atlet1305
22nd October 2007, 02:19
Multumesc pentru ajutor roxmob
Vali_v
22nd October 2007, 10:32
QUOTE (Berti @ Oct 19 2007, 16:14)

Costin tu ai vorbit serios? Sau asta-i post la misto? Ca eu nu m-am prins!
Ma refer mai ales la recomandarile urmatoare:
Vali_v: n-ai citit cu atentie topicu asta, sau poate nu l-ai citit deloc! S-au prezentat mai multe solutii de fixare a politelor in acest mod, atat comerciale cat si homemade!
Mersi mult Berti, nu am citit tot topicul din lipsa de timp, cred ca e ideala solutia ta ,mult mai eleganta decit aia cu sirme, dar poate unora le place asa.
ZenGo
25th October 2007, 12:06
Stie cineva unde se gasesc freze (cap freza) CMT in Timisoara?
Frezele Bosch sunt OK?
Ma refer la capurile de freza nu la masina de frezat.
alexandru78
25th October 2007, 16:22
Salut!
Am si eu o problema si sper ca cineva de aici ma poate ajuta. Exista in Bucuresti vreo firma care sa debiteze PAL conform cu ce le dai scris pe plansa (pana acum la toti cei pe la care am fost am avut probleme mai mari sau mai mici)?
Va multumesc!
bobymyt
25th October 2007, 17:03
QUOTE (alexandru78 @ Oct 25 2007, 17:22)

Salut!
Am si eu o problema si sper ca cineva de aici ma poate ajuta. Exista in Bucuresti vreo firma care sa debiteze PAL conform cu ce le dai scris pe plansa (pana acum la toti cei pe la care am fost am avut probleme mai mari sau mai mici)?
Va multumesc!
Salut Alex,
De obicei baietii de la debitare vor sa scape repede de sarcini asa ca tu nu prea ai timp sa stai cu ruleta dupa ei sa masori daca iti taie corect sau nu. Nu ai decat sa iei la sf. taierii, inainte sa le bagi in masina, sa le masori si daca sunt probleme, te intorci la retusat. Daca ai insa o comanda mai mare o sa fie dificil. Eu am taiat ultima data la Ama12 (langa magazinul Cora din Militari) si din cele 150 piese nu am avut de retusat prea mult. Acum trebuie sa tii seama, inca din faza de proiectare, de eventualele abateri ce pot rezulta din taieri putin precise si sa poti sa mai deplasezi sau modifici din compartimente. E greu sa depinzi de 1mm. Asta e sfatul meu: proiect flexibil. Bafta.
ZenGo
25th October 2007, 19:38
A folosit cineva de pe forum pistol de vopsit/lacuit electric de genul:
Bosch PSP 260 ?
Stiu ca in mod profesional se folosesc echipamente pneumatice, dar ma intereseaza daca un pistol electric ca cel de mai sus e utilizabil.
De exemplu pentru a lacui baltul de lemn al unei mese.
Berti, ce zici?
angajatul
25th October 2007, 20:06
QUOTE (ZenGo @ Oct 25 2007, 20:38)

A folosit cineva de pe forum pistol de vopsit/lacuit electric de genul:
Bosch PSP 260 ?
Stiu ca in mod profesional se folosesc echipamente pneumatice, dar ma intereseaza daca un pistol electric ca cel de mai sus e utilizabil.
De exemplu pentru a lacui baltul de lemn al unei mese.
Berti, ce zici?
nu am folosit eu personal dar am auzit impresii de la altii si nimeni nu era multumit. 
Mai degraba un compresor ieftin la aprox 250 RON si un set de accesorii Einhell la 60 RON si macar mai faci si altele cu el.
angajatul
25th October 2007, 20:08
QUOTE (ZenGo @ Oct 25 2007, 13:06)

Stie cineva unde se gasesc freze (cap freza) CMT in Timisoara?
Frezele Bosch sunt OK?
Frezele Bosch sunt ok,.....dar dupa parerea mea nu isi justifica pretul.Daca vrei neaparat ceva de la CMT iti pot lua si trimite.
ZenGo
25th October 2007, 20:22
QUOTE (angajatul @ Oct 25 2007, 21:08)

Frezele Bosch sunt ok,.....dar dupa parerea mea nu isi justifica pretul.Daca vrei neaparat ceva de la CMT iti pot lua si trimite.
Multumesc Angajatule! Daca nu gasesc prin imprejurimi o sa apelez, eventual, la tine.
Referitor la pistolul de vopsit: ma gandeam ca pistolul nu e prea OK. Problema mea e de spatiu; adica nu am un atelier si-mi tin sculele prin debara... Sunt mester de weekend, ce sa-i fac?!
Berti
25th October 2007, 22:09
ZenGo, din pacate nu am avut de-a face cu asa ceva... da' nu cred ca poate asigura un flux de aer suficient de constant incat sa iasa jetu cum trebe!
Mergi mai bine dupa recomandarea Angajatului, un compresor mic nu strica la casa omului! Il mai poti utiliza la multe altele...
angajatul
26th October 2007, 13:16
Pacat ca stai departe ca iti dadeam eu unul la super-oferta
ZenGo
26th October 2007, 14:13
QUOTE (angajatul @ Oct 26 2007, 14:16)

Pacat ca stai departe ca iti dadeam eu unul la super-oferta

Daca mai adun multe scule in casa o sa ma dea nevasta afara, ceea ce o sa se intample destul de curand. 
Atunci o sa ma pot muta unde vreau eu si o sa pot sa-mi transform casa in atelier!
angajatul
26th October 2007, 14:23
Lasa....ca decat sa ai alte vicii.....macar asta cu sculele e ceva constructiv
muguradrian
28th October 2007, 13:09
Hello everybody . Va citesc de o saptamana ( lung nene topicu` ) si v-as intrba ceva ca pe cunoscatori : pana acum am fost si eu un mic tamplar ( prin casa , pe ici pe colo , o masuta , un dulap , o maslina . As vrea sa-mi transform hobby-ul intr-o afacere . Ce puteti sa-mi spuneti de o masina cu control numeric , ce face , cat e de utila/profitabila scula , si daca e cineva interesat sa intre in bussines cu mine ( locatie la 60 KM de Bucuresti , inspre Pitesti ) si orice altceva ce vi se pare interesant legat de masinile cu comanda numerica .
Spor la treba !
Berti
28th October 2007, 16:14
N-o lua in nume de rau, dar au fost multi nou veniti cu idei marete, care n-au mai trecut p-aici dupa ce ne-am ostenit sa le dam tot felu de amanunte, deci te intreb cat se poate de direct.
Cati bani ai?
In functie de raspuns, raspund si eu...
muguradrian
28th October 2007, 17:14
50-55.000 euro ( poate mai mult ) . Scula este Biesse Rover 320, costa 29.000 euro negociabil , stare excelenta ( firma care-l vinde are nevoie de ceva mai mare - acesta face " 3 bucatarii pe schimb cu un om ", mi-a spus patronul .
mr_ionutzz
28th October 2007, 17:52
QUOTE (Vali_v @ Oct 19 2007, 10:17)

Salutare, am vazut o biblioteca care imi place si vreau sa imi fac si eu una la fel dar problema este ca are polite care stau prinse doar in perete si nu stiu cum sa le fixez
Sper sa ma poata ajuta cineva cu o idee.
Click pentru a vizualiza atașamentul
poate te ajuta asta exista niste suporti invizibili care daca ii ontezi corect poti sa ii si reglezi. cauta pe www.hettich.com
Berti
28th October 2007, 18:12
QUOTE (muguradrian @ Oct 28 2007, 17:14)

50-55.000 euro ( poate mai mult ) . Scula este Biesse Rover 320, costa 29.000 euro negociabil , stare excelenta ( firma care-l vinde are nevoie de ceva mai mare - acesta face " 3 bucatarii pe schimb cu un om ", mi-a spus patronul .
CNC-urile Biesse sunt bune, un prieten bun de-al meu a lucrat pe un Rover vreo 2 ani!
DAR, recomandarea mea este... n-o lua! La un CNC second hand te poate costa intretinerea cat diferenta pana la unu nou! N-ai idee ce diurna iau baietii de la Alcor.
Totusi daca te-ai hotarat, incerc sa te ajut...ce firma il vinde? Poate am vreun coleg p-acolo si pot sa ma interesez daca-i cu probleme sau nu!
Pe langa CNC mai ai nevoie si de un compresor performant! Da asta banuiesc ca stii!
Berti
28th October 2007, 18:17
QUOTE (mr_ionutzz @ Oct 28 2007, 17:52)

poate te ajuta asta exista niste suporti invizibili care daca ii ontezi corect poti sa ii si reglezi. cauta pe www.hettich.com
Primele doua desene sunt facute de tine?
Daca da, atunci scrie in linia de comanda a AutoCAD-ului: dispsilh -> enter -> 1 -> enter -> regen -> enter
Desenele vor arata mult mai bine 
mr_ionutzz
28th October 2007, 23:11
QUOTE (Berti @ Oct 28 2007, 16:17)

Primele doua desene sunt facute de tine?
Daca da, atunci scrie in linia de comanda a AutoCAD-ului: dispsilh -> enter -> 1 -> enter -> regen -> enter
Desenele vor arata mult mai bine

ok merci o sa tin minte. sunt facute in woody !!
K:
costinbest
28th October 2007, 23:12
Ceva idei in amenajarea unui dressing ? Corpuri fara usi , pur si simplu spatii de depozitare . Ma intereseaza sa se ajunga la un maxim de utilizare a spatiului fara a afecta libera circulatie si centrul camerei .
Voi cam cum ati face in decupatura aceea un pantofar care se scoate ?(pe role , balamale , sine) Spatiul pleaca in panta ca in desen si are inaltime de 1031 latime 960 , etc . Astept parerile voastre.
Bafta!
Vali_v
29th October 2007, 11:36
QUOTE (mr_ionutzz @ Oct 28 2007, 18:52)

Multumesc de ajutor, asta cautam ,am gasit la darel dar partea proasta e ca se aduc pe comanda si dureaza 2 sapt .
atlet1305
29th October 2007, 14:37
Sal! Am si eu nevoie de putin ajutor.Vreau sa fac 2 sertare,in continuarea unui dulap;cat trebuie sa las distanta intra placile din fata a le sertarului.(vezi schita),sa le pun oare exact de 20cm?(inaltimea fetei sertarului),sau se scad cativa mm?
Multumesc!
vis-a-vis
29th October 2007, 14:48
Cate 5 milimetri la fiecare placa si pe latime si pe inaltime.
atlet1305
29th October 2007, 14:54
QUOTE (vis-a-vis @ Oct 29 2007, 15:48)

Cate 5 milimetri la fiecare placa si pe latime si pe inaltime.
Multumesc,acu m-am dumirit!
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.