fm3175
5th February 2008, 16:24
salut, am si eu o nelamurire cum pot prinde o polita din pal de 25mm fara sa se vada sistemul de prindere
multumesc
oscar2doi
5th February 2008, 22:59
despre polita, prinsa in perete, sa mai discutat.
iar despre lipirea placilor depinde, de mai multe lucruri, daca sunt de brad, sigur tine, si daca le lipesti cu aracet 'dyo', (si asta fara sa fac reclama) tine si fara sa faci nut si feder sau alte imbinari, rezista la taieturi cu pendularu si circularu, dar acum depinde la ce le folosesti, mai repede se rupe lemnu din alta parte, decat de la lipitura. depinde la ce folosesti placile, dar pt o lipitura mai sanatoasa, e bine daca ii faci nut si feder, fiindca banuiesc ca placile sunt destul de mari, si daca le faci prea mari, oricum nu stiu daca o sa tina , daca nu ii aplici o intaritura pe spate, deci mai bine spune ce vrei sa faci, si din ce lemn, si ceva dimensiuni.
si acum am si io o intrebare... exista cumva o solutie ceva, de dat pe pal, pt zgarieturi fine, deci nu patrunse, dar care se vad totusi? un fel de polish ceva? exista? pls
dodibeaver
6th February 2008, 00:35
QUOTE (oscar2doi @ Feb 5 2008, 22:59)

iar despre lipirea placilor depinde, de mai multe lucruri, daca sunt de brad, sigur tine, si daca le lipesti cu aracet 'dyo', (si asta fara sa fac reclama) tine si fara sa faci nut si feder sau alte imbinari, rezista la taieturi cu pendularu si circularu, dar acum depinde la ce le folosesti, mai repede se rupe lemnu din alta parte, decat de la lipitura. depinde la ce folosesti placile, dar pt o lipitura mai sanatoasa, e bine daca ii faci nut si feder, fiindca banuiesc ca placile sunt destul de mari, si daca le faci prea mari, oricum nu stiu daca o sa tina , daca nu ii aplici o intaritura pe spate, deci mai bine spune ce vrei sa faci, si din ce lemn, si ceva dimensiuni.
Doresc sa fac niste laterale la un dulap, probabil dimensiunea ~ 50-60/160-180 cm
M-am gindit sa tai sipcile cit mai inguste 5 maxim 10 cm, si astfel sa lipesc mai multe bucati una linga alta
Ce grosime minima ai recomanda la sipci daca doresc sa fac niste placi de dimensiunile de mai sus
Si care este avantajul imbinarii coada de randunica fata de o imbinare cu dibluri puse mai des, in afara de cel estetic (ma refer la rezistenta imbinarii)?
As mai vrea sa intreb unde se poate gasi o masa pentru freza de mina, din aceea in care prinzi sub tablia mesei freza si cutitul iese prin masa in sus si unde se gaseste sablon pentru coada de randunica in Romania?
Multumesc!
fm3175
6th February 2008, 09:26
QUOTE (oscar2doi @ Feb 5 2008, 22:59)

despre polita, prinsa in perete, sa mai discutat.
si acum am si io o intrebare... exista cumva o solutie ceva, de dat pe pal, pt zgarieturi fine, deci nu patrunse, dar care se vad totusi? un fel de polish ceva? exista? pls
deci
politele vor fi de 1400x350x25
nu cred ca se pune problema de al lipi cu aracet, purfix etc
montarea se face pe un perete finisat cu glet si lavabila
si vreu sa pun pe ele ceva greutate
alexv
6th February 2008, 10:09
fm3175, partea cu lipirea din postul lui oscar2doi nu era pentru tine. un sistem ascuns de fixare a politelor gasesti aici: http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=3574825
roxmob, merci pentru info si scuze ca a durat atat de mult sa raspund. H44623 nu am reusit sa il vad dar se numeste corect, stejar negru. in schimb HD281137 este wenge toata ziua
, nu stiu de ce Hranipex il da ca fiind compatibil. La Pannonkant am gasit ceva care se cheama chiar Palisandru, PLA194. Voi cauta si la ispal poate ei au si cant de la egger.
Am facut anul trecut pe comanda niste mobila de birou culoare nuc, iar cantul nu se potriveste mai deloc. nu vreau sa repet greseala.
roxmob
6th February 2008, 10:37
QUOTE (alexv @ Feb 6 2008, 11:09)

fm3175, partea cu lipirea din postul lui oscar2doi nu era pentru tine. un sistem ascuns de fixare a politelor gasesti aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=3574825roxmob, merci pentru info si scuze ca a durat atat de mult sa raspund. H44623 nu am reusit sa il vad dar se numeste corect, stejar negru. in schimb HD281137 este wenge toata ziua

, nu stiu de ce Hranipex il da ca fiind compatibil. La Pannonkant am gasit ceva care se cheama chiar Palisandru, PLA194. Voi cauta si la ispal poate ei au si cant de la egger.
Am facut anul trecut pe comanda niste mobila de birou culoare nuc, iar cantul nu se potriveste mai deloc. nu vreau sa repet greseala.
Ala care ti-am dat codul...e de la Hranipex, daca vrei, iti dau pe pm numarul si suni sa iti trimita prin posta sau mergi tu dupa el la ei...cum vrei tu
Berti
6th February 2008, 11:52
Da, pe latime panourile doar se incleieaza! Referitor la ce a scris Oscar, nu doar la brad "tine", orice pe specie se poate incleia, doar ca conteaza tipul de adeziv. Poti sa faci linistit laterale, fara vreo intaritura, fiidca placa superiora si inferioara o consolideaza suficient.
Latimea frizelor depinde de materia prima, de utilaje, pretentii, etc...
QUOTE (dodibeaver @ Feb 6 2008, 00:35)

Ce grosime minima ai recomanda la sipci daca doresc sa fac niste placi de dimensiunile de mai sus
Pai depinde ce-ti rezulta din cherestea, fiindca dupa ce-i format panoul, mai trebuie rindeluit/calibrat. In principiu e bine sa faci sipcile de 22 mm, din care poate sa-ti rezulte un panou de 18-20mm, in functie de planeitatea incleierii!

Si care este avantajul imbinarii coada de randunica fata de o imbinare cu dibluri puse mai des, in afara de cel estetic (ma refer la rezistenta imbinarii)?
Avantajul e ca nu se desface niciodata, dezavantaje, multe! In primu rand nu poti utiliza sine de glisare obisnuite, fiindca fata e la nivel cu peretele lateral, pe langa asta e foarte multa munca, mai ales pana se fac reglajele, care se verifica periodic, fiindca s-ar putea ca, coada de randunica sa nu "inchida bine", si pe langa astaea mai apar multe alte probleme...

As mai vrea sa intreb unde se poate gasi o masa pentru freza de mina, din aceea in care prinzi sub tablia mesei freza si cutitul iese prin masa in sus si unde se gaseste sablon pentru coada de randunica in Romania?
De la Palisander... eu il am pe asta.
Recoamndarea mea, daca nu-ti cere clinetu in mod expres coada de randunica, nu te lega la cap, daca nu te doare!
fm3175: Despre polite s-a discutat mult in topicu asta, si o prezentare mai pe scurt am facut pentru un user in topicu asta
niki79
6th February 2008, 19:27
poate sa-mi spuna si mie cineva cum se realizeaza faianta in Kitchendraw
am varianta 4.5
merci
am cateva lucrari realizate de mine:
geala1
7th February 2008, 18:49
[quote name='niki79' date='Feb 6 2008, 19:27' post='4041636']
poate sa-mi spuna si mie cineva cum se realizeaza faianta in Kitchendraw
am varianta 4.5
merci
am cateva lucrari realizate de mine:
pai din meniul din dreapta alegi decoration si apoi wall tiling dupa ce in prealabil selectezi peretele
eu cu versiunea 4.5 nu pot sa fac decat bucatarii si bai tu cum ai facut dormitor?
niki79
8th February 2008, 22:05
o combinatie intre autocad si kitchendraw
adica: desenez in autocad la cotele dorite si apoi merg in kitchen si mai intai cu corpuri fara usi si polite de la suspendate
fac exteriorul si cu placi pe verticala si orizontala realizez polite si pereti intermediari la inaltimea din autocad
usi la fel ca la buc.
e un pic cam migalos dar merita
poti face si baruri, biblioteci si altele
niki79
8th February 2008, 22:18
stie cineva o metoda de a fenta limitarea de 30 de ore pentru kitchendraw 5.0
merci
geala1
9th February 2008, 00:02
QUOTE (niki79 @ Feb 8 2008, 22:05)

e un pic cam migalos dar merita
poti face si baruri, biblioteci si altele
inseamna munca nu gluma
eu nu am rabdare sa migalesc la desene.trebuie sa-mi iasa ceva in maxim o jumate de ora altfel schitez ceva cu creionul pe hartie si trec la taiat ca acolo ma simt cel mai bine
niki79
9th February 2008, 15:49
tot ce fac lucrez in colaborare cu o firma de mobila
ei imi trimit "releveul camerei" si ideea clientului si eu realizez proiectul cu ceva imbunatatiri
atat pentru realizare cat si estetica ochiului.ei merg cu laptopul la client si ii arata lucrare
Clientii se conving aproape singuri ca merita.
Am total alta profesie si nu lucrez in domeniu mobilei.
tuty
9th February 2008, 20:29
QUOTE (mr_ionutzz @ Jan 14 2008, 07:41)

QUOTE (again @ Jan 12 2008, 22:23)

se da urmatoarea schema
Click pentru a vizualiza atașamentulas dori un pret total pentru toate elementele (inclusiv saltele pt paturi) si daca e posibil o randare 3D
uite aici o variant simpla dar deh zi si tu saru-mana , pretul e fara manopera si fara saltele
mr_ionutzz am si eu o intrebare referitoare la rafturile de deasupra biroului (varianta pentru again) - patratele intersectate. Care ar fi ideea ta de realizare a lor? Eu am vreo doua variante dar mi se par cam "inestetice".
Astept sugestii si de la ceilalti.
Multumesc.
Berti
10th February 2008, 16:00
Nu stiu care-i varianta lu Ionut, da eu as imbina tot ce se poate cu suruburi iar doua laturi ale patratului mic (ala de rezulta din interseactia celor mari) le-as fixa cu cepuri de lemn sau demnontabili...
manorom
10th February 2008, 19:12
salut la toata lumea
sunt nou pe aici
dac puteti sa ma ajutati si pe mine
unde se poate debita prin bucuresti pe rotund?
multumesc
mr_ionutzz
11th February 2008, 08:10
QUOTE (tuty @ Feb 9 2008, 18:29)

mr_ionutzz am si eu o intrebare referitoare la rafturile de deasupra biroului (varianta pentru again) - patratele intersectate. Care ar fi ideea ta de realizare a lor? Eu am vreo doua variante dar mi se par cam "inestetice".
Multumesc.
mr_ionutzz
11th February 2008, 08:11
QUOTE (tuty @ Feb 9 2008, 18:29)

Multumesc.
vis-a-vis
11th February 2008, 10:05
petman
11th February 2008, 15:48
Buna.
Care-mi da si mie o idee cu privire la amplasarea unei mese intr-o bucatarie - vezi imaginile atasate.
Bucataria comunica cu living-ul si are 3,6 metri de la perete pina dupa bar si 4 metri pe partea cu blatul.
Eu m-am gandit la ceva pe rotile sub blat - inaltimea blatului este de 95 cm de la sol.
Scuzati calitatea imaginilor.
Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul
vis-a-vis
11th February 2008, 16:07
Si in "bagaul" o sa se stranga toate pungile, sticlele de plastic, cartofii, etc..
Eu as face-o solidara cu blatul la un capat si la celalalt capt doua picioare cu rotile, d-alea nichelate... iar "sub masa" sa vina niste corpuri mai putin inalte cat sa-i permita mesei sa iasa afara, ca lama unui briceag.
vis-a-vis
11th February 2008, 16:13
Aaaa, si cuptorul langa frigider... naspa...
petman
11th February 2008, 16:14
E si asta o idee.
Cine mai are idei ... e asteptat cu bratele deschise. Accept sugestii si pentru alte detalii. Pe partea cu blatul nu pot pune pe perete corpuri suspendate pentru ca e ceva gen mansarda.
vis-a-vis
11th February 2008, 16:18
Pe nicio parte?
La colt, unde e chiuveta, e greu de taiat blatul asa, e greu de realizat corpul ala si e greu accesibil.
petman
11th February 2008, 16:22
Pot sa pun suspendate doar unde e frigiderul si soldatul cu cuptorul. Nici la hota nu pot face un suspendat.
Imbinarea blatului si corpul din colt nu au forma finala, am gasit pe acest topic o imbinare ok. E doar o idee.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.