adinet
27th February 2006, 21:24
vis-a-vis
Eu folosesc CutMaster 2D Pro si acum incerc si cu acel IQ inteligent
dar tot am o problema si mar interesa voi cum o rezolvati, de exemplu am de facut un dulap, pt. a taia dim. corecta treb. sa fac intai un desen [cu mana pe o buc. de hartie sau uneori cu autocadu]..si dureza destul de mult sa adun sa scad cat ii traba pt. sine la sertar acel loc pt. usa sa se poata deschide dim. sertarului etc...etc..stiti voi depsre ce vb....deci pe scurt mar interesa cum faceti voi acest "ritual" inainte de a taia palu....
vis-a-vis
27th February 2006, 21:36
Te referi la cat sa fie sertarul de lat ca sa mearga bine pe glisiere?
Cea mai buna masuratoare e cu ruleta.
Teoretic iese perfect, dar practic mai fuge un perete cu 1-2 mm acolo si aia sunt esentiali.
senken74
27th February 2006, 21:49
@lulu_mob
asta asa e(nu apar cotele la piesele mici),insa se verifica si se noteaza cu pixul...
totusi unele depozite nu lucreaza cu PlanIQ si nici nu accepta astfel de incadrari pe motiv ca-s asezate piesele prea"inteligent"si sunt nevoiti sa manevreze coala de prea multe ori la taiere.Le incadreaza cu softul lor si uneori esti nevoit sa mai cumperi un sfert sau chiar jumatate de coala in plus.
lulu mob
27th February 2006, 22:02
Eu imi fac un tabel in Excel, parametric, si pot modifica latimea unui sertar pe baza latimii totale a unui modul. Si desigur o schita in Autocad inainte.
Oricum, nu vad diferenta fata de CutMaster 2D Pro. Tu cum faci acolo?
lulu mob
27th February 2006, 22:36
@senken74
N-am intalnit inca asa idioti (sau pungasi). Astia de la Stelco nu comenteaza, in schimb nu au incredere si verifica lungimea taierii pe programul lor (care da uneori mai mult alteori mai putin, niciodata la fel). La fel la Comindex, Karina, ma rog eu 95% lucrez cu Stelco.
Unde ai intalnit chestia asta? Ca sa stiu sa nu ma duc in veci... Noroc ca prostia nu doare!
senken74
27th February 2006, 23:25
mi sa intamplat faza asta la depozitul din Canta.Totusi mi-au explicat ca au masina de taiat pe verticala si de asta le vine greu sa manevreze coala de prea multe ori(in comparatie cu masinile pe orizontala).Insa m-am dus la Stelco(accepta PlanIQ) si m-am scos cu un sfert de coala mai putin(fata de dincolo)...
bine ca avem de unde alege...
mr_ionutzz
28th February 2006, 10:14
lulu mob ca sa nu ai probleme dar cred ca stii asta ii dai 10mm toleranta de jur imprejur si 5 mm gros panzei
si nu are ce sa mai comenteze aia de la Stelco (eu tot la ei tai)
am folosit si eu plan iq dar ala nu scoate lungimea de taiere ma rog scoate el ceva dar nu e cea reala
eu am un alt program care scoate lungimea de taiereeventual si cum vin cantuite dar de asta ma ocup eu
ca deh nu mai e rentabila afacerea daca cantuiesc la ei si sincer iese mai bine cu fierul de calcat
la masina ies niste "damburele" pe cant plus ca se vede pretaierea. si nici cu abs nu sunt prea incantat cum iese la ei
a si inca ceva
vizavi de imposibilitatea mutarii pieselor . chiar nu e nevoie !! eu cand il foloseam bagam la placi 1/2 si sfertul faceam optimizare pe coli intregi si daca vdeam ca ultimele piese se incadreaza in juma sa sfert scoteam o coala si bagam jumatatea sau sfertul very easy asta o stiu de la Radu ca deh pe mine nu m-a dus capu 
bine ca am scapat de aia din Canta si-au luat zona cred si eu la ce preturi aveau !!!
lulu mob
28th February 2006, 12:28
Radu cred ca a luat ideea cu placile de la mine prin Catalin de la magazinul din Tudor (sunt si vecini de bloc). Eu folosesc de mai mult timp Plan IQ. Desigur las acea toleranta si am setat grosimea panzei asa cum vor ei (coala mea are 2730x2050).
Am vrut sa-mi fac o baza de date cu toate resturile mai mari pe care sa le includ ca 'placi de material', dar nu am spatiu pentru asa ceva, trebuie sortare, etichetare, ma rog... Plan IQ permite asta, ca si alte programe, de unde deduc ca este ceva uzual. Oricum am o evidenta cu resturile mari, pe care le folosesc atunci cand se iveste ocazia, si pot sa spun ca se aduna ceva economii si de aici.
In ce priveste lungimea de taiere, eu o trec pe desenul mare cu pixul dar o data seful de la Stelco (George) s-a apucat sa verifice, i-a sarit in ochi lungimea pusa de mine, si de atunci i-a pus pe baieti sa calculeze din nou aceasta lungime cu programul lor. Nu ma cert cu ei, sa faca ce vor. Asa ca acum ei iau incadrarile mele si le refac pe programul lor (manual!). Adica munceste cate unul jumatate de ora pentru o posibila diferenta de 5RON. Si culmea e ca aproximativ in jumatate din cazuri diferenta e in favoarea mea. Eu am verificat de cateva ori manual lungimea de taiere raportata de Plan IQ si e buna, asa ca... ma rog.
Sunt de acord cu tine in ce priveste cantul pus de muncitorii de la Stelco, fie el ABS sau normal. Zi-mi si mie, cine pune bine ABS in Iasi?
lulu mob
28th February 2006, 12:52
Am pus fontul pe 8 si e OK acuma, se vad aproape toate piesele.
lulu mob
28th February 2006, 15:08
Probleme:
0.Prese din alea -vedeti pozele mai sus- a vazut cineva? La Bricostore nu sunt?
1.Caut niste holzsuruburi pentru spate; ar trebui sa fie de 2...2,5x15...25mm dar cu cap bombat, nu inecat, si cu acel cap cat mai mare in diametru, ca sa nu striveasca materialul. Haefele are asa ceva, in catalog, dar distribuitorul din Iasi "nu aduce suruburi". Unde gasesc?
2.Ce importatori/distribuitori au Haefele si Blum in Romania?
angajatul
1st March 2006, 00:36
QUOTE(lulu mob @ Feb 28 2006, 15:08)

Probleme:
1.Caut niste holzsuruburi pentru spate; ar trebui sa fie de 2...2,5x15...25mm dar cu cap bombat, nu inecat, si cu acel cap cat mai mare in diametru, ca sa nu striveasca materialul. Haefele are asa ceva, in catalog, dar distribuitorul din Iasi "nu aduce suruburi". Unde gasesc?
eu folosesc de 3,5 x 25 chiar daca au cap innecat pt ca nu le infiletez pana la capat pentru ca ar strivi pfl-ul.....si merge super ok
lulu mob
1st March 2006, 09:52
OK, eu folosesc de 2,5x25, eventual le pun saibe, -in plus mai folosesc si capse- dar alea ar fi ideale; in plus sunt in catalogul Haefele si de fapt orice producator sau distribuitor de suruburi ar trebui sa aiba asa ceva. Din pacate in Iasi nu are nimeni.
vis-a-vis
1st March 2006, 11:21
Dar cum atasezi tu PFL-ul in spate?
Vad ca te chinui sa pui saibe sau holtzsuruburi mari.
Nu cumva le bati cu ciocanul?
lulu mob
1st March 2006, 11:44
Holzsuruburi cu ciocanul?
Ca sa dau cu ciocanul ar trebui sa folosesc ceva cuie.
Prefer sa nu folosesc cuie in PAL...
Momentan folosesc capse si holzruruburi cu cap inecat de 2,5x20mm carora uneori le pun niste saibe de vreo 8mm diametru care imi permit sa le string fara grija ca strapung materialul.
Poate nu stii, dar sunt oameni care 'indeasa' intr-un dulap de 1/2m cub haine de 1m cub; le imping cu umarul, ca si cum ar vrea sa urce intr-un autobuz plin... si atunci hop-top sare MDF-ul din spate (sau chiar se rupe).
Oricum cu acele suruburi pe care le caut eu treaba ar fi mult mai buna.
Dar daca nu sunt, las-o ba ca merge'asa.
vis-a-vis
1st March 2006, 12:02
Daca am temeri ca ar sari PFL-ul din spate, pun holtzuruburile mai dese, dar tot cu cap ingropat.
Imi place sa le strang pana ajung la fata cu PFL-ul, mai ales ca suspendatele de bucatarie la montaj ar putea zgaria peretii.
lulu mob
1st March 2006, 17:40
Corect.
La astea eu pun numai capse din 2 motive: unul e cel zis de tine, cu zgariatul; al doilea e ca stand lipite si fiind si mai mici in general nu au cum sa le sara spatele; problema e cu acele dulapuri mari si cu acei clienti care vor sa bage in ele tot ce tineau intr-un garaj inainte...
angajatul
2nd March 2006, 01:14
QUOTE(lulu mob @ Mar 1 2006, 17:40)

Corect.
La astea eu pun numai capse din 2 motive: unul e cel zis de tine, cu zgariatul; al doilea e ca stand lipite si fiind si mai mici in general nu au cum sa le sara spatele; problema e cu acele dulapuri mari si cu acei clienti care vor sa bage in ele tot ce tineau intr-un garaj inainte...
cu capsele e super comod dar dupa parerea mea tin "la fel de mult" ca si clasicele cuisoare.eu de-aia am si renuntat la ele demult,hozsurubul e sfant....mai ales daca e des
ericssonT68
2nd March 2006, 11:46
Am de gand sa-mi fac o biblioteca aerisita in care sa tin si televizorul care arata ca in figura atasata si are urmatoarele dimensiuni.
1. Cele 2 corpuri simetrice din stanga si din dreapta au spate din PFL si au dimensiunile:
Latime: 32 cm
Adancime: 30 cm
Inaltime: 170 cm
Inaltime usa: 50 cm
2. Corp central soport tv. Partea acoperita de usi are spate din PFL, iar cea de sub tv este fara spate.
Latime: 156 cm
Adancime 50 cm
Inaltime 50 cm
3. Corp central superior
Latime: 156 cm
Adancime: 30 cm
Inaltime: 120 cm
Dupa ce mi-am facut bucataria cred ca o a fie mai usor de facut biblioteca.
Am intrebat de curiozitate si la cateva firme de mobila pe comanda cam cat ar costa, mi-a raspuns doar una, si a zis ca 750-800 RON.
Dupa calculele mele mi-a iesit ca ma duce cam la 370, dar rotunjesc la 400 RON. Asa ca as scuti o gramada de bani.
Cum vi se pare dupa schita? vreo sugestie ceva?
lulu mob
2nd March 2006, 19:19
Ce mai stai la discutii? Fa-o. E OK!
angajatul
3rd March 2006, 00:15
@ericssonT68
Deci...dupa cotele date de tine am incercat sa desenez ce vrei tu ca sa iti poti explica mai bine observatiile mele.
In primul rand...nu e prea clar daca 50 latime la corpul tv se refera la toata mobila sau doar in dreptul tv....si nu stiu daca vezi cat de mare e diferenta la propriu.In variantele forum_1,forum_2 ti-am desenat mobila la nivel de 30 adancime toata si in forum_1b,forum_2b e cu 50 latime la corpul de tv.
Next....nu stiu cum vrei sa prinzi rafturile alea care si daca le faci de 30 cm adancime nu o sa tina doar asa ca in desen, si ce apare pe desenul tau deasupra fiecaruia am intuit ca ar un fel de intaritura in spate dar tot nu vad cum ar ajuta aia la rezistenta lor.
Iar la partea de jos iti sugerez sa o faci pe picioare din alea de 10 cm speciale pentru mobila de living(NU de bucatarie) sau pe picioare din alea de 5cm reglabile din interiorul dulapului si in cel mai rau caz in stilul din desenul meu,nicidecum cum apare pe desenul tau pentru ca isi pierde din rigiditate.
In rest totul e ok,e chiar simpluta deci ar trebui sa iti produca satisfactie fara prea mari batai de cap,dar vezi cu rafturile alea
ericssonT68
3rd March 2006, 08:35
QUOTE(angajatul @ Mar 3 2006, 00:15)

@ericssonT68
Deci...dupa cotele date de tine am incercat sa desenez ce vrei tu ca sa iti poti explica mai bine observatiile mele.
In primul rand...nu e prea clar daca 50 latime la corpul tv se refera la toata mobila sau doar in dreptul tv....si nu stiu daca vezi cat de mare e diferenta la propriu.In variantele forum_1,forum_2 ti-am desenat mobila la nivel de 30 adancime toata si in forum_1b,forum_2b e cu 50 latime la corpul de tv.
Next....nu stiu cum vrei sa prinzi rafturile alea care si daca le faci de 30 cm adancime nu o sa tina doar asa ca in desen, si ce apare pe desenul tau deasupra fiecaruia am intuit ca ar un fel de intaritura in spate dar tot nu vad cum ar ajuta aia la rezistenta lor.
Iar la partea de jos iti sugerez sa o faci pe picioare din alea de 10 cm speciale pentru mobila de living(NU de bucatarie) sau pe picioare din alea de 5cm reglabile din interiorul dulapului si in cel mai rau caz in stilul din desenul meu,nicidecum cum apare pe desenul tau pentru ca isi pierde din rigiditate.
In rest totul e ok,e chiar simpluta deci ar trebui sa iti produca satisfactie fara prea mari batai de cap,dar vezi cu rafturile alea

In primul rand merci mult pentru transformarea in 3D. E super. (apropo ce soft folosesti?).
Varianta corecta e cea din desenele cu 50 adancime doar la corpul central. (atasez si eu pozele)
Ceea ce ai presupus tu a fi intaritura este de fapt o placa de pal care foloseste ca un mic spate al rafturilor pentru a nu cadea in spate abiectele....(cred ca ajuta si la rigidizarea corpului.)
Si eu imi faceam ceva probleme cu rafturile si cred ca o sa mai aparea un element de sustinere pentru rafturile ce se termina in aer.
Picioarele nu le-am mai pus eu in schema dar ma gandeam la ceva gen piucioare de fotolii...cam la 3-4 cm inaltime.
Intre ceea ce gandeam eu si desenele tale mai e o mica diferenta, corpul tv se termina in dreapta cu un perete si nu gol ca la tine.
Revin cu intrebarea ce soft folosesti ? poate il incerc si eu.
Merci inca o data pentru 3d si pentru tipul acordat sa le faci.
angajatul
3rd March 2006, 21:48
Cred ca pana la urma la rafturi ar trebui sa pui ceva de gen bara daca nu vrei sa mai apara nici un perete interior(vezi poza 1 si 2 sau pentru mai multa siguranta poza 3).Ar merge bara de metal de 25mm diametru pentru ca exista tot felul de variante de flanse sau eventual bara din aia de plastic satinata dar de diametru mai mare...gen 50 mm.
Cat despre picioare , alea de 3-4 cm de care iti spuneam sunt ceea ce numesti tu "picior gen fotoliu" si se monteaza doar dand o gaura de 10mm piciorul intrand fortat iar pe centru are un surub cu cap hexagonal pe care il poti infileta sau desfileta ca sa aduci corpurile la nivel.
Desenele le fac in 3D Studio Max dar iti dai seama ca il folosesc doar la 2% din capacitatile lui 
"Merci inca o data pentru 3d si pentru tipul acordat sa le faci. coolspeak.gif "
Cu placere. Nu ma oboseam dar am vazut ca esti membru activ pe topicul asta
mr_ionutzz
5th March 2006, 15:18
eu asa as face biblioteca
ericssonT68
6th March 2006, 08:59
Va multumesc pentru sugestii, dar...
Nu stiu de ce dar mie nu prea imi plac barele, plus ca fiind amator caut solutii mai simple, si din cauza de buget restrans caut si solutii mai ieftine.
Asa ca probabil voi inlocuii bara sugerata de tine cu un perete de pal (paralel cu cei laterali) care sa vina perpendicular in capul raftului scurt de jos si sa urce pana sub al al doilea raft susutinandul si pe el. Oricum pentru aceea bara mi-ar trebui freze de diametru mai mare pe care nu le am. Tot din lipsa de scule nu voi face nici colturile rotunjite cum propune mr_ionutzz (Pendular am dar n-am slefuitor).
O sa mai dureze un pic pana ma apuc de treaba (motive financiare
) dar cand o sa am ceva gata va arat si voua.
Succese tuturor!
verygood
6th March 2006, 13:58
Salutare tuturor meseriasilor si pasionatilor de mesterit mobila. Daca nu e cu suparare am si eu, ca tot omul, cate ceva de intrebat.
Vreau sa-mi fac o biblioteca, am desenat-o si acum incerc sa asez piesele pe colile de PAL. Am dibuit cum se foloseste Optimik. Problema mea e ca am niste bucati in forma de L (latura scurta 900, latura lunga 1200 si latimea raftului 300). Exista vreun program din asta de optimizare care sa lucreze cu piese ne-dreptunghiulare?
Deocamdata, asta e tot ce as vrea sa stiu de la voi, dar stati linistiti ca o sa mai am cu ce sa va stresez de acum incolo
.
Merci
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.