QUOTE(ixi @ Jun 26 2007, 17:34) [snapback]3019704[/snapback]
1. in final cu tot cu cant cat trebuie sa ramana distanta intre usi sau intre sertare ca sa arate frumos, si cat trebuie sa ramana de la blat pana la primul sertar (cuptor)
2. ce grosime se foloseste in general la cantul ABS pentru mobila de bucatarie (eventual poate 2 grosimi diferite una pentru corpuri si alta pentru sertare/usi)
La cant normal usile standard sunt cu 5 milimetri mai mici decat latimea totala a corpului.
De exemplu, daca ai un corp de 900 mm latime o usa are latimea de 445 mm, inaltimea e identica.
Din asta scazi grosimea cantului ABS. Ca sa iasa frumos usile, folosesti cant mai gros, cel de 2 mm, deci poti face usa de 440 mm. La corpuri nu are rost sa folosesti un cant gros.
3. cutiile vor avea picioare, deci banuiesc ca placile laterale se sprijina pe placa de jos? adica le imbin cu eurosurub de jos in sus nu din lateral (de sus in jos pentru partea de sus)
Eu le fac intodeauna cu placile laterale peste cea interioara, prinse din lateral si pun picioarele exact pana la margine, ca sa prinda si placa laterala. Treaba e ca nu de multe ori m-am suit in picioare pe corpuri (sa pun spoturi sau sa trag burlanul de hota) si n-au avut nici pe dracu. Am 120 de kg 
4. care este dimensiunea standard pentru inaltimea corpurilor de bucatarie (picior 10cm + x + grosime blat, x=?), si adancimea, trebuie sa incastrez un cuptor si o plita
Eu le fac de 700 mm, placa laterala + 100 mm piciorul + 30 mm blatul = (calculeaza tu
)
Latimea corpului de cuptor este de 600 mm, inaltimea o masori dupa ce ai luat cuptorul si mai pui o placa intermediara exact sub el. La chiuveta mare atentie cum tai blatul si cum il asezi sa nu se rupa. Trebuie calculat ca lumea, ca sa aibe loc si urechile de prindere a chiuvetei, dar nici sa joace sau sa ramana loc gol si nici sa nu loveasca in corpul masca de chiuveta.
8. daca as avea presa respectiva si burghiul de care am gasit ca s-a vorbit mai inainte aici pe forum trasez cu ruleta si dau gaura manual? sau va mai ajutati de niste dispozitive pentru a nu intra cu burghiul oblic in pal
Poti trasa si manual, eu gauresc cam la 10 mm de margine, 60 mm lateral si o gaura pe mijloc (la cele de jos, la cele de sus doar lateral)
Eu mi-am facut un sablon din 2 bucati de pal decalate cu o cheie tubulara e 10 pe post de bucsa