Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

mr_ionutzz

sal. vizavi de gaurile la 10 mm
fratilor eu la dau din ochi nu ma mai chinui cu sabloane. sablon folosesc la balamale pt gaura la 22 mm tot asa cu 2 piese de pal suprapuse si are un holt la 22 mm fata de muchia piesei vecine..
bun acuma cu decupajele: fie ca e curba concava sau convexa folosesc sablon iar semnul nu il dau cu creionul si cu un cutter sau o "sula" sgarii melamina (o tai) sa nu rupa cand vin cu pendularulsi merg la 1-2 mm fata de linie nu la 5 ca inebunesti pana dai jos surplusul si apoi vin cu masina de slefuit cu banda pana aj la linia trasata cu cutter-ul de mentionat ca se foloseste o panza cu dintii in sus. (la pendular). la cea convexa intr-adevar tre sa ai mana cand slefuiesti
. slefuirea se face pe rola din fata a masinii si tre sa fii ft atent sa nu intri prea tare in int.de aceea evit curbele interioare "stranse". Am incercat si freza deget dar nu imi place cum iese.(valuri, damburele)
Bun acuma o sa spuneti bine bine folosesti masina de slef cu banda da nu iese muchia la 90 de grade. cei care sunt baieti destepti isi fac o masa in care fixeaza masina de slefuit cu banda . atentie sa o fixati bine
si sa faceti niste gauri pe unde iese aerul de la rotor ca altfel o nenorociti. biggrin.gif pe cine intereseaza am sa postez o astfel de masa . eu am folosit la inceput masa acuma nu o mai folosesc imi iese din mana:))

o idee de un pat rabatabil biggrin.gif
am sa postez si originalul cand va fi gata w00t.gif

prinderea dintre perete si pat se face cu 3 balamale de acest tipa rolleyes.gif

rafturile de sticla le prind cu cleme de acest tip. iar la usile de sticla folosesc un magnet puternic sa nu se dechida cand patul este in pozitie orizontala
lulu mob
In Iasi exista o reprezentanta Haefele care are un pat de tipul asta expus; de fapt e expus pentru a prezenta feroneria lor.
E vorba de 2 amortizoare pe gaz (de tipul celor de la haioanele auto, dar mult mai mari) plus 2 balamale pentru pat. Ei bine, balamalele acelea cantaresc cateva kilograme si sunt destul de complicate, fiind si foarte solide. Ma indoiesc ca un pat poate fi sustinut de balamalele din fotografie (parerea mea). Si ma indoiesc si ca cineva va putea ridica patul acela pe perete (poate vreun Nicu Vlad). In mod normal trebuie sa-l ridice si un copil, sa fie echilibrat permanent.
Problema cu astfel de paturi e destul de delicata.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul
Inca ceva: sistemul acela Haefele costa cam 300EUR.

angajatul
Idei de pat din asta am avut si eu acu vreo 2 ani.....si era ceva de genu asta dar era gandit cu vreo 10 balamale aruncatoare si un fel de ivar autoblocant dublat de pridere magnetica

@mr_ionutzz si eu zic ca balamalele alea sunt prea slabe pt ce vrei tu sa faci
lulu mob
N-am fost foarte clar (unii au inteles, unii nu): ma intereseaza gaurile date in 'cantul' colii de PAL, Angajatul a prezentat un dispozitiv in sensul asta. Gaurile date la 9mm de muchie, perpendicular pe fata melaminata, prin care trece liber surubul, nu sunt o problema (cred).
OK, daca mai aveti solutii, ascult.
Spuneti si voi, eventual, ce probleme aveti.
tromp
[iti trebuie ceva de genul asta

http://www.rockler.com/product.cfm?page=855
vis-a-vis
QUOTE(lulu mob @ Feb 12 2006, 09:37) *
N-am fost foarte clar (unii au inteles, unii nu): ma intereseaza gaurile date in 'cantul' colii de PAL, Angajatul a prezentat un dispozitiv in sensul asta. Gaurile date la 9mm de muchie, perpendicular pe fata melaminata, prin care trece liber surubul, nu sunt o problema (cred).
OK, daca mai aveti solutii, ascult.
Spuneti si voi, eventual, ce probleme aveti.

Te-ai exprimat destul de greoi dar mi-am adus aminte ca exista o solutie si pentru aceste gauri. wink.gif

Si anume, asta:

QUOTE(angajatul @ Feb 9 2006, 08:57) *
Eu vreau sa adaptez o bormasina la o masa de lucru , si sa "imping placa in burghiu"

Mai concret, exista niste masini speciale cu mai multe burghie, asezate in linie, antrenate cu ajutorul unei curele. Intr-o parte ai o margine la 90 grade, cu care ghidezi placa de PAL inspre burghie.

Alatur aici o tentativa de desen din care poate se va intelege principiul masinii.

ericssonT68
Am si eu o intrebare tehnica. Care este procedura de aplicare a cantului? Nu sunt sigur ca asa cum am facut eu e cel mai indicat. Cantul fiind mai lat de 18mm cat avea grosimea pal-ul meu, am taiat cu cuter-ul de-a lungul cantului, si apoi l-am aplicat cu fierul de calcat. Problema este ca nu iese chiar "profi".
Multumesc. peacefingers.gif

vis-a-vis
Marginile cantului le indepartazi cu ceva mai lat.
Eu am un dispozitiv special care taie si finiseaza ambele margini dar se poate folosi linistit marginea unei dalti de lemn, plate sau marginea unui foarfece.
Ideea e sa pui placa de PAL pe o masa si sa treci marginea forfecelui fara sa te opresti de la un cap la celalalt. Cu cutterul n-ai precizie, iti intra lama in pal si faci numai valuri, plus ca-ti sar bucatele din PAL.
BusinessMan
Am si eu o intrebare! Cum reusesc sa imbine atat de perfect cutiile la boxe(coloane) daca te duci in magazin si te uiti la ele sunt perfect imbinate si nu se vede nici o urma (ma intereseaza doar partea din fata fiindca in sapte nu ma intereseaza daca se vede sau nu ) CE solitii ar fii? Le taie la unghi de 45 sau le acopera cu autocolant?
mr_ionutzz

Lulu tin sa mentionez ca patul e de o persoana si nu are saltea relaxa
o a pun o saltea pneumatica ca e mai comoda:))
si balamalelel sunt ft rezistente nush cat se vede in foto. are grosimea de 3 mm mai mult decat suficient !!
lulu mob
@mr_ionutzz
Tu poti mai usor sa hotarasti daca sunt suficient de rezistente; mie mi se par fragile.
Ramane de rezolvat problema echilibrarii si a blocarii in pozitie ridicata; mare atentie cu copiii. Eu nu as risca fara un sistem profesional decat daca as face ceva doar pentru mine.

@Bussinesman
M-am interesat si am aflat ceva.
In Italia exista un tip de PAL acoperit cu un plastic ceva mai gros, cam de 1mm, flexibil; din acel material se fac sertare care se asambleaza prin pliere (imagineaza-ti o bucata de tabla sub forma de cruce pe care o indoi si obtii o cutie); pentru asta se frezeaza niste santuri in forma de V, cu deschiderea de 90 grade, iar dupa pliere rezulta exact un unghi drept; pe fata nu exista imbinare ci doar plastic curbat.
Poate asta e solutia si la boxe.
Oricum nu am vazut la noi acest material.
Poate e folie pusa dupa asamblare.

@ericssonT68
Ai schimbat putin ordinea fireasca.
Intai lipesti cantul. 'Amatoriceste' folosesti un fier de calcat, reglat cam la maxim (fa o proba inainte, sa nu distrugi cantul); incearca sa prinzi PAL-ul asa incat sa stea vertical, pentru a apasa cu forta in timpul topirii adezivului. Tehnica e topire->apasare->solidificare; atentie sa presezi cu ceva cantul in timp ce se intareste adezivul.
Dupa asta tai surplusul. Eu folosesc un cutter, exista si dispozitive speciale, cum spunea vis-a-vis, dar cu atentie merge si cu cutterul, doar ca trebuie mare atentie, poti 'intra' in PAL. E necesara ceva experienta.
In final, eu dau cu smirghel, la 45 grade, pentru a 'netezi' muchia care altfel poate fi destul de taioasa. Un smirghel foarte fin.
Oricum nu te astepta sa-ti iese 'profi' fara masini si fara experienta.
Am sa pun niste poze.
Sau un film? w00t.gif
vis-a-vis
Am fost azi intr-un supermarket si m-am uitat atent la boxe (incintele acustice).
Sunt taiate la 45 de grade.
Eu am facut multe boxe, dar din PAL brut acoperite apoi cu mocheta.
N-am dat detalii asupra acestui subiect pt ca n-am facut incinte la care sa ramana suprafata din pal melaminat.
Voi spune mai jos cum le-as face eu.
Sunt ateliere care taie PAL-ul si la 45 de grade. As taia placile laterale si placa de sus la 45 de grade dar numai la partea din fata si lateralele de sus. Restul le-as taia normal.
Imbinarile le-as face pe interior cu ajutorul unor stinghii de lemn.
BusinessMan
QUOTE(vis-a-vis @ Feb 14 2006, 01:40) *
Am fost azi intr-un supermarket si m-am uitat atent la boxe (incintele acustice).
Sunt taiate la 45 de grade.
Eu am facut multe boxe, dar din PAL brut acoperite apoi cu mocheta.
N-am dat detalii asupra acestui subiect pt ca n-am facut incinte la care sa ramana suprafata din pal melaminat.
Voi spune mai jos cum le-as face eu.
Sunt ateliere care taie PAL-ul si la 45 de grade. As taia placile laterale si placa de sus la 45 de grade dar numai la partea din fata si lateralele de sus. Restul le-as taia normal.
Imbinarile le-as face pe interior cu ajutorul unor stinghii de lemn.

M-am gandit si eu la chestia asta,ce inseamna STINGHII ?Eu am facut o solutie de genu aracet si rumegus, am facut un fel de pasta,care a imbinat destul de ok si a inchis ermetic(am folosit si holsuruburi)! Numai ca ma gndeam ca e destul de costisitor!Daca ar fi sa ma duc la o fabrica de mobila sa le cer sa imi faca o astfel de cutie dar de ordinul sutelor!! CAre credeti ca ar fi un pret bun! Si as iesi mai in avantaj daca m-as apuca sa imi fac singur? Ideea e ca vreau sa fie perfecte deoarece vreau sa inchei un contrac cu un lant de magazine si sa le ofer mai multe produse de genu!! ( coloane diferite modele si puteri ,sisteme 5.1,boxe PA)! Si stiti cum e clientul daca vede cel mai mic defect fuge!! pana acum imi faceam eu singur cutiile,era simplu pt ca le inveleam in mocheta (mocheta mascheaza mult)

Recent am avut o comanda de coloane si am facut ceva de genu(cu dibluri si cant).Clientul a fost super multumit de ele(m-a sunat 2 zile la rand sa imi spuna cat de bine se aud)dar nu sunt multumit eu personal de ele pt ca nu sunt perfecte, se vede marginea!! Vreau sa le fac ca si alea din mag.Stiu ca pot sa le fac sa se auda foarte bine,sa aibe fidelitate mare si stiu ca le pot face la un pret mult mai mic decat ce gasiti prin toate mag,mai ales daca fac multe la numar!! Un ex ar fi niste coloane JBL 16 mil (frecventa 36hz-23khz,putere 100 w reali-180 muzicali)Eu le fac identice (putere si calitatea sunetului)la un pret de 8 mil!!

VA pun niste poze cu coloanele care le-am facut recent. Acestea au costat 5,5 mil
trandafir
[poti sa le faci din pal nemelaminat si sa leimbraci in furnir pe care ilfinisezila nuanta care iti place
ericssonT68
QUOTE(lulu mob @ Feb 13 2006, 22:26) *
@ericssonT68
Ai schimbat putin ordinea fireasca.
Intai lipesti cantul. 'Amatoriceste' folosesti un fier de calcat, reglat cam la maxim (fa o proba inainte, sa nu distrugi cantul); incearca sa prinzi PAL-ul asa incat sa stea vertical, pentru a apasa cu forta in timpul topirii adezivului. Tehnica e topire->apasare->solidificare; atentie sa presezi cu ceva cantul in timp ce se intareste adezivul.
Dupa asta tai surplusul. Eu folosesc un cutter, exista si dispozitive speciale, cum spunea vis-a-vis, dar cu atentie merge si cu cutterul, doar ca trebuie mare atentie, poti 'intra' in PAL. E necesara ceva experienta.
In final, eu dau cu smirghel, la 45 grade, pentru a 'netezi' muchia care altfel poate fi destul de taioasa. Un smirghel foarte fin.
Oricum nu te astepta sa-ti iese 'profi' fara masini si fara experienta.
Am sa pun niste poze.
Sau un film? w00t.gif

Merci de raspunsuri. nu-i nevoie de film biggrin.gif am inteles. Ar mai fi totusi o chestie sculele astea specile cam cat costa si unde se gasesc?
_neavasile_
Salutare tuturor,

In primul rand, vreau sa va spun ca mi-am facut user special din cauza acestui topic, pe care il gasesc superinteresant.
Fiind proaspat proprietar de apartament, dupa investitiile de rigoare (care continua, de altfel) in pereti, podele, instalatii sanitare si alte asemenea, a venit randul sa ma ingrijesc de mobila in general, de un dormitor-in special.

Am cautat ceva mobila in depozitul de mobila de pe langa statia de metrou Tineretului. Mobila arata acceptabil, dar nu stiu cat de bine este facuta.

Una peste alta, rugamintea mea este: dintre cei care se pricep, se gaseste cineva sa ma ajute cu proiectul si cu executia?

In mare ar fi vorba de
- un dulap mare: 4 usi, 220 cm lungime, cu 2 usi culisante (usile din dreapta dulapului) si 2 normale (cele din stanga dulapului)
- un pat central (cred ca 160 x 200 cm), cu cat mai multe spatii de depozitare (si cat mai mari) sub el
- 2 noptiere (micute, ca nu mai ramane mult spatiu)
- o masuta pt televizor/calculator sau alte minuni pe care le poate lasa prietena pe o masa.

Multumiri anticipate
lulu mob
@ericssonT68
http://virutex-tnt.com/catalog/i3.html
vis-a-vis

Exact d-asta am si eu.
Eu am dat vreo 250 de mii.
Atentie ca lamele alea inclinate se tocesc destul de repede, sa-ti iei si set de lame daca gasesti.
Si mare atentie la reglajul lor, altfel intra in PAL sau nu finiseaza deloc.
senken74
salutare,am revenit si eu pe aici....
observ ca discutiile de pe forum devin mai interesante si mai constructive,bun asa....

Vin si eu cu o intrebare:cum faceti usile in ''S'' pt.dulapuri,mai ales cand se folosesc 2 nuante de PAL diferite?Am vazut la tine lulu_mob ca ai postat un asemenea corp cu 4 usi si din 2 culori,ceia ce mi se pare destul de complicat....cum le-ai decupat incat sa se potriveasca la perfectie?

eu ma cam feresc de asemenea lucrari si personal nici nu-mi prea plac forme astea(uneori incarca,dau impresia de kitch,"tiganeala"etc),ma rog parerea mea....

as vrea totusi sa stiu cum sa le fac pt.ca unii clienti cer asa ceva si trebuie sa fac cum vor ei...
lulu mob
Si eu fug ca dracu' de tamaie de taieturile curbate, mai ales de portiunile concave. De aceea am si intrebat cum se pot face.
Imi fac un sablon pe PC, cu niste puncte de control pentru curbele respective; apoi iau fasie de MDF de 3mm lata de vreo 50 si o indoi in asa fel incat sa treaca prin toate punctele de control. Apoi trasez; decupez piesa cu pendularul si o slefuiesc pana elimin imperfectiunile. Asta e partea cea mai grea. Apoi, folosesc aceasta prima piesa ca sablon pentru a o trasa pe urmatoarea.
E foarte greu asa. In mod normal as folosi o masina cu comanda numerica, daca as avea bani de ea.
Sunt de acord ca e kitch. Dar eu nu fac mobila care-mi place mie (sincer, mie nu-mi place PAL-ul, visul meu e sa lucrez cu lemn, insa pentru asa ceva investitia in masini e de cateva ori mai mare, cum e si pretul mobilei rezultate). Asa ca daca cineva vrea usi in "S" ii fac.
Singura problema la care nu am o rezolvare e zona concava unde nu pot slefui foarte precis si comod si unde si cantul e greu de pus.
vis-a-vis
Pai poti slefui punand glasspapier-ul pe o bucata curbata din lemn, care sa urmareasca cat de cat suprafata concava, iar cantul il poti incalzi cu ajutorul unui foehn si il presezi cu aceeasi bucata curbata din lemn, de data asta fara glasspapier pe ea.
Simplu! wink.gif
_neavasile_
nimeni nu se baga? nimeni nu e din Bucuresti?

QUOTE(_neavasile_ @ Feb 14 2006, 17:24) *
Salutare tuturor,

In primul rand, vreau sa va spun ca mi-am facut user special din cauza acestui topic, pe care il gasesc superinteresant.
Fiind proaspat proprietar de apartament, dupa investitiile de rigoare (care continua, de altfel) in pereti, podele, instalatii sanitare si alte asemenea, a venit randul sa ma ingrijesc de mobila in general, de un dormitor-in special.

Am cautat ceva mobila in depozitul de mobila de pe langa statia de metrou Tineretului. Mobila arata acceptabil, dar nu stiu cat de bine este facuta.

Una peste alta, rugamintea mea este: dintre cei care se pricep, se gaseste cineva sa ma ajute cu proiectul si cu executia?

In mare ar fi vorba de
- un dulap mare: 4 usi, 220 cm lungime, cu 2 usi culisante (usile din dreapta dulapului) si 2 normale (cele din stanga dulapului)
- un pat central (cred ca 160 x 200 cm), cu cat mai multe spatii de depozitare (si cat mai mari) sub el
- 2 noptiere (micute, ca nu mai ramane mult spatiu)
- o masuta pt televizor/calculator sau alte minuni pe care le poate lasa prietena pe o masa.

Multumiri anticipate
BusinessMan
Tocamai am vazut astazi niste coloane Blue-tech,erau la un pret foarte frumos si am vazut ca ,cutiile nu sunt facute nici din PAL nici din MDF,era destul de subtire!!!! CE fel de material erau?Are cineva vreo idee?
vis-a-vis
QUOTE(_neavasile_ @ Feb 15 2006, 19:09) *
nimeni nu se baga? nimeni nu e din Bucuresti?

Prea putine detalii. Esti genul de client care nu prea stie ce vrea. biggrin.gif
lulu mob
@Bussinesman
Exista PAL de la 5mm la 40mm aproape din 1 in 1 (cel putin pana la 25mm cu siguranta). Dar noi suntem in Romania si nu se importa decat o gama redusa: 6-8-16-18-19-25 -cam asta am vazut pe aici.
Ar putea fi si MDF sau lemn stratificat.
Eu banuiesc ca e PAL - din acela de care spuneam, folosit la sertare, boxe si alte chestii. Vezi ca am explicat mai sus.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.