angajatul
22nd August 2007, 18:00
QUOTE(boooo @ Aug 22 2007, 18:32)

apropo taiat la 45 cu........pendularul si apoi slefuit....tot o branza iesea

iei cu 8 RON din praktiker,brico....un dispozitiv de plastic pentru taiat plinta etc la 45 de grade si primesti si un fel de fierastrau cu dinti marunti.....5 minute ...si ai obtinut efectul cerut
varianta B - cumperi un circular care basculeaza Einhell cu 200 RON si tai la 45 de grade si pentru vecini...
vis-a-vis
22nd August 2007, 18:15
QUOTE(boooo @ Aug 22 2007, 18:30)

ooffff....ce ochi mai aveti voi.....
N-am mai zis nimic de politele alea, care ies afara din "cadru" si se vede marginea necantuita.
Deasemenea, nu mai zic de argintiul ala, care ma zgarie pe retina... (dar asta e chestie de gust)
boooo
22nd August 2007, 18:24
vrei te rog sa-mi arati si mie acele polite necantuite??
stai linistit ca nu ma supar cacik de asta am si postat pozele sa aveti ce comenta..
boooo
22nd August 2007, 18:26
cat despre pvc.....e alegerea clientului:)
angajatul
22nd August 2007, 18:28
QUOTE(vis-a-vis @ Aug 22 2007, 19:15)

N-am mai zis nimic de politele alea, care ies afara din "cadru" si se vede marginea necantuita.
Deasemenea, nu mai zic de argintiul ala, care ma zgarie pe retina... (dar asta e chestie de gust)
si de faptul ca la prima comanda nu ai gasit cant pentru caramiziul ala "Canyon" sau cum se cheama
....ca la politele de care zicea vis-a-vis ai pus cant albastru la cele drepte.....desi ca sa pastrezi linia mobilei trebuia sa pui tot pvc
vis-a-vis
22nd August 2007, 18:32
QUOTE(boooo @ Aug 22 2007, 19:24)

vrei te rog sa-mi arati si mie acele polite necantuite??
stai linistit ca nu ma supar cacik de asta am si postat pozele sa aveti ce comenta..

Alea iesite in afara peretilor, pe partile drepte, pentru mine sunt necantuite.
Trebuiau taiate din spate, astfel incat sa intre 1-2 centimetri in interior. Ca sa nu mai zic ca, cele de sus, sunt cam scurte
boooo
22nd August 2007, 19:01
lol, ma faci sa rad!!
hai sa-ti explic:
1. polita de sus urmeaza adancimea si modelul capacelor corpurilor suspendate deci are aceeasi adancime si fiind despartite de o singura grosime era normal sa aiba doar cant si nu pvc!
2. "potitele iesite din cadru" sunt asa si nu la interior deoarece daca ai fi putin atent laterala are o adancime egala cu politele . dar datorita decuparii lateralei unele dintre ele ies inafara..dar te asigur ca toate , in afara de polita de sus care trebuia sa contiinuie linia capacelor suspendatelor ,au aceeasi dimensiune(adancime)
stii imi plac obs tale insa nefondate!! mai inceraca!!
vis-a-vis
22nd August 2007, 19:08
Bine sefu', continua tot asa, c-o faci bine.
Berti
22nd August 2007, 19:16
Daca imi dai voie, incerc si eu!
Pe mine ma ingrozeste patul ala pentru copii! Colturile alea din spate sunt cam periculoase, iar solutia cu zavoarele sonac pe langa ca nu-i prea eleganta, nici nu-i prea sigura. Copilu care se poate ridica in picioare, trage de-un zavor, mai mestereste p-acolo, si cand trage si de al doilea, gratarul coboara bursc si copilu' pica in cap!
Foarte buna remarca lu' Vis-a-vis referitoare la politele iesite din cadru, chiar daca am inteles logica expusa de tine, dupa parerea mea tot mai bine aratau daca nu ieseau in consola. Sa zicem ca cele drepte nu deranjeaza chiar asa de mult, da' in alea curbe mi-se agata privirea!
Era frumos daca fiecare curbura avea raza aferenta latimii peretelui in dreptul ei! Sau mai mica...
Aaa... si inca ceva! Ce cauta ultima polita curba atat de jos? De ce nu are cant PVC?
angajatul
22nd August 2007, 19:22
QUOTE(vis-a-vis @ Aug 22 2007, 20:08)

Bine sefu', continua tot asa, c-o faci bine.
boooo
22nd August 2007, 19:39
asa cum polita de sus urmeaza capacul suspendatului asa si ultima polita de care vb urmeaza fundul de sub sertar...
in ceea ce proveste :"Bine sefu', continua tot asa, c-o faci bine" sa stii ca nu ma atac deloc !!
astept cu nerabdare lucrarile voastre gandite , proectate, si realizate pana la ultimul detaliu de voi insiva dar nu in juma de an ci in 2 nopti ca altfel de firma faliment!!
Berti
22nd August 2007, 19:50
QUOTE(boooo @ Aug 22 2007, 20:39)

asa cum polita de sus urmeaza capacul suspendatului asa si ultima polita de care vb urmeaza fundul de sub sertar...
Si daca merg eu in vizita la familia respectiva si vad ceva intresat pe polita superiora, merg mai aproape, observ ca-i o chestie delicata si nu pun mana, da' marg si mai aproape, brusc si dintr-odata data ma trezesc cu bocancu de 45 fix pe polita... iar cele 100 Kg ale mele duc la smulgerea si despicarea ei...
Ce parere ai de situatia asta? Mobila se intalta pe soclu sau picioare la macar 100mm, astfel incat bocancu sa incapa bine p-acolo, da' banuiesc ca asta o stiai si tu!
QUOTE(boooo @ Aug 22 2007, 20:39)

astept cu nerabdare lucrarile voastre gandite , proectate, si realizate pana la ultimul detaliu de voi insiva dar nu in juma de an ci in 2 nopti ca altfel de firma faliment!!

Amice, asta nu-i o scuza, dacat sa faci ceva prost si repede, mai bine n-o face deloc! Pana la urma e vorba de viitorul firmei tale, ti-a mai spus-o si Angajatu, da' se pare ca n-ai prea prins ideea!
P.s. Omule sa nu crezi ca am ceva cu tine, dar daca ti-ai expus lucrarile trebuie sa accepti si criticile! Criticile sunt mult mai constructive decat laudele!
boooo
22nd August 2007, 20:15
ma repet: nu ma deranjeaza criticile . mi le-am asumat de la inceput! stiu f bine ce fac si ce am facut si credeti-ma ca si eu as face mobila in 6 luni de zile dar ar insemna sa mananc de 2 ori pe an
. am o varsta fargeda (22) si mai am multe de invatat de la "batranii" dintre voi si accept orice critica constructiva!
oriqm multzam de atentie !
vis-a-vis
22nd August 2007, 20:41
Adevarul ca si eu la 22 de ani, credeam ca le stiu pe toate... dar daca cineva imi arata ce am gresit, bagam la cap si incercam sa indrept.
Ca sa mai pun un pai pe foc, designul de genul acesta, cu nenumarate curbe fara noima, imi repunga. Eu sunt adeptul formelor geometrice bine definite. Deasemenea, alegerea culorilor, este cel putin dubioasa.
A face profit cu orice pret, este o sabie cu doua taisuri. In prima faza, pare abordarea corecta, dar in timp, daca se face rabat la calitate in detrimentul vitezei, se va dovedi gresita.
Eu nu mi-am fotografiat lucrarile, ca n-am avut cu ce. Cele mai bune lucrari le-am facut inainte de epoca digitala
Acum, as avea cu ce, dar consider ca fac niste lucrari banale si nu merita sa le expun. Pana una alta, aici nu facem concurs, ci invatam unii de la altii sau incercam sa mai impartasim din experienta noastra, celor receptivi.
Daca s-ar face un concurs, Berti l-ar castiga sigur. Se vede ca face lucrari gandite si bine facute, abordand si metode neconventionale.
Mi-e mi-a trecut dorinta de a experimenta design/ergonomie in momentul in care, dupa 2 zile de lucru de diverse amplasari si abordari, intr-o bucatarie de 2 pe 2.4 metri, mi-a iesit ceva interesant... iar clienta n-a vrut sa monteze caloriferul decat sub geam, dupa ce ne intelesesem in prealabil sa-l puna langa...
boooo
22nd August 2007, 20:59
are si dansa motivele sale...sa nu se abureasca geamurile
despre liniile curba , am un catalog cu peste 100 modele de dormitoare si sa nu fiti surprins dar genul asta merge cel mai bine: cat mai multe linii curbe geam taiat in "s" pvc doar nichelat si satinat cat mai multe spoturi de 3 lei....domnilor asta cer asta primesc..nu e vina mea ca omul isi alege din aprox 100 modele acest gen de mobilier
Cullorile (oribile) eu fost alese sa se potriveasca cu varul de pe pereti plus ca e o camera de copil...
roxmob
24th August 2007, 12:54
Am gasit ieri neoane pentru mobila, asemanatoare cu alea obijnuite, dar diametrul tubului este mai subtire ca si cele obijnuite, la fel si soclul este subtirel si lungimea era cam de 350 mm
, mai am vazut pe ambalaj ca se pot in culorile: alb, galben, albastru, verde si rosu, alea ce le-am vazut eu erau albe, pretul unui tub cu tot cu suport este de 10 lei si merge la 220 V, fara transformator
boooo
24th August 2007, 16:54
mi se pare o idee f buna integragrea unor neoane in mobila. Pe mine ma bate gandul sa imi dublez blatul de la birou si sa bag si o grosima plexiglas iar la neon sa conectez un variator ptr ca noaptea sa nu ma deranjeze prea tare lumina acestuia...sper sa gasesc si aici in galati acele neoane de care vb.
ciao
Berti
25th August 2007, 00:29
Roxmob, e vorba cumva de neoane Elbi? De alea de se pot cupla intre ele, au masca de difuzare si au si un mic intrerupator, de la Alis Electrocenter? Sau din alea chinezesti cu suportu de aluminiu si fara difuzare de la Liliacu?
Trust me, nu te complica cu nici unele... se ard tuburile prea repede, din alea Elbi am in bucatarie, iar din alea chinezesti am vreo 4 bucati aruncate pe undeva, cea mai mare problema e ca nu mai gasesti tuburi pentru ele!
O recomandare generala, pentru toti, mergeti pe cat posibil pe neoane obisnuite si dimensiuni obisnuite, sunt iefitine si se gasesc peste tot!
Boooo, neoanele nu se pot "dim-ui" prin variatia tensiunii ca si becurile incandescente, parca citisem candva ca s-ar putea dim-ui prin variatia frecventei, da' poate incurc lucrurile... oricum nu-i o chestie la indemana muritorului de rand! Asa ca nici n-are rost sa dai banii pe variator.
Un mic tip, pentru a reduce luminozitatea neonului, am acoperit o treime cu autocolant negru opac! Chiar partea din fata! Astfel lumina care ajunge la plexiglass provine de la reflexiile din suprata pal-ului, crede-ma e suficient si ziua si noaptea!
Eu am mai facut cateva experiente cu autocolant "neopac" alabastru.... efectu' e beton, plexigalsul e iluminat albastru, iar glow-ul din spatele politei e alb! Da' din pacate m-am cam scarbit de lumina albastra si mov, asa ca am revenit la autocolantul negru!
Berti
25th August 2007, 00:35
Sorry, double post! Netu asta
roxmob
25th August 2007, 06:46
Nu stiu ce marca sunt, o sa intreb, dar despre suportul neonului...pot sa spun ca este leit cu al unuia obijnuit, doar ca e mai suplu si are pe un capat pentru curent o mufa din aia cum au casetofoanele sau radiou-rile, doi pini, intelegi tu de care...
Berti
25th August 2007, 09:08
Pai ambele au mufa de "casetefon", aseara am vorbit prostii, cred ca-i vorba de Vito si nu Elbi, uite si o poza...
Click pentru a vizualiza atașamentul
Astea-s mai bune decat cele cu suportu de aluminiu, da' tot nu tin prea mult... daca-i un client fara prea multe pretentii, si nu-i din ala care te suna cand se deregleaza o usa, atunci poti sa le pui, ca vreo 4-5 luni tot tin!
roxmob
25th August 2007, 09:47
Oricum eu nu am vrut sa pun la nimeni neoane, am dat peste ele si m-am gindit ca pe careva il intereseaza, am sunat la magazin si nu stiu ce marca sunt neoanele pentru ca erau cindva in ambalaj alb si acum sunt in ambalaj rosu cu albastru, dar merg saptamina viitoare si ma uit ce scrie pe ele si iti spun... totusi ce scrie pe ele!
Berti
25th August 2007, 10:35
Ah... las ca nu conteaza, daca nu le vrei pune in mobila nici nu-ti mai bate capu cu ele!
angajatul
25th August 2007, 19:18
eu am folosit exact d-astea de care zice Berti.....dar se pare ca am fost norocos....ca nu s-au ars neoanele pana acum.....si am si eu 2 prin casa.....doar ca din pacate e un calvar sa gasesti neon de schimb....
....cel putin alea de 8W
Berti
27th August 2007, 14:47
Angajatule, se pare ca depinde de noroc/lot/etc... acum ca ai zis tu, mi-am amintit ca in bucatarie din 3 neoane de astea doua le-am schimbat si unu e inca cel original, da' oricum tin mai putin decat astea normale. Si nu se gasesc mereu, cel putin la noi in provincie!
Daca-i intr-un loc accesibil si se poate schimba usor, poate merita puse.... da' daca-i intr-o polita sau cine stie in ce loc bine mascat, iti bati copii pana il schimbi si daca trebuie schimbat la 6 luni ii chiar distractie!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.