Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

costinbest

mai bine nu cauta , si asa nu cred ca ai ce face cu el , vorba aia : "nu toate mustele fac miere"
stefyb2003
QUOTE(costinbest @ Aug 9 2007, 12:15) *
mai bine nu cauta , si asa nu cred ca ai ce face cu el , vorba aia : "nu toate mustele fac miere"

la ce te poti astepta de la un pusti de 22ani?

costinbest
QUOTE(stefyb2003 @ Aug 9 2007, 15:14) *
la ce te poti astepta de la un pusti de 22ani?

bine mai þâcã , fie ca tine !!!
giulio
Buna dimineatza! treziti-va si beti-va cafeaua! Poate o sa va mai calmatzi putin.reveniti totusi la subiect si anume : MOBILA
Berti
Hahaha... inca un troll nou p-aici !?

Costinbest: E foarte tare clasificarea ta!
adi_bulbi
salutare ... ma poate ajuta cineva ... cu ce se poate aplica cant abs ...daca nu detii un utilaj special pentru asa ceva ??????
vis-a-vis
Sincer, eu nu m-as aventura sa fac manual acest procedeu. In primul rand trebuie lipit si asta nu o poti face cu fierul de calcat, pt ca e plastic. Trebuie cumva sa bagi adezivul intre cant si placa, in timp ce presezi uniform. In al doilea rand, trebuie sa finisezi cantul pe margini si capete. Pt asta exista o scula de mana, dar nu iese ca la masina de cantuit. Cu alte cuvinte, de ce sa ma chinui sa fac o munca in plus, stiind ca produsul finit va fi mai slab calitativ, va consuma timp si pana la urma cred ca va iesi mai scum, tinand cont cat curent electric se va consuma, in afara de materiale.

angajatul
La 1,2 RON/ml cat costa manopera pentru aplicat cant ABS nu merita sa te chinui cu metode artizanale.....ii dau perfecta dreptate lui vis-a-vis

edit- doar ABS-ul de 0,4 merge pus artizanal.....

oscar2doi
da, si cu cantu de ABS, ajunge cam la 3.5 RON, deci, cu totu, cant +manopera. dar se merita pus la masina.
costinbest

QUOTE(adi_bulbi @ Aug 12 2007, 20:12) *
salutare ... ma poate ajuta cineva ... cu ce se poate aplica cant abs ...daca nu detii un utilaj special pentru asa ceva ??????

Iti trebuie o suflanta , cant termo , procedeul e simplu : lipesti cantul termo , il dezlipesti in asa fel incat sa ramana tot adezivul pe material , incalzesti adezivul si in timpul acela lipesti abs-ul prin derulare pe cantul placii. Trebuie sa-l frezezi cu o freza manuala pt abs .
Multi se intreaba : rezista ? Se lipeste bine ? . Suficient de bine , chiar foarte bine , daca nu credeti testati .
QUOTE(vis-a-vis @ Aug 12 2007, 20:31) *
Sincer, eu nu m-as aventura sa fac manual acest procedeu. In primul rand trebuie lipit si asta nu o poti face cu fierul de calcat, pt ca e plastic. Trebuie cumva sa bagi adezivul intre cant si placa, in timp ce presezi uniform. In al doilea rand, trebuie sa finisezi cantul pe margini si capete. Pt asta exista o scula de mana, dar nu iese ca la masina de cantuit. Cu alte cuvinte, de ce sa ma chinui sa fac o munca in plus, stiind ca produsul finit va fi mai slab calitativ, va consuma timp si pana la urma cred ca va iesi mai scum, tinand cont cat curent electric se va consuma, in afara de materiale.

Sa presupunem ca vrei sa faci un cap de pat ondulat cu o raza destul de mica , ia spune-mi si mie ce masina din lumea asta iti aplica abs pe curbura placii ? Si aici nu ma refer la semirotund .
QUOTE(vis-a-vis @ Aug 12 2007, 20:31) *
Cu alte cuvinte, de ce sa ma chinui sa fac o munca in plus, stiind ca produsul finit va fi mai slab calitativ, va consuma timp si pana la urma cred ca va iesi mai scum, tinand cont cat curent electric se va consuma, in afara de materiale.

Oare produsele astea de mai jos nu sunt calitative ? ABS-ul este aplicat manual
angajatul
Q : Sa presupunem ca vrei sa faci un cap de pat ondulat cu o raza destul de mica , ia spune-mi si mie ce masina din lumea asta iti aplica abs pe curbura placii ?
A : Asta......

ZenGo
QUOTE(angajatul @ Aug 13 2007, 10:26) *
Q : Sa presupunem ca vrei sa faci un cap de pat ondulat cu o raza destul de mica , ia spune-mi si mie ce masina din lumea asta iti aplica abs pe curbura placii ?

Angajatule, cat costa o masina din asta de aplicat cand ABS?
costinbest
QUOTE(angajatul @ Aug 13 2007, 10:26) *

Esti chiar asa de sigur ca jucaria aia a ta sau alta masina poate aplica abs si pe capul de pat ondulat ? Eu cred ca nu ai inteles ce am spus , nu m-am referit la aplicarea ABS pe semirotund . Studiaza mai bine poza , muchia indicata de sageata 1 si ai sa-ti dai seama despre ce vorbesc . Ia vezi si decupatura de la sageata nr 2 , poate masina aia aplica si acolo tongue.gif.
costinbest
Sau poate merge mai bine la asa ceva
oscar2doi
ma bag si io asa aiurea, poate nui treaba mea, dar pe onduleul ala, parca ar fi aplicat cant de pvc, cu bradut, ma insel?.
si... arata-mi si mie unde gasesc pal asa ondulat, ca mar interesa si pe mine. aici la noi. ms
Berti
Inainte de toate as vrea sa stiu, ce grosime are ABS-ul ala de s-o aplicat pe canturile alea curbe!

Dupa ce lamurim problema cu grosimea, tare as vrea sa vad o poza macro sau macar una mai in detaliu la o rezolutie considerabila, cu cantu respectiv, as prefera cu cel inchis la culoare! cool.gif

Referitor la ultimele discutii, DA se poate aplica Abs-ul si manual, chiar si cel de 2mm, da' sunt necesare vreo 4 manute, duza plata de la suflanta cu aer cald, un cilidru de guma, carpa uda si multa rabdare.
angajatul
QUOTE(costinbest @ Aug 13 2007, 11:14) *
Esti chiar asa de sigur ca jucaria aia a ta sau alta masina poate aplica abs si pe capul de pat ondulat ? Eu cred ca nu ai inteles ce am spus , nu m-am referit la aplicarea ABS pe semirotund . Studiaza mai bine poza , muchia indicata de sageata 1 si ai sa-ti dai seama despre ce vorbesc . Ia vezi si decupatura de la sageata nr 2 , poate masina aia aplica si acolo tongue.gif.

Asta e cea mai ieftina masina de pus cant abs cu rezervor de adeziv care pune cant PE ORICE CURBA si e solutia adoptata de toti cei care au intre activitati si aplicarea de cant ABS si care folosesc pentru partile drepte o masina care pune doar pe parti drepte si scoate bucata gata frezata....iar pentru curbe in afara cazului in care au ceva micut de la VITAP toti au masina asta din poza postata de mine datorita pretului mic....aproximativ 1700 EURO.....cat despre aplicatul in decupajul ala....logic ca nu poate aplica acolo....dar nu cred ca face cineva intensiv asa ceva(decupaje asa) pentru ca altfel ar exista utilaje si pentru asta.....

cat despre faptul ca e curbat palul.....la masina asta....avansul il poti face si miscand masina pe suprafata de lucru....deci poate urma chiar si onduleul tau....dar din moment ce ala e curbat....de ce nu a fost "imbracat" de la inceput cu totul? ca la faimoasele fronturi de bucatarie......

in rest....vorba lu' berti.....o poza clara cu detalii de finisare....nu poze facute de la x metri cu telefonul
costinbest
QUOTE(angajatul @ Aug 13 2007, 20:06) *
cat despre faptul ca e curbat palul.....la masina asta....avansul il poti face si miscand masina pe suprafata de lucru....deci poate urma chiar si onduleul tau....dar din moment ce ala e curbat....de ce nu a fost "imbracat" de la inceput cu totul? ca la faimoasele fronturi de bucatarie......

De ce sa fie "imbracat" ? Nu e mdf , nu e postforming , e pur si simplu pal care il folosesti si tu la mobila ta , si berti , toti folosim acelasi tip de pal . Il iei de la depozit coala sau debitat , restul prelucrezi tu .
QUOTE(angajatul @ Aug 13 2007, 20:06) *
cat despre aplicatul in decupajul ala....logic ca nu poate aplica acolo....dar nu cred ca face cineva intensiv asa ceva(decupaje asa) pentru ca altfel ar exista utilaje si pentru asta.....

"Nu face cineva intensiv asa ceva" pentru ca e mai simplu sa faci un peretar drept decat unul ondulat si decupat . Pentru multi e un adevarat mister .
QUOTE(Berti @ Aug 13 2007, 19:10) *
Inainte de toate as vrea sa stiu, ce grosime are ABS-ul ala de s-o aplicat pe canturile alea curbe!

Pentru capurile de pat s-a folosit abs normal de 22 mm , iar pentru dracia aia de la bar abs de 45 mm (latimea cantului ) iar grosimea este de 2 mm
Cu prima ocazie cand o sa mai fac asa ceva am sa fac niste poze mai calitative si mai detaliate si promit sa le postez
costinbest
QUOTE(oscar2doi @ Aug 13 2007, 18:51) *
ma bag si io asa aiurea, poate nui treaba mea, dar pe onduleul ala, parca ar fi aplicat cant de pvc, cu bradut, ma insel?.
si... arata-mi si mie unde gasesc pal asa ondulat, ca mar interesa si pe mine. aici la noi. ms

Palul acela ondulat nu o sa-l gasesti nicaieri , trebuie sa-l ondulezi tu .
oscar2doi

Palul acela ondulat nu o sa-l gasesti nicaieri , trebuie sa-l ondulezi tu .
[/quote]
pai, se poate ondula palu asa? intreb, nu aruncati cu nimik in mine. biggrin.gif
vis-a-vis
Sigur nu-i MDF?
Berti
QUOTE(costinbest @ Aug 13 2007, 20:32) *
De ce sa fie "imbracat" ? Nu e mdf , nu e postforming , e pur si simplu pal care il folosesti si tu la mobila ta , si berti , toti folosim acelasi tip de pal . Il iei de la depozit coala sau debitat , restul prelucrezi tu .

Nu prea inteleg de ce m-ai inclus pe mine in fraza de mai sus! Eu n-am zis nimic de PAL, eu vroiam poze detaliate cu cantu' ABS pus de o curbura plana, de preferat cu cel de culoare inchisa!

Da' daca tot m-ai bagat in discutia cu PALu, hai sa-mi zic ofu': Daca tu curbezi orice fel de pal caserat, chiar si ala cel mai naspa, si scoti o suprafata neteda fara franturi, eu ma n-clin in fata! Si de declar zeu tamplarilor de pe acest forum!

Pentru Oscar2doi, da' se poate face, da' nu orice pal da rezultate bune, depinde de aschii, de afanarea miezului cat si a straturilor superioare si cel mai important factor e folia/melamina/caseru care imbraca PALu respectiv, uite un exemplu de MDF in poza atasata , da' exact cum zice si Vis-a-vis cu MDF e mult mai usor de facut!

P.s. Costin, topu' ala valurit din postu 1714, in cate ore l-ai facut? Cate placi ai stricat pana ti-a iesit? Ce PAL ai folosit (prducator/cod)? Cat ai cerut pe el?
oscar2doi

Berti, ms pt raspuns. sincer nu stiam ca se poate, nici nu am incercat vreo data, si sper sa nu fiu nevoit sa fac vreodata,, desi ma-ti pus pe ganduri, nu stiu, cat o sa rezist fara sa incerc macar, si, tocmai deaia, as fi recunoscator worthy.gif , daca mi-ar spune cineva mai multe.
Iar in poza aia, este prlucrat, adica prins in niste prese, sabloane ceva, eu credeam ca este pur si simplu ondulat, binenteles, nu chiar asa simplu. biggrin.gif
oscar2doi
Ehe, primu lucru care l-am facut azi, cand am ajuns la munca, am luat o bucata de pal, si, m-am uitat la ea cateva minute, si am lasat-o la locu ei, findca nu mi-am dat seama, cum se poate ondula. Deci, va rog frumos, sa-mi explice si mie cineva cum se onduleaza pal-u. ca sa nu raman prost, ar fi pacat. ms
angajatul
palul nici eu nu stiu cum.....dar la mdf merge cu o presa artizanala sau nu....si un sablon......doar ca ai nevoie de o forta proportionala cu bucata care vrei sa o modelezi.....smile.gif......nu am incercat....dar am vazut pe etape smile.gif

edit - uite aici ......http://www.diynetwork.com/diy/ww_tables/article/0,2049,DIY_14446_2277820,00.html
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.