roxmob
10th September 2007, 12:38
QUOTE(io1 @ Sep 8 2007, 23:07)

la bife nu a fost nimeni?
ceva pareri despre cum a fost anul asta?
Am fost eu...nu prea am timp acuma sa scriu...a fost prea multe de vazut si nu prea m-am uitat...decit la utilaje, pot sa spun ca am avut jumate portbagajul plin de pliante si mostraruri!
ZenGo
11th September 2007, 10:31
Am vazut, la mobilierul IKEA, niste suruburi de imbinare interesante: seamana cu euro-suruburile dar nu au capul inecat ci foarte plat si lat (diametru mare). Se strang tot cu cheie inbus hexagonala.
Stie cineva daca sunt suruburi standard sau sunt proprietare IKEA? Se pot cumpara de undeva?
costinbest
11th September 2007, 11:52
Pune si tu o poza sa vedem si noi minunea.
Azi numai minuni mi-a fost dat sa vad. Am vazut un proiect de mobila de bucatarie care avea sertare la suspendate. Oameni buni, cred ca innebunesc... am ras vreo 2 ore. Pentru ca mobilierul sa fie practic, cred ca e nevoie de o scara rabatabila care sa fie folosita atunci cand deschizi sertarele de la suspendate.
ZenGo
11th September 2007, 14:46
In catalogul IKEA am gasit o poza in care se vede capul unui astfel de surub:
anknic
11th September 2007, 19:51
QUOTE(costinbest @ Sep 11 2007, 12:52)

Pune si tu o poza sa vedem si noi minunea.
Azi numai minuni mi-a fost dat sa vad. Am vazut un proiect de mobila de bucatarie care avea sertare la suspendate. Oameni buni, cred ca innebunesc... am ras vreo 2 ore. Pentru ca mobilierul sa fie practic, cred ca e nevoie de o scara rabatabila care sa fie folosita atunci cand deschizi sertarele de la suspendate.
deci e vorba de proiectul meu de mobila...si deci e vorba de sertarase mici de condimente care vin in stanga si in dreapta hotei! si deci nu am nevoie de scara!
in rest, multumesc mult costin pentru idei si pentru ca ai avut rabdare sa imi explici!
roxmob
11th September 2007, 21:27
Trebuie sa fac un pat ca si cel din atasare...de fapt spatarul sa fie asa, toate ar fi bune (incerc varianta lui @costinbest), dar, omul vrea sa ii pun aluminiu pe capete, ceva idei
oscar2doi
11th September 2007, 22:05
Pai... nu o sa apara, chiar ca un profil de aluminiu, dar cel putzin, o sa fie de culoarea aluminiului, si o sa arate cat de cat, daca-i pui abs... de culoarea aluminiului. (daca o exista culoarea aluminului
, cant stiu ca exista, ma refer la culoare
)
ZenGo
12th September 2007, 09:03
QUOTE(oscar2doi @ Sep 11 2007, 23:05)

Pai... nu o sa apara, chiar ca un profil de aluminiu, dar cel putzin, o sa fie de culoarea aluminiului, si o sa arate cat de cat, daca-i pui abs... de culoarea aluminiului. (daca o exista culoarea aluminului

, cant stiu ca exista, ma refer la culoare

)
Poate ar merge, in combinatie cu cant ABS "aluminiu", sa pui pe partea din fata o platbanda de aluminiu din cele care sunt in Practiker (parca 15mm latime x 1.5 grosime). Se curbeaza f. usor ca este subtire. Eventual poate se poate pune cantul ABS dupa ce lipesti platbanda e aluminiu.... Acum, nu stiu cat de "aluminiu" e cantul ABS...
roxmob
12th September 2007, 10:45
QUOTE(ZenGo @ Sep 12 2007, 10:03)

Poate ar merge, in combinatie cu cant ABS "aluminiu", sa pui pe partea din fata o platbanda de aluminiu din cele care sunt in Practiker (parca 15mm latime x 1.5 grosime). Se curbeaza f. usor ca este subtire. Eventual poate se poate pune cantul ABS dupa ce lipesti platbanda e aluminiu.... Acum, nu stiu cat de "aluminiu" e cantul ABS...
Abs am mai multe nuante de gri, trec vineri in Practiker si vad acele platbanduri...clientul vrea neaparat sa se vada in partea din fata vreo 6-7 mm de gri...si sa fie aluminiu, plus de asta scheletul patului trebuie sa fie ca si in poza ce o pun acuma, eu i-am spus ca ii stricam aspectul...dar lui ii place patul cu noptierele din a doua poza...si acolo iar imi trebuie la colturi doua bucati de aluminiu
...si spatarul din prima poza
mario03
12th September 2007, 18:43
Click pentru a vizualiza atașamentulce parere aveti?e una dintre primele mele lucrari(proiectul meu)
angajatul
12th September 2007, 18:53
QUOTE(mario03 @ Sep 12 2007, 19:43)

Click pentru a vizualiza atașamentulce parere aveti?e una dintre primele mele lucrari(proiectul meu)
mie personal nu imi place....consider ca e prea mare amestecatura de forme linii , de la unghiuri ascutite la forme rotunde....etc o consider prea incarcata.....dar asta e o chestiune de gust pana la urma.....asa ceva pretandu-se in zona estica.....
tehnic vorbind.....se vad lufturi intre corpul din stanga si cel central jos si intre cel din dreapta si cel central sus.....la care daca sunt ca urmare a faptului ca pe jos era stramb..... rezolvai poate mai usor daca puneai mobila pe niste picioare reglabile.....in acest fel fiind si mai usor de curatat pe sub ea....
culoarea e ok.....si finisajele par ok.....
ZenGo
13th September 2007, 09:09
QUOTE(mario03 @ Sep 12 2007, 19:43)

Si mie imi pare putin cam "eclectica" (amestecatura de stiluri, forme) dar asta depinde de gust. In general, majoritatea gresim cand ne facem propria mobila deoarece incercam sa punem toate ideile pe care le avem intr-o singura (sau un numar mic de) piesa de mobilier. Firmele mari, cu designeri in spate, pastreaza o unuitate a stilului pe o linie de mobilier, punand idei diferite pe modele diferite. Dar cum nu ne putem face 10 biblioteci diferite in 2-3 camere, tindem sa amestecam toate ideile intr-una singura. Sindromul "3-in-1"...
Tot ca design, spatiul mare, neocupat din stanga (cu cele doua polite) pare putin cam exagerat si inutil. Parerea mea.
In plus, eu as renunta la bibelouri... Mai ales in combinatie cu aluminiul omniprezent.
Tehnic, vad cai ai doua corpuri mari, unite pe centru... Pare OK realizata si imi plac culorile deschise si accesoriile din aluminiu. Tevile din dreapta sunt tot aluminiu sau sunt plastic?
mario03
13th September 2007, 12:10
da,intradevar am incercat sa combin mai multe stiluri.tevile sunt din plastic.la bibelouri as fi renuntat si eu,dar mobila asta am facut-o unei cunostinte,asa ca...si am mai facut o grseala ca nu am facut-o pe picioare si numai eu stiu cit m-am chinuit ca era parchetul ffffff denivelat
mario03
13th September 2007, 12:51
va rog spuneti-mi si mie o firma din bucuresti care sa faca treaba buna(sa nu mai ciobeasca melamina,sa nu se mai vada urma de la incizor mai ales ca lucrez aprape numai cu abs pe care tot ei il pun,sa frezeze frumos cantul abs la capete etc.)m-am saturat de ,,regency" de ,,ama" de,, casa di adriano".le dau si spaga,le vorbesc si frumos dar degeaba,lucreaza din ce in ce mai prost
oscar2doi
13th September 2007, 22:43
Pai, mario03, tu pui abs-u si apoi te duci la ei sa ti-l frezeze??? Iar povestea cu "vorbitu frumos" sau "atentia" la ei, si apoi sa-ti faca la fel ca pt toata lumea, toata lumea pateste la fel, stai linistit
. Am patzit-o si io, si sigur au patzito majoritatea. OBISNUIESTE-TE

Later edit
Spune-mi si mie pe unde vine "casa di adriano", te rog. Ms.
Iar, mobila din poza pe care ai puso, mi se pare destul de oK, binenteles ca ar fi ceva de spus, dar, si io daca as pune o poza cu o mobila facuta de mine, cineva ar comenta, fiindca gusturile difera, n-o sa-i poti multumi pe toti, in acelasi timp.
roxmob
14th September 2007, 22:25
@ZenGo...am gasit acele vincluri in Practiker, acuma o sa revin cu poze dupa ce e gata spatarul patului
gheorg1975
15th September 2007, 06:59
Salut , poate sa-mi spuna cineva ce freza se foloseste pentru copiat dupa sablon ? Eventual o poza ca sa stiu ce trebuie sa cumpar si niste magazine .
onlyone
17th September 2007, 11:11
Ce optiuni am in cazul in care vreau sa evit mobilierul din PAL sau orice alt material compozit care contine formaldehide?
Ce materiale exista? Doar lemn natur?
Multumesc.
a1b2ro
17th September 2007, 12:30
salutare tuturor
Unde gasesc si eu un "cutter" pentru cant (ca cel din imagine)?
Multumesc
angajatul
17th September 2007, 13:35
QUOTE(a1b2ro @ Sep 17 2007, 13:30)

salutare tuturor
Unde gasesc si eu un "cutter" pentru cant (ca cel din imagine)?
Multumesc
la DAREL sau la PALISANDER....e vreo 40 de RON parca.....cutitele de schimb sunt cam 10 RON....
vezi ca mai exista si "sora lui".....ghilotina pentru capete
a1b2ro
17th September 2007, 16:24
QUOTE(angajatul @ Sep 17 2007, 14:35)

la DAREL sau la PALISANDER....e vreo 40 de RON parca.....cutitele de schimb sunt cam 10 RON....
vezi ca mai exista si "sora lui".....ghilotina pentru capete
multumesc mult pentru informatie...
o alta intrebare... cum se aplica cantul de 2mm? exista cumva acelasi procedeu ca la cel de 0.4 mm cu fierul de calcat?
multumiri inca o data
Berti
17th September 2007, 19:07
Salutare tuturor, am revenit si eu!
Roxmob, n-ai spus ca mergi la Bife! Niste poze ai facut?
gheorg1975, pentru copierea unui sablon ai nevoie de-o freza dreapta cu rulment, daca conturul piesei va fi identic cu cel al sablonului atunci diametrul rulmentului trebuie sa fie identic cu diametrul frezei (vezi poza), daca-i mai mic sau mai mare, se foloseste un alt tip de rulment sau alt tip de freza, oricum astea-s cazuri particulare si n-are rost sa le discutam!
Click pentru a vizualiza atașamentul
onlyone, nu-ti bate tu capu cu emisiile de formaldehida, astea-s impresii de popoare vestice! Iar ca sa iti raspund la intrebare, DA, singura mobila care nu "pute" e cea din lemn masiv finisata cu lacuri pe baza de apa!
roxmob
17th September 2007, 20:57
@berti, am facut ceva poze, dar nu prea multe ca m-au incarcat aia de acolo cu tot felul de plase si plasute (sacose) si imi era lene sa le pun jos si sa fac poza si iar sa le iau...in fine, mai mult m-am uitat la utilaje, la mobilier a ramas sotia sa se uite ca eu am avut de mers in oras la cineva si nu prea am mai avut timp sa ma uit la mobila pentru ca pe cind am venit inapoi a fost ora 17.50 si se inchidea la ora 18.00
, am fost in primele pavilioane dar nu am vazut ceva deosebit, in cele din spate nu am mai fost, a facut sotia ceva poze si cu mobilier, dar putine
, pun citeva din ce am!
Eu i-am spus angajatului, dar el nu a putut sa vina, asa ca nu am postat pe forum ca merg la BIFE
sskatiy
18th September 2007, 10:13
QUOTE(onlyone @ Sep 17 2007, 12:11)

Ce optiuni am in cazul in care vreau sa evit mobilierul din PAL sau orice alt material compozit care contine formaldehide?
Ce materiale exista? Doar lemn natur?
Multumesc.
cred ca sunt destule optiuni din lemn masiv insa din cate stiu este si foarte scump. de ex. am fost la ovodesign si majoritatea pieselor de mobilier erau din lemn masiv. nu`ti zic scorurile ca o sa te sperii rau
. Poate in alta parte sunt mai ieftine dar oricum nu ca cele din PAL
ZenGo
18th September 2007, 11:09
Poate cineva care a mai lucrat cu freze poate sa ma lamureasca: e suficient de puternica o freza Metabo OFE 736 (700W)?
Mecanismul de reglare al adancimii pare cam primitiv la acest model...
Si, in general, cum sunt sculele Metabo?
http://www.metabo.com/metabo/handgefuehrte...6_00738_00.html
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.