roxmob
15th July 2007, 22:37
QUOTE(soundman @ Jul 15 2007, 22:55) [snapback]3104061[/snapback]
deci pana la urma interiorul patului sa fie fix 1600/2000 sau sa mai las o toleranta???
1600/2000.
ericssonT68
17th July 2007, 14:36
Salutare tuturor. Am o nelamurire. Cum se lipeste cantul de blat ? (a fost in pachet cu blatul). Nu seamana cu cantul normal de PAL, care se pune cu fierul de calcat, e mult mai dur. Merci.
vis-a-vis
17th July 2007, 14:39
Prenadez.
Dai de 2 ori pe cant, de vreo 3 ori pe partea taiata a blatului... lasi sa se usuce dupa fiecare operatie (sa poti pune degetul pe partea unsa si sa nu te lipesti) apoi lipesti prin apasare cu o bucata de lemn (eu folosesc o coada de ciocan)
Inainte asa puneam toate canturile, nu exista cant autoadeziv
roxmob
17th July 2007, 16:21
Poti si cu montaje kit, @vis-a-vis: am gasit acum vreo un an in magazin cant de blat din ala tare melaminat si era adezivat....deci daca spui la magazin sa ti-l adeziveze...sigurat se poate.
angajatul
17th July 2007, 21:09
exista adezivat dar doar in anumite culori.....gen ..negru,alb,cires....astea uzuale....cele tari de care spui tu sunt gandite mai mult pentru pus in profilul inaltator
roxmob
18th July 2007, 01:11
QUOTE(angajatul @ Jul 17 2007, 22:09)

exista adezivat dar doar in anumite culori.....gen ..negru,alb,cires....astea uzuale....cele tari de care spui tu sunt gandite mai mult pentru pus in profilul inaltator
Asa puneam inainte la culoarea blatului, acuma cam la orice blat pun de aluminiu ca e mai fain si mai tare.
skama
18th July 2007, 22:40
QUOTE(soundman @ Jul 11 2007, 09:11)

da, doar ca astia vad ca sunt din cluj
intr-adevar am vazut ca akara sunt din cluj, dar m-am interesat la ei si am aflat ca livreaza in toata tara. am dat la astia si de niste balamale aruncatoare cu amortizor si am vazut ca au un sistem misto de tot, cu montaj pe cupa si pe deasupra si se poate regla tensiunea de amortizare. nu am auzit in schimb de marca de balamale care o au, adica mepla-alfit, dar le-am testat si nu sunt rele de loc.
anknic
20th July 2007, 07:43
intrebare de gaga:
cu ce se prinde blatul de mobila de bucatarie?
ericssonT68
20th July 2007, 08:21
QUOTE(anknic @ Jul 20 2007, 08:43)

intrebare de gaga:
Eu l-am prins cu holsuruburi de lungime potrivita de jos in sus. In sipcile din partea de sus a corpurilor de mobila am prevazut gauri prin care am trecut cu aceste holsuruburi.
costinbest
20th July 2007, 13:14
QUOTE(ericssonT68 @ Jul 17 2007, 15:36)

Salutare tuturor. Am o nelamurire. Cum se lipeste cantul de blat ? (a fost in pachet cu blatul). Nu seamana cu cantul normal de PAL, care se pune cu fierul de calcat, e mult mai dur. Merci.
toate variantele de mai sus dar si prin aplicarea unui cant obisnuit si dezlipirea acestuia in asa fel incat tot adezivul sa ramana pe blat , apoi incalzind adezivul asta poti sa lipesti fara probleme cantul blatului . Se prelucreaza foarte greu (slefuirea si finisarea lui ) daca ai alta alternativa (cant dublu adezivat la culoarea blatului ) evita folosirea cantului achizitionat cu blatul .
oscar2doi
21st July 2007, 14:03
sal all, am gasit si io, ca multi alti, acest forum, care, mi se pare zuper interesant. nu stiu daca am scris chiar unde trebuie, e prima oara cand scriu pe un forum, si sper sa nu fie ultima. fac si io mobila din pal, de ceva timp, dar, mai mult pentru cunostintze. vreau sa va spun ca am aflat multe lucruri noi de la voi, si va multumesc pt asta. daca o sa intampin ceva probleme, sigur o sa va intreb, ca am vazut ca unii chiar stiu ce vorbesc. multumesc lor.
Berti
23rd July 2007, 21:55
QUOTE(costinbest @ Jul 20 2007, 14:14)

daca ai alta alternativa (cant dublu adezivat la culoarea blatului ) evita folosirea cantului achizitionat cu blatul .
Poti sa ne explici si noua cum arata un cant dublu adezivat la culoarea blatului? Multam!
roxmob
24th July 2007, 07:37
QUOTE(Berti @ Jul 23 2007, 22:55)

Poti sa ne explici si noua cum arata un cant dublu adezivat la culoarea blatului? Multam!
S-o fi vrut referi la: cant dublu (la latime), adezivat de culoarea blatului si era asa: cant dublu, adezivat de culoarea blatului, altfel suna, nu?
mr_ionutzz
26th July 2007, 13:53
QUOTE(anknic @ Jul 20 2007, 05:43)

intrebare de gaga:
ceva de genu cu holtz 4 x 30.35
Kinas
26th July 2007, 19:24
Buna tuturor,
Vreau sa va intreb daca stie cineva, care este latimea minima pe care se poate aplica cantul ABS?
anknic
27th July 2007, 13:45
Multumesc!
skama
30th July 2007, 15:07
QUOTE(Kinas @ Jul 26 2007, 20:24)

Buna tuturor,
Vreau sa va intreb daca stie cineva, care este latimea minima pe care se poate aplica cantul ABS?
Intrebare interesanta. Sa inteleg ca ai dori cantuire si pe o grosime mai mica de 16 mm? Dupa cit ma pricep s-ar putea si pe PAL mai ingust, depinde si de masina care aplica cant, daca poate sa frezeze mai mult de 3 mm de pe fiecare latura. De asemenea pe piata din Romania cel mai ingust cant care se gaseste este cel de 19 mm, pentru PAL de 16 mm.
Succes!
oscar2doi
30th July 2007, 20:12
[quote name='skama' date='Jul 30 2007, 14:07' post='3166642']
Intrebare interesanta. Sa inteleg ca ai dori cantuire si pe o grosime mai mica de 16 mm? Dupa cit ma pricep s-ar putea si pe PAL mai ingust, depinde si de masina care aplica cant, daca poate sa frezeze mai mult de 3 mm de pe fiecare latura. De asemenea pe piata din Romania cel mai ingust cant care se gaseste este cel de 19 mm, pentru PAL de 16 mm.
Succes!
cred ca de fapt, se refera la latimea bucati de pal, cat de ingusta poate sa fie, sincer nu mai stiu. m-am confruntat si io cu aceeasta problema, dar acum vreo 2 ani. nu mai stiu, dar cred ca sunt alte persoane, care sigur iti vor raspunde.
Kinas
31st July 2007, 17:27
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Da m-am referit la latimea bucati de pal, si nu la grosime.
Stiu ca este limitat, pentru ca nu demult mi-am debitat niste pal, si am vrut sa-mi puna cant abs pe o fasie de pal, lata de 750mm, si mi-a zis ca nu se poate.
vis-a-vis
31st July 2007, 18:02
Eu am pus ABS pe usi inalte de 2400 mm, deci se poate.
Cred ca ai nimerit tu la un atelier cu scule precare.
Kinas
2nd August 2007, 22:17
ofof, am scis gresit, 75mm nu 750mm.
7,5cm deci, si ma refeream la latimea minima.
Dar e ok, nu mai are importanta.
Multumesc mult pentru raspunsuri
x3voodoo
2nd August 2007, 22:51
QUOTE(reli @ Oct 22 2003, 21:33)

Cred ca nu stie nimeni...
Dar de ateliere cu care pot sa colaborez, sa-mi faca ei mobila dupa design-ul meu, stie cineva?
Thx
Salut! Daca vrei sa colaborezi cu persoane care au ateliere de mobila sa iti faca mobila dupa designul tau, da-mi un semn sa vorbim, pt ca te pot ajuta.Salut
costinbest
3rd August 2007, 12:47
QUOTE(Kinas @ Jul 26 2007, 20:24)

Buna tuturor,
se poate aplica abs pe orice latime , chiar si de la 1-2 cm in sus , faptul ca nu iti aplica in atelierele de mobila abs pe o latime mai mica de 75 mm se intampla din cauza ca la asemenea latimi apar pierderi mari de cant abs .
Exista mai multe tipuri de masini de aplicat abs , masini automate ce realizeaza frezarea cantului , taierea capetelor , avansul automat al piesei , si masini simple care doar aplica cantul abs . In orice caz (ca sa intelegi de unde apare pierderea aceasta ) exista o distanta intre rola ce aplica adezivul pe cant abs ( la altele il aplica pe cantul materialului ) si cea de presare, la mai toate tipurile distanta aceasta este de ~ 15 cm . odata ce abs-ul ajunge la rola de presare el este lipit si purtat de piesa . la finalizarea avansului piesei fata de un limitator se realizeaza taierea cantului . automat la o piesa mai mica decat distanta asta dintre role apare o pierdere zdravana Imagineaza-ti cat abs vei pierde la fiecare latura mai mica de "sa zicem" 13 cm.
In al doilea rand pot aparea probleme de blocare a piesei in masina ( in cazul masinilor automatizate la piese cu latimi mici )
Dar in ciuda tuturor exista o solutie care elimina aceasta pierdere si anume se aplica abs pe mai multe piese la o singura trecere , ele fiind despartite de strife-uri subtiri de pal ( tivituri) . si ca sa intelegi imagineaza-ti un panou de gard sipcile fiind piesele , abs-ul aplicat pe capete iar distanta dintre ele fiind data de strife-uri 
Cinsteste-i , invata-i metoda asta din urma , daca nu vor da-le una in cap , in fond aplicatul abs-ului il platesti in urma a cat se consuma, oricum nu ar trebui sa-i priveasca pe ei ce se pierde si ce nu odata ce tu le platesti si pierderea.
angajatul
3rd August 2007, 22:59
anknic
5th August 2007, 17:10
sunt bune fronturile de MDF? ceva producatori?
si acum o mare rugaminte: daca iau fronturi de MDF de 447 mm X 717 mm, 2 buc (usile), atunci voi avea dulapul de 900 X 720X550 si atunci voi avea placa PAL de jos de 900X550, partile laterale de 700X550. e bine?
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.