roxmob
29th November 2007, 10:58
QUOTE (Berti @ Nov 29 2007, 11:36)

Stiu sistemu asta, m-am jucat cu el la Duke Experience, mi-o placut treaba cu bucsele de otel din gauri!
De acolo l-am luat
lulu mob
29th November 2007, 21:13
sunny4ever
30th November 2007, 00:58
Salutare si felicitari tuturor pt. acest topic foarte util.
Vreau sa fac o extensie la un birou folosind bare ca in poza atasata.
Intrebarea este de ce accesorii am nevoie pentru fixarea acestora?
Am observat ca nu se cunosc semne in dreptul barelor nici in pal-ul de deasupra (pe fata de sus) nici in cel de sub ele (pe fata de jos); asa as vrea si eu.
Multumesc anticipat
lulu mob
30th November 2007, 08:07
Cred că stă pur si șimplu așezată placa de sus.
La birou s-ar putea să trebuiască o prindere pe una din părți.
Berti
30th November 2007, 10:20
Daca placa de birou e dublata, atunci e extrem de usor, piulita cu gheare, tija filetata, tub, saiba, piulita... daca-i simpla atunci fara flanse va fi mai greu!
Eventual daca ai un burghiu de diametrul tubului, poti sa dai o gaura infundata de vreo 10 mm adancime in ambele placi si sa lipesti tuburile cu Motage Kit
angajatul
30th November 2007, 19:03
QUOTE (Berti @ Nov 30 2007, 10:20)

Daca placa de birou e dublata, atunci e extrem de usor, piulita cu gheare, tija filetata, tub, saiba, piulita... daca-i simpla atunci fara flanse va fi mai greu!
Eventual daca ai un burghiu de diametrul tubului, poti sa dai o gaura infundata de vreo 10 mm adancime in ambele placi si sa lipesti tuburile cu Motage Kit
e bara "turo"....sau ceva de genul.....e din plastic....are la capete flansele alea mici de fixare....mai greu e cu tija aia filetata daca ai nevoie de o dimensiune mai mare.....
o gasesti la Darel....e vreo 55 RON+tva bara de 2 m sau 2,5 m....si flansele sunt cam 6 RON+tva bucata......doar ca ei nu au tija filetata...aia trebuie luata separat
beberobu
1st December 2007, 22:06
Multumesc frumos, lulu_mob !!!
"Cei de la "blum"si "hafele"au tot felul de sabloane sau ajutoare pt prelucrare,cum le mai spune ,bune la balamale,glisiere,serii de gauri si altele,dar ,in general i-ti usureaza munca de executie a gaurilor si apoi la montaj,pentru feronereie si accesorii ,produse tot de ei.Sunt cam scumpe,dar daca i-ti permiti,zic ca merita."
Ai idee de unde pot cumpara ?
terano
2nd December 2007, 02:02
QUOTE (beberobu @ Dec 1 2007, 22:06)

Multumesc frumos, lulu_mob !!!
"Cei de la "blum"si "hafele"au tot felul de sabloane sau ajutoare pt prelucrare,cum le mai spune ,bune la balamale,glisiere,serii de gauri si altele,dar ,in general i-ti usureaza munca de executie a gaurilor si apoi la montaj,pentru feronereie si accesorii ,produse tot de ei.Sunt cam scumpe,dar daca i-ti permiti,zic ca merita."
Ai idee de unde pot cumpara ?
Pt produsele blum,incearca la darel,regency,trady,se aduc la comanda.Daca vrei sa le vezi,viziteaza site-ul blum si descarca catalogul.Pt hafele,exista un distribuitor exclusiv in apropiere de p-ta Alba Iulia,pe bd. Burebista nr. 3,firma se numeste decori,dar e valabil acelasi lucru ca la blum,viziteaza site-ul oficial,unde gasesti si catalogul on-line,vezi produsul,notezi codul si te duci la magazin sa dai comanda care vine cam in 10 zile
costinbest
2nd December 2007, 08:36
QUOTE (angajatul @ Nov 30 2007, 19:03)

e bara "turo"....sau ceva de genul.....e din plastic....are la capete flansele alea mici de fixare....mai greu e cu tija aia filetata daca ai nevoie de o dimensiune mai mare.....
o gasesti la Darel....e vreo 55 RON+tva bara de 2 m sau 2,5 m....si flansele sunt cam 6 RON+tva bucata......doar ca ei nu au tija filetata...aia trebuie luata separat
Nu cred ca e din plastic , e din inox sau din ce naiba o fi si bara de haine (acelasi material) . Stiu ca bara turo din plastic are un diametru mai mare decat cea din poza .
Pe langa sistemul cu tija filetata cred ca la el s-ar preta mai bine niste flanse cu surubel de blocare al barei (flansa are un surubel care blocheaza bara ) . Flansele se fixeaza in holtzsuruburi de pal iar bara se introduce intre ele . Nu e cea mai buna metoda insa se aplica mai usor .
angajatul
2nd December 2007, 13:24
QUOTE (costinbest @ Dec 2 2007, 08:36)

Nu cred ca e din plastic , e din inox sau din ce naiba o fi si bara de haine (acelasi material) . Stiu ca bara turo din plastic are un diametru mai mare decat cea din poza .
Pe langa sistemul cu tija filetata cred ca la el s-ar preta mai bine niste flanse cu surubel de blocare al barei (flansa are un surubel care blocheaza bara ) . Flansele se fixeaza in holtzsuruburi de pal iar bara se introduce intre ele . Nu e cea mai buna metoda insa se aplica mai usor .
aia de care zici tu e bara de haine rotunda cu diametrul de 25 mm.care e din teava vopsita cromat in camp electrostatic.am presupus ca nu e d-asta pentru ca flansele sunt mult mai vizibile decat la sistemul "turo".pana la urma va fi nevoie de o poza la rezolutie mai mare ca sa ne edificam
p000p
3rd December 2007, 15:58
salut!
as dori de la voi, cei cu mai multa experienta, niste idei de prins corpurile suspendate de peretii din rigips. nu stiu ce solutie sa adopt, cam ce greutate ar putea sustine un astfel de perete, etc. ma gandesc la niste sine de suspendat si agatatori, dar oare o sa mearga? poate exista si alte solutii. precizez ca primesc casa "la cheie" si nu pot sa mai intaresc profilele cu lemn, asa ca sunt nevoit sa iau in consideratie numai rezistenta profilelor metalice. multumesc anticipat!
p000p
3rd December 2007, 15:59
salut!
as dori de la voi, cei cu mai multa experienta, niste idei de prins corpurile suspendate de peretii din rigips. nu stiu ce solutie sa adopt, cam ce greutate ar putea sustine un astfel de perete, etc. ma gandesc la niste sine de suspendat si agatatori, dar oare o sa mearga? poate exista si alte solutii. precizez ca primesc casa "la cheie" si nu pot sa mai intaresc profilele cu lemn, asa ca sunt nevoit sa iau in consideratie numai rezistenta profilelor metalice. multumesc anticipat!
roxmob
3rd December 2007, 20:54
QUOTE (p000p @ Dec 3 2007, 16:59)

salut!
Daca sti casa care va fi a ta...du-te si spune-le sa bage un lemn in spatele rigipsului la inaltimea care crezi tu ca vor fi corpurile suspendate!
beberobu
3rd December 2007, 22:21
Am fost astazi la Darel sa fac comanda ptr sablon universal (cod ZMZ.0040 la Blum) si sablon rigla pentru glisiere (cod 65.5050 la Blum) si.... am ramas cu gura cascata: rigla aia ca a ta Roxmob (rigla simpla nu in tandem sau 4, doar una !), la Darel mi-au zis ca este 44 euroi fara tva si sablonul universal este 32 euroi fara tva..... Avetzi idee, atat costa ele sau m-au luat alea de fraier ? Tu Roxmob cat ai dat pe ea ?
roxmob
3rd December 2007, 23:32
QUOTE (beberobu @ Dec 3 2007, 23:21)

Am fost astazi la Darel sa fac comanda ptr sablon universal (cod ZMZ.0040 la Blum) si sablon rigla pentru glisiere (cod 65.5050 la Blum) si.... am ramas cu gura cascata: rigla aia ca a ta Roxmob (rigla simpla nu in tandem sau 4, doar una !), la Darel mi-au zis ca este 44 euroi fara tva si sablonul universal este 32 euroi fara tva..... Avetzi idee, atat costa ele sau m-au luat alea de fraier ? Tu Roxmob cat ai dat pe ea ?
Daca o iei cu 44 euro...e foarte bine, ceea ce nu cred, eu am dat pe aia cu 4 rigle, la glisiere, 500 lei si codul este: T65.500-30 si pe una pentru fronturile de sertar am dat 136 lei
beberobu
3rd December 2007, 23:47
5 milioane lei vechi ? wow !!!!
@roxmob: tzi-am trimis un mesaj
Berti
4th December 2007, 01:24
QUOTE (p000p @ Dec 3 2007, 15:58)

precizez ca primesc casa "la cheie" si nu pot sa mai intaresc profilele cu lemn, asa ca sunt nevoit sa iau in consideratie numai rezistenta profilelor metalice. multumesc anticipat!
Pai de foarte mare ajutor ti-ar fi daca ai cunoaste pozitia profilelor metalice, eventual imprumuti un detector de metale, sau daca baietii n-o lucrat prea bine poate se observa zonele gletuite (unde-s capatele suruburilor)!
Da totusi, sub rigips ce-i? Adica peste ce-i pus rigipsu? Sau e doar un perete despartitor din rigips si dincolo-i sufrageria?
p000p
4th December 2007, 14:42
QUOTE (Berti @ Dec 4 2007, 01:24)

Pai de foarte mare ajutor ti-ar fi daca ai cunoaste pozitia profilelor metalice, eventual imprumuti un detector de metale, sau daca baietii n-o lucrat prea bine poate se observa zonele gletuite (unde-s capatele suruburilor)!
Da totusi, sub rigips ce-i? Adica peste ce-i pus rigipsu? Sau e doar un perete despartitor din rigips si dincolo-i sufrageria?
multam de ajutor. in principiu stiu/pot sa aflu pozitia profilelor. si da, este numai un perete despartitor ( compartimentarea interioara este cu pereti de rigips). cam asta e situatia. daca aveam acces la timp, as fi intarit fiecare profil cu lanti din lemn. asa insa nu prea am nicio idee.
Berti
4th December 2007, 17:32
Pai atunci e simplu, pui o sina intreaga dintr-un capat in altu, din aia pentru sistem de suspenadare corpuri, si o fixezi de fiecare profil metalic cu suruburi autoforante sau din alea pentru rigips
Uite aici un tutorial...
p000p
4th December 2007, 18:52
QUOTE (Berti @ Dec 4 2007, 17:32)

Pai atunci e simplu, pui o sina intreaga dintr-un capat in altu, din aia pentru sistem de suspenadare corpuri, si o fixezi de fiecare profil metalic cu suruburi autoforante sau din alea pentru rigips
Uite
aici un tutorial...
multumesc.
la varianta cu sina si agatatori m-am gandit. numai ca nu stiu daca rezista la greutatea corpurilor, ea fiind prinsa cu autoforante numai in profile. cel mai des ele pot fi din 60 in 60cm. ma gandeam sa folosesc cat mai multe gauri din sina si sa prind si niste holtzsuruburi fluture, pentru rigips. in cazul asta nu stiu daca nu cumva placa de rigips nu se va rupe si ma trezesc in farfurie cu dulapurile, lucrurile din ele si bucati de perete bonus. ce parere ai?
angajatul
4th December 2007, 22:01
QUOTE (p000p @ Dec 4 2007, 18:52)

multumesc.
ld si niste holtzsuruburi fluture, pentru rigips.
alea pentru pereti sunt "melc" ....cele fluture sau cum s-or chema....sunt pentru tavane in general
p000p
5th December 2007, 08:42
QUOTE (angajatul @ Dec 4 2007, 22:01)

alea pentru pereti sunt "melc" ....cele fluture sau cum s-or chema....sunt pentru tavane in general
ma gandesc ca ar tine mai bine cu alea de tavan. expandeaza "fustita" aia in spatele peretelui si nu exista riscul sa se smulge din perete. ce zici?
anknic
9th December 2007, 10:03
alea fluture sunt pentru pereti de rigips, dar nu vor tine, ideal e sa prinzi direct in profilul metalic in care sunt prinsi peretii de rigips. am prins un cuier pe un perete de rigips dar am infipt suruburile fix in profil, ca stiam inaltimea si nu am avut pb.tine vreo 50 kile cand e plin!
veste buna...e gata bucataria mea...si...sertarasele de condimente de la suspendat sunt si misto si super utile! am sa pun poze.
angajatul
9th December 2007, 18:19
QUOTE (p000p @ Dec 5 2007, 08:42)

ma gandesc ca ar tine mai bine cu alea de tavan. expandeaza "fustita" aia in spatele peretelui si nu exista riscul sa se smulge din perete. ce zici?
melc...metalic
p000p
9th December 2007, 20:37
multumesc pt pareri!
maine am o sedinta cu constructorul, managerul de proiect, antreprenorul, etc. sper ca finalitatea discutiei sa fie un termen clar de predare a casei. asa ca am sa risc si am sa folosesc sina cu agatatori. sper sa tina. am sa am grija sa ma agat eu si inca vreo cativa prieteni de corpuri. daca ne tin pe noi, atunci nu-mi fac probleme nici pentru borcanasele si paharele sotiei!
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.