Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

Berti

QUOTE (calinjrz @ Nov 24 2007, 19:09) *
masina de calibrat sertare, fiind vorba de sertare din lemn masiv....

Si totusi ce vrei sa faci cu sertarele alea? ... poate asa ne prindem mai usor despre ce utilaj e vorba!
angajatul
QUOTE (yordahed @ Nov 24 2007, 21:15) *
are dreptate in leg cu burghiele pt metal!mult mai rezistente si sincer sa fiu fac treaba mai buna decat cele de lemn!

daca ar fi asa....oare de ce se mai fac burghie de lemn?....poate pentru ca sunt gandite cu alte unghiuri de taiere....poate pentru ca au varful ala ascutit ca sa ai precizie .....ca sa nu iti alunece varful pe melamina ca la cele de metal....

Berti
QUOTE (angajatul @ Nov 25 2007, 18:16) *
daca ar fi asa....oare de ce se mai fac burghie de lemn?

Se fac doar pentru aia care stiu cum si la ce sa le foloseasca. wink.gif

Eu am auzit ca mai nou pentru PAL se folosesc burghie pentru BETON, din alea placate cu carburi (vidia), in piata sunt la acelasi pret cu cele de metal da' tin de 100 de ori mai mult! Si mai faci si economie de milimetrii, adica cu un burghiu de 5 dai gaura de 7!
bujuu
exista vreun program la care daca ii dau dimensiuni sa imi deseneze corpul de mobila?
...cine m-ar putea ajuta cu un CutMaster 2d sau un Plan IQ?
Berti
QUOTE (bujuu @ Nov 25 2007, 22:51) *
... ii dau dimensiuni sa imi deseneze corpul de mobila?

Sper ca nu te-ai gandit doar la dimensiunile de gabarit?
bujuu
QUOTE (Berti @ Nov 25 2007, 23:11) *
Sper ca nu te-ai gandit doar la dimensiunile de gabarit?

le-am calculat azi cu un prieten ...nu doar de gabarit...cu interior cu tot ce trebuie..ar fi vorba de un pal cu grosimea de 16 mm
practic ma gandesc sa merg cu foaia la firma de la care as cumpara pal si care mi le-ar si debita si cantui...
costinbest
QUOTE (bujuu @ Nov 25 2007, 23:14) *
le-am calculat azi cu un prieten ...nu doar de gabarit...cu interior cu tot ce trebuie..ar fi vorba de un pal cu grosimea de 16 mm
practic ma gandesc sa merg cu foaia la firma de la care as cumpara pal si care mi le-ar si debita si cantui...

practic pana nu stii ce ai de facut , nu desenezi ceva , nu calculezi piesele , diagrame , etc ; stai acasa !!
Nu de alta da risti sa strici degeaba materialul

calinjrz
QUOTE (Berti @ Nov 24 2007, 21:22) *
Si totusi ce vrei sa faci cu sertarele alea? ... poate asa ne prindem mai usor despre ce utilaj e vorba!

Privind sertarul ca si o cutie(paralelipiped dreptunghic), trecandu-l prin masina asta se obtin sertare avand toate exact aceleasi dimensiuni.
Ideea am preluat-o de aici:
http://www.vehiclewebseller.com/dolemn/ind...p=servicii.html

Berti
In linku' ala cred ca-i vorba de-o masina custom!

O masina de calibrat normala nu-ti rezolva problema, in general masa nu se lasa mai jos de 210-250mm, deci vei putea calibra unele sertarele decat pe inaltime! Sau sertarele inguste pe latime!

Da' si aici apare o problema, daca-l bagi pe latime si-i un sertar mai adanc, risti sa-l deformezi la mijloc... nu intru in detalii, findca am impresia ca scriu degeaba! Oricum asta-i o discutie prea teoretica, fiindca majoritatea sertarelor nu se pot calibra datorita deformarii profilelor!

Fiindca ii vorba de productie de serie, banuiesc ca la Remex, componetele sertarelor nu au dimenisuni fixe? astfel incat dupa montaj sa rezulte sertare cu o toleranta acceptabila!

De ce ai nevoie de-o operatie in plus? Probleme cu lufturile?
calinjrz

QUOTE (Berti @ Nov 26 2007, 13:00) *
Fiindca ii vorba de productie de serie, banuiesc ca la Remex, componetele sertarelor nu au dimenisuni fixe? astfel incat dupa montaj sa rezulte sertare cu o toleranta acceptabila!
De ce ai nevoie de-o operatie in plus? Probleme cu lufturile?

Banuiesc ca stii si tu cum e cu toleranta asta acceptabila. Fiind vorba de sertare incadrate, 0,5 mm e deja mult.
In plus stejarul asta lucreaza al naibii de mult.
Masina nu seamana cu masina clasica de calibrat, am vazut-o pe un site american, e ca si masina de slefuit, numai ca benzile sunt verticale.
Un client al nostru, firma Corom, ne-a recomandat o astfel de masina si ma gandeam ca gasesc pe aici pe cineva care sa stie mai multe despre ea.

Si da, despre Remex e vorba wink.gif
Berti
QUOTE (calinjrz @ Nov 26 2007, 13:51) *
...am vazut-o pe un site american, e ca si masina de slefuit, numai ca benzile sunt verticale... gasesc pe aici pe cineva care sa stie mai multe despre ea.

Inteleg despre ce-i vorba, da' n-am vazut asa ceva pe viu!
Eventual pot sa-ti recomand un forum, unde-s sanse un pic mai mari sa primesti un raspuns concret!
Iti trimit adresa pe PM.

bujuu
cine ma poate ajuta totusi cu un Cutmaster 2D ...nu pot introduce nimic la partea cu "parts"
beberobu
WOW !!! Am reusit, in sfarsit, dupa cca 10 zile sa citesc si eu topicul.... Va salut pe toti si multumesc celor care si-au pierdut din timpul lor ca sa dea un sfat. Cel mai "tare" a fost cel al lui Berti cu sarmele si azbestul si beculetele... roll2.gif Am ras cu lacrimi si simteam ca nu mai am aer, e tare Berti ! Sa revenim.... eu nu sunt nici macar incepator (si am doar 3 clase si am muncit numai in RO, nu ca altii care are multe clase sau altzii care a "muncit" in constructii de lux (parnae) p-afara si are fratzi care are pile... si ei vrea sa-si faca sa vanda de-astea...), singurele piese de mobilier pe care le-am facut singur au fost, de curand, niste rafturi gen policioare (facute chiar si alea prost ptr ca am copiat aidoma modelul deja existent in casa, facut cu ceva ani inainte de un "profesionist", dar de-abia dupa ce am citit topicul am realizat ca au defecte) si nici nu vreau sa fac mobila cu scopul otinerii de profit. Dar in loc de leapsa cu bata pe stadioane si in jurul lor sau alte activitati cerebrale similare, pentru consumarea energiilor miu si qiu si tziou parca mai placut este sa faci ceva de genul asta (unde mai pui ca itzi potzi face bata singur). Si parca altfel te superi cand tzi se imprastie vesela prin bucatarie dupa ce s-a desfacut, ca o floricica, dulapul suspendat facut de mana ta.... nu ?!
Pentru inceput am si eu cateva mii de intrebari / nelamuriri / etc, daca nu e cu suparare...:
1. lulu_mob a facut un dispozitiv sablon ptr gauri ("foarte meserias" am inteles din comm-urile voastre) dar nu se vede poza, link-ul nu mai este activ so... lulu-mob... vreau si eu sa vad, daca mai ai pe undeva poza, te rog frumos ! Apropo, lulu_mob mai traiesti ? Nu ai mai scris nimic de ceva timp.... (ce ciudat e sa citesti in timp scut un topic ce se intinde pe catziva ani)
2. catziva (woodpecker, 355, senken74 si altii) ziceau ca isi vor face pagini personale si vor pune si ceva din subiectul acestui topic in ele. Datzi-ne si noua adresele, cei care atzi realizat paginile !!!!
3. ceva stiri noi cu presele de colt, Berti ?(parca tu aveai una meseriasa cumparata acum 3 ani cu 85 ron si care se gaseste acum cu 100. sau era roxmob ? scuze ca nu mai stiu exact, neuronii nu ma mai asculta la ora asta, vor sa faca nani... biggrin.gif) cine s-a mai uitat dupa asa ceva prin magazine... au aparut si alte modele mai bune decat prostiile alea din Bricostore, deja vazute in topic ?
Deocamdata atat, ca nu vreau sa bulversez ca aia mici "da aia de ce e asa.... da aia cum e... " Oricum, acum vad ca s-a adunat ceva "mesaj" deja biggrin.gif Scuze ptr lungimea mesajului, dar dupa ce am citit 10 zile de am capacit..... acum mi-am scos parleala biggrin.gif

VA MULTUMESC FRUMOS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cheers.gif cheers.gif
roxmob
@beberobu, ma uit de presa chiar azi, mi-am adus aminte de ea mai devreme si uite ca tu deja ai si pomenit de ea biggrin.gif
Berti
QUOTE (beberobu @ Nov 28 2007, 02:28) *
Berti cu sarmele si azbestul si beculetele...

Nu mai retin faza cu azbestu, despre ce era vorba? Poti sa-mi indici numaru postului?

QUOTE (beberobu @ Nov 28 2007, 02:28) *
3. ceva stiri noi cu presele de colt, Berti ?...cine s-a mai uitat dupa asa ceva prin magazine... au aparut si alte modele mai bune decat prostiile alea din Bricostore, deja vazute in topic ?

Daca nu te rezolva Roxmob, mergi la Praktiker si ia-ti una din aia rosie, de care are Angajatul, o pus poze cu cateva pagini in urma, vezi aici... mai bun de atat n-am vazut la un pret decent!
beberobu
Scuze Berti, era vorba de Costin dar am gresit eu. Uite postul http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=3536313

Am vazut-o pe aia din Praktiker dar parca mai sanatoasa este prima, aratata de roxmob, daca nu mai gaseste o sa iau din Praktiker. Mult'am fain, oricum !!!!!!

cheers.gif

si dupa ce am ras cu lacrimi tavalindu-ma de s-a speriat nevasta-mea, a zis ca m-o fi pocnit vreo durere, a venit si cireasa de pe tort, de am simtit ca mor cu zile, nu mai aveam aer:

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=3536789
roxmob
A zis ca saptamina asta trebuie sa primeasca presa ca si a mea, va trebui sa ai un pic de rabdare si te anunt cind vine ! biggrin.gif
Asta care o am eu...e foarte indeminoasa, tot timpul cu ea montez corpuri, sertare, etc, apropos Berti, mi-am luat rigla din aia pentru glisiere...super tare, merge la toate tipurile de glisiere, blum, fgv, etc
lulu mob
Salutări!
E poveste lungă și nu merge de spus aici...
Dar n-am murit. Nu eu.
O să pun poze cu dispozitivul zilele astea, beberobu.
Îi mulțumesc lui vis-a-vis că m-a scos din letargie.
beberobu
QUOTE (roxmob @ Nov 28 2007, 15:26) *
A zis ca saptamina asta trebuie sa primeasca presa ca si a mea, va trebui sa ai un pic de rabdare si te anunt cind vine ! biggrin.gif

sigur ca am ! Multumesc frumos !

QUOTE (roxmob @ Nov 28 2007, 15:26) *
Asta care o am eu...e foarte indeminoasa, tot timpul cu ea montez corpuri, sertare, etc, apropos Berti, mi-am luat rigla din aia pentru glisiere...super tare, merge la toate tipurile de glisiere, blum, fgv, etc

cum este rigla asta de glisiere ? potzi sa pui o poza ?

QUOTE (lulu_mob)
O să pun poze cu dispozitivul zilele astea, beberobu.
Îi mulțumesc lui vis-a-vis că m-a scos din letargie.'

clapping.gif worthy.gif Itzi multumesc de-acum ptr poze si in cazul asta ii multumesc si lui vis-a-vis pentru scoaterea ta din letargie. Ii datoram o tuica fiarta cheers.gif worthy.gif
beberobu
referitor la sablonul pentru gauri, problema mea este ca nu stiu din ce sa-i fac bucsele, sa zicem ca ma duc la un strungar dar nu stiu ce sa-i cer, pentru burghiu de 5 cat ar fi bine sa aiba bucsa diametrul interior ? 5.3 sau 5.5 sau cat o fi mai bine oare ? si cum sa le prind in sablonul propriu-zis de pal (ca din pal ar fi cel mai simplu sa-l fac.... )
nelutu46
salutari
un incepator,incerc sa ma descurc pe aici.sint din dej [cluj]
sa vad daca-mi apare ce am scris.
Berti
QUOTE (beberobu @ Nov 28 2007, 21:28) *
referitor la sablonul pentru gauri, problema mea este ca nu stiu din ce sa-i fac bucsele, sa zicem ca ma duc la un strungar dar nu stiu ce sa-i cer, pentru burghiu de 5 cat ar fi bine sa aiba bucsa diametrul interior ? 5.3 sau 5.5 sau cat o fi mai bine oare ? si cum sa le prind in sablonul propriu-zis de pal (ca din pal ar fi cel mai simplu sa-l fac.... )

Ai si tu putina rabdare pana pune LuluMob pozele... si gandeste logic, bucsele trebuiesc facute dintr-un material mai moale decat cel al burghiului, ajustajul trebuie sa fie alunecator spre larg, spune-i asta strungarului! In rest pune/ti mintea la contributie, ca nu-i greu...

LuluMob, bine ai revenit!
terano
QUOTE (beberobu @ Nov 28 2007, 21:28) *

Cei de la "blum"si "hafele"au tot felul de sabloane sau ajutoare pt prelucrare,cum le mai spune ,bune la balamale,glisiere,serii de gauri si altele,dar ,in general i-ti usureaza munca de executie a gaurilor si apoi la montaj,pentru feronereie si accesorii ,produse tot de ei.Sunt cam scumpe,dar daca i-ti permiti,zic ca merita.
roxmob
Nu prea am timp acuma...am facut o poza cu telefonul dar o sa pun altele facute cu un aparat foto cind o sa pun glisiere pe urmatorul corp cu sertare biggrin.gif
Berti
Stiu sistemu asta, m-am jucat cu el la Duke Experience, mi-o placut treaba cu bucsele de otel din gauri!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.