Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

vis-a-vis

Ce nu stii, intrebi... io-s disponibil cu informatii.
udar
QUOTE(vis-a-vis @ Dec 21 2005, 15:10) *
Ce nu stii, intrebi... io-s disponibil cu informatii.

Poti sa ma ajuti cu un "film" al montarii (de exemplu a 3 sertare dispuse unul deasupra celuilalt)?
...multumesc!

ps: referitor la replay-ul pe care mi l-ai dat:

QUOTE(vis-a-vis @ Dec 21 2005, 15:10) *
.......Daca ne raportam la fetele de usi postforming, care sunt de latime standard, avem pentru corpul de 900 de mm, usa de 445 mm, la cel de 800 mm, usa de 395 mm. Ar rezulta ca latimea unei usi este cu 5 mm mai mica decat jumatatea corpului. Cam 15 mm mai putin.

..am doua intrebari:

1. ..."usi postforming" sunt acele usi care se gasesc "la gata" in BRICO/PRAKTIKER?
2. Nu cumva in final trebuiau sa fie 10mm?

MERCI!

vis-a-vis
Usile postforming sunt placi lungi finisate doar pe lateral (stanga-dreapta). Din placa lunga de 3 metri si ceva, parca, tai inaltimea care-ti trebuie.
Au latime standard, cu 5 mm mai mica decat jumatatea corpului in care trebuie sa se incadreze sau daca este cu o usa, cu 5 mm mai ca decat totalul. Eu asa le fac si nu am batai de cap, se aseaza la fix.

Referitor la sertare, da-mi dimensiunea corpului in care trebuiesc montate.
angajatul
@ET68

fiind vorba de o bucatarie trebuia sa folosesti picioare pentru corpurile de bucatarie care sunt din plastic in loc sa sprijini corpurile pe laturile din pal care in cazul unui spalat repetat pe jos....o sa se cam deterioreze
In rest pare ok.

QUOTE(vis-a-vis @ Dec 19 2005, 22:22) *
3. Faci cadrul sertarelor din 4 bucati,pui corpul cu sertare la locul lui definitiv si pui fetele de sertar la fata locului, prinzandu-le cu holsuruburi din interior. Intre fetele de sertar pui cate 3-4 bucatele de cant, pentru a obtine o distanta egala intre ele.

am vazut ca te pricepi....dar tocmai pt ca te pricepi asta pare un raspuns usor "la misto" pentru ca lucrurile nu stau chiar asa simplu cum spui...cel putin in practica.
vis-a-vis
Dupa cateva zeci de sertare facute, mi se pare destul de usor.
Mai nou prind glisierele inainte de a monta corpul, masor distanta care-mi trebuie intre ele si le fixez.
Apoi

• se dau gaurile de maner in fata de sertar

• se aseaza una peste alta la fata locului

• se dau semne si apoi gauri cu adancimea maxim 1 cm. acolo unde ating capetele suruburilor ce tin manerul cu un burghiu de 12 sau freza

• se dau alte gauri pt. a putea prinde fata de sertar de sertar cu holtzshuruburi

• se prind fetele de sertar
Simplu, nu? coolspeak.gif
mr_ionutzz
se dau semne si apoi gauri cu adancimea maxim 1 cm. acolo unde ating capetele suruburilor ce tin manerul cu un burghiu de 12 sau freza
[*]
se dau alte gauri pt. a putea prinde fata de sertar de sertar cu holtzshuruburi
[*]
se prind fetele de sertar
[/list]
[/color][/font]
[/quote]

D-LE VIS-A-VIS DAR DE SURUBURI PT MANERE DE 38mm nu ai auzit e mai simplu decat sa te apuci sa dai gauri in sertar!!!
w00t.gif
angajatul
QUOTE(vis-a-vis @ Jan 3 2006, 23:14) *
Dupa cateva zeci de sertare facute, mi se pare destul de usor.
Mai nou prind glisierele inainte de a monta corpul, masor distanta care-mi trebuie intre ele si le fixez.

Pai eu ce ziceam ....uite...ai zis-o singur "dupa cateva zeci de sertare"....adik nu e asa ...hop top...la primele sertare bate omu din palme si gata...smile.gif....si ca sa il scutesc de un post ulterior pe cel care te intrebase....am si eu doua intrebari(cu rol educativ)...smile.gif ai zis ca "se aseaza una peste alta la fata locului"....cum o asezi pe prima? avand in vedere ca partea de jos a fetei sertarului nu sta "pe jos" .si a 2-a intrebare ...cum prinzi "la fata locului" fata unui sertar de bucatarie(interior de 500x500-adica nu foarte mare) chiar daca ai dat in prealabil gauri in fata interioara a sertarului? adica .....explica-i omului sincronizarea in sine a miscarilor....ca acolo e tot secretul....wink.gif

@mr_ionutzz......merg si alea de 40 mm biggrin.gif.....dar oricum iti dau dreptate biggrin.gif

udar
QUOTE(angajatul @ Jan 4 2006, 10:00) *
Pai eu ce ziceam ....uite...ai zis-o singur "dupa cateva zeci de sertare"....adik nu e asa ...hop top...la primele sertare bate omu din palme si gata...smile.gif....si ca sa il scutesc de un post ulterior pe cel care te intrebase....am si eu doua intrebari(cu rol educativ)...smile.gif ai zis ca "se aseaza una peste alta la fata locului"....cum o asezi pe prima? avand in vedere ca partea de jos a fetei sertarului nu sta "pe jos" .si a 2-a intrebare ...cum prinzi "la fata locului" fata unui sertar de bucatarie(interior de 500x500-adica nu foarte mare) chiar daca ai dat in prealabil gauri in fata interioara a sertarului? adica .....explica-i omului sincronizarea in sine a miscarilor....ca acolo e tot secretul....wink.gif
@mr_ionutzz......merg si alea de 40 mm biggrin.gif.....dar oricum iti dau dreptate biggrin.gif

Dragii mei,

In primul rand va urez tuturor "forumistilor" un sincer LA MULTZI ANI! multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor inm 2006!!!!

...si acu' sa revin la "belealeau" mea!
Imi cer scuze, dar cred ka am generat o usoara "furtuna" pe acest "post"!
In continuare va prezint cam ce as vrea sa-mi fac ...singur! (in masura in care o sa am ajutorul vostru!)
....ca sa nu fac reclama mascata nu va spun de unde am luat-o pt ka o sa radeti de mine! wink.gif
este o firma renumita de mobila!

Click pentru a vizualiza atașamentul

.....eu l-as vrea doar cu 3 sertare!

Nelamurirea mea se referea la modul cum sunt "centrate" fetele sertareleo fata de "cutiile" sertarelor!

...se folosesc cumva niste prese mici a caror grosime este egala cu "luft-ul" dintre sertare care pozitioneaza fetele fata de cutiile sertarelor pana se dau gaurile de fixare?
...sertarele sunt interschimbabile intre ele?

va multumesc !
aionaro
salut
stie cineva unde pot sa gasesc accesorii de feronerie pentru PAL, in afara de Darel. ma intereseaza in primul rand sisteme de culisare pentru usi de dulap si de asemenea profile de aluminiu pentru usi culisante, balamale etc.
de asemenea v-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta si cu niste adrese de firme care vand si debiteaza placi de PAL pentru persoane fizice.
multumesc pentru ajutor.
armadillo

Pot sa spun ca fac si eu parte din club, pana acum am reusit sa fac o biblioteca, un pat, 2 sifoniere si 2 dulapuri, dar m-am blocat putin la mobila de bucatarie.
Am nevoie de un sistem de culisare pentru un sertar vertical, am atasat o poza ca sa va dati seama exact ce vreau. Am intrebat la cateva magazine de feronerie pentru pal, dar nu au auzit de asa ceva, din pacate. Daca aveti idee unde as putea gasi asa ceva, sau daca stiti cateva magazine, astept un raspuns.
Desigur, nu o sa fie asa mare, o sa aiba cam 70 inaltime, 20-30 latime si 50 adancime.

Promit ca o sa pun cateva poze cu ce am facut.
angajatul
QUOTE(armadillo @ Jan 6 2006, 17:12) *
Am nevoie de un sistem de culisare pentru un sertar vertical, am atasat o poza ca sa va dati seama exact ce vreau. Am intrebat la cateva magazine de feronerie pentru pal, dar nu au auzit de asa ceva, din pacate. Daca aveti idee unde as putea gasi asa ceva, sau daca stiti cateva magazine, astept un raspuns.
Desigur, nu o sa fie asa mare, o sa aiba cam 70 inaltime, 20-30 latime si 50 adancime.

are la SEA.Daca esti din Bucuresti numerele de tel sunt : 021/410.06.00 sau 0722.52.54.20.....daca nu,afli de la ei numerele din orasul tau.

Oricum, eu am mai vazut sertare de genul ala(nu la acea dimensiune- mai mici) facute pe structura de pal si cu glisiere din loc in loc pentru ca sertarele astea "de-a gata" costa destul de mult.
aionaro
din pacate SEA nu vinde la persoane fizice, doar la firme
angajatul
QUOTE(aionaro @ Jan 7 2006, 20:48) *
din pacate SEA nu vinde la persoane fizice, doar la firme

Esti culmea...smile.gif doar traiesti in romania.....mergi si spune ca esti de la TOP MOB 2002 cu R 152477 si gata.Ca nu te verifica nimeni.Daca nu ai catalogul lor vezi ca il gasesti pe acolo pe masa si poti cere eventual un exemplar ..ca deh...esti firma noua biggrin.gif
aionaro
ohmy.gif rolleyes.gif cool.gif
aionaro
Pot sa spun ca fac si eu parte din club, pana acum am reusit sa fac o biblioteca, un pat, 2 sifoniere si 2 dulapuri, dar m-am blocat putin la mobila de bucatarie.

incearca la minerva (minervacom.ro). ei distribuie hettich.

incearca la minerva (minervacom.ro). ei distribuie hettich.
Orca&Harpoon
Salutare tuturor!
Am si eu o intrebare: Are cineva versiunea full de la Woody 2? Il rog sa-mi dea de veste.
Cat despre distante si "pasente", eu cred ca daca proiectul e facut la mare arta iar cifrele de pe el sunt fara gres, iar cel sau firma care debiteaza PAL-ul e meserias, atunci mobila iese si la montaj "TZUTZ"!
Am sa revin cu proiectul dressingului meu facut in AutoCAD, sa aflu si parerile voastre.
Pe curind, si mersi.
Orca&Harpoon
Am gasit Woody2, versiunea ful (2.0.036), doar ca nu-mi ruleaza afisand un mesaj de " missing sx32w.dll".
Stie cineva cum se fixeaza problema asta? Adica de unde iau dll-ul cu pricina si unde-l instalez? confusedsmiley.png ... asta pana nu-mi fac compu' harcea-parcea...
Orca&Harpoon
Am reusitsa sa descalcesc misterul. Am si Woodyi Dva si Sawyer full la parametri optimi. Mai ramane de vazut daca exploaarea programului poate optimiza productia de mobilier din pal, la o firma de profil.
Oricum toate sugestiile sunt binevenite!
Multzam si spor la treaba!
mr_ionutzz
de avut il am si eu problema e ca e cam grelut
eu lucrez cu el cam de un an de zile dar nu am reusit inca sa pun la punct "imbinarile" si "fixarile" in rest totul e ok
fixarile nu cont chiar asa de mult dar fara imbinari bine puse la punct nu poti in viata sa exporti in sawyer!!!
daca ii dai de cap te rog sa ma ajuti . ceva intrebari disponibil !!! id meu de mess mr_ionutzz
te astept poate ma impartasim cate ceva !!!
lulu mob
-> referitor la fetele pentru sertare - pozitionarea si reglarea lor: exista feronerie de la Blum care permite asa ceva; intrebati acolo unde cumparati; sunt niste mici piese din plastic care se ingroapa in fata de sertar si care contin o piulita metalica ce se poate misca liber in orice directie circa 3mm; se gaureste cadrul sertarului si se prinde fata cu 2 suruburi; in fine, am sa pun niste poze

-> senken 74 acuma am citit si eu pe-aici; daca mai e valabil, da-mi un pm, o sa verific mai des, scuze si mersi
geof
Am si eu o intrebare pentru voi. Ma intereseaza ce grosimi de PAL exista. As avea nevoie, in unele locuri de un PAL mai subtire (sa zicem in jur de 10 mm) si vroiam sa stiu daca exista asa ceva.
angajatul
QUOTE(geof @ Jan 16 2006, 11:59) *
Am si eu o intrebare pentru voi. Ma intereseaza ce grosimi de PAL exista. As avea nevoie, in unele locuri de un PAL mai subtire (sa zicem in jur de 10 mm) si vroiam sa stiu daca exista asa ceva.

daca vrei melaminat exista de 8 mm doar ca intr-o gama redusa de culori ...altfel la grosimea dorita de tine exista doar OSB(dar asta deja nu mai are melamina)
blefuscanu
QUOTE(Orca&Harpoon @ Jan 13 2006, 20:37) *
Am reusitsa sa descalcesc misterul. Am si Woodyi Dva si Sawyer full la parametri optimi. Mai ramane de vazut daca exploaarea programului poate optimiza productia de mobilier din pal, la o firma de profil.

Felicitari pentru noua achizitie, orca! poti sa-mi spui cum ai "descalcit" problema cu dll-ul? m-am lovit si eu de ea.
mr_ionutzz
QUOTE(Orca&Harpoon @ Jan 13 2006, 18:37) *

ok ok ai reusit dar ce faci cu el !!! ai reusit sa proiectezi ceva care sa iti dea si dimensiunile placilor corecte ?
smile.gif)
udar
QUOTE(Orca&Harpoon @ Jan 13 2006, 20:37) *

De unde ai facut rost de soft-uri?

Poate fi dat "link-ul" pe PM?

Thx!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.