piticnicu
2nd November 2007, 22:41
QUOTE (piticnicu @ Nov 2 2007, 23:01)

mai postez cateva din lucrarile mele.
Nu sunt reusite...dar asta e!
Sper k p viitor sa ma descurc mai bine.
Ma gandeam la o rama din brad dublata de pal, dar iese prea grea usa
cred k ar merge cu pfl
c ziceti?
asa tin si balamalele(cred)
piticnicu
2nd November 2007, 22:41
QUOTE (piticnicu @ Nov 2 2007, 23:41)

cred k ar merge cu pfl
c ziceti?
si in felu asta o sa pot monta si o broasca
are cineva o idee mai buna?
Berti
2nd November 2007, 23:08
QUOTE (piticnicu @ Nov 2 2007, 22:41)

Ma gandeam la o rama din brad dublata de pal, ....cred k ar merge cu pfl
Pai asa se fac usile celulare! Doar ca nu-s prea usor de facut in garaj/beci etc...
vis-a-vis
3rd November 2007, 00:24
Eu am facut o usa culisanta din pal, am prins-o cu ericsoane. Daca pui 2 foi de pal si gasesti o balama astfel incat sa aibe gaurile si intr-o placa si cealalta, cred ca merge. Treaba nasoala cu palul e ca flambeaza, si o sa aibe burta... n-o sa se aseze bine-n toc.
io1
3rd November 2007, 06:52
QUOTE (piticnicu @ Nov 2 2007, 22:41)

cred k ar merge cu pfl
c ziceti?
cred ca merge mai bine cu rama din lemn si fetele din PAL de 8 mm
piticnicu
4th November 2007, 13:55
sal.
am si eu o intrebare :
cum sa foloseste afurisitu ala de sketchUp k pana acum nu am reusit sa desenez decat niste cuburi.
eu vreau sa desenez ceva care sa semene a mobila.
oscar2doi
4th November 2007, 14:59
salutare, am si io o intrebare, ca multi alti de pe aici, cat sa las interioru pt o plita si un aragaz incastrabil, si ma refer la latime. pls si ms anticipat
roxmob
4th November 2007, 16:09
QUOTE (oscar2doi @ Nov 4 2007, 15:59)

salutare, am si io o intrebare, ca multi alti de pe aici, cat sa las interioru pt o plita si un aragaz incastrabil, si ma refer la latime. pls si ms anticipat
pentru cuptor incorporabil lasi interiorul de 564 mm, deci corpul va fi de 600, daca plita vine deasupra de el...e destul loc pentru ea!
costinbest
4th November 2007, 17:47
QUOTE (piticnicu @ Nov 4 2007, 13:55)

sal.
am si eu o intrebare :
cum sa foloseste afurisitu ala de sketchUp k pana acum nu am reusit sa desenez decat niste cuburi.
eu vreau sa desenez ceva care sa semene a mobila.
Deseneaza si tu cu "autocada"
oscar2doi
4th November 2007, 19:57
ms mult roxmob, asa e, am iesit afara din casa si mam dus si am masurat, inca o data ms mult. forte prompt. daca stiam, nu mai ieseam din casa, ca nu prea aveam chef.
costinbest
4th November 2007, 20:53
ia zi oscar2doi ti-ai facut ceva cu pal ondulat ?
oscar2doi
4th November 2007, 23:22
nu, inca nu. din moment ce nu am pus poze, inseamna ca nu, dar cand, repet CAND, o sa fie gata, o sa pun si poze. nu am gasit cant cu braduletz decat de 30 si de 40 mm, si ca sa pun 2 pal-uri, depaseste 30 si e prea putzin pt 40mm. nu merge sa pun un pfl intre 2 pal-uri, fiindca e iar prea putzin, deci ma tzinut pe loc cantu, deoarece nu ma bag sa pun abs, pus de mine. interesant ca nu ai uitat, asa cum nu am uitat si io ca am de dat o bere
.
are cineva vreun crack, pt cutlogic 2d?
ZenGo
5th November 2007, 14:44
E cineva interesat de un pendular Makita 4341, nou. Cred ca e varful de gama de la Makita.
http://www.sculeelectrice.ro/descriere.php?pid=164
In RO costa cam 240 euro.
Proprietarul sculei il da cu 140 euro. E nefolosit dar fara acte.
Eu mi-am luat unul si e OK...
ZenGo
6th November 2007, 10:39
Am o nelamurire in legatura cu modul de prindere a placii de PFL pe spatele unui dulap...
Pana acum am facut doar mobila cu PFL-ul aplicat ca nu se vedeau corpurile din lateral... Acum e momentul sa fac un sifonier si trebuie sa incastrez PFL-ul ca sa nu se vada cantul lui din lateral. Voi cum faceti? Frezati un falt pe interiorul placilor laterale sau frezati profil U?
angajatul
6th November 2007, 21:56
majoritatea fac ceea ce vrei tu cu panza de la circular lasata doar vreo 10mm in afara.....si fac "santul" ala la un cm din spate. pe laterale si eventual pe partea de sus si cea de jos.....
oscar2doi
6th November 2007, 23:11
parerea omea, ca mai bine faci falt, din doua motive, in primu rand (nu ca ar fi foarte mult) dar pierzi un cm din partea din spate, si in al doilea rand, poti sa-l mai prinzi si cu cuie sau holtz-uri, depinde cu ce prinzi tu de obicei, ca sal rigidizezi. io am vazut dulapuri cu pfl-u prins in sant, si se misca din toate incheieturile.
ZenGo
6th November 2007, 23:17
QUOTE (angajatul @ Nov 6 2007, 22:56)

majoritatea fac ceea ce vrei tu cu panza de la circular lasata doar vreo 10mm in afara.....si fac "santul" ala la un cm din spate. pe laterale si eventual pe partea de sus si cea de jos.....
Eu am scos, initial, din calcul circularul deoarece ma gandeam ca se ciobeste suprafata PAL-ului... De fapt nu stiu ca nu am incercat cu ciscularul [de mana]...
angajatul
6th November 2007, 23:30
QUOTE (ZenGo @ Nov 6 2007, 23:17)

Eu am scos, initial, din calcul circularul deoarece ma gandeam ca se ciobeste suprafata PAL-ului... De fapt nu stiu ca nu am incercat cu ciscularul [de mana]...
pai canalul este pe partea interioara a peretelui....deci nu prea conteaza ce si cum ciobeste.....
ZenGo
7th November 2007, 12:55
QUOTE (angajatul @ Nov 7 2007, 00:30)

pai canalul este pe partea interioara a peretelui....deci nu prea conteaza ce si cum ciobeste.....
Angajatule, parca tu aveai niste panze de circular de vanzare, nu? Caut una buna cu 48-54 dinti, 190x30 mm.
angajatul
7th November 2007, 18:35
QUOTE (ZenGo @ Nov 7 2007, 12:55)

Angajatule, parca tu aveai niste panze de circular de vanzare, nu? Caut una buna cu 48-54 dinti, 190x30 mm.
am de 42 de dinti....dimensiuni 150x2x16.....este Bosch multimaterial....si ciobeste ca orice alta panza pe partea de iesire.....iar la intrare taie perfect.
plus ca taie si aluminiu ....etc.....
daca nu ai de taiat in profunzime si diametrul interior e acelasi......e perfecta.
cod bosch 2 608 640 500
ZenGo
7th November 2007, 19:02
QUOTE (angajatul @ Nov 7 2007, 19:35)

am de 42 de dinti....dimensiuni 150x2x16.....este Bosch multimaterial....si ciobeste ca orice alta panza pe partea de iesire.....iar la intrare taie perfect.
plus ca taie si aluminiu ....etc.....
daca nu ai de taiat in profunzime si diametrul interior e acelasi......e perfecta.
cod bosch 2 608 640 500
Mie imi trebuie 190x30 mm. Adica diametru exterior 190 mm si cel interior 30 mm.
costinbest
7th November 2007, 23:38
QUOTE (angajatul @ Nov 7 2007, 18:35)

am de 42 de dinti....dimensiuni 150x2x16.....
Posteaza si tu chestia asta pe un forum despre stomatologie , sa vedem ei ce parere au despre dimensiuni si numar 
) .
christig
14th November 2007, 00:33
salut
am sho o intrebare; schimb usile prin casa; am vreo 2 la care golul de usa nu poate fi largit sa cuprinda usa din cauza unei grinzi a blocului; asa ca singura solutie e sa fac usa sa intre in gol; asta inseamna sa tai vreo 3cm din 206, adica scurtate tocul si foaia de usa; usile sunt classen din mdf acoperit cu o folie sau asa ceva;
intrebarea mea este cu ce naiba sa le scurtez?
cu pendularul nu merge (nu reusesc sa tin o linie dreapta, o ia lama aiurea), ori io nu stiu ce fac, ori e proasta scula etc.
un circular de mana ar fi mai bun? in cazul asta cam ce lama ar fi mai buna, cu dinti mai mici? mi-e sa nu zboare folia aia; pervazurile tot asa, trebuiesc taiate ca le dau mai lungi din fabrica, si am de facut imbinare la 45
se pricepe cineva la asa ceva? am de taiat vreo 2 bucati usi; help!
vis-a-vis
14th November 2007, 00:44
Trebuie un circular, doua prese d-alea ordinare si o bucata dreapta de pal, sau alta scandura.
Prinzi lemnul cu cele doua prese astfel incat sa te ghideze sa tai drept, masori distanta de la maginea talpii circularului pana la panza, pe care o scazi din lungimea totala.
Dai un sant (shantz) de vreo 3-4 milimetri adancime, cu panza scoasa aproape de tot, in sens invers, sa nu rupa marginea, apoi bagi lama de tot si tai pe aceeasi directie. O sa ai doua margini finisate.
christig
14th November 2007, 01:11
mersi mult;
sugerezi vreun model? mie mi-e si de lama, sa nu o iau cu zimtii prea mari si sa franjureze; de prins am idei cum, voi folosi niste parchet laminat ca bara de ghidaj prinsa de foaia de usa; mai greu va fi la toc;
oricum cred ca trebuie sa fac o investitie intr-un circular din asta; la pus parchet de 12mm am terminat o duzina de lame; se ducea 1 la 2-3 taieturi; nu mai zic, cand am avut de taiat pe lungime se ducea toata lama pana sa ajung la capat; plus ca iesea o taiatura de-aia, linie curba
; avea si laser pendularul, si cu ghidaj daca incercam ma tragea lama dupa ea; circularul cred ca e mai bun.
cam la ce pret gasesc ceva bunicel?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.