roxmob
6th July 2007, 12:23
QUOTE(soundman @ Jul 6 2007, 13:08) [snapback]3065939[/snapback]
poti sa pui in dunga cite o fisie de pal de vreo 7 cm de lata, una in spate si una in fata la vreo 5-10 cm de marginea politei, mai mult de 6 cm nu-ti fura usile in interiorul corpului.
ce inseamna sa pun in dunga??? sorry de deranj, dar chiar n-am inteles.
am gasit pe site "clopoteii".
pai faci cite 2 fisii de pal pentru fiecare polita care are lungimea de 115-120 cm, ea va fi la dimensiunea asta: 115-120/6/1.8, si o pui in cant (dunga ) ca sa fie mai tare polita sa nu se indoaie de la haine(greutate), intelegi?
soundman
6th July 2007, 12:36
QUOTE(roxmob @ Jul 6 2007, 13:23) [snapback]3066020[/snapback]
pai faci cite 2 fisii de pal pentru fiecare polita care are lungimea de 115-120 cm, ea va fi la dimensiunea asta: 115-120/6/1.8, si o pui in cant (dunga ) ca sa fie mai tare polita sa nu se indoaie de la haine(greutate), intelegi?
da,da, desteapta faza,ca normal, e mult mai rezistenta o fasie de palpusa pe cant. si fasiile le pun una in fata si alta in spate, nu?
inca o chestie, vreau sa pun la usa din mijloc, care e cu oglinda, profil de aluminiu care se pune pe cant. Angajatu zicea ca se face sant cu freza si apoi se bate profilul in sant, ca la cantul PVC. imi poti spune ce fel de freza trebuie sa iau, model, si eventual daca stii si de unde pot sa o iau. merci de tot ajutorul pana acum.
roxmob
6th July 2007, 13:01
Eu unul nu as pune nici un profil de aluminiu, am vrut si eu sa pun la 4 usi de 350/350 si am renuntat, o sa iti dea de furca la colturi pentru ca trebuie taiat profilul la 45 de grade si frezarea trebuie facuta cu o freza care iti pun o poza sa vezi despre ce e vorba, dar daca totusi pui profilul ala...mai bine du-te la o firma de timplarie pe la voi sa ti le frezeze ei pentru ca costa cam 80-100 lei un cutit +o coada si cutite sunt de mai multe grosimi! Si frezarea asta...trebuie facuta bine, adica la capete trebuie sa fie la nivel ca altfel iti va fi un profil mai in afara si unul mai in spate si o sa arate urit.
angajatul
6th July 2007, 15:31
la profilul de aluminiu de care ziceam eu nu trebuie taiat la 45 de grade ca vine doar pe lungimea usii.....nu si sus-jos....asa ca trebuie taiat doar drept.
De frezat e de preferat varianta data de Roxmob, apeleaza la altii....sau daca vrei tu neaparat trebuie sa iti sumperi o freza(scula in sine) si freze mai ieftine pentru cant se gasesc la "rusi" si e in jur de 20-25 RON una...si sunt de 2,3,4,5 mm in functie de cat ai nevoie pentru profilul respectiv.
soundman
6th July 2007, 19:36
QUOTE(angajatul @ Jul 6 2007, 16:31) [snapback]3066836[/snapback]
la profilul de aluminiu de care ziceam eu nu trebuie taiat la 45 de grade ca vine doar pe lungimea usii.....nu si sus-jos....asa ca trebuie taiat doar drept.
De frezat e de preferat varianta data de Roxmob, apeleaza la altii....sau daca vrei tu neaparat trebuie sa iti sumperi o freza(scula in sine) si freze mai ieftine pentru cant se gasesc la "rusi" si e in jur de 20-25 RON una...si sunt de 2,3,4,5 mm in functie de cat ai nevoie pentru profilul respectiv.
da, intr-adevar, profilul nu trebuie taiat la 45grade. si cu frezatul, masina de frezat o am,am luat bosch;am cam cumparat din scule, ca acum invat si am de facut mobila pt o casa de vreo 1000 mp locuibili. cred ca mi-as lua o freza d-aia, doar sa stiu ca o iau buna. mai fac incercari pe resturi de placi pana iese cum trebuie.
am fost la sea, koblenz o sa mai aiba pe stoc de-abia pe 16 iulie, asa ca probabil ma apuc de treaba si debitez materialul. profil de aluminiu n-am gasit laa sea, sper sa incerc zilele urmatoare ala arabesque.
vreau sa fac un dulap cu 3 usi glisante , inaltime 210, lungime 180, adancime 65, un pat 200x160 si doua noptiere.
intrebare la pat, 200x160 cm ar trebui sa ramana golul unde intra salteaua, sau sa fie patul cu totul 200x1600,si golul sa fie mai mic (scazand grosimea palului). cam ce inaltime se practica la paturi. iar palul nemelaminat pe care se pune salteaua cam la ce adancime trebuie sa fie fata de marginea de sus a cadrului de la pat (sper ca m-am exprimat corect), si ce grosime trebuie sa fie, tot de 18mm? astea-s deja meditatii particulare ce faceti voi, dar ma bucur ca ma suportati.
soundman
6th July 2007, 19:44
QUOTE(roxmob @ Jul 6 2007, 14:01) [snapback]3066202[/snapback]
Eu unul nu as pune nici un profil de aluminiu, am vrut si eu sa pun la 4 usi de 350/350 si am renuntat, o sa iti dea de furca la colturi pentru ca trebuie taiat profilul la 45 de grade si frezarea trebuie facuta cu o freza care iti pun o poza sa vezi despre ce e vorba, dar daca totusi pui profilul ala...mai bine du-te la o firma de timplarie pe la voi sa ti le frezeze ei pentru ca costa cam 80-100 lei un cutit +o coada si cutite sunt de mai multe grosimi! Si frezarea asta...trebuie facuta bine, adica la capete trebuie sa fie la nivel ca altfel iti va fi un profil mai in afara si unul mai in spate si o sa arate urit.

roxmob, ii place dulapul asta din poza. placa de sus care mascheaza sinele cum ai prins-o? ca m-am uitat atent pe poza marita si n-am vazut cum ca ai fi dat suruburi pe fata ei ca s-o prinzi de cantul placii superioare. si jos din cate observ nu ai pus picioare de care mi-ai zis, ci ai pus centura din pal.
roxmob
6th July 2007, 21:10
QUOTE(soundman @ Jul 6 2007, 20:44) [snapback]3067783[/snapback]
roxmob, ii place dulapul asta din poza. placa de sus care mascheaza sinele cum ai prins-o? ca m-am uitat atent pe poza marita si n-am vazut cum ca ai fi dat suruburi pe fata ei ca s-o prinzi de cantul placii superioare. si jos din cate observ nu ai pus picioare de care mi-ai zis, ci ai pus centura din pal.
Aia de sus e cu cepuri de lemn (tipli) prinsa de tavan si mai are cite unul pe fiecare laterala care nu e prinsa cu aracet, jos uita-te mai bine sa vezi ca sunt exact picioare de care ti-am zis, doar ca e dublat fundul, la pat trebuie sa fie in interior 1600/2000 si laterala o poti face de 350 si de la marginea de sus sa ramina cam 10 cm, acuma depinde de saltea, dar cam toate sunt de 20-22 de groase, deci inaltimea totala a patului la nivelul saltelei va fi de 45 cm.
QUOTE(soundman @ Jul 6 2007, 13:36) [snapback]3066083[/snapback]
da,da, desteapta faza,ca normal, e mult mai rezistenta o fasie de palpusa pe cant. si fasiile le pun una in fata si alta in spate, nu?
inca o chestie, vreau sa pun la usa din mijloc, care e cu oglinda, profil de aluminiu care se pune pe cant. Angajatu zicea ca se face sant cu freza si apoi se bate profilul in sant, ca la cantul PVC. imi poti spune ce fel de freza trebuie sa iau, model, si eventual daca stii si de unde pot sa o iau. merci de tot ajutorul pana acum.
nu trebuie neaparat sa pui cant din aluminiu, poti folosi profil ,,u'' din aluminiu care nu necesita frezare
soundman
6th July 2007, 21:49
QUOTE(io1 @ Jul 6 2007, 22:22) [snapback]3068210[/snapback]
nu trebuie neaparat sa pui cant din aluminiu, poti folosi profil ,,u'' din aluminiu care nu necesita frezare
da? pai cum e cu profilul asta u. parca ar fi montatnt de rigips
glumesc. poti sa-mi spui mai multe?
raresh3r
7th July 2007, 19:49
As vrea sa-mi fac doua usi, din acelea din doua bucati care se frang la mijloc (pliante, concertina, sau cum o spune modelului).
Am gasit feroneria la Practiker, dar nu stiu daca e corespunzatoare.
Usile trebuie sa aiba inaltime de aproximativ 2400, late de 500 X 2. Feroneria gasita are prinderea acestor usi in partea superioara.
Ce pal ar trebui sa folosesc?
Pot folosi si altceva inafara de pal?
Cum trebuie sa masor distanta unei usi? din perete in perete...sau cum?
soundman
8th July 2007, 16:05
lulumob a pus poza asta intr-un post prin 2006 pe forum cu element pt pozitionare fata sertar. stie cineva unde se poate gasi asa ceva?
http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...t&id=126564
multumesc mult pentru raspunsurile de la mobila de bucatarie, am incercat sa mai fac o schita in care am luat in calcul sugestiile voastre, spuneti-mi si mie ce mai am de corectat please
Click pentru a vizualiza atașamentul
angajatul
8th July 2007, 19:24
QUOTE(soundman @ Jul 8 2007, 17:05) [snapback]3073756[/snapback]
lulumob a pus poza asta intr-un post prin 2006 pe forum cu element pt pozitionare fata sertar. stie cineva unde se poate gasi asa ceva?
http://forum.softpedia.com/index.php?act=a...t&id=126564
are la Darel....costa cam 0,7 RON bucata
vis-a-vis
8th July 2007, 19:55
QUOTE(ixi @ Jul 8 2007, 20:13) [snapback]3074304[/snapback]
multumesc mult pentru raspunsurile de la mobila de bucatarie, am incercat sa mai fac o schita in care am luat in calcul sugestiile voastre, spuneti-mi si mie ce mai am de corectat please
Click pentru a vizualiza atașamentul Ai 600 adancimea la dulapurile inferioare? Ce latime de blat ii pui?
Eu pe cele inferioare le fac de 500. Am 18 mm grosimea usii si mai las 10-15 mm pentru marginea blatului cu inca vreo 5 mm PFL-ul in spate si eventualele holtusuburi, raman vreo 6 cm distanta. Las distanta asta pentru aerisire (in special pentru o eventuala scurgere de gaze) si sa nu ma lovesc de eventualele prize, plinte sau tevi de gaze sau scurgere.
eu am pus adancimea de 550 (la recomandarea lui angajatul plus ca in schita de la cuptorul incastrabil imi scrie minim 550mm)
vis-a-vis
8th July 2007, 20:28
E ok, dar nu inteleg ce-s cu placile sau corpurile de sus... sunt fetele de usi? Daca da, 600 inaltime mi se pare putin.
QUOTE(vis-a-vis @ Jul 8 2007, 21:28) [snapback]3074562[/snapback]
E ok, dar nu inteleg ce-s cu placile sau corpurile de sus... sunt fetele de usi? Daca da, 600 inaltime mi se pare putin.
da, alea sunt fetele de la usi, am vrut sa fac sertarele putin mai mari.. dar adevarul este ca nu-mi dau seama exact ce ar iesi asa
voi ce dimensiuni folosit la un corp cu sertar sus si usa jos?
am uitat sa precizez ca dimensiunile fetelor de la corpuri sunt cu tot cu cant (in final am sa scad cate 2mm pentru cantul ABS)
vis-a-vis
8th July 2007, 21:04
Acum m-am dumirit cum e cu schita aia.
Ai inaltimea corpului de 600+195+5+10+30+100= 940 mm.
E mult prea inalt. Eu zic sa faci corpul de 700 sau 750 mm maxim.
Sertarul daca are interiorul de 100 mm inaltime, e suficient. Asta inseamna ca fata sertarului ar fi la 140-150 mm.
Nu vad masca de chiuveta...
cat se lasa de la baza fetei sertarului pana la baza interiorului sertarului?
inaltimea corpurilor e facuta dupa exemplul asta: http://www.viamob.ro/Ergo.htm
vis-a-vis
8th July 2007, 21:21
Doamna are 1 metru 85? 
Fata de sertar trebuie sa "astupe" legatura sus care are 18 mm, de siguranta eu las cam 20 mm, iar jos cam 10 mm. Dar in general le fac mai mari, cam cu 4 cm fata de interior, ca sa le pot aranja ca lumea.
QUOTE(vis-a-vis @ Jul 8 2007, 22:21) [snapback]3074835[/snapback]
Doamna are 1 metru 85?

Fata de sertar trebuie sa "astupe" legatura sus care are 18 mm, de siguranta eu las cam 20 mm, iar jos cam 10 mm. Dar in general le fac mai mari, cam cu 4 cm fata de interior, ca sa le pot aranja ca lumea.
lol, se incadreaza in primul exemplu... cu ~1.75
vis-a-vis
8th July 2007, 21:37
Sa nu va vina idei de folosire alternativa a blatului
nush... oare la ce inaltime trebuie sa inceapa corpurile suspendate ca sa fie treaba ok?
roxmob
8th July 2007, 22:24
QUOTE(ixi @ Jul 8 2007, 23:20) [snapback]3075083[/snapback]
nush... oare la ce inaltime trebuie sa inceapa corpurile suspendate ca sa fie treaba ok?

60-70 cm.
angajatul
8th July 2007, 22:26
cred ca se referea la pozitionarea pe perete....de la ce inaltime sa fie
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.