Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

Berti

Cateva de la CMT

sau modulara si pui rulmentu unde vrei tu:

Click pentru a vizualiza atașamentul

sau chiar si de la altii...

onlyone
QUOTE(angajatul @ Oct 7 2007, 21:46) *
1. cu coltarele alea arata aiurea dupa parerea mea.....mai degraba niste demontabili d-astia.....

2. mai bine il faci din pal de 8 daca chiar vrei sa iasa mai usor.....dar.....am facut si sertare de 500x800 din pal cu fundul din pal....si nu au fost probleme....dar deh...depinde si ce pui in ele...

1. multumesc pentru info. demontabilii din imaginile respective sper ca nu au nevoie de frezare / ingropare in pal.

2. nu prea stiu unde sa gasesc pal de 8, la forest nu au. sa incerc din mdf de 8 sau nu e prea indicat?

oscar2doi
pt demontabilii aia, nu-ti trebuie frezare sau alta smecherie, se prind in holtz-uri, si atat. a... si... le cuplezi, la urma:D
gheorg1975
roxmob :
roxmob
QUOTE(gheorg1975 @ Oct 7 2007, 21:37) *
Freza cu rulment sus nu am gasit doar cu rulment jos.Se poate copia dupa sablon si cu freza cu rulment jos ? Cum ?

Si l-ai gasit de cumparat pe undeva? Se poate copia si cu rulment sus si cu rulment jos, depinde in ce loc trebuie facut canalul si cum...in poza cu freza ce ai pus tu...neaparat trebuie cutitul sa fie jos si rulmentul sus atunci cind vrei sa faci un canal pentru sticla dupa un sablon si piesa este curbata,etc. Daca ar fi de facut acel canal pe drept, se poate fara rulment, dar atunci trebuie pus la freza (utilaj/scula) rigla cu care este dotata din fabrica.
io1
QUOTE(roxmob @ Oct 10 2007, 00:19) *
Si l-ai gasit de cumparat pe undeva? Se poate copia si cu rulment sus si cu rulment jos, depinde in ce loc trebuie facut canalul si cum...in poza cu freza ce ai pus tu...neaparat trebuie cutitul sa fie jos si rulmentul sus atunci cind vrei sa faci un canal pentru sticla dupa un sablon si piesa este curbata,etc. Daca ar fi de facut acel canal pe drept, se poate fara rulment, dar atunci trebuie pus la freza (utilaj/scula) rigla cu care este dotata din fabrica.

la orice magazin care vinde produse CMT : gelu trading, trady,tehnic shop, palisander si altele
fanela
Salut, am vazut ca de vreo doua ori ati abordat problema paturilor rabatabile, vin si eu cu o intrebare:
Poate vreunul dintre voi sa realizeze un astfel de pat: http://www.clei.co.uk/clei/nuovoliola.htm inclusiv cu canapeaua din fata? Bineinteles, patul ar trebui sa fie destul de solid si rezistent rolleyes.gif . Si as vrea sa stiu si cam cat ar costa. (dimensiunile patului ar trebui sa fie de 200X140cm, materialul sa fie pal... ). Sau daca aveti variante, realizate deja, as vrea poze + pret...
Multumesc.

bobymyt
Salutari...baieti si fete.
Intru in sectiune cu o rugamnite: ma gandesc sa imi cumpar o freza. Am o serie de scule de la Bosch, albastre toate... Pana acum doar "m-am jucat" cu cele cateva lucrari (o sufragerie, un dormitor, o bucatarie...si alte cateva mai mici...toate pe la prieteni). Acum insa mi s-a oferit o lucrare serioasa...e vorba de 3 dressing-uri unde beneficiarul doreste sa puna o gramada de gadget-uri si finisajele le doreste "asa cum vrea el"...fara sa conteze costurile. Nu vrea sa cumpere de la Mobexpert sau altii...a discutat deja cu ei in alte randuri si tot la mobila pe comanda...oamenii se grabeau si lasau in urma de cele mai multe ori finisaje cu probleme. Deci, daca pana acum pe unde mai decupam mergea bormasina, pendular si alte scule acum cred ca va fi nevoie si de ceva lucrari executate cu freza....Problema mea e ca nu am mai lucrat pana acum cu o freza si nu stiu, prin urmare, ce poate sa faca o freza si nu fac restul sculelor, chiar insumate. Am vazut oferte (de la Bosch): freza de canturi gkf 600, freza gmf 1400 multifunctionala, freza gof 2000 ce.... E una din ele ce acopera toate functionalitatile celorlalte freze?
Va multumesc si raman in asteptarea sugestiilor.
angajatul
pai vezi ca e deja discutata partea cu "ce freza sa luam" in ultimele pagini....
bobymyt

QUOTE (angajatul @ Oct 19 2007, 00:09) *
pai vezi ca e deja discutata partea cu "ce freza sa luam" in ultimele pagini....

Multumesc de raspuns. Stiu ca s-a mai discutat problema frezelor...insa ceea ce am citit pana acum nu mi-a lamurit intrebarile pe care le-am pus...ca altfel nu le mai puneam. Caut prin urmare un cunoscator ce a lucrat cu freze si care stie si ceva despre cele pe care le-am pus in discutie. Ma repet: nu am mai lucrat cu freze...documentatie despre ce face o freza nu prea am gasit...si pana acum m-am descurcat cu celelate scule.
Astept in continuare binevoitorii.
Va multumesc.
Berti
Sefule, problemele prezentate de tine sunt expuse defectuos, propabil nici nu-ti va raspunde nimeni!

In loc sa ne intrebi ce face o freza, mai bine ne intrebai cu ce freza pot sa faci un uluc de 10x3mm, un falt de 6x8mm, etc... got the point?

Vali_v
Salutare, am vazut o biblioteca care imi place si vreau sa imi fac si eu una la fel dar problema este ca are polite care stau prinse doar in perete si nu stiu cum sa le fixez
Sper sa ma poata ajuta cineva cu o idee.

Click pentru a vizualiza atașamentul
costinbest
bagi niste coltare , si daca nu tine bine le ancorezi cu niste sarma de tavan . Sarma trebuie sa fie oteloasa si minim de 3 mm grosime . Daca ai rigips in camera trebuie sa folosesti niste melcisori pt rigips( dopuri de sticla din plastic spiralate) pe care le vei bate cu ciocanul si in mijlocul lor infiletezi un holsurub . Vezi ca politele alea au o decupatura in spate si neoane , ca sa nu ai probleme cu lavabilul , neaparat trebuie sa pui o placa de azbest de 4 mm grosime pe care o vei prinde de perete . Astfel eviti supraincalzirea . Spor la treaba
Vali_v
Mersi pt raspuns dar politele sint prinse fara coltari si fara sirme si eu zic ca arata f bine asa . Eu ma gindisem sa bag in perete niste dibluri lungi care sa intre si in pal . Am fost ieri si am vazut asa ceva montat si nu era nici un coltar sau sirma.
bobymyt
QUOTE (Berti @ Oct 19 2007, 09:58) *
Sefule, problemele prezentate de tine sunt expuse defectuos, propabil nici nu-ti va raspunde nimeni!

In loc sa ne intrebi ce face o freza, mai bine ne intrebai cu ce freza pot sa faci un uluc de 10x3mm, un falt de 6x8mm, etc... got the point?

Berti, iti multumesc si tie pentru raspuns. Inteleg ca problema pusa de mine nu e pusa corect. Nu am ajuns sa intreb cu ce freza pot sa fac uluca, falt sau sant. Am pus insa pe cantar 3 freze de la Bosch. Nefiind un utilizator al frezelor, insa dorind sa invat dspre ele si sa lucrez cu ele, e normal sa intrebi daca e vreuna din ele mai buna (in sensul operatiunilor si nu al fiabilitatii sau al puterii). Astept in continuare raspunsuri...nu sunt alergic la cele acide.
costinbest
QUOTE (Vali_v @ Oct 19 2007, 14:19) *
Mersi pt raspuns dar politele sint prinse fara coltari si fara sirme si eu zic ca arata f bine asa . Eu ma gindisem sa bag in perete niste dibluri lungi care sa intre si in pal . Am fost ieri si am vazut asa ceva montat si nu era nici un coltar sau sirma.

Pai daca nu au sarma inseamna ca politele acelea nu pot fi folosite , sunt pur si simplu pt design deoarece daca vei pune o greutate pe ele se vor lasa , tu nu te lua dupa unu si altul si asculta sfaturile pe care ti le dau , partea practica este mai importanta decat cea "futurista" si cand te gandesti ce frumos va luci sarma aceea (daca este cromata) in lumina neoanelor poti sa spui ca ti-ai tras "Mobila Staer" .
Fa o plimbare prin orasul tau si uita-te dupa antene ( din alea analogice ) si vei observa ca au o ancorare cu sarma , si cand te gandesti cat de rezistenta e metoda asta .
Astel poti sa pui un bibelou pe polita fara ca ea sa se lase , o sa ti se intample la ocazii sa se mai imbete cineva si sa se sprijine de polita iar daca nu e ancorata bine nu cred ca ti-ar placea rezultatul .
De exemplu prinde o instalatie de beculete in jurul sarmei si iti garantez ca vei rupe gura targului .
Daca daca vrei ceva mai indraznet ia un lant din ala de se leaga cainele , ia un spray auto gri metal , vopseste lantul si fa o ancorare tip "oblonul din spate de la o dacie papuc " Tine de n-ai treaba si arata si misto . Oaspetii tai vor latra de uimire si invidie .
Dupa ce termini mobilierul , sa ne pui si noua o poza sa vedem cum a iesit
Berti
Costin tu ai vorbit serios? Sau asta-i post la misto? Ca eu nu m-am prins!

Ma refer mai ales la recomandarile urmatoare:

QUOTE (costinbest @ Oct 19 2007, 15:13) *
De exemplu prinde o instalatie de beculete in jurul sarmei si iti garantez ca vei rupe gura targului .
Daca daca vrei ceva mai indraznet ia un lant din ala de se leaga cainele , ia un spray auto gri metal , vopseste lantul si fa o ancorare tip "oblonul din spate de la o dacie papuc " Tine de n-ai treaba si arata si misto . Oaspetii tai vor latra de uimire si invidie .

Vali_v: n-ai citit cu atentie topicu asta, sau poate nu l-ai citit deloc! S-au prezentat mai multe solutii de fixare a politelor in acest mod, atat comerciale cat si homemade!

Bobymyt: nu putem, sau cel putin eu nu pot sa-ti recomand o freza, daca nici macar tu nu stii ce vrei sa faci cu ea!
Fiecare are avantaje si dezavantaje in functie de lucrarea la care va fi folosita! Trebuie sa ne spui concret, vreau o freza care as faca, aia si aia... alfel e loterie! Totusi ca sa nu zici ca-s taran prost crescut, nu ca n-as fi, da macar asa de protocol, din punct de vedere al versatilitatii iti recomand GOF2000!
bobymyt
QUOTE (Berti @ Oct 19 2007, 16:14) *
Costin tu ai vorbit serios? Sau asta-i post la misto? Ca eu nu m-am prins!

Ma refer mai ales la recomandarile urmatoare:

Vali_v: n-ai citit cu atentie topicu asta, sau poate nu l-ai citit deloc! S-au prezentat mai multe solutii de fixare a politelor in acest mod, atat comerciale cat si homemade!

Bobymyt: nu putem, sau cel putin eu nu pot sa-ti recomand o freza, daca nici macar tu nu stii ce vrei sa faci cu ea!
Fiecare are avantaje si dezavantaje in functie de lucrarea la care va fi folosita! Trebuie sa ne spui concret, vreau o freza care as faca, aia si aia... alfel e loterie! Totusi ca sa nu zici ca-s taran prost crescut, nu ca n-as fi, da macar asa de protocol, din punct de vedere al versatilitatii iti recomand GOF2000!

laugh.gif Esti un tip asa cum ma asteptam: simpatic si cu simtul umorului. Merci din nou de raspuns. Intr-adevar, nu stiu ce sa fac cu ea, cu freza, pentru ca nu m-am lovit inca de necesitatea de a o folosi. Ma gandeam insa ca poate la anumite lucrari mi-ar putea fi de folos: de ex, vreau sa fac decupaturi intr-o usa de dulap (pal melaminat), decupatura dupa un anumit model...nu neaparat dreapta. Pana acum ma foloseam de bormasina, pendular, pila, smirghel si rabdare. Poate ca o freza ma ajuta sa o ac mai repede. Nu am decat sa iau una si sa ma apuc sa vad ce stie sa faca. La GOF2000 ma gandeam si eu dar nu pt ca stiu ce face, ci pt ca are puterea cea mai mare, un sistem de prindere pana la 12,7 si pt alte motive ce pot parea puerile (pretul cel mai mare poate insemna si cea mai buna performanta wink.gif ). Daca vreau sa fac insa santuri, canturi si alte alea (care or fi alte alea) nu am cum sa ma dascurc fara freza. Sper sa continuam discutia si sa mai prind de la voi idei.
roxmob
Cred ca virgula costinbest azi a luat ceva la bord, sau nu a postat el confusedsmiley.png
costinbest
Hai sus , hai sus cheers.gif
costinbest
da faza cu sarma infasurata presucea v-am zis-o ? biggrin.gif
roxmob
QUOTE (costinbest @ Oct 19 2007, 18:53) *
Hai sus , hai sus cheers.gif

As bea un paharel cu tine, dar sunt asa ocupat wink.gif !
Berti
Io inca n-am auzit de cuvantu asta, asa ca m-am documentat:

presuceá, presucéle, s.f. (reg.) bucată de lemn prevăzută cu un cârlig metalic, care ajută la împletirea nojițelor pentru opinci.

Da' tot n-am inteles cum ii sarma facuta presucea!
costinbest
QUOTE (Berti @ Oct 19 2007, 19:15) *
Io inca n-am auzit de cuvantu asta, asa ca m-am documentat:

presuceá, presucéle, s.f. (reg.) bucată de lemn prevăzută cu un cârlig metalic, care ajută la împletirea nojițelor pentru opinci.

Da' tot n-am inteles cum ii sarma facuta presucea!

lool , o fi si asta , dar nu in cazul acesta . Presucea mai inseamna si o metoda de strangere a sarmelor ( de impletire ) . 2 sarme intinse se rasucesc cu ajutorul unei bucati de lemn (sipca )ce se introduce intre ele la jumatate , si se rasuceste pana ce sarmele se intind si se realizeaza strangerea . E imposibil sa nu fi vazut la viata ta metoda asta de strangere . La sfarsit se scoate sipca .
atlet1305
Salut! Poate sa ma ajute si pe mine cineva cu o schita de taiere optimizata,vreau sa fac 2 dulapuri,si deasupra un suprapozabil(pe ambele),exact ca in imagine...am vazut eu la cineva cum procedeaza,mi-am luat bormasina cu acumulator,una mica la 22ov,freza de gauri balamale,spiral special gauri ericsoane,am fier de calcat cu talpa de inox,dar nu stiu sa calculez cotele...prima oara am gresit la usi,si am stricat o gramada de material degeaba!

Schita e facuta in paint si nu sunt prea bun la desen!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.