roxmob
23rd March 2008, 23:51
QUOTE (kiphtea69 @ Mar 23 2008, 23:36)

Imi cer scuze daca postez in locul gresit, dar imi puteti recomanda si mie o firma ce imi poate realiza pe comanda niste mobila pentru o garsoniera la preturi rezonabile si executie buna ? Inca o data scuzele mele daca nu am postat unde trebuie.
Cauta prin magazine mobila poloneza...pret bun, aspect frumos, plus ca ai si ceas in vitrina la mobila de bucatarie sa cronometrezi cit te tine...alta sansa nu ai, si pret mic...si realizata bine!
radu87
24th March 2008, 00:13
pai vreau sami fac mobila de bucatarie si miar trebui sa dau niste gauri in beton pt a prinde mobila suspendata dar mi-ar trebui sio masina de gaurit pt mobila...deci in conluzie sa-mi iau un ciocan rotopercutor pt astea 2 treburi?
bbeu
24th March 2008, 07:48
QUOTE (radu87 @ Mar 24 2008, 00:13)

...deci in conluzie sa-mi iau un ciocan rotopercutor pt astea 2 treburi?
Pentru ce ai tu nevoie cred ca e suficienta o masina de gaurit cu percutie....cred ca in general cam toate au percutie sau mai bine spus & percutie...ramane sa te hotarasti cati bani vrei sa investesti in ea...
Eu am un skill micut dar de care ma folosesc cu prisosinta...pentru fixarea mobilei nu ai nevoie de gauri f mari in beton (10 maxim 12 mm cred) gauri pe care poti sa le dai si si cu o masina de gaurit mai micuta.
mr_ionutzz
24th March 2008, 09:28
QUOTE (radu87 @ Mar 23 2008, 22:13)

pai vreau sami fac mobila de bucatarie si miar trebui sa dau niste gauri in beton pt a prinde mobila suspendata dar mi-ar trebui sio masina de gaurit pt mobila...deci in conluzie sa-mi iau un ciocan rotopercutor pt astea 2 treburi?
si daca tot vrei cu percutie ia-ti una de firma un bosch ceva nu iti lua de bazar ca aia daca o bagi de 5 ori in beton se decentreaza. iti spun din experienta culmea ca eu nici macar nu le bagam in beton si se decentrau si am avut vreo 3 de div "brand-uri" si sa fie cu reglaj pe turatie da:) bafta
angajatul
24th March 2008, 13:00
Daca ai beton adevarat....cu aia cu percutie iti faci mai multi nervi
Adevarul e ca pentru facut mobila iti trebuie o masina de gaurit cat mai usoara......si cu centrul de greutate gandit pentru utilizarea cu o singura mana......ca altfel ...de la alea de gaurit cu percutie....care au o greutate mai mare......la o serie de xx gauri o sa te cam doara incheietura(cine stie.....stie ce spun
)......recomand Makita 6410
Iar pentru gauritul in beton un ciocan rotopercutor Bosch,ceva din gama hobby,adica verde, ceva gen Bosch PBH 180 RE sau 220RE diferenta intre ele fiind diametrul maxim de gaurire in beton......18 mm respectiv 22 mm....dar macar cu asa ceva.....gaurile de pana in 12 mm o sa ti se para joaca de copii plus ca acolo unde incepi sa dai gaura o si dai......spre deosebire de o masina de gaurit cu percutie la care daca e betonul prea tare......reusesti doar sa scobesti aiurea si fara sa obtii o gaura acolo unde ai nevoie......lucru crucial cand vine vorba de corpuri de bucatarie care trebuie aliniate la fix....
Makita o gasesti in magazine cam la 350 RON iar Bosch-ul ....daca e vreo oferta.....cam 420 RON....
Florin I
24th March 2008, 18:58
QUOTE (mr_ionutzz @ Mar 24 2008, 09:28)

si daca tot vrei cu percutie ia-ti una de firma un bosch ceva nu iti lua de bazar ca aia daca o bagi de 5 ori in beton se decentreaza. iti spun din experienta culmea ca eu nici macar nu le bagam in beton si se decentrau si am avut vreo 3 de div "brand-uri" si sa fie cu reglaj pe turatie da:) bafta
Va salut "maestre" in woody. Am parcurs toate tutorialele, vizualizat si practic, de la fisier nou, setari,modificari in Report, pana la modul cum ai facut dulapul. Sunt mut de uimire de cate poate face acest program daca stii ce sa-i ceri. As dori cumva daca se poate sa putem lua legatura in vre-un fel. Cu respect si o seara frumoasa.
mr_ionutzz
24th March 2008, 22:37
UN TUTORIAL CUM SA ADAUGI IN BAZA DE DATE UN TIP DE PAL + CANTURILE AFERENTE
mr_ionutzz
24th March 2008, 23:47
si utilizarea altor functii
costinbest
25th March 2008, 00:26
QUOTE (irrational @ Mar 18 2008, 12:09)

Salutare tuturor,
fac mobila cam de un an de zile, am capatat ceva experienta dar am o problema pe care n-am rezolvat-o cum trebuie in tot acest timp. Cand dau gauri strapunse in piesa de pal, de exemplu pt eurosuruburi cu burghiul de 7 de f multe ori pe partea opusa mi se strica melamina, asta chiar si cand burghiul este nou. Am incercat sa pun o placa de lemn sau pal nemelaminat dedesupt si asta mai diminueaza efectul, am incercat deasemenea sa dau gaurile fara sa apas prea tare pe bormasina dar asta presupune mult timp pierdut si nici asa nu am garantia ca rezolv situatia. Chiar daca inflorirea de pe partea opusa nu se vede , atunci cand te duci cu mobila demontata la client "nu da bine".
va multumesc de pe acum pt ajutor
toate cele bune.
incearca sa gauresti si tu prima data cu un spiral de 5 sa zicem , apoi majoreaza gaura cu unul de 7
QUOTE (bunescul @ Mar 17 2008, 16:48)

Salutare tutulor tovarasilor (cum spunea cineva)!
Vreau sa fac si eu un birou si nu vreau sa folosesc eurosuruburi (mi se par inestetice)
Am auzit de demontabili si as vrea sa-i folosesc. problema este ca nu am freza si nici nu vreau sa-mi cumpar!
Imi poate recomanda cineva niste demontabili care sa nu necesiote frezare ?
Si daca da au ei rezistenta necesara ? Sa nu ma pomenesc ca incepe sa imi scartie biroul.
Multumesc anticipat
Eu mai demult am cumparat o freza vidia din obor (freza 25) de la rusi , nu cred ca am dat mai mult de 50.000 pe ea . Cred ca am dat pe putin 800 frezari pt conectori cu ea si inca mai merge 
A aparut Autocad 2009 . L-a incercat cineva ? Ce parere aveti despre el ?
bbeu
25th March 2008, 07:51
QUOTE (costinbest @ Mar 25 2008, 00:26)

incearca sa gauresti si tu prima data cu un spiral de 5 sa zicem , apoi majoreaza gaura cu unul de 7
Mai...poate nu am eu experianta necesara dar : "iarna nu-i ca vara" adica PAL-ul nu e fier: Centrarea cu spiral de 7 pe o gaura de 5 este aproape imposibil de facut ...cel putin pentru mine....iar rezultatul este mult sub unul cu un spiral de 7 direct.
mariusneh
25th March 2008, 12:13
QUOTE (irrational @ Mar 18 2008, 12:09)

Salutare tuturor,
fac mobila cam de un an de zile, am capatat ceva experienta dar am o problema pe care n-am rezolvat-o cum trebuie in tot acest timp. Cand dau gauri strapunse in piesa de pal, de exemplu pt eurosuruburi cu burghiul de 7 de f multe ori pe partea opusa mi se strica melamina, asta chiar si cand burghiul este nou. Am incercat sa pun o placa de lemn sau pal nemelaminat dedesupt si asta mai diminueaza efectul, am incercat deasemenea sa dau gaurile fara sa apas prea tare pe bormasina dar asta presupune mult timp pierdut si nici asa nu am garantia ca rezolv situatia. Chiar daca inflorirea de pe partea opusa nu se vede , atunci cand te duci cu mobila demontata la client "nu da bine".
va multumesc de pe acum pt ajutor
toate cele bune.
In marea majoritate a cazurilor calitatea se obtine cu tehnologie, iar tehnologia costa.
Chiar crezi ca vei obtine calitate avand un bughiu de 1,5 RON?
Asculta sfatul lui Berti si investeste in burghie de precizie. Cred ca este obtiunea care-ti va rezolva problema.
Kinas
26th March 2008, 16:32
salutari
imi puteti spune careva daca in baie rezista un mic mobilier fiind din pal?
Multumesc
costinbest
27th March 2008, 09:42
Salutari tuturor
Vin si eu cu 2 intrebari .
Am vazut ca ati discutat despre sisteme de suspendare (coltare, agatatoare).
1- Care vi se pare cea mai buna solutie pentru a prinde de un perete cuburile din imagine ?
M-am gandit sa le pun pe sina si agatatoare deoarece pot sa le reglez cum vreau , insa cred ca daca deschizi usa se vor misca , ele fiind independente ; in cazul coltarelor nush cata precizie voi avea.
2- Am 2 usi de sticla cu profil (corpul din colt); pentru a avea acces la spatiul respectiv am nevoie de o deschidere de 170 grade a usilor . Se gasesc balamale pentru profil aluminiu cu deschidere 170 grade ?
Multumesc !
vis-a-vis
27th March 2008, 10:01
Eu as face o piesa comuna, gen polita, intre randul 1 si randul 2, si intre randul 2 si randul 3. Randul 2 sa fie un corp unitar, fixat in perete, cu coltare normale si restul anexate.
costinbest
27th March 2008, 10:27
QUOTE (vis-a-vis @ Mar 27 2008, 10:01)

Eu as face o piesa comuna, gen polita, intre randul 1 si randul 2, si intre randul 2 si randul 3. Randul 2 sa fie un corp unitar, fixat in perete, cu coltare normale si restul anexate.

ms mult , asa cred ca am sa fac
radu87
27th March 2008, 11:46
a cumparat careva pal de la forest trading?nu stiti ce preturi au daca debitezi la ei palu...aprox 5 foi
radu87
27th March 2008, 12:48
ce-i ala cant abs...stiu cei cantu simplu dar cantu abs numi dau seama ce e?
mariusneh
27th March 2008, 14:20
QUOTE (radu87 @ Mar 27 2008, 12:48)

ce-i ala cant abs...stiu cei cantu simplu dar cantu abs numi dau seama ce e?
Cantul ABS este plastic nu hartie cum este cantul adezivat.
Poate fi de 0,4 mm, 2mm, 3mm grosime. Nu este adezivat. Nu-l mai poti aplica cu fierul de calcat sau cu suflanta pentru ca se comporta ca punga de plastic se intinde. Se aplica cu adezivi de topire la diferite temperaturi in functie de grosimea cantului evident pe masinarii specializate sa faca lucrul asta. Masinariile sunt si ele de multe tipuri, dar asta este o discutie mai lunga...
QUOTE (costinbest @ Mar 27 2008, 09:42)

Salutari tuturor
Vin si eu cu 2 intrebari .
Am vazut ca ati discutat despre sisteme de suspendare (coltare, agatatoare).
1- Care vi se pare cea mai buna solutie pentru a prinde de un perete cuburile din imagine ?
M-am gandit sa le pun pe sina si agatatoare deoarece pot sa le reglez cum vreau , insa cred ca daca deschizi usa se vor misca , ele fiind independente ; in cazul coltarelor nush cata precizie voi avea.
2- Am 2 usi de sticla cu profil (corpul din colt); pentru a avea acces la spatiul respectiv am nevoie de o deschidere de 170 grade a usilor . Se gasesc balamale pentru profil aluminiu cu deschidere 170 grade ?
Multumesc !
Pentru intrebarea 2.
Din imaginea postata de tine nu-mi dau seama ce fel de colt ai realizat. Mar fi ajutat mai mult o vedere de sus. Eu as translata corpul cu usile de sticla cu profil mai spre dreapta adica spre suspendatul sah si as monta balamalele (pentru usa aplicata) pe laterala stanga a corpului astfel incat deschizand usa la maxim (95 grade) sa nu loveasca de corpul vecin. O idee...
radu87
30th March 2008, 20:18
nu stiti unde se debiteaza pal si care sa fie bine taiat si servicile bune? in ARAD
icvasilescu
30th March 2008, 21:50
caut cateva sfaturi pt realizarea unor rafturi. vreau sa fac cateva rafturi ca cele din imaginea de mai jos, dar vreau sa le fac din lemn, nu din PAL si am cateva intrebari care ma rod:
1. ce lemn este mai potrivit pentru aceste rafturi si unde se poate gasi in bucuresti (la supermarketurile de bricolaj am gasit doar lemn de rasinoase, sunt curios daca se poate folosi si altceva)?
2. ce pot imbina placile perpendiculare astfel incat aceasta imbinare sa fie cat mai putin vizibila?
3. cu ce se trateaza/lacuieste/vopseste lemnul pt a avea aspectul acela de mobila si cum se procedeaza. probabil se si ceruieste, dar cand si cum?
ultima intrebare este cea mai importanta pt mine intrucat la rafturile pe care le-am facut pana acum nu mi-a iesit deloc lacuirea si vopsirea.
daca exista site-uri sau manuale cu astfel de informatii va rog indrumati-ma catre ele.
Berti
30th March 2008, 23:44
QUOTE (mariusneh @ Mar 27 2008, 14:20)

Poate fi de 0,4 mm, 2mm, 3mm grosime. Nu este adezivat. Nu-l mai poti aplica cu fierul de calcat sau cu suflanta pentru ca se comporta ca punga de plastic se intinde.
Du-te ma... daca tu nu stii, nu inseamana ca nu exista! Doar un exemplu.
Btw. Se aplica foarte bine cu suflanta!
bbeu
31st March 2008, 10:20
Salutare,
Vreau sa fac un dulap pentru haine si locul unde trebe amplasat e relativ ingust: pot sa fac corpul adanc de 500 mm. Din ce am masurat ar fi suficient si pentru umerase dar cam la limita - aveti cumva experianta cu dimensiunile acestea ? Risc cumva sa nu-mi incapa hainele cu tot cu umeras asezate pe adancimea dulapului ???
vis-a-vis
31st March 2008, 11:41
E cam la limita, chiar daca vei folosi niste umerase mai inguste, hainele groase vor impinge in usi si vor ramane intredeschise. Sau pui invers umerasele, pe suporti dedicati, care se trag in afara.
geof
31st March 2008, 11:45
Vreau sa-mi fac mobila de bucatarie, si as vrea sa folosesc fronturi de usi si de sertare de la Nettfront. Stie cineva cam care sunt preturile? Si daca vand la persoane fizice (intr-o cantitate care este necesara la o bucatarie, deci doar vreo cateva bucati)? Si cam cat ce greutate au (vreau sa-mi fac un calcul sa vad daca pot sa le transport cu masina personala)?
bbeu
31st March 2008, 12:07
QUOTE (vis-a-vis @ Mar 31 2008, 11:41)

...pui invers umerasele, pe suporti dedicati, care se trag in afara.
Sincer habar nu aveam ca exista asa ceva..dar nu ma mira
- o poza ceva, se gasesc cam oriunde gasesc si alte accesorii ???
Au cumva dimensiuni prestabilite ? se pot ajusta ? acum ma apuc de sapat , sa vedem ce gasesc
Mercic de info.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.