Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

corneliuadrian

cand cumpar sistemul de glisare imi da si schema aia la care ai facut poze? aia cu dimensiunie alea, ca pe poze e cam in ceatza si mi-e nasol sa ma holbez in monitor atat
Berti
QUOTE(corneliuadrian @ Jul 4 2007, 23:37) [snapback]3058748[/snapback]
haha, la viata mea am facut chestii de vreo 10 ori mai complicate si mai smechere decat sistemele glisante la usi.

Care probabil ca n-au nici o legatura cu productia de mobilier... poate e vorba de ecutatii de gradu doi si integrale triple de volum! sau si astea-s simple ca nu contin radical?

sunt chestii de clasa a IV-a oricum in mobila; adunari,scaderi,...nici macar vreun radical

Sa intelegem ca n-ai cele patru clase de care vorbeai mai sus? Din moment ce nu poti aduna doua cote!

m-am uitat putin pe schema de la tine si nu pare grea. adik parca nici n-o vad asa bine pe poze. cu cartea in mana poate ca as avea alt chef.

Amice, tu n-ai chef sa te studiezi o schema foarte lizibila? bine ca Angajatu o avut chef sa caute catalogu, sa-l rasfoiasca, sa scoata camera digitala, sa faca pozele, sa le descarce in calulator, sa le redimensioneze si sa-ti rapunda tie!

o sa ma uit mai incet daca nu vrei sa-mi raspunzi. era simplu, ai mai facut asa ceva, imi ziceai : usa sa fie cu x mm mai mica, mare schema.
....
cand cumpar sistemul de glisare imi da si schema aia la care ai facut poze? aia cu dimensiunie alea, ca pe poze e cam in ceatza si mi-e nasol sa ma holbez in monitor atat

Omule da-mi voie sa-ti spun, esti full of shit!
Tu crezi ca noi suntem pe statu' de plata al SP si suntem obligati sa-ti rapundem?
Si noua ni se face nasol cand stam si ne holbam la monitor si dam de masajele tale!
Mai bine ne spui adresa, mergem noi si iti facem mobila... decat sa-ti mai citim multa vreme balariile!

bufuxl
salut
ANGAJATUl... mi-ai putea spune te rog cum se numeste caretea accea de tamplarie din care ai atasat niste pagini, editura, autori si pretul cartii... eventual si de unde ai luat-o? te rog daca esti amabil.
anknic
QUOTE(bufuxl @ Jul 5 2007, 08:19) [snapback]3059446[/snapback]
salut
ANGAJATUl... mi-ai putea spune te rog cum se numeste caretea accea de tamplarie din care ai atasat niste pagini, editura, autori si pretul cartii... eventual si de unde ai luat-o? te rog daca esti amabil.

pana intra angajatul sa-ti spuna...ala e catalogul SEA de sisteme pentru tamplarie...
vis-a-vis
Ce rau e Berti.
Berti
bufuxl, intr-adevar e asa cum zice anknic, e vorba de catalogul firmei SEA, majoritatea produselor le gasesti si on-line pe site-ul lor www.surub.ro, da' nu-s asa detaliate ca si in catalog, de exemplu sistemul de glisare prezentat de Angajatul are doar pozele pieselor componente si o vedere de ansamblu, defapt vezi aici
Cataloagele tiparite se obtin destul de greu, oricum modelu pe care-l are Angajatu nu se mai tipareste, de vreun an aia de la SEA l-au impartit in brosuri pentru fiecare categorie in parte. Dar astea cica se dau mai usor...

Vis-a-vis, zi si tu daca n-am dreptate?... adica angajatu depune un efort sa posteze niste poze si ala nici macar n-are chef sa adune 2 cote din desene, si mai face si gargara ca angajatu nu vrea sa-i rapsunda! Pai cum sa nu te enervezi in cazu asta... si se mai si lauda c-o facut chestii complicate si ca totul se rezuma la clasa a IV-a! deadtongue.gif

Dupa parerea mea, daca esti "niznaiu", stai frumos in banca ta si astepti un raspuns... pana cineva are chef/timp/nervi, ca doar nu suntem pe statu lor de plata! NU?
vis-a-vis
Normal ca ai dreptate... dar de obicei eu dau mesaje d-astea "dure"... ma bucur ca am un frate biggrin.gif

corneliuadrian
berti, stai linistit ca sigur am mai multe clase decat tine. cat priveste pe angajatul, eu i-am multumit frumos de fiecare data, chiar am spus ca apreciez mult efortul pe care l-a facut. doar ca tonul pe care a raspuns a fost mereu zeflemitor.adika daca stiti sa faceti mobila va comportati de parca atzi lucra la NASA. eu doar am cerut ajutor, nu inseamna ca trebuie sa fiu luat peste picior daca sa zicem n-as fi inteles o schema. nu intelegi, ii explici omului, n-ai timp sau n-ai chef, taci din gura. pana la urma BERTI draga, eu nu adresez cuvinte jignitoare cum faci tu (ca vorba aia, am mai multe clase ca tine), dar iti zic ca pana la urma pot sa te chem sa faci mobila, ca pana la urma esti doar un TAMPLAR.
inca odata, nu am vrut sa jignesc pe nimeni. primul care a venit cu jignirile este Berti. Angajatu, multam frumos pentru raspunsurile de pana acum, am vazut ca mereu ai dat raspunsuri pe forum. nu am vrut sa te ofensez cu ceva, dar daca nu ai timp sa raspunzi la o chestie, nu jigni omul si nu-l face incompetent doar pentru ca nu stie la fel de multe ca tine.
Multumesc.
bulangiul
QUOTE(Berti @ Jul 4 2007, 08:06) [snapback]3054087[/snapback]
iar de masa lemnoasa nu-ti bate tu capu! Altii au mai multa, mai buna si mai ieftina...

cum ar fi ukrainienii.....ca am auzit pe cineva dintr-o firma ce produce furnir ca ar fi mai ieftin sa aduca bustenii din Ukraina decat de aici....si cica is si de calitate superioara
Berti

Da, e un exemplu bun... doar ca-s niste mici probleme cu radioactivitatea, aia se baga in zonele parasite de langa Cernobal exploateaza la greu ca nu verifica nimeni si vand la pret bun.
Din cate am inteles cei de la Sebes au avut probleme cu PAL-u radioactiv, cica si IKEA a interzis colaboratorilor din RO sa cumpere busteni din Ucraina.
Berti
QUOTE(corneliuadrian @ Jul 5 2007, 10:49) [snapback]3060028[/snapback]
berti, stai linistit ca sigur am mai multe clase decat tine.

Nu cred ca are rost sa intram in detalii personale!
S-ar putea sa fiu in avantaj si n-as vrea sa-ti faci o imagine si mai proasta pe forum...

cat priveste pe angajatul, eu i-am multumit frumos de fiecare data, chiar am spus ca apreciez mult efortul pe care l-a facut. doar ca tonul pe care a raspuns a fost mereu zeflemitor.adika daca stiti sa faceti mobila va comportati de parca atzi lucra la NASA.

N-are rost sa reiau ce-am zis mai sus, pentru mine e foarte clara atitudinea ta!
Iar referitor la NASA, uite ce zicea anagajatu acu ceva vreme...

QUOTE(angajatul @ Jan 9 2007, 23:29) [snapback]2296486[/snapback]
Berti, defapt lucreaza pentru NASA, dar nu prea vireaza aia fondurile la timp....asa ca se ocupa cu mobila sa faca un ban pe langa
coolspeak.gif da sa nu zici ca ti-am zis

... ca pana la urma esti doar un TAMPLAR.

Mi-o zis mama, daca nu ma tin de scoala ajung tamplar.... ce sa fac daca nu prea le-am avut cu "radicalii", si mi-am lasat doctoratu' balta w00t.gif Am ajuns tamplar! Asta e! Dar macar stau linistit, fiindca spre dezamagirea ta, vrei nu vrei tot la noi ajungi in cele din urma sa-ti facem lada!

primul care a venit cu jignirile este Berti.

Cu asta am terminat, nu vreau sa distrug topicu raspunzand la aberatii puerile!
Daca te simti jignit te invit sa apesi cu incredere butonul REPORT, sa lasam un moderator sa decida ce si cum... sau daca vrei poti sa ma inviti in topicul Head2Head! Iti voi rapsunde cu MARE placere...
soundman
okay, eu sunt chiar novice in mobila, acum incerc sa prind cate ceva. E chiar foarte marfa foruul asta, am aflat o gramada, si m-am inscris doar de cateva ore. am facut un birou, dar mai departe....sunt multe de invatzat. am spicuit de prin forum, si am incercat sa inteleg si schemele astea la usi culisante (sau glisante, cum se zice). o sa incerc sa zic cam ce am inteles eu, si apoi cine se pricepe si vrea poate sa-mi spun daca am inteles .
Distanta de jos dintre usa si placa inferioara este de minim 3mm si maxim 8 mm iar sus intre 2.5 si 8 mm? sau e vorba de cat se poate face reglajul, toleranta, nu stiu.
Iar I de sus reprezinta distanta dintre coama celor doua sine? x de sus nu prea m-am prins ce reprezinta. Poate cat e distanta dintre prima usa si marginea pretelui sifonierului?
H cred ca ar fi distanta dintre usi si S grosimea usii. ? (poate)

Iar holzsuruburile de la elementul superior de ghidare sunt la 3 cm de marginea de sus a usii. Elementul inferior de ghidare nu scrie la ce distanta de marginea de jos a usii se pune.

Nu prea am inteles poza nr 3, si nu se prea vad dimensiunile alea de jos cu H=S parca…

Pentru niste usi de 2m inaltime e nevoie de profile d-alea de aluiniu despre care se vorbea?
Cred ca m-as apuca sa-mi fac si eu un sifonier cu usi d-astea. Oglinda cand imi pun din cate am citit pe forum se pune cu banda d-aia adeziva pe ambele parti, corect? manerele la usi cum le fac, ca banuiesc ca trebuie ingropate.

vis-a-vis
berti, stai linistit ca sigur am mai multe clase decat tine.
Câte clase ai ficior, că mă făcuși curios? cool.gif
Atașează și o poză la diplomă, ca să nu fim cumva suspicioși.
anknic
pentru ca nu s-a mai scris nimic de ceva vreme aici, indraznesc si eu!

am citit totul in doua zile, tocmai ne-am hotarat sa ne facem noi mobila (incepem cu bucataria) pentru ca ni s-au dat niste preturi pe care eu nu le consider corecte. daca bucataria iese bine atunci ne incumetam si la camera pitixului si la sufragerie (care trebuie sa fie si un fel de dormitor mascat pentru noi, caci nu avem deocamdata decat 2 camere)

va felicit pentru ca de aici am citit multe lucruri utile si va rog chiar sa ma ajutati daca voi intampina probleme, cu sfaturi.

precizez ca eu sunt sotia, deci probabil ca in "construirea" mobilei voi avea doar rolul de "dat cu gura" si eventual de strans informatii de pe net!

sotul meu are ceva experienta, a facut pana acum un pat matrimonial si un patut pentru pitix, care au iesit super!

oricum va rog pe aceasta cale, daca vreti, sa ma lamuriti in rezolvarea eventualelor probleme care s-ar putea ivi (deocamdata strang doar informatii, preturi si modalitati de debitare si calitati de PAL, solutii privind sinele pentru dulapuri, cote, etc.)

pana acum am ajuns la concluzia ca vreau PAL de 18 minim si usi de postforming, ca vreau accesorii blum sau sea (sine pentru sertare, balamale, depinde ce imi ofera piata aici, ca inca n-am calcat in magazine inca, urmeaza sa stresez vanzatorii laugh.gif )

PS: mie una tonul postului mi se pare prea protocolar, daca si voua vi se pare...imi cer scuze de pe acum!
bufuxl
ms BERTI si de asemenea ANGAJATUL...
...daca tot are ANGAJATUL catalogul de la sea... nu poate sa ii faca o scanare si sa o posteze ptr toti tamplarii din forum?... eu ieri am aflat ca exista un forum ptr aceasta meserie si chiar e interesant... sau mai bine zis e de ajutor... eu fac tamplarie cu fratele meu din luna martie si nu pot sa ma laud ca stiu ffff multe. stiu doar multe si sunt pregatit sa mai invat in materie de tamplarie pal....
spor la lucru la toata lumea
soundman
cred ca vrea sa-mi fac si eu un dulap cu culisante. m-am gandit cam de ce am nevoie si unde m-as incurca si mi-am at seama ca nu stiu cum sa pun manerele alea ingropate, mai ovale asa, dau gaura cu freza, dar gaura ovala.....nu stiu, sfatuiti-ma daca puteti
angajatul
QUOTE(soundman @ Jul 5 2007, 22:15) [snapback]3063628[/snapback]
cred ca vrea sa-mi fac si eu un dulap cu culisante. m-am gandit cam de ce am nevoie si unde m-as incurca si mi-am at seama ca nu stiu cum sa pun manerele alea ingropate, mai ovale asa, dau gaura cu freza, dar gaura ovala.....nu stiu, sfatuiti-ma daca puteti

pai depinde de maner.....sunt manere ingropate care necesita doar o frezare cu o freza de 35 ca in cazul balamalelor.....sunt manere care necesita frezare cu o freza deget, in forma ovala a manerului.....si sunt manere care necesita o decupare cu totul a usii pentru ca manerul e format din doua piese(interior-exterior).
Acum totul depinde de maner....si asta nu stii decat atunci cand il ai in mana.
angajatul
QUOTE(soundman @ Jul 5 2007, 12:35) [snapback]3060629[/snapback]
okay, eu sunt chiar novice in mobila, acum incerc sa prind cate ceva. E chiar foarte marfa foruul asta, am aflat o gramada, si m-am inscris doar de cateva ore. am facut un birou, dar mai departe....sunt multe de invatzat. am spicuit de prin forum, si am incercat sa inteleg si schemele astea la usi culisante (sau glisante, cum se zice). o sa incerc sa zic cam ce am inteles eu, si apoi cine se pricepe si vrea poate sa-mi spun daca am inteles .
Distanta de jos dintre usa si placa inferioara este de minim 3mm si maxim 8 mm iar sus intre 2.5 si 8 mm? sau e vorba de cat se poate face reglajul, toleranta, nu stiu.

documenteaza-te cum se citeste un desen tehnic si o sa intelegi.cotele alea(3-8 si 2,5-8) sunt ca sa vezi intre ce dimensiuni sistemul ruleaza daca e montat conform schemei.....reglajele le faci in plaja ramasa...ca idee ...cel mai bine e sa scazi 10 mm din spatiul interior al dulapului ca sa obtii dimensiunea usii.

Iar I de sus reprezinta distanta dintre coama celor doua sine? x de sus nu prea m-am prins ce reprezinta. Poate cat e distanta dintre prima usa si marginea pretelui sifonierului?

e distanta de la inima profilului de aluminiu pe care "circula"usa pana la nivelul fata al dulapului.(vezi cu desenul tehnic)

H cred ca ar fi distanta dintre usi si S grosimea usii. ? (poate) (vezi desen tehnic)

Iar holzsuruburile de la elementul superior de ghidare sunt la 3 cm de marginea de sus a usii. Elementul inferior de ghidare nu scrie la ce distanta de marginea de jos a usii se pune.

uita-te in poza 3 ca scrie.....offf.....

Nu prea am inteles poza nr 3, si nu se prea vad dimensiunile alea de jos cu H=S parca…

H= min 10mm ; I=S+H ; X=S+5,5mm

Pentru niste usi de 2m inaltime e nevoie de profile d-alea de aluiniu despre care se vorbea?

am zis deja ce si cum....citeste

Cred ca m-as apuca sa-mi fac si eu un sifonier cu usi d-astea. Oglinda cand imi pun din cate am citit pe forum se pune cu banda d-aia adeziva pe ambele parti, corect? manerele la usi cum le fac, ca banuiesc ca trebuie ingropate.

angajatul
berti, stai linistit ca sigur am mai multe clase decat tine. cat priveste pe angajatul, eu i-am multumit frumos de fiecare data, chiar am spus ca apreciez mult efortul pe care l-a facut. doar ca tonul pe care a raspuns a fost mereu zeflemitor.adika daca stiti sa faceti mobila va comportati de parca atzi lucra la NASA. eu doar am cerut ajutor, nu inseamna ca trebuie sa fiu luat peste picior daca sa zicem n-as fi inteles o schema. nu intelegi, ii explici omului, n-ai timp sau n-ai chef, taci din gura. pana la urma BERTI draga, eu nu adresez cuvinte jignitoare cum faci tu (ca vorba aia, am mai multe clase ca tine), dar iti zic ca pana la urma pot sa te chem sa faci mobila, ca pana la urma esti doar un TAMPLAR.
i

tonul zeflemitor de care ziceai e pentru ca ai spus din start ca ai facut deja multa mobila.....si atunci....intrebarile tale ulterioare au sunat cam ciudat.....daca ziceai ca e prima mobila pe care o faci nu se mira nimeni....nici macar Berti.....dar asa....

PS - in mobila la comanda 90% tine de atentia la detalii, ca altfel paturi face si nea Grigore de la atelierul din colt si Mobexpert......dar.....e o diferenta.
Si dupa cum spuneam....am intalnit scheme foarte ambigue.....schema asta are TOATE cotele posibile....de-aia am si dat-o ca exemplu si deci.....chiar nu am simtit nevoia sa dau explicatii
angajatul
QUOTE(bufuxl @ Jul 5 2007, 21:55) [snapback]3063525[/snapback]
ms BERTI si de asemenea ANGAJATUL...
...daca tot are ANGAJATUL catalogul de la sea... nu poate sa ii faca o scanare si sa o posteze ptr toti tamplarii din forum?...

smile.gif cred ca glumesti smile.gif ....

fiecare sistem de glisare vine cu schema proprie de montaj....daca ajungi la SEA.....iti inregistrezi firma acolo......vorbesti frumos....iti dau ei un catalog smile.gif
soundman
QUOTE(angajatul @ Jul 5 2007, 22:54) [snapback]3063817[/snapback]
pai depinde de maner.....sunt manere ingropate care necesita doar o frezare cu o freza de 35 ca in cazul balamalelor.....sunt manere care necesita frezare cu o freza deget, in forma ovala a manerului.....si sunt manere care necesita o decupare cu totul a usii pentru ca manerul e format din doua piese(interior-exterior).
Acum totul depinde de maner....si asta nu stii decat atunci cand il ai in mana.

merci mult angajatu pt raspuns
si la freza deget practic desenez forma si apoi iau cat e nevoie? cred ca iau manere rotunde, ca sa rezolv cu freza de balamale.
cred ca o sa iau sistemul de glisare pt usi pe care mi l-ai recomandat.
dulapul o sa fie lungime de 180cm si o sa fie cu 3 usi glisante, pe usa din mijloc oglinda. o sa fie doar doua compartimente. pe unul din ele polite si celalalt, dublu bara de haine. e ok asa, sau poate sa faca burta placa de sus. la sistemul asta de glisare greutatea usii se lasa pe sina de jos, sau de sus? merci anticipat smile.gif
angajatul
La sistemul asta greutatea sta pe sina de jos....iar in partea de sus ghidajul doar tine usa sa nu cada.....sa ai grija ca in partea de jos picioarele corpului sa fie exact sub zona sinelor pentru a nu avea probleme cu flambatul partii de jos in timp......placa de sus nu va "face burta" daca nu ai deschideri prea mari intre peretii interiori.
soundman
QUOTE(angajatul @ Jul 6 2007, 00:02) [snapback]3064160[/snapback]
La sistemul asta greutatea sta pe sina de jos....iar in partea de sus ghidajul doar tine usa sa nu cada.....sa ai grija ca in partea de jos picioarele corpului sa fie exact sub zona sinelor pentru a nu avea probleme cu flambatul partii de jos in timp......placa de sus nu va "face burta" daca nu ai deschideri prea mari intre peretii interiori.

deschiderea cea mai mare e cam de 115-120 cm. e ok? la dulap sa pun picioare? ma gandeam sa se sprijine pe laturi, iar in fata si in spate ii pun centurile alea cam de 10 cm inaltime, si sa fie pus pe alunecatori. ar fi mai bine ceva picioare reglabile? probabil ca o sa fac latimea dulapului cam de 65cm. cam de cat ar fi bine sa fie politele?
sper ca azi sa ajung la sea sa iau sistemul koblenz, daca nu luni.
roxmob
QUOTE(soundman @ Jul 6 2007, 10:32) [snapback]3065229[/snapback]
deschiderea cea mai mare e cam de 115-120 cm. e ok? la dulap sa pun picioare? ma gandeam sa se sprijine pe laturi, iar in fata si in spate ii pun centurile alea cam de 10 cm inaltime, si sa fie pus pe alunecatori. ar fi mai bine ceva picioare reglabile? probabil ca o sa fac latimea dulapului cam de 65cm. cam de cat ar fi bine sa fie politele?
sper ca azi sa ajung la sea sa iau sistemul koblenz, daca nu luni.

Sunt un fel de picioruse reglabile (clopotei le zicem noi) sunt de 27 mm de inalte si sunt si un pic mai inalte de 27 mm si le poti regla din interiorul dulapului, ar fi mai bine sa pui reglabile ca sa poti sa faci sa fie drept partea de jos pe care este sina, nu imi vrea deschide adresa, dar o pun aici si gasesti tu modelul respectiv in ramura picioare www.elondo.ro
la lungimea dulapului de 1800, poti sa pui 6 picioruse in fata si 6 in spate, politele le poti face de vreo 55 cm de late si eventual la deschiderea de 115-120 cm...poti sa pui in dunga cite o fisie de pal de vreo 7 cm de lata, una in spate si una in fata la vreo 5-10 cm de marginea politei, mai mult de 6 cm nu-ti fura usile in interiorul corpului.
soundman
poti sa pui in dunga cite o fisie de pal de vreo 7 cm de lata, una in spate si una in fata la vreo 5-10 cm de marginea politei, mai mult de 6 cm nu-ti fura usile in interiorul corpului.
[/quote]

ce inseamna sa pun in dunga??? sorry de deranj, dar chiar n-am inteles.

am gasit pe site "clopoteii".

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.