vis-a-vis
14th November 2007, 10:34
Eu am un circular antic, la care am schimbat rulmentii cu unii de calitate si folosesc o panza industriala adaptata c-o bucsa la axul circularului. Dinti sunt destul de rari, dar lasa taietura frumoasa si pe o parte si pe alta. Smecheria e sa nu fortezi panza sa taie repede si adanc, atunci se toceste si rupe. Idem si la cele de pendular 
Uneori mai folosesc ghidaj si la pendular, dar nu da rezultate satisfacatoare.
mario03
16th November 2007, 22:28
intrebam si eu ceva mai sus despre un program pt.proiectare mai usor ,asa k pt. incepatori, dar nu mi-a raspuns nimeni.ma ajuta cineva ,va rog k nu stiu ce sa caut.exista si vreun program in romana?va multumesc anticipat
terano
17th November 2007, 02:09
QUOTE (mario03 @ Nov 16 2007, 22:28)

intrebam si eu ceva mai sus despre un program pt.proiectare mai usor ,asa k pt. incepatori, dar nu mi-a raspuns nimeni.ma ajuta cineva ,va rog k nu stiu ce sa caut.exista si vreun program in romana?va multumesc anticipat
Programe sunt mai multe,dar pe bani,chiar si in romana.Un program simplu,valabil si pt incepatori,este mobi3d,poti introduce in proiect max 10 piese si este nelimitat in timp Mai poti incerca kitchendraw pt 30 zile In rest sunt programe demo care,in cel mai fericit caz,i-ti arata ce pierzi daca nu le cumperi,nu poti lucra cu ele
vis-a-vis
17th November 2007, 13:46
QUOTE (terano @ Nov 17 2007, 03:09)

Mai poti incerca kitchendraw pt 30 zile
30 de ore 
terano
17th November 2007, 21:24
QUOTE (vis-a-vis @ Nov 17 2007, 13:46)

30 de ore

corect,30 de ore,am gresit
terano
19th November 2007, 13:28
QUOTE (terano @ Nov 17 2007, 21:24)

corect,30 de ore,am gresit
intre bucatarie si sufragerie este un prete inalt 1200mm,lat 300mm si lung 2500mm,ca o tejghea de bar peste care vreau sa pun blat de 28mm dar nu stiu cum sa-l fixez fara sa se vada,daca are cineva vre-o idee,multumesc anticipat,la fel multumesc tuturor celor ce au postat aici,am aflat lucruri folositoare
angajatul
20th November 2007, 14:35
QUOTE (terano @ Nov 19 2007, 13:28)

intre bucatarie si sufragerie este un prete inalt 1200mm,lat 300mm si lung 2500mm,ca o tejghea de bar peste care vreau sa pun blat de 28mm dar nu stiu cum sa-l fixez fara sa se vada,daca are cineva vre-o idee,multumesc anticipat,la fel multumesc tuturor celor ce au postat aici,am aflat lucruri folositoare
depinde cat de mult iese "in afara"......daca nu e mai lat de 400 mm....adica cate 50,, pe fiecare parte poti sa il prinzi linistit cu Kit Montaje.Tubul e similar unui tub de silicon si el are o culoare maroniu-deschis.In functie de cat de drept e peretele tau, kit-ul il poti aplica fie in "linii" fie in puncte pentru a face priza pe bucata de blat.Timp de uscare 24 ore.
mario03
20th November 2007, 14:55
QUOTE (terano @ Nov 17 2007, 02:09)

Programe sunt mai multe,dar pe bani,chiar si in romana.Un program simplu,valabil si pt incepatori,este mobi3d,poti introduce in proiect max 10 piese si este nelimitat in timp Mai poti incerca kitchendraw pt 30 zile In rest sunt programe demo care,in cel mai fericit caz,i-ti arata ce pierzi daca nu le cumperi,nu poti lucra cu ele
Multumesc,Terano
terano
20th November 2007, 18:51
QUOTE (angajatul @ Nov 20 2007, 14:35)

depinde cat de mult iese "in afara"......daca nu e mai lat de 400 mm....adica cate 50,, pe fiecare parte poti sa il prinzi linistit cu Kit Montaje.Tubul e similar unui tub de silicon si el are o culoare maroniu-deschis.In functie de cat de drept e peretele tau, kit-ul il poti aplica fie in "linii" fie in puncte pentru a face priza pe bucata de blat.Timp de uscare 24 ore.
nu,marginile vor fi chiar mai mici,30mm,cred ca este cea mai buna solutie, initial m-am gandit la chestii mai complicate,multumesc
costinbest
21st November 2007, 06:47
Salut ,am o intrebare urgenta la care astept un raspuns . Raman dator .
Nu prea m-au pasionat la viata mea frezarile , iar acuma ma lovesc de ele pt a realiza niste birouri . Treaba nu ar fi grea insa vreau sa iasa exact cum le-am desenat . In prima faza m-am gandit sa printez in scara 1-1 blatul in vedere "top view" , printez cu optiunea aceea "poster sau ceva de genul , lipesc foile , conturul il copiez cu indigo pe o bucata de pfl , pendular , slefuiesc , etc , am realizat sablonul . Acum intrebarea mea este cum reduc din sablon distanta de la talpa frezei (ghidaj si freza ) acei cativa cm fara a afecta frezarea (m-am gandit ca daca fac asa se va mari raza la curba ce iese in afara si la cea din interior se va micsora ) . Parca am vazut o data in Autocad ca exista o optiune prin care poti reduce marginea piesei exact ca si cum ai urmari-o cu freza (sa realizezi sablonul) insa habar nu am cum era . Astept un sfat , o idee . Bafta !!!
vis-a-vis
21st November 2007, 10:14
QUOTE (Berti @ Sep 17 2007, 20:07)

gheorg1975, pentru copierea unui sablon ai nevoie de-o freza dreapta cu rulment, daca conturul piesei va fi identic cu cel al sablonului atunci diametrul rulmentului trebuie sa fie identic cu diametrul frezei (vezi poza), daca-i mai mic sau mai mare, se foloseste un alt tip de rulment sau alt tip de freza, oricum astea-s cazuri particulare si n-are rost sa le discutam!
Click pentru a vizualiza atașamentul
angajatul
21st November 2007, 10:31
"In prima faza m-am gandit sa printez in scara 1-1 blatul in vedere "top view" , printez cu optiunea aceea "poster sau ceva de genul , lipesc foile , conturul il copiez cu indigo pe o bucata de pfl "
daca tie iti reusesc pasii astia si iti iese exact, cred ca o sa te strigam "cooperfield"
....ma refer mai mult la lipirea foilor.Eu am facut mai demult ceva similar doar ca am taiat "desenul" pe autocolant la un plotter cutter ca sa fiu sigur de exactitatea lui la final.Eu zic ca mai bine te chinui sa faci sablonul ala dupa niste cote luate din aproape in aproape ca pe urma oricum vor fi toate identice cu sablonul.
io1
21st November 2007, 16:37
QUOTE (costinbest @ Nov 21 2007, 06:47)

Salut ,am o intrebare urgenta la care astept un raspuns . Raman dator .
Nu prea m-au pasionat la viata mea frezarile , iar acuma ma lovesc de ele pt a realiza niste birouri . Treaba nu ar fi grea insa vreau sa iasa exact cum le-am desenat . In prima faza m-am gandit sa printez in scara 1-1 blatul in vedere "top view" , printez cu optiunea aceea "poster sau ceva de genul , lipesc foile , conturul il copiez cu indigo pe o bucata de pfl , pendular , slefuiesc , etc , am realizat sablonul . Acum intrebarea mea este cum reduc din sablon distanta de la talpa frezei (ghidaj si freza ) acei cativa cm fara a afecta frezarea (m-am gandit ca daca fac asa se va mari raza la curba ce iese in afara si la cea din interior se va micsora ) . Parca am vazut o data in Autocad ca exista o optiune prin care poti reduce marginea piesei exact ca si cum ai urmari-o cu freza (sa realizezi sablonul) insa habar nu am cum era . Astept un sfat , o idee . Bafta !!!
nu trebuie sa reduci sablonul, folosesti o freza de copiere cu rulment.trasezi cu creionul conturul sablonului ,tai cu pendularul cu citiva mm (4-5) mai mult ,apoi prinzi sablonul cu cleme de placa si treci cu freza de copiere. de preferat ar fi saa faci sablonul din mdf de 10 mm,mai ales daca ai de facut mai multe blaturi la fel.
reluu
21st November 2007, 17:44
Salut.imi puteti spune si mie cit se scade la pal cind dai la taiat pentru usi glisante?Ceva recomandari pentru un sistem glisant pentru 4 usi.Usile au dimensiunile 2250x730.Vreau sa montez sinele direct pe tavan.Alte sfaturi si pareri eventual idei astept de la voi.Multumesc
angajatul
21st November 2007, 18:20
QUOTE (reluu @ Nov 21 2007, 17:44)

Salut.imi puteti spune si mie cit se scade la pal cind dai la taiat pentru usi glisante?Ceva recomandari pentru un sistem glisant pentru 4 usi.Usile au dimensiunile 2250x730.Vreau sa montez sinele direct pe tavan.Alte sfaturi si pareri eventual idei astept de la voi.Multumesc

cred ca s-a discutat asta de 10 ori pana acum.....citeste topicul
costinbest
21st November 2007, 20:29
Ms la toti pt sfaturi. Acuma trebuie sa-mi iau si o freza
, ati mai discutat voi despre freze pe aici , intrebarea mea este : Gasesc si freza aia de copiat dupa sablon cu rulment in pachetul stas al frezei ? Bafta
reluu
21st November 2007, 21:18
Eu cu sistem lindab scad 34mm .Acum am luat alt sistem si nu scrie pe el cit trebui scazut.deaia am intrebat .Stau acum sa rasfoiesc tot topicul.Dami si mie la ce pagina daca tot vrei sa spui.Oricum mersi
reluu
21st November 2007, 23:07
Am gasit ce cautam.Mersi mult oricum pentru indrumare.
angajatul
21st November 2007, 23:50
QUOTE (costinbest @ Nov 21 2007, 20:29)

Ms la toti pt sfaturi. Acuma trebuie sa-mi iau si o freza

, ati mai discutat voi despre freze pe aici , intrebarea mea este : Gasesc si freza aia de copiat dupa sablon cu rulment in pachetul stas al frezei ? Bafta
daca freza care o cumperi e buna.....nu exista nici un pachet stas al frezei....daca te referi la trusele alea de lemn care le dau aia din piata pe langa freza.....e posibil sa gasesti acolo....una....dar cu rulment jos.
freza de copiat cu rulment sus gasesti doar separat.
doruhvb
22nd November 2007, 09:54
QUOTE (burvi2001 @ Mar 31 2004, 23:13)

Paraipane,
Daca vrei o treaba fara bataie de cap, fara sa investesti deloc in scule, fara sa cauti dube pentru transport, poti sa suni la o firma care e constituita din citiva oameni care au invatat meserie in Germania.
In viata mea n-am vazut atita grija fata de casa clientului, cind i-am vazut ca dadeau gauri in perete si ca sa nu cada praful pe jos, puneau aspiratorul chiar linga spiral, nu-mi venea sa cred.
Orice monteaza ei este de o calitate exceptionala si nimic facut la repezeala.
Nu e firma mea, nu i-am vazut decit de citeva ori, dar merita incercat.
Tel. patronului :
0721486773
Foarte seriosi
Am dat bani de 3 luni si nu mai vine cu mobila.
Deja suntem facuti cu nervii.
angajatul
22nd November 2007, 11:03
QUOTE (doruhvb @ Nov 22 2007, 09:54)

Foarte seriosi
Am dat bani de 3 luni si nu mai vine cu mobila.
Deja suntem facuti cu nervii.
recomandarea e totusi din 2004.....iar user-ul respectiv are interdictie permanenta pe forumul asta.....
Berti
23rd November 2007, 23:35
QUOTE (costinbest @ Nov 21 2007, 06:47)

Acum intrebarea mea este cum reduc din sablon distanta de la talpa frezei (ghidaj si freza ) acei cativa cm fara a afecta frezarea .... Parca am vazut o data in Autocad ca exista o optiune prin care poti reduce marginea piesei exact ca si cum ai urmari-o cu freza (sa realizezi sablonul) insa habar nu am cum era . Astept un sfat , o idee . Bafta !!!
S-ar putea sa fie cam tarziu raspunsul meu, dar asa ca pentru viitor...
Comanda se numeste OFFSET, dar nu se poate aplica unui solid, ci doar unei polilinii (POLYLINE).
Iti explic pe scurt cum faci daca deja ai un solid,
- cel mai bine il copiezi intr-o foaie noua
- explodezi solidu, stergi canturile si fata de jos, astfel incat sa-ti raman doar fata superioara
- o explodezi si pe asta
- in linia de comanda PE (polyedit), selectezi una din linii
- apesi J (join), selectezi restu liniilor, Enter
- verifici daca conturu e inchis (dai click oriunde pe linie, daca s-a selectat tot, atunci e ok)
- OFFSET, ii dai valaorea dorita (in cazul tau Dfreza/2) si dai click in interiorul conturului,
- daca vrei offset in exterior, ii la mintea cocolului, dai click in afara conturului
SUCCES!
bulu
24th November 2007, 00:42
QUOTE (reluu @ Nov 21 2007, 18:44)

Daca folosesti sistem de glisare de 70 Kg de la Darel, usile trebuie sa fie cu 5,5 cm mai mici decat cota podea-tavan. Eu unul am facut pana acum fro' 8 usi si asa le-am taiat.
calinjrz
24th November 2007, 19:09
Salutare tuturor!
Sunt foarte nou pe forum 
M-ar interesa daca a auzit cineva de o asa numita masina de calibrat sertare, fiind vorba de sertare din lemn masiv, nu din placi.
Am tot cautat pe net si tot ce am gasit a fost un fel de masina de slefuit cu banda.
Multmiri....
yordahed
24th November 2007, 21:15
QUOTE (woodpecker @ Nov 28 2003, 03:18)

burvi2001................hmm.....sa-l vad si eu pe ala care se duce cu palul la client acasa si acolo incepe sa-i puna cant, sa masoare unde da gaurile pentru suruburile de asamblare...etc....sa-i faca omului rumegus prin casa.eventual sa-i ceara sa mute putin covorul pe balcon..
cutler.............1).eu unul nu am auzit de pal de 4.5 m
2).si eu vorbeam de mobila (proiecte mai complexe) nu de rafturi la camara sau de un birou de PC din 4 bucati de pal.
petman.........burghie de metal.pentru ca stiu ce zic............alea de lemn, chiar de le iei de la bosch nu te tin mult.Sunt proiectate sa lucreze in lemn (tei, brad etc.).Iar PAL-ul e mult mai dur decat multe esente de lemn (plus stratul melaminat).
cu stima,
woodpecker
are dreptate in leg cu burghiele pt metal!mult mai rezistente si sincer sa fiu fac treaba mai buna decat cele de lemn!