vis-a-vis
31st March 2008, 12:21
radu87
31st March 2008, 20:08
nu stiti asa orientativ cat ar costa debitarea a 5 coli de pal si o coala de placaj la dimensiunile mele? eventula daca stiti la foresttrading sau fortuna daca nu la oricu depozit daca stiti. ms
angajatul
1st April 2008, 01:37
QUOTE (radu87 @ Mar 31 2008, 20:08)

nu stiti asa orientativ cat ar costa debitarea a 5 coli de pal si o coala de placaj la dimensiunile mele? eventula daca stiti la foresttrading sau fortuna daca nu la oricu depozit daca stiti. ms
la brasov costa 15 RON debitatul unei coli de pal......si 5 RON debitatul pfl-ului......la placaj nu stiu cat e 
QUOTE (icvasilescu @ Mar 30 2008, 21:50)

2. ce pot imbina placile perpendiculare astfel incat aceasta imbinare sa fie cat mai putin vizibila?
3. cu ce se trateaza/lacuieste/vopseste lemnul pt a avea aspectul acela de mobila si cum se procedeaza. probabil se si ceruieste, dar cand si cum?
2.imbinarea cea mai reusita ar fi daca tai capetele care se imbina la 45 de grade.....si le imbini cu sistemul ala de lamele.....ca sa obtii o imbinare similara incintelor audio(a boxelor)
3.ca sa capete aspectul ala de mobila......e un procedeu mai alambicat......si trebuie sa il prinzi pe Berti intr-o zi buna ca sa aiba rabdare sa iti explice tot...
QUOTE (Kinas @ Mar 26 2008, 16:32)

salutari
imi puteti spune careva daca in baie rezista un mic mobilier fiind din pal?
Multumesc
depinde cum e folosit acel mic mobilier de pal.......ca daca e un dulapior suspendat.......departe de sursele de apa......si nu face nimeni bai zilnice la temperaturi la care sa se faca abur in toata baia......rezista.....altfel.....daca e stropit des.....sau lasat sa "transpire" prin metoda descrisa anterior....nu o sa reziste
p000p
3rd April 2008, 07:27
QUOTE (mr_ionutzz @ Mar 24 2008, 23:47)

si utilizarea altor functii
salut!
am mai intalnit aici cateva posturi -chiar ale tale, daca nu ma insel- cu imagini sau programe care te duc la ceva cu rapid share. am vazut acolo un woody care ma intereseaza f mult, dar nu stiu cum sa-l dau jos. nu stiu cum sa utilizez asta, asa ca poate imi trimiti un mail si ma inveti cum sa fac. multumesc!
bbeu
3rd April 2008, 09:18
Era un filmulet pe aici pe undeva dar nu-l gasesc. Ca idee:
In josul paginii ai un buton premium si unul free - dai pe free, incepe o numaratoare inversa, astepti, apare o imegine cu un cod, bagi codul , download, si ar trebui sa apara o fereastra cu save as....
roxmob
3rd April 2008, 12:07
Care m-ar putea ajuta cu o schita la o mobila pe colt pentru copil, dimensiunea este: in partea stinga 2300 si in partea dreapta 2800, pe partea mare trebuie un pat de 900/2000 si in partea mica trebuie un dulap la haine, mi-e stricata socotitoarea si ma tot suna unul sa ii duc o schita cum iar iesi mobilierul...si nu prea pot sa ii duc facut cu pixul...ca e de pe la politie...
Fac cinste daca ma ajuta careva
icvasilescu
5th April 2008, 22:36
QUOTE (angajatul @ Apr 1 2008, 01:37)

2.imbinarea cea mai reusita ar fi daca tai capetele care se imbina la 45 de grade.....si le imbini cu sistemul ala de lamele.....ca sa obtii o imbinare similara incintelor audio(a boxelor)
3.ca sa capete aspectul ala de mobila......e un procedeu mai alambicat......si trebuie sa il prinzi pe Berti intr-o zi buna ca sa aiba rabdare sa iti explice tot...

2. multumesc pt raspuns. nu stiu la ce sistem de lamele te referi. solutia la care m-am gandit eu este cu taiat la 45 cum spui si tu, si prinse cu 2 suruburi ericsson (de mobila, parca asa se numesc) si pentru mai multa siguranta si cu adeziv pt lemn. ramane capul suruburilor la vedere, dar poate il acopar cu un chit pt lemn care ar trebui sa se gaseasca in mai multe culori.
3. o fi procedeul mai alambicat dar eu chiar vreau sa stiu care este acest procedeu. astfel te rog Berti, daca esti dragut si ai putin timp, sa-mi explici si mie cum se vopseste lemnul pt a putea fi folosit ca mobila sau sa-mi spui de unde pot afla. multumesc
Berti
5th April 2008, 23:33
Acum nu prea am timp, da' revin... probabil maine!
Pana atunci gandeste-te la asta, ai scule? Pistol de pulverizat si compresor?
Daca nu ai, esti dispus sa cumperi? Sau cunosti pe cineva care are?
Fara astea nu poti face mare lucru... desi sunt cateva mici exceptii.
icvasilescu
6th April 2008, 01:38
QUOTE (Berti @ Apr 5 2008, 23:33)

Acum nu prea am timp, da' revin... probabil maine!
Pana atunci gandeste-te la asta, ai scule? Pistol de pulverizat si compresor?
Daca nu ai, esti dispus sa cumperi? Sau cunosti pe cineva care are?
Fara astea nu poti face mare lucru... desi sunt cateva mici exceptii.
perfect, astept nu-i bai.
am unde sa lucrez cu astfel de scule. dar te rog sa-mi spui si despre exceptii.
p000p
6th April 2008, 06:26
multumesc!
am incercat asa. mi-a iesit o singura data. si atunci, dupa ce am descarcat un filmulet mic, nu m-a mai lasat sa descarc altceva pt ca as fi depasit "cota" si m-a pus sa astept cu orele.
de aceea m-ar interesa daca pot primi programele si tutorialele in alt mod. eventual pe un cd.
multumesc.
QUOTE (bbeu @ Apr 3 2008, 09:18)

Era un filmulet pe aici pe undeva dar nu-l gasesc. Ca idee:
In josul paginii ai un buton premium si unul free - dai pe free, incepe o numaratoare inversa, astepti, apare o imegine cu un cod, bagi codul , download, si ar trebui sa apara o fereastra cu save as....
mr_ionutzz
6th April 2008, 14:31
QUOTE (p000p @ Apr 6 2008, 04:26)

multumesc!
am incercat asa. mi-a iesit o singura data. si atunci, dupa ce am descarcat un filmulet mic, nu m-a mai lasat sa descarc altceva pt ca as fi depasit "cota" si m-a pus sa astept cu orele.
de aceea m-ar interesa daca pot primi programele si tutorialele in alt mod. eventual pe un cd.
multumesc.
) esti nostim tare. cine crezi tu ca sta sa copie alea sa iti faca tie cd si apoi sa ti-l mai si trimita prin posta , esti tare fratee. Daca esti pe rds cu ip dinamic problema se rezolva cu un restart mai copii un filmulet iar dai restart. Auzi la el "sa primesc pe cd "
) tare
Berti
6th April 2008, 17:16
Cate ceva despre finisarea lenului masiv (aplicabil in mare parte si pentru PAL furniruit si MDF)
Cea mai folosita metoda de finisare este pulverizarea, in cazul nostru, fiindca e vorba de prototipuri, pulverizarea se face cu un pistol cu cupa.
Daca cantitatea de "lac" folosita la o singura operatie, depaseste 2-3 L, se poate utiliza o statie de pulverizare, caz in care lacul, poate avea o vascozitate mai mare, fapt care duce la o acoperire mai buna.
La ora actuala pe piata se gasesc cam 3 tipuri de "lacuri":
- lacuri pe baza de solventi organici "diluanti" (ex. lac nitro)
- lacuri pe baza de apa
- lacuri cu intarire chimica (ex. poliesterice)
Fiecare din produsele de mai sus au avantaje si dezavantaje, n-am sa le insirui, fiindca povestea e prea lunga.
Pe scurt... ultimele doua produse sunt asa numite produse ecologice, fiindca prin uscare/intarire nu degaja vapori in atmosfera. Dezavantajul lacului pe baza de apa e timpul mai mare de uscare (pana se evapora apa) iar cel al lacului poliesteric e timpul mic de punere in opera mic (se poate intari in pistol)
Dupa parerea mea, lacul pe baza de diluanti e cel mai recomandat pentru bricolaje casnice, se usuca destul de repede (formeaza pelicula dupa 15 minute), nu necesita preparare speciala, doar reglarea vascozitatii in functie de duza utilizata, se poate tine in cupa mult si bine... ma refer la o zi de lucru.
Un finisaj sanatos e format din cel putin 3 straturi (multi producatorii se lauda ca produsul lor iese bine doar din 2 straturi, nu prea-i adevarat) se aplica cam asa:
-umezire cu carpa -> uscare
-slefuire cu granulatia 120-150
-baituire (daca nu-i lacu gata colorat)
-grunduire (practic e vorba de primul strat)
-reparatie/chituire (ies in evindenta defectele)
-slefuire cu 240
-al doilea strat
-slefuire cu 240(daca-i cazu)
-al treilea strat
Cam asta ar fi teoria... daca mai ai alte intrebari, iti stau la dispozitie sau mai poti afla una alta din linku' din profilu meu.
Exceptia de care ziceam mai sus, este ceara, care se aplica prin pensulare si se egalizeaza cu carpa... e un finisaj destul de pretentios, nu prea protejeaza lemnul si nu ascunde defectele datorita grosimii mici a peliculei.
roxmob
7th April 2008, 13:15
Multumesc, am rezolvat-o pina la urma!
angajatul
7th April 2008, 18:04
QUOTE (roxmob @ Apr 7 2008, 14:15)

Multumesc, am rezolvat-o pina la urma!

asta e din ciclul...eu centrez eu dau cu capul
roxmob
7th April 2008, 22:56
QUOTE (angajatul @ Apr 7 2008, 18:04)

asta e din ciclul...eu centrez eu dau cu capul

Super tare, super cool, super sexy...la o faza din asta, nu?
Berti
8th April 2008, 10:42
"Super" e deja perimat, recomand "mega", vezi (Megashow, Megastar, Megabit
)
roxmob
8th April 2008, 11:43
icvasilescu
8th April 2008, 22:45
multam berti. mi-ai oferit exact informatiile de care aveam nevoie si mai gasesc cate ceva si la linkul tau. cum pt mine ar fi prima data cand as folosi vopsirea prin pulverizare, probabil cea mai potrivita metoda ar fi cea cu lac pe baza de diluanti, care inteleg ca se poate face in maxim cateva ore.
din cate am inteles pulverizarea este o metoda pretentioasa, imi poti spune mai multe despre cum se face si ce trebuie avut grija la ea?
mai trebuie sa aflu unde pot gasi lemn masiv, altceva decat rasinoase, in Bucuresti sau in zona. nu am gasit in magazinele astea mari de bricolaj, Hornbach, Praktiker, mai am sa caut in BricoStore dar nu cred sa gasesc. am vazut ca tu esti din Maramures (frumoasa zona), asa ca astept ajutor din partea celorlalti. sper ca este in regula daca pun aceasta intrebare si pe forumul tau, cu toate ca vad putina lume din Bucuresti acolo.
costinbest
8th April 2008, 22:48
Berti , nu-mi raspunzi si mie la PM-ul ala in care te intrebam de niste cosciuge ? Hai te rog , chiar ma intereseaza
. Dau o bere
Berti
9th April 2008, 07:08
QUOTE (icvasilescu @ Apr 8 2008, 22:45)

... cum pt mine ar fi prima data cand as folosi vopsirea prin pulverizare, probabil cea mai potrivita metoda ar fi cea cu lac pe baza de diluanti, care inteleg ca se poate face in maxim cateva ore.
Cam toate tipurile de finisaj specificare anterior se pot face in cateva ore, doar ca finisajul cu lacuri nitro imi pare la indemana oricui, prin faptu ca acest tip de lac se gaseste usor in comertul cu amanuntul, amabalat in doze mici.
QUOTE (icvasilescu @ Apr 8 2008, 22:45)

din cate am inteles pulverizarea este o metoda pretentioasa, imi poti spune mai multe despre cum se face si ce trebuie avut grija la ea?
Sincer? Eu n-am pulverizat nicodata (doar cu spray-uri) da' din ce am vazut treaba nu-i complicata, probleme pot sa apara doar la reglarea pistolului, dar nu cred ca nu-i dai de cap in cateva minute. Are cateva suruburi de reglaj, care regleaza cantitatea de lac, cantitatea de aer pentru forma jetului, pana te prinzi care ce face, iti recomand sa pui doar diluant in cupa( e mai ieftin decat lacu), si sa faci cateva teste, te joci cu suruburile alea pana te prinzi ce face fiecare.
Ideea de baza ii ca trebuie sa rezulte un jet vertical cat mai ingust si fara turbulente
QUOTE (costinbest @ Apr 8 2008, 22:48)

Berti , nu-mi raspunzi si mie la PM-ul ala in care te intrebam de niste cosciuge ? Hai te rog , chiar ma intereseaza

. Dau o bere
Costine, scuza-ma, n-am vazut mesaju tau...
Din pacate nu pot sa te ajut, chiar nu cunosc pe nimeni cine produce sicrie. Din cate am inteles in ultima vreme si alea se importa din China. Cauta pe la topicurile cu "bisnis-uri", erau p-acolo cativa baieti "destepti" care aduc marfa din China.
angajatul
9th April 2008, 14:13
QUOTE (Berti @ Apr 9 2008, 08:08)

Cauta pe la topicurile cu "bisnis-uri", erau p-acolo cativa baieti "destepti" care aduc marfa din China.
in special Dani Mois.....pentru cine stie
)
Berti
9th April 2008, 18:21
Bergenbier... prietenii stiu de ce!
waven
9th April 2008, 20:21
are cineva idee cum se monteaza un limitator cu amortizor? am ramas cu unul in mana si nu reusesc de loc sa-l pun la loc
roxmob
9th April 2008, 20:48
QUOTE (waven @ Apr 9 2008, 20:21)

are cineva idee cum se monteaza un limitator cu amortizor? am ramas cu unul in mana si nu reusesc de loc sa-l pun la loc

Si celalalt-(e) ce ai facut cu el-(e)?
waven
9th April 2008, 21:09
QUOTE (roxmob @ Apr 9 2008, 20:48)

Si celalalt-(e) ce ai facut cu el-(e)?
multam de ajutor, tocami am rezolvat problema
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.