asa ca te poti trezi ca ai cumparat cu 2500 euro circularul dar te mai costa restul,plus ca toate merg numai la 380W si necesita instalarea de catre firma importatoare ca nu e ca la un frigider sa il iei si sa il pui la tine acasa,asa ca alti bani alta distractie.
Deci mai bine intreaba de toate detaliile.
skywallker
11th March 2006, 12:49
Mobila fac de ceva timp. Am spatiu, oameni si scule..... De lucru? Ar trebui sa dorm in atelier la cit am de lucru. Problema e ca la un moment dat te plafonezi. Vreau sa cumpar o masina de taiat. Deocamdata colaborez cu alte firme pt taiat, dar cum le transport se mai ciobesc si asta reflecta asupra calitatii. Am intrebat de masina pt ca spatiul meu are o latime utila de 4.60 m si lungime de 20m . 380v sa bag ma costa vreo 15 mil lei.
Curentul nu e problema. Problema e spatiu. Nu stiu cit am nevoie minim pt masina(latime). Daca stie careva sau are masina si poate sa faca niste masuratori il rog sa-mi spuna.
angajatul
11th March 2006, 19:56
Parerea mea e ca o astfel de investitie o faci cand iti aduce profit , pentru ca are niste costuri de exploatare destul de mari , si o panza nu tine mai mult de 10 coli taiate , dupa care necesita ascutire.
Crezi ca merita investitia pentru cat e diferenta? ca doar taiatul e 120.000/coala de pal....cat de mult trebuie sa produci ca sa faca asta diferenta?adica sa se amortizeze investitia.
vis-a-vis
11th March 2006, 20:10
Hai ca exagerezi!
lulu mob
11th March 2006, 21:02
Nu cred ca exagereaza deloc.
E o intrebare simpla: cate coli tai pe zi ca sa merite sa cumperi o masina?
Cred ca te incadrezi in 4,60 dar cam la limita.
angajatul
11th March 2006, 21:27
Nu am zis-o la modul exagerat dar iti dau ca exemplu ceva mai "mic".
Eu folosesc freza de mana foarte putin asa ca am ales sa cumpar una no name de 1 mil decat sa bag 5 mil in una bosch cu care fac exact acelasi lucru.Normal ca la o bormasina nu mai fac acest rabat de rezistenta pentru ca o folosesc mult mai mult.
In acelasi stil daca amortizezi circularul in 5 ani....eu zic ca nu prea merita banii aia blocati
Circular au tot mai multi , mai degraba o masina de pus cant abs si acolo gasesti clienti mult mai repede printre firmele mici.Acolo crestere a finisajului, plus ca o si amortizezi mai repede.
vis-a-vis
11th March 2006, 21:36
Eu ma referam mai mult la faza cu o panza-10 coli.
Tine mult mai mult si mai ales daca cel care taie, nu impinge foia in dusmanie, ca sa iasa fum din PAL.
Daca ai o firma si destule comenzi, parca nu-ti mai vine sa stai dupa unu si-altu sa-ti taie si sa-ti cantuiasca, e bine sa le ai in ograda proprie. Daca te gandesti la amortizare vei stagna ca firma, ramai limitat. Vei primi poate o comanda ce va fi peste puterile fizice si vei pierde startul.
Eu nu m-am gandit sa fac profit considerabil din mobila, dar daca as face un bussines din asta, mi-as lua un circular cu incizor, o masina de cantuit si o freza industriala mai mult ca sigur.
angajatul
11th March 2006, 22:01
La mine taiatul dureaza asa :
9:00 - drumul pana la furnizorul de pal si comanda
10:30 - palul ajunge la firma unde il debitez
12:00-16:00 - debitatul e gata(in functie de nr de placi)
asa ca nu cred ca astept prea mult.cat despre "peste puterile fizice" eu zic ca tine mai mult de numarul de angajati si priceperea lor decat de durata debitarii.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.