Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

angajatul

QUOTE(justme20077777 @ Sep 28 2007, 13:17) *
M-am hotarat sa imi fac singur mobila , pana im momentul de fata nemaifacand asa ceva . Proiectul este facut de mine asa ca daca doriti sa ma ajutati cu niste idei de ordin functional si estetic............va multumesc anticipat.

pe langa ce au mai zis colegii de topic.....as adauga :

- avand in vedere ca e prima mobila facuta de tine.....o sa fie cam nasol cu alea 4 sertare unul langa altul
- oglinda ovala o sa coste cat nu face
- daca vrei ulterior sa renunti la un pat....si celalalt sa il intorci atunci panopliile paturilor ar trebui sa fie egale cu lateralele.....iar partea de la perete sa fie prinsa pe perete.....cat pentru ambele paturi.....ca sa nu te trezesti cand le muti ca te tot lovesti de coltul panopliei initiale...plus ca asa protejezi peretele de pete indiferent de pozitia patului sau paturilor...
angajatul
QUOTE(cristiromanu @ Sep 28 2007, 11:50) *
spunetimi si mie 1 firma serioasa de mobila din bucuresti

cred ca stie vis-a-vis una whistling.gif

costinbest
QUOTE(vis-a-vis @ Sep 28 2007, 14:29) *
De ce dom'le, ti se pare un desen fara "perspectiva"? biggrin.gif

hai sa va umplu eu de perspectiva smile.gif) biggrin.gif
Mersi Berti first.gif ca mi-ai "denigrat" desenele anterioare facute in autocad , mi-am dat si eu seama ce catastrofe desenam si acuma parca am inceput sa desenez mai bine
costinbest
QUOTE(vis-a-vis @ Sep 28 2007, 16:32) *
M-am jucat si eu putin cu liniile, sa vad ce iese biggrin.gif

cu ce Maica Domnului ati desenat ? blink.gif
vis-a-vis
Ceva de mana, nu ajutat de programe, ca altii wink.gif
adinet
Un sfat pentru [costinbest] fara suparare dar acele desene confusedsmiley.png nu vad cu ce te ajuta, in mod normal faci un desen 3D pentru ca e mai usor sa iti dai seama daca arata bine acel mobilier dar cu cele facute de tine in autocad .. death.gif incerca sa vezi cat de usor poti face cu SketchUp si cat de real pare acolo mobilierul.
bafta
costinbest
QUOTE(adinet @ Oct 5 2007, 15:28) *
Un sfat pentru [costinbest] fara suparare dar acele desene confusedsmiley.png nu vad cu ce te ajuta, in mod normal faci un desen 3D pentru ca e mai usor sa iti dai seama daca arata bine acel mobilier dar cu cele facute de tine in autocad .. death.gif incerca sa vezi cat de usor poti face cu SketchUp si cat de real pare acolo mobilierul.
bafta

La ce ajuta SketchUp ?
Odata ce proiectezi fiecare componenta a piesei de mobilier in autocad te mai ajuta si la alte chestii (gandesti fiecare polita , fiecare front , etc )
V-am dat niste poze in 3d deoarece cred ca v-ati fi chinuit sa intelegeti mare lucru din poza asta

costinbest
hmm , o sa incerc si programul ala sa vad ce poate
Berti
QUOTE(adinet @ Oct 5 2007, 15:28) *
bafta

Amice, asta ai spus-o doar ca sa te afli in treaba?
Nu mai intru in detalii ca n-are rost!

Oricum, CostinBest good job! thumbup.gif
Ar fi bine daca l-ai ridica in picioare ca tie mai usor sa-l vizualizezi in Isometric View

- roteste UCS-ul in jurul axei X cu 90°
- seteaza originea ucs-ului la coltu din spate jos
- roteste tot ce-ai desenat cu -90 ° in juru axei Z
- UCS -> W -> Enter
gheorg1975

ABS-ul de 0.4 se poate aplica si altfel , in afara de masina de pus cant ABS ?
angajatul
QUOTE(gheorg1975 @ Oct 5 2007, 19:15) *
ABS-ul de 0.4 se poate aplica si altfel , in afara de masina de pus cant ABS ?

Daca e adezivat ...DA....dar e ceva de munca..

Pentru aplicat ai nevoie de o suflanta cu aer cald reglata pe treapta cea mai mare....si de o bucatica de pal sau de pasla cu care sa presezi cantul pe masura ce il incalzesti.....cam ceea ce face si o masina industriala de aplicat cant doar ca acolo e o rola de silicon......iar pentru finisaj merge foarte bine sistemul ala de la virutex cu ghilotina si ala de curatat cantul in paralel cu 2 lame de care s-a mai discutat pe forum.Singura problema a acestei operatiuni e ca e foarte migaloasa(de la aplicat la curatat)....dar daca nu te grabesti biggrin.gif ....e o alternativa

HINT : cantul incalzit trebuie presat pe masura ce il incalzesti......deci avansul trebuie sa fie relativ mic.....sau sa fie doi oameni care sa aplice cantul....unul incalzind si altul presand.
onlyone
Pana la urma am finalizat prima parte (de test) a mobilierului pe care intentionez sa il produc home made:
De la proiect la executie:

Acum intrebarea mea este:
unde gasesc "Demontabil excentric" sau alte componente cu care se pot face asamblari astfel incat sa nu se vada capetele holsuruburilor.
Si cat de dificila este folosirea acestora (de catre un amator in ale mobilierului = eu) avand in vedere ca gaurile trebuie sa se potriveasca la fix ca sa nu existe deplasari nedorite intre placile asamblate cu ajutorul lor
Demontabil excentric: Click pentru a vizualiza atașamentul
angajatul
QUOTE(onlyone @ Oct 6 2007, 01:13) *
unde gasesc "Demontabil excentric" sau alte componente cu care se pot face asamblari astfel incat sa nu se vada capetele holsuruburilor.
Si cat de dificila este folosirea acestora (de catre un amator in ale mobilierului = eu) avand in vedere ca gaurile trebuie sa se potriveasca la fix ca sa nu existe deplasari nedorite intre placile asamblate cu ajutorul lor
Demontabil excentric:

daca te incadrezi la "amatori" va fi foarte greu smile.gif.....oricum....la ce vrei tu sa faci nu prea o sa se vada capul nimanui.....chiar mai degraba o sa sara in ochi demontabilii aia pentru ca daca folosesti confirmatoare , capul lor va fi pe exteriorul fiecarui corp.....iar la tine corpurile sunt lipite unul de altul....deci lateralele nu se vad
costinbest
QUOTE(onlyone @ Oct 6 2007, 01:13) *

Foloseste demontabili blum , sunt mai usor de folosit , ai nevoie de o freza de 25 mm , sunt mai usor de folosit si nici nu costa prea mult ( ~ 6000 lei ) .
Tinand cont ca intrebarea ta era "unde gasesc .......... " gasesti la magazinele specializate in feronerie si componente pt mobilier .
Apropo , cu ce soft ai proiectat mobilierul ?
onlyone
QUOTE(costinbest @ Oct 6 2007, 20:02) *
... era "unde gasesc .......... " gasesti la magazinele specializate in feronerie si componente pt mobilier .
Apropo , cu ce soft ai proiectat mobilierul ?

Nu gasisem la forest si nici la trady in ct altundeva nu prea stiam unde sa ma duc, dar pana la urma am dat de ele pe internet la proas (care se pare au magazin si in ct)
Mobilierul l-am creeat in 3dmax iar optimizarea pentru taiere am facut-o in coreldraw. Cele 2 biblioteci dintre corpuri mascheaza traseul conductelor de apa respectiv termoficare.. ca asa e la bloc.

@angajatul. confirmatoarele imi trebuiesc pentru alta camera (ce este in imaginea de mai sus este finalizata si intradevar nu se vede nici macar un cap de eurosurub, sunt foarte multumit de ce am reusit sa fac). Deci in alta camera o sa fie mobilier mai de lucru, gen birou, etc.. si nu as vrea sa gauresc placa superioara. O alternativa am inteles ca ar fii niste coltare metalice prinse cu holtzsuruburi.
Prima data mobilierul trebuia sa arate ca mai jos

dar am renuntat si am construit pe tot peretele de sus pana jos si din stanga pana in dreapta

PS alta intrebare acum:
ce alt material in afara de pal as putea sa folosesc la interiorul sertarelor pentru ca realizate din pal ele sunt foarte grele...
Stiu ca o alternativa ar fi sa fac fundul din placaj (ca fundul mobilierului) dar la dimensiuni mari cred ca se rupe sub greutatea continutului
Berti
Onlyone, nu-mi spune ca si constructia ai facut-o in MAX?
onlyone
Nu prea inteleg la ce te referi cand zici "constructia" ???
Berti
Constructia si aranjarea solidelor!
Da' dupa cum ai pus intrebarea imi dau seama ca ai facut totul in MAX! Felicitari...

Eu n-am reusit sa cosntruiesc un rahat de dulap in MAX, nu mi-se pare deloc precis!
Eu pe cati cunosc, toti construiesc in Acad, iar maparea, luminile si randarea raman pe seama Max-ului!
onlyone
Merci.
Se poate lucra si in max cu precizie, foloseste cu incredere tasta F12 smile.gif Sigur ca max este pentru altceva nu pentru proiectare dar cu putin efort se rezolva cam orice smile.gif
costinbest
Din categoria : "culmea mobilierului la comanda" biggrin.gif
angajatul
QUOTE(Berti @ Oct 7 2007, 12:59) *
Eu pe cati cunosc, toti construiesc in Acad, iar maparea, luminile si randarea raman pe seama Max-ului!

bah...ai uitat de mine ? biggrin.gif
gheorg1975
O intrebare : Toate masinile de frezat au bucsa de copiat dupa sablon ? Si alea din piata ? Freza cu rulment sus nu am gasit doar cu rulment jos.Se poate copia dupa sablon si cu freza cu rulment jos ? Cum ?
angajatul
QUOTE(onlyone @ Oct 6 2007, 22:09) *
@angajatul. si nu as vrea sa gauresc placa superioara. O alternativa am inteles ca ar fii niste coltare metalice prinse cu holtzsuruburi.

PS alta intrebare acum:
ce alt material in afara de pal as putea sa folosesc la interiorul sertarelor pentru ca realizate din pal ele sunt foarte grele...
Stiu ca o alternativa ar fi sa fac fundul din placaj (ca fundul mobilierului) dar la dimensiuni mari cred ca se rupe sub greutatea continutului

1. cu coltarele alea arata aiurea dupa parerea mea.....mai degraba niste demontabili d-astia.....

2. mai bine il faci din pal de 8 daca chiar vrei sa iasa mai usor.....dar.....am facut si sertare de 500x800 din pal cu fundul din pal....si nu au fost probleme....dar deh...depinde si ce pui in ele...
angajatul
QUOTE(gheorg1975 @ Oct 7 2007, 21:37) *
O intrebare : Toate masinile de frezat au bucsa de copiat dupa sablon ? Si alea din piata ? Freza cu rulment sus nu am gasit doar cu rulment jos.Se poate copia dupa sablon si cu freza cu rulment jos ? Cum ?

faci sablon din pal.....il pui sub piesa dupa ce in prealabil ai taiat-o aproximativ la fel cu un pendular ca sa urmaresti mai usor sablonul....
roxmob
QUOTE(gheorg1975 @ Oct 7 2007, 21:37) *

Sa vad si eu un cutit de freza cu rulmentul sus... naughty.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.