Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

costinbest

Bine , hai ca va spun , desi voiam sa pastrez secret , dar gandindu-ma mai bine e o procedura destul de complicata necesita un oarecare necesar de utilaje asa ca nu va fi la indemana oricui . Ma gandesc ca bietu oscar2doi deja nu a dormit vre-o doua nopti incercand sa dezlege misterul .
De la angajatu aveam pretentii sa stie ca doar el dadea lectii de mobila si gramatica daca imi aduc eu bine aminte intr-un post anterior .

Procedura e in felul urmator : Se ia o bucata de pal si se curbeaza pe genunchi si cam asta e tot smile.gif))
Daca nu merge in felul asta se procedeaza astfel :

-se ia bucata aia de pal (chiar si din ala mai prost precum spunea Berti ) si se duce la circular
-se lasa panza ridicata doar 16-17 mm si se fac incizii in bucata de pal . Practic vei avea un acordeon care se tine in melamina de la suprafata .
-Inciziile se realizeaza in functie de raza de curbura pe care vreti sa o realizati ( o raza mare = incizii mai putine , o raza mica echivaleaza cu un nr mai mare de incizii ) in medie se dau din 1.5 in 1.5 cm
Din acest moment palul se poate indoi . Prin dublarea cu alta placa puse spate in spate ( 2 placi cu incizii lipite cu inciziile la interior ) ele vor pastra forma data in momentul lipirii ramanand un ansamblu fix , de aici a rezultat si "topu' ala valurit" din poza (Berti nu ma intreba cat am muncit la el , nu vreau sa-mi aduc aminte tongue.gif)
Mai exista metoda rigidizarii placii ondulate pe arcade frezate, prin coltare ( din incizie in incizie se fixeaza coltar L pe arcada ) de aici au rezultat capurile de pat ondulate.
Angajatule , incearca metoda asta si apoi ,ca vorba aia nu poti sa lasi palul asa aiurea , incearca sa-i aplici cant sau abs pe ondulatie (curbura) cu masinuta ta si daca merge imi cumpar si eu vre-o 10 bucati . Ai sa ajungi tot la ceea ce am spus eu in deschiderea discutiei si anume la aplicare manuala .

angajatul
smile.gif....nu e masinuta mea....doar raspundeam unui post

cat despre metoda avansata de curbare....bravo tie.....eu ma lipsesc de asemenea metode smile.gif....dar multumesc pentru impartasirea lor

vis-a-vis
Si eu credeam ca-i vreo metoda revolutionara, dar asa se slabeste toata rezistenta, apar fisuri mai mult ca sigur si suprafata este neregulata... Pentru o umbrela deasupra corpurilor, merge, ca n-o atinge nimeni, dar pt alte utilizari... munca multa si cam degeaba. (parerea mea)
oscar2doi
K, in primu rand, in seara asta o sa dorm linistit tongue.gif
In al 2-lea rand, costinbest coolspeak.gif , esti tare, am folosit metoda asta, dar nu la pal, iti poti da seama ca, maine la prima ora, la munca, eee, nu chiar prima ora, ca trebuie sa beau si io cafeaua, sa citesc ziaru, dar in fine, imediat dupa, o sa incerc.
Zuper tare ideea. Deci sigur o sa fac ceva pt mine, acasa. imi place tot ce-i complicat.
Io ma gandeam ca pur si simplu se onduleaza asa, cumva la aburi, intr-o presa, dar daca era la aburi, se umfla pal-u.
costinbest ai o bere de la mine cheers.gif. A, acum daca tot ne-ai impartasit, spune-ne si cum ai pus cantu. pls. ms
vis-a-vis
Il incalzesti bine si-l curbezi prin intindere.
Berti
Ehe... fix de asta preferam poze cu cantu inchis la culoare, fiindca ala cand se intinde arata ca pasta thumbdown.gif
costinbest
QUOTE(oscar2doi @ Aug 15 2007, 23:17) *
K, in primu rand, in seara asta o sa dorm linistit tongue.gif
In al 2-lea rand, costinbest coolspeak.gif , esti tare, am folosit metoda asta, dar nu la pal, iti poti da seama ca, maine la prima ora, la munca, eee, nu chiar prima ora, ca trebuie sa beau si io cafeaua, sa citesc ziaru, dar in fine, imediat dupa, o sa incerc.
Zuper tare ideea. Deci sigur o sa fac ceva pt mine, acasa. imi place tot ce-i complicat.
Io ma gandeam ca pur si simplu se onduleaza asa, cumva la aburi, intr-o presa, dar daca era la aburi, se umfla pal-u.
costinbest ai o bere de la mine cheers.gif. A, acum daca tot ne-ai impartasit, spune-ne si cum ai pus cantu. pls. ms

smile.gif Acuma trebuie sa dai berea, trimite-o si tu prin curier biggrin.gif
Cant nu ai cum sa pui pe ondulatie si aici ma refer la cant termo; decat daca l-ai rupe in bucatele mai mici , deoarece nu se curbeaza . Poti aplica numai abs de 2 mm . Studiaza si tu un post anterior in care explicam cum se face aplicarea manuala , nu vreau sa ma repet . In plus de asta trebuie sa ai in vedere urmatoarele : ABS-ul il vei aplica cu o suflanta (cred ca sti ce-i aia , seamana cu un uscator de par insa temperatura aerului degajat de aceasta ajunge in jurul valorii de ~ 550-750 grade celsius , suficienta cat sa topeasca abs-ul daca ti mai mult curentul de aer pe el ) . Nu trebuie sa incalzesti excesiv abs-ul , trebuie sa-l aduci intr-o stare plastica fara a-l topi , in care poti sa il modelezi si sa-l abati de la axa de simetrie ( asta spuneam eu mai demult ca nu poate realiza nici o masina de aplicat abs ) astfel incat el sa-ti acopere uniform cantul placii ondulate . Mai mult ca sigur in timpul procesului datorita ondularii o sa-ti apara valuri pe muchiile abs-ului , le corectezi prin incalzire locala si apasare puternica pana se raceste adezivul . Incearca sa nu te grabesti cu aplicarea daca ai suprafete mari de pus . aplica o bucata , lasa-l sa se raceasca deoarece apar tensiuni iar abs-ul in urma racirii "se trage" iar asta duce la efecte nedorite precum dezlipirea acestuia , sau stiu eu ce altceva . Neaparat trebuie sa te ajute cineva , apasand cu o carpa umeda pe abs in urma ta . Ai grija cum directionezi curentul de aer , nu de alta dar te poti trezi injurat de catre cel ce apasa tongue.gif . La sfarsit il frezezi cu o freza manuala pt abs si cam asta e tot .

costinbest
Cat costa pe la voi prin Bucuresti pe la Darel sau stiu eu pe unde s-o mai gasi adeziv "Pro Lock" ? Este similar cu "picatura" , primesti la el si un aerosol pt uscare imediata ( spray)
oscar2doi

Daca am zis ca dau o bere, asa ramane, cand vi in bucuresti, ma anunti.
Asa cum am spus, cand m-am dus la munca azi, am luat doua bucati de pal, si leam facut crestaturi, merge de milioane, mai cu grija, dar merge, le-am si lipit, cu aracet, fiindca era singuru adeziv la indemana, maine iau aparatu la munca, si postez poze, pt cei curioasi, mentionez ca este doar o PROBA, nu am facut ceva deosebit, dar deja mam gandit la o masutza de cafea interesanta, o sa pun poze cand este gata, deis asta inseamna dupa calculele mele, vreo doua saptamani, si nu ca mi-ar lua chiar atat, dar mai am si alte treburi.
costinbest, ms pt raspunsu la intrebarea cu privire la cantu pus pe pal ondulat. Suflanta, stiu cei aia, dar nu stiu daca o sa ma chinui sa pun abs, ma gandesc deja la doua variante cu cant termic, una, cum ai spus si tu, sa tai cantu bucatzele, dar la unghi, frumos si calculat, sau sa pun cantu lipit paralel, o sa vad cum fac, si o sa pun si poze.
Iar cu "pro lock"-u, promit ca daca ajung maine pe la darel, ma interesez cat costa.
boogeymobil

salut nu am avut timp s arasfoiesc topicul dra va rog sa ma ajutai cu un crack ptr realcut 2d sau cu un lat prog de debitat pal (cut master 2d numai face treaba aseaza o piesa pe foaie) plzzzzzzzzz
costinbest
QUOTE(boogeymobil @ Aug 17 2007, 21:02) *
salut nu am avut timp s arasfoiesc topicul dra va rog sa ma ajutai cu un crack ptr realcut 2d sau cu un lat prog de debitat pal (cut master 2d numai face treaba aseaza o piesa pe foaie) plzzzzzzzzz

Incearca sa faci de mana ca doar vorba aia "ce e facut de mana e facut bine"
oscar2doi
Asa cum promisesem, uita-ti si pozele, pt cei curiosi, are o fisura, dar va amintesc ca e o proba doar, sa vad cum merge. Vreau sa fac o masutza cu blatu ondulat, si pe cant vroiam sa-i pun cant de pvc, cu bradutz, dar cica nu e decat de 30mm sau 40mm, pe cand douo grosimi de pal au 36mm, nu stiu ce sa fac, ma gandeam sa pun un pfl intre pal, dar asta ar insemna ca santzu, sal fac chiar in pfl, si nu stiu ce sa fac, fiindca ala se curbeaza si se onduleaza cum vrei. O sa va tin la curent.

costinbest, nam ajuns la darel, dar unde am fost eu la un magazin tot cu accesorii, am intrebat, si nu avea. sorrry. Ma refer la pro lock.
costinbest
Incearca o incizie mai putin adanca cu 1 mm , eu vad ca ai mers pe 17-17.5 mm , mergi pe 16-16.5 mm . Daca gasesti pro lock prin bucuresti ia-ti si tu un tub si foloseste-l la masuta ta si anume la placile ondulate . Daca bagi pro lock in incizii ai sa vezi ce bine isi va pastra forma si nu va mai fi nevoie si de a doua placa . Intrebuintari sunt destule , ai sa le afli si singur.
oscar2doi
A fost doar de incercare, iti dai seama, ca o sa mai fac niste probe, inainte sa ma apuc de masa.
Iti poti inchipui, ca nu o sa ma rezum, doar la masa.
Pro lock-u asta, e tub maricel? ca daca nu, ar trebui sa bag o groaza de adeziv de asta.
Am uitat sa mentionez, ca palu curbat, lipit, este destul de rezistent, eu l-am lipit cu aracet, (era tot ce aveam la indemana), si am pus pal-u ondulat jos, si m-am suit cu picioru pe el, nici macar nu a trosnit.
Ar fi interesant, daca as putea sa fac dintr-o singura bucata, adica sa nu-l dublez, fiindca, asa as putea pune pvc cu bredutz, fara dureri de cap. Adezivu asta e mai solid? sau lichid?
Inca o data, ms pt "patent". wink.gif
oscar2doi
Am si io o intrebare, sa mai discutat aici pe forum, chiar mam reintors si am citit din nou, dar erau doar 2 colegi forum-isti, care isi spuneau parerea, despre demontabilii, din poza de mai jos, e vb, de demontabili, din sus-u paginii.
Am inteles ca exista problema ca nu sta palu perpendicular. Si acum ii intreb pe cei care au mai folosit, si care mai folosesc probabil in continuare, chiar nu se poate regla sub nici o forma? Astept un raspuns, fiindca in functie de ce-mi spuneti, voi, ii dau si io raspunsu cuiva.ms.
boogeymobil
interesanta idea cu plexiglas incadrat in 2 grosimi de pal..pacat ca "realizatorul" nu vrea sa ne explice ce neon a folosit ptr iluminare...oricum felicitari si niste detalii suplimentare nu ar strica...
am obs ca sunteti destui care executai mobila fie pe plan profesional fie ca un hobby deci nu inteleg dc sunt asa putine poze..ar fi frumos sa postam fiecare niste creatii proprii ptr a mai invata cate ceva unii de la altii
Berti
QUOTE(boogeymobil @ Aug 18 2007, 14:48) *
pacat ca "realizatorul" nu vrea sa ne explice ce neon a folosit ptr iluminare...

Pai daca n-a intrebat nimeni! Oricum in postul 1348 se vede si neonul, am folosit neoane obisnuite, ca alea speciale (subtiri) se ard mai repede si se gasesc mai greu!
angajatul
a aparut o varianta de menghina pentru prinderi la 90 de grade in Praktiker....costa 80 RON

Berti
O vazusem si eu, din pacate n-am camera la telefon, da' m-am gandit la voi... cool.gif

Plasticul imi pare bine lucrat, da' surubu ala m-a cam dezamagit, cel putin filetu', pare lucrat aiurea, la banii astia puteau sa-l faca mai precis!

Angajatule, ai luat-o pentru tine?

angajatul
da.....ca nu a mai gasit Roxmob de-aia sad.gif(....e oricum mai usor de folosit fata de alea mici cu surubele etc....
boooo
fratilor eu tot citesc aici despre aceste menghine la 90....la ce darq va trebuie de dati 80 lei pe ea?????
oscar2doi
booo, daca lucrezi singur, crede-ma ca iti foloseste, sunt multe chestii pe care le faci singur, si te descurci, dar daca e si a treia mana, de ce nu? e bine venita.

Later edit
Si, gandeste-te, ii dai salariu doar la inceput, apoi te ajuta de placere. wink.gif O sa trec sa o vad si io, si chiar o sa-mi iau, dar nu chiar acum (din motive financiare).
angajatul
QUOTE(boooo @ Aug 20 2007, 23:37) *
fratilor eu tot citesc aici despre aceste menghine la 90....la ce darq va trebuie de dati 80 lei pe ea?????

pai daca tot citesti......avand in vedere ca te-ai inscris ieri....ori mai ai de citit.....ori citesti degeaba...
ionica222
Salut interesant subiect si ma bucur ca exista lume interesata sa-si faca singuri mobila.
Am si eu o intrebare cam cat m-ar costa sa-mi fac un atelier de mobila estimativ si daca este cine va interesat sa facem o colaborare eu sunt dispus.
Am in jur de 5000 de euro pe care vreau sa-i investesc in atelier si am si terenul disponibil pentru a construi un mic atelier.
Cine este interesat ma poate contacta pe adresa de e-mail george_buruiana@yahoo.com sau id de mess ysse_miaky2002.
ionica222
Salut interesant subiect si ma bucur ca exista lume interesata sa-si faca singuri mobila.
Am si eu o intrebare cam cat m-ar costa sa-mi fac un atelier de mobila estimativ si daca este cine va interesat sa facem o colaborare eu sunt dispus.
Am in jur de 5000 de euro pe care vreau sa-i investesc in atelier si am si terenul disponibil pentru a construi un mic atelier.
Cine este interesat ma poate contacta pe adresa de e-mail george_buruiana@yahoo.com sau id de mess ysse_miaky2002.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.