Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

vis-a-vis

E bine, dar eu as face placa de jos de 864x550 mm si lateralele de 720x550, pentru ca ar mai trebui o legatura in spate/jos, de vreo 200 mm inaltime si una in fata, sub blat, de aceeasi latime ca placa mare de jos. Astea se pun ca sa nu flambeze tot ansamblul si ca sa nu se cracaneaze peretii laterali cand deschizi usile.
Fronturi MDF poti sa comanzi la Maria Design, au mai multe modele si poti comanda si ce dimensiuni vrei... dar costa.
io1
QUOTE(anknic @ Aug 5 2007, 18:10) *
sunt bune fronturile de MDF? ceva producatori?

si acum o mare rugaminte: daca iau fronturi de MDF de 447 mm X 717 mm, 2 buc (usile), atunci voi avea dulapul de 900 X 720X550 si atunci voi avea placa PAL de jos de 900X550, partile laterale de 700X550. e bine?

sunt foarte bune fronturile de MDF dar sunt scumpe ,poti sa comanzi la modul design, norvinia ,accesoria, darel, si nu este obligatoriu sa comanzi dimensiunile tip oferite de ei, dar daca comanzi alte dimensiuni pretul creste cu 20 %.

anknic
@vis-a-vis, multumesc mult!
stiu ca sunt scumpe, la noi e 35 euro + TVA mp, dar daca facem mobila singuri, macar sa o facem de ce-a mai buna calitate.

Vreuna din firmele despre care mi-ati zis livreaza si in provincie (Ploiesti)?
Si sistemele pentru sertare(as vrea sa fac sertarele cum am vazut prin reviste, ceva similar jolly-ului), cosul jolly si picuratorul...aveti idee care sunt cele mai bune si de unde sa pot comanda pe net sa mi le livreze acasa?
io1
QUOTE(anknic @ Aug 6 2007, 08:51) *
@vis-a-vis, multumesc mult!
stiu ca sunt scumpe, la noi e 35 euro + TVA mp, dar daca facem mobila singuri, macar sa o facem de ce-a mai buna calitate.

Vreuna din firmele despre care mi-ati zis livreaza si in provincie (Ploiesti)?
Si sistemele pentru sertare(as vrea sa fac sertarele cum am vazut prin reviste, ceva similar jolly-ului), cosul jolly si picuratorul...aveti idee care sunt cele mai bune si de unde sa pot comanda pe net sa mi le livreze acasa?

norvinia iti livreaza sigur prin curier ,te costa 7 RON pe kg
anknic
QUOTE(io1 @ Aug 6 2007, 13:46) *
norvinia iti livreaza sigur prin curier ,te costa 7 RON pe kg

norvinia e mult mai scump decat daca as lua MDF-ul din Ploiesti (la mine e 115 ron+TVA pe mp si la ei e 145 ron+TVA pe mp...si mai pun si transportul...)
costinbest
QUOTE(anknic @ Aug 6 2007, 14:16) *
norvinia e mult mai scump decat daca as lua MDF-ul din Ploiesti (la mine e 115 ron+TVA pe mp si la ei e 145 ron+TVA pe mp...si mai pun si transportul...)

Salut , si eu sunt din Ploiesti
Incearca la Kavico , sau la Regency , acestia din urma lucreaza cu Nett Front , o firma destul de buna as putea spune; din Targu Mures , ai destule optiuni de modele, culori; preturile sunt destul de bune.
Foloseste cu incedere mdf-uri , sunt mai calitative decat pal-ul. Daca stai sa te gandesti cat te-ar costa sa pui la o bucatarie ABS pe fetele de usi + materialul folosit, sau in a folosii MDF o sa ajungi la concluzia ca nu te costa prea mult in plus.
Daca vrei te pot ajuta la realizarea mobilierului.
anknic
QUOTE(costinbest @ Aug 6 2007, 14:52) *
Salut , si eu sunt din Ploiesti
Incearca la Kavico , sau la Regency , acestia din urma lucreaza cu Nett Front , o firma destul de buna as putea spune; din Targu Mures , ai destule optiuni de modele, culori; preturile sunt destul de bune.
Foloseste cu incedere mdf-uri , sunt mai calitative decat pal-ul. Daca stai sa te gandesti cat te-ar costa sa pui la o bucatarie ABS pe fetele de usi + materialul folosit, sau in a folosii MDF o sa ajungi la concluzia ca nu te costa prea mult in plus.
Daca vrei te pot ajuta la realizarea mobilierului.

pai facand calculul ala am ajuns la concluzia ca vreau MDF...plus ca arata mult mai bine.
la kavico nu am ajuns inca sa ii iau la intrebari, dar cei de la regency m-au cam enervat...ca au in paleta o culoare pe care o vreau eu si m-am uitat si la nettfront pe site si o au (cires savana) si cei de la regency mi-au zis ca nu prea pot sa mi-o aduca...

costinbest
QUOTE(anknic @ Aug 6 2007, 15:54) *
pai facand calculul ala am ajuns la concluzia ca vreau MDF...plus ca arata mult mai bine.
la kavico nu am ajuns inca sa ii iau la intrebari, dar cei de la regency m-au cam enervat...ca au in paleta o culoare pe care o vreau eu si m-am uitat si la nettfront pe site si o au (cires savana) si cei de la regency mi-au zis ca nu prea pot sa mi-o aduca...

Regency vor sa ascunda cat se poate firma asta cu care lucreaza, deoarece vor sa dai comanda prin ei, in urma careia isi pun si ei un comision zdravan. Studiaza si tu catalogul de produse mdf de la NettFront, la regency, si ai sa observi ca in antetul fiecarei pagini este taiat cu marker-ul datele de contact ale firmei (oare de ce ? tongue.gif) Daca le-ai gasit site-ul celor in cauza inseamna ca poti foarte usor sa iti faci un cont la ei si sa comanzi direct .
Cred ca o sa scutesti ceva bani.
Daca Regency afirma ca "nu prea poate sa aduca culoarea respectiva" asta nu inseamna ca in momentul comenzii directe pe site-ul Nett Front iti va servi acelasi raspuns , sunt interesati sa isi mareasca portofoliul de clienti si nu in cele din urma , cel mai important : sa vanda .
anknic
QUOTE(costinbest @ Aug 6 2007, 16:24) *
Regency vor sa ascunda cat se poate firma asta cu care lucreaza, deoarece vor sa dai comanda prin ei, in urma careia isi pun si ei un comision zdravan. Studiaza si tu catalogul de produse mdf de la NettFront, la regency, si ai sa observi ca in antetul fiecarei pagini este taiat cu marker-ul datele de contact ale firmei (oare de ce ? tongue.gif) Daca le-ai gasit site-ul celor in cauza inseamna ca poti foarte usor sa iti faci un cont la ei si sa comanzi direct .
Cred ca o sa scutesti ceva bani.
Daca Regency afirma ca "nu prea poate sa aduca culoarea respectiva" asta nu inseamna ca in momentul comenzii directe pe site-ul Nett Front iti va servi acelasi raspuns , sunt interesati sa isi mareasca portofoliul de clienti si nu in cele din urma , cel mai important : sa vanda .

pai eu am luat-o tare pe vanzatoare si mi-a tras la xerox cu tot cu antet laugh.gif

ai comandat vreodata la nettfront direct? eu le.am dat mail si inca nu mi-au raspuns.
costinbest

Da , am comandat de multe ori , dureaza de obicei 1 saptamana pana cand iti onoreaza comanda , maxim 2 saptamani in situatii mai rare
anknic
pai si care e pretul daca voi comanda direct pe site la ei?
stefyb2003
QUOTE(burvi2001 @ Nov 24 2003, 13:10) *
Am inteles ca o iei gata taiata de la darel.
De ce nu te duci direct la client, ce sa cauti acasa ?

Pai dintr-un motiv bine intemeiat. Clientul nu vrea dacat sa-i montezi mobila la el acasa.
Asamblarea trebuie sa o faci la tine in garaj, in atelier ....etc. Nu te duci sa dai gauri in pal sa lipesti cantul, sa calculezi balamalele , sinele si cate si mai cate la client in casa.
E la mintea cocosului. NU?
vis-a-vis
Ma, dar ce promt ai fost... i-ai raspuns omului dupa 4 ani... deviltongue.gif
stefyb2003
QUOTE(ericssonT68 @ Jul 17 2007, 13:36) *
Salutare tuturor. Am o nelamurire. Cum se lipeste cantul de blat ? (a fost in pachet cu blatul). Nu seamana cu cantul normal de PAL, care se pune cu fierul de calcat, e mult mai dur. Merci.

De obicei cantul care este atasat la blat nu este neaparat pt lipit.
El este pus acole pt imbinarea dintre perete si blat care se face cu o plinta. Acest cant se introduce prin acea plinta fixata in prealabil de perete cu dibluri.
stefyb2003
QUOTE(vis-a-vis @ Aug 9 2007, 09:05) *
Ma, dar ce promt ai fost... i-ai raspuns omului dupa 4 ani... deviltongue.gif

biggrin.gif Mai bine mai tarziu decat niciodata.
Am luat din intamplare pagina intai la citit.
vis-a-vis
QUOTE(stefyb2003 @ Aug 9 2007, 11:07) *
Acest cant se introduce prin acea plinta fixata in prealabil de perete cu dibluri.

Aiurea, inaltatorul se prinde de blat, nu in perete. In afara faptului ca "strici" faianta si dai gauri destul de greu in ea, poate mai scoti vreodata corpurile, sau le mai reglezi pe inaltime. Plus de asta, e de preferat sa ramana un luft intre inaltator si perete, decat intre blat si inaltator, ansamblul se mai misca, inevitabil.

Dar tu mai zi ce ai de zis, ca ai inceput "bine" laugh.gif
stefyb2003
QUOTE(vis-a-vis @ Aug 9 2007, 09:14) *
Aiurea, inaltatorul se prinde de blat, nu in perete.

Da, ai dreptate.
De-aia sunt mai multe opinii, sa aleaga omul ce e mai bun.
costinbest
QUOTE(stefyb2003 @ Aug 9 2007, 11:36) *
Da, ai dreptate.
De-aia sunt mai multe opinii, sa aleaga omul ce e mai bun.

Ba din contra , sa incurce mai tare si sa-i suceasca mintea.

Exista trei tipuri de oameni pe acest forum
Tipul I - cei care se ocupa cu mobila ca activitate principala sau ca hobby , sunt oameni cu experienta in domeniu , posteaza pe acest forum de placere; pentru schimb de experienta si pentru ai ajuta pe cei din tipul II

Tipul II - Oameni care doresc sa-si faca mobila singuri, ori pentru a scutii niste bani ori ca hobby ( a lucrului facut de tine ) , acest tip studiaza cu atentie forumul , cer si asculta parerile tipului I , uneori sunt plictisitori dar "hei nimeni nu s-a nascut invatat " reprezinta majoritatea celor de pe acest forum ; ei dau continuitate si actualitate forumului ( adica posteaza)

Tipul III - Mancatorii de rahat , oameni care nu au nici o tangenta cu subiectul , dau replay-uri din 2003 sau alte chestii , oameni care se trezesc vorbind . Se manifesta prin dorinta de a se asemana cu tipul I , de a gasii ei alte metode neconventionale , intr-un cuvant de a manca rahat . Oare de ce mai mananca si ei cand "au mancat deja altii" nu pot sa inteleg .

Acuma prietene , ia sa ne gandim in ce tip te-ai incadra tu
Si ar fi distractiv ca si altii sa-ti atribuie tipul in care te situezi ( I , II sau III ) .
stefyb2003
[quote name='costinbest' date='Aug 9 2007, 10:20' post='3209841']
Ba din contra , sa incurce mai tare si sa-i suceasca mintea.

Exista trei tipuri de oameni pe acest forum

Chiar mai multe tipuri
de ex: tipul IV,V............ inganfati , plini de ei...........- cei care se cred a tot stiutori si care vor sa iasa in relief indiferent de situatie.
Discutia erea despre un simplu cant de blat - deci la subiect.
Despre tipurile do oameni de pe forum cred ca poti discuta in alta parte

PS: daca l-am incurcat pe QUOTE cu raspunsul meu, atunci sa-mi spuna el, nu un mancator...................
anknic
pai nu are cum...burvi a disparut de vreo 3 ani de aici laugh.gif

PS: asta o stiu pentru ca eu inainte sa ma bag in seama am citit constiincios (chiar am luat si notite) tot subiectul
stefyb2003
QUOTE(anknic @ Aug 9 2007, 11:09) *
pai nu are cum...burvi a disparut de vreo 3 ani de aici laugh.gif

PS: asta o stiu pentru ca eu inainte sa ma bag in seama am citit constiincios (chiar am luat si notite) tot subiectul

lasa-l pe <burvi> ca acum erea vorba de <ericssonT68>.

Acum sa revenim la subiect
Spuneti-mi si mie un program(soft) cu care sa pot face incadrari pentru planul de taiat. Merci

costinbest
Prietene, vad ca ai inceput sa te simti , este cea mai buna cale spre recunoastere . Eu ce sa cred din asta ? Ca esti tipul II ? Poate III ? Asta vei afla singur . Din momentul in care ai postat ceva din prima pagina , de acum 4 ani , nu crezi ca deja ai comis o greseala ? Subiectul nu mai e de actualitate , au trecut 55 pagini de atunci si uite si tu cata carnatu de pagina e numai una , dapa-i 55 :-O tongue.gif Ce va crede lumea asta despre unu ca tine ? Oare face spam ? Oare posteaza ca sa-i apara si lui acolo in loc de Junior mare si tare "Membru" . Poti sa pui o intrebare , poti sa-ti raspunzi si singur la ea , nu se supara nimeni :
ex
Intai postezi :
-Cum se lipeste cantul ?
apoi raspunzi :
-Binenteles ca se lipeste cu fierul de calcat ba boule ,
uite exemplu in care poti sa-ti raspunzi chiar tu , sau stiu eu , ai mai multe posibilitati
Dar nu dezgropa subiecte care au murit acum 4 ani .

Si in legatura cu softul de care intrebi, iti recomand Cutmaster 2d , mai poti folosi optimal cutting , cut 2d , optimik , etc
costinbest
QUOTE(anknic @ Aug 7 2007, 08:52) *
pai si care e pretul daca voi comanda direct pe site la ei?

vre-o 30 E mp , oricum depinde si de model . Au avut o perioada de concediu de vre-o 2 saptamani , nu stiu exact ce preturi mai au , nu am mai comandat mdf de vre-o 2 luni .
stefyb2003
QUOTE(costinbest @ Aug 9 2007, 11:32) *
Prietene, vad ca ai inceput sa te simti , este cea mai buna cale spre recunoastere . Eu ce sa cred din asta ? Ca esti tipul II ? Poate III ? Asta vei afla singur . Din momentul in care ai postat ceva din prima pagina , de acum 4 ani , nu crezi ca deja ai comis o greseala ? Subiectul nu mai e de actualitate , au trecut 55 pagini de atunci si uite si tu cata carnatu de pagina e numai una , dapa-i 55 :-O tongue.gif Ce va crede lumea asta despre unu ca tine ? Oare face spam ? Oare posteaza ca sa-i apara si lui acolo in loc de Junior mare si tare "Membru" . Poti sa pui o intrebare , poti sa-ti raspunzi si singur la ea , nu se supara nimeni :
ex
Intai postezi :
-Cum se lipeste cantul ?
apoi raspunzi :
-Binenteles ca se lipeste cu fierul de calcat ba boule ,
uite exemplu in care poti sa-ti raspunzi chiar tu , sau stiu eu , ai mai multe posibilitati
Dar nu dezgropa subiecte care au murit acum 4 ani .

Si in legatura cu softul de care intrebi, iti recomand Cutmaster 2d , mai poti folosi optimal cutting , cut 2d , optimik , etc

Multumesc de recomandare, deocamdata fol un alt soft de la Gerber insa e destul de complicat sa-l duc acasa, ca functioneaza cu cheie.
De aceea ma intereseaza unul mai practic (for home). Am mai incercat cateva soft-uri ca acestea care le-ai recomandat acum cateva luni.
dar nu puteam sa mut piesele in incadrare, sau poate nu stiam eu.

Stie cineva ceva???

Ps: nu ma injosesc sa-ti raspund la calomnii
vis-a-vis
Cauta prin topic, ca s-a discutat, daca ti-e lene, asteapta sa-ti raspunda cineva...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.