Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

vis-a-vis

Sapa prin topic ca s-a mai zis de 100 de ori thumbsup.gif
angajatul
@vis-s-vis.....e greu , ca deh sunt 50 de pagini biggrin.gif

ericssonT68
QUOTE(cviorel @ Jun 17 2007, 09:30) [snapback]2977328[/snapback]
As vrea sa stiu daca gaurile pentru balamalese fac doar cu freza sau se poate si altfel! Multumesc anticipat

Dap doar cu freza...dar nu iti trebuie neaparat scula cu totul ci poti folosi o freza adaptata la bormasina (freza de 35 mm).

Asa ceva este de la Wolfcraft, in Ambient (daca este ambient in bucuresti) costa in jur de o 100 de RONi, eu am luat doua de la praktiker cu 5 ron bucata, da arata mult mai simplu

Intrebam cu ceva posturi inainte de o presa de colt, si rugam pe cel care a zis ca a luat dip Praktiker sa dea ceva mai multe detalii.
Pana la urma am ajuns eu in Praktiker Militari si am luat doua "menghine de colt" la 5 ron bucata.
Le-am gasit in cosurile de pe mijlocul culoarului in zona scule (daca intrebi pe angajati ai sanse mari sa nu stie daca au asa ceva). Erau ultimele 2 bucati si le si lipseau acele "cuisoare" din capat pe care pui mana ca sa strangi. Calitatea nu e cine stie ce ...vopseaua rosie nu prea sta la locu ei smile.gif, dar cred ca iti faci treba ok cu ele.
Exista si ceva mai profi la 28 Ron (cum intri in dreapta pe un rastel cu scule), care avea unghiul de imbinare variabil.
Uite si niste poze cu ceea ce am luat eu.
roxmob
QUOTE(ericssonT68 @ Jun 18 2007, 09:04) [snapback]2981185[/snapback]
Exista si ceva mai profi la 28 Ron (cum intri in dreapta pe un rastel cu scule), care avea unghiul de imbinare variabil.
Uite si niste poze cu ceea ce am luat eu.

Daca pentru sertare iti trebuie sa pui doua prese... sau ai pus doar asa sa vedem noi cum sta pe pal(material)? atunci ai patru suruburi de strins si nici nu sunt indeminoase la minere (acele cuie) cind va trebui sa stringi mai tare o sa te doara degetele, eu unul nu cred ca o sa le folosesti tu prea mult alea confusedsmiley.png
Este atasat una asemanatoare ca si ale tale, dar eu cred ca mai valabila...
vis-a-vis
La 5 lei bucata, pomana. De banii astia poti sa strangi la ele pana-ti vine acru-n p.la. coolspeak.gif
ericssonT68
QUOTE(vis-a-vis @ Jun 18 2007, 11:28) [snapback]2981782[/snapback]
La 5 lei bucata, pomana. De banii astia poti sa strangi la ele pana-ti vine acru-n p.la. coolspeak.gif

Corect smile.gif plus ca i-am pus eu in locul piesei lipsa un cui adevarat si merge fara probleme sa strangi cat vrei de tare chiar fara sa-ti vina acru in ... coolspeak.gif
corneliuadrian
am vazut ca se foloseste mult la bucatarii si dulapuri sa se faca canturile rotunjite. poate sa-mi zica cineva ce model de freza se foloseste, si cam pe unde gasesc si cat costa?

angajatul
pai depinde ce intelegi tu prin canturi rotunjite.....ca la bucatarii rotunjirile sunt in general postforming.....si ala nu se face cu nici o freza smile.gif
costinbest

mai trebuie luata plinta care sta de`a`n`p`lea pe suspendate si pusa la locul ei , usile care lipsesc sunt cu rama de aluminiu si geam sablat , oricum a fost proiectata si executata cu berea`n nas ( se poate observa din pozele de la montaj ) de aia a iesit asa fotogenica bigyellowgrin.gif
Berti

QUOTE(corneliuadrian @ Jun 19 2007, 14:59) [snapback]2987336[/snapback]
am vazut ca se foloseste mult la bucatarii si dulapuri sa se faca canturile rotunjite.

Cred ca omu se refera la softforming, adica la aplicarea foliei de cant pe canturile frezate dupa diferite profile.

Chestia asta nu se poate face home-made, pentru aplicarea foliei pe un cant profilat e nevoie de-un utilaj coplex cu multe role de presare reglabile, sisteme speciale de tundere, etc... agregatu' asta arata cam asa:

Iar produsele rezultate, arata asa:

Profilu pe care se aplica folia poate avea orice forma, tesituri, rotunjiri, profile mai complicate (totusi limitate de performatele agretatului)
Berti
Am mai gasit o poza cu un cap de presare al foliei... doar asa ca sa va dati seama de complexitatea utilajului.

Si asta-i de la un utilaj relativ simplu...

Mycro
Am si eu o intrebare. Unde gasesc (in Brasov sau Bucuresti) "presa de colt" de felul asta:
Click pentru a vizualiza atașamentul sau Click pentru a vizualiza atașamentul

Momentan folosesc "presa" de la Praktiker si se simte nevoia de schimbare (nu-mi place de loc sistemul de "cuie" din capete)
Click pentru a vizualiza atașamentul
Berti
Daca tot esti din Brasov, de ce nu dai o tura prin Baumax... sunt sanse mari sa gasesti asa ceva!
costinbest
QUOTE(corneliuadrian @ Jun 19 2007, 14:59) [snapback]2987336[/snapback]
am vazut ca se foloseste mult la bucatarii si dulapuri sa se faca canturile rotunjite. poate sa-mi zica cineva ce model de freza se foloseste, si cam pe unde gasesc si cat costa?

in cazul in care nu te referi la postforming (vezi pozele lui Berti ) da , exista si posibilitatea rotunjirii cantului cu o freza speciala , despre freza nu stiu ce tip iti trebuie , oricum ceva de genul

stiu ca la firma la care am lucrat eu se folosea tipul acesta de frezare in pal , iar in locul frezat se aplica o fasie de cant , sincer nu sunt adeptul dar la multi prinde

Am de realizat o bucatarie din pal tip bufet (clientul nu vrea suspendate sau spatii intre corpurile inferioare si cele superioare ca cica "se pune praful" , naspa e ca nu o sa se mai bucure de intreaga latime a blatului ramanandu-i vre-o 25-30 cm
bucataria are 2700 , se continua pe coltul din stanga cu 1000 mm fara suspendat , urmeaza aragazul si hota fara nici un corp de hota , si o masca de ghiuveta
.

Cum vi se pare proiectul?
Daca aveti vre-un proiect , poze , trimiteti-mi si mie ca sincer ma doare capul de panarama asta si de ceea ce va crede lumea despre mine cand va intra in casa nebunei (reclama mea)

Ca fapt divers , mai demult am avut un montaj in Bucuresti , lucram la o firma puternica , am avut de montat niste sifoniere , comode , biblioteca
Proprietara fiind mai "dilie" deschide un sertar de la o comoda si ne intreaba :
- Ce-i asta ?
-Holsurub doamna , element de prindere
- Aaaa , sunt misto holsuruburile astea , ia puneti-mi si mie pe fata de usa la sifonier
- Doamna asa ceva nu se face
Cat ne-am mai distrat infigand holsuruburi (30-uri ; 45-uri ) in fetele de usi ; usi cu cant abs , manere aluminiu ; o minunatie mistuita de 30-uri si 45-uri smile.gif))
Mycro
QUOTE(Berti @ Jun 20 2007, 00:44) [snapback]2990046[/snapback]
Daca tot esti din Brasov, de ce nu dai o tura prin Baumax... sunt sanse mari sa gasesti asa ceva!

Am fost ieri in Baumax, dar nu aveau decat modelul care l-am gasit si la Praktiker (ala rosu-portocaliu de mai sus) sad.gif
roxmob
QUOTE(Mycro @ Jun 20 2007, 00:36) [snapback]2990011[/snapback]
Am si eu o intrebare. Unde gasesc (in Brasov sau Bucuresti) "presa de colt" de felul asta?

Eu iti sugerez sa iei daca gasesti pe undeva primul model ce l-ai atasat, al doilea e prea rau, cind o sa gauresti cu bormasina...o sa te incurce enorm de mult, chiar acolo iti pica dunga de la presa pe unde ar trebui sa dai gaura dry.gif
p000p
QUOTE(roxmob @ Jun 21 2007, 08:14) [snapback]2995164[/snapback]
Eu iti sugerez sa iei daca gasesti pe undeva primul model ce l-ai atasat, al doilea e prea rau, cind o sa gauresti cu bormasina...o sa te incurce enorm de mult, chiar acolo iti pica dunga de la presa pe unde ar trebui sa dai gaura dry.gif

salut!
eu sunt foarte "la inceput" in domeniu, asa ca sa nu va mire intrebarile pe care le pun. deci: care e rolul, mai exact, pe care il are presa respectiva? sau, mai bine zis, care e avantajul folosirii ei?

roxmob
QUOTE(p000p @ Jun 21 2007, 10:53) [snapback]2995735[/snapback]
salut!
eu sunt foarte "la inceput" in domeniu, asa ca sa nu va mire intrebarile pe care le pun. deci: care e rolul, mai exact, pe care il are presa respectiva? sau, mai bine zis, care e avantajul folosirii ei?

Ia tu doua bucati de pal si pune-le perpendicular una pe alta in asa fel cum sunt puse in prima poza de la @Mycro...si ia o bormasina, da gaura prin amindoua pentru confirmator...ai sa vezi ca tinind cu o mina cele doua paluri, nu-ti prea iese la nivel palurile si ti-ar trebui un al doilea om care sa-ti tina acele paluri...sau daca ai masina de gaurit multiplu...atunci nu-ti mai trebuie aceea presa rolleyes.gif
p000p
QUOTE(roxmob @ Jun 21 2007, 11:54) [snapback]2996029[/snapback]
Ia tu doua bucati de pal si pune-le perpendicular una pe alta in asa fel cum sunt puse in prima poza de la @Mycro...si ia o bormasina, da gaura prin amindoua pentru confirmator...ai sa vezi ca tinind cu o mina cele doua paluri, nu-ti prea iese la nivel palurile si ti-ar trebui un al doilea om care sa-ti tina acele paluri...sau daca ai masina de gaurit multiplu...atunci nu-ti mai trebuie aceea presa rolleyes.gif

multam fain de raspuns!
in concluzie, tu ce fel de presa recomanzi si de unde crezi/stii ca se poate lua?
ant
sal , vreau si eu sa-mi fac un sifonier simple cu 2 usi glisante ; mi-am luat Optimik , cine ma ajuta cu un tutorial de montare sau o schita dupa care sa ma orientez. dimensiunile sunt 1,75 inaltime 1,65 lungime si 60 latime.
angajatul
nu tutorialul de montare e ceea ce iti trebuie.....eventual tutorialul de realizare biggrin.gif
ixi
Salut tuturor, cred ca mi-ar trebui si mie un tutorial de realizare cum spunea angajatul, am citit cateva ore ce scria pe aici dar inca nu m-am lamurit la cateva chestiuni.

Incerc sa fac o mobila de bucatarie, modulara adica fac cutii in care pun ulterior sertare etc si am cateva intrebari:
1. in final cu tot cu cant cat trebuie sa ramana distanta intre usi sau intre sertare ca sa arate frumos, si cat trebuie sa ramana de la blat pana la primul sertar (cuptor)
2. ce grosime se foloseste in general la cantul ABS pentru mobila de bucatarie (eventual poate 2 grosimi diferite una pentru corpuri si alta pentru sertare/usi)
3. cutiile vor avea picioare, deci banuiesc ca placile laterale se sprijina pe placa de jos? adica le imbin cu eurosurub de jos in sus nu din lateral (de sus in jos pentru partea de sus)
4. care este dimensiunea standard pentru inaltimea corpurilor de bucatarie (picior 10cm + x + grosime blat, x=?), si adancimea, trebuie sa incastrez un cuptor si o plita
5. unde gasesc in Iasi accesorii BLUM
6. ce pal recomandati ca si calitate Stelco sau Ispal (Egger)
7. unde pot gasi in iasi o presa pentru pozitionat placile perpendicular
8. daca as avea presa respectiva si burghiul de care am gasit ca s-a vorbit mai inainte aici pe forum trasez cu ruleta si dau gaura manual? sau va mai ajutati de niste dispozitive pentru a nu intra cu burghiul oblic in pal
9. este cineva dragut sa dea o schitza intr-un program woody sau ceva in care sa se vada exact dimensiunile folosite? (pentru asta chiar dau de baut:D)
10. la cutii partea de sus trebuie sa fie plina? sau se pune doar o fasie pentru a inchide corpul
11. cu ce prind cutiile intre ele, am vazut parca pe aici ca se vorbea de niste eurosuruburi unu mama si unu tata? sau cum?
12. ce scule sunt necesare in afara de o bormasina calumea, una cu acumulator, surubelnitza, ruleta si presa aia
13. merci celor care au citit pana aici daca mai si raspundetzi ar fi super smile.gif

alte detalii:
manerele vor fi din banda de aluminiu pusa pe cant, santul sper sa-l faca cei care debiteaza palul
ma poate ajuta cineva din iasi care si-a facut mobila cu niste scule gen presa pentru 90 grade, ceva pentru pozitionare glisiere, sertare, sau pentru dat gauri mai precise?

eu am incercat cu woody dar mi-am prins capul... asa ca pentru schitza ma ajut de corel draw
multumesc
vis-a-vis
QUOTE(ixi @ Jun 26 2007, 17:34) [snapback]3019704[/snapback]
1. in final cu tot cu cant cat trebuie sa ramana distanta intre usi sau intre sertare ca sa arate frumos, si cat trebuie sa ramana de la blat pana la primul sertar (cuptor)
2. ce grosime se foloseste in general la cantul ABS pentru mobila de bucatarie (eventual poate 2 grosimi diferite una pentru corpuri si alta pentru sertare/usi)
La cant normal usile standard sunt cu 5 milimetri mai mici decat latimea totala a corpului.
De exemplu, daca ai un corp de 900 mm latime o usa are latimea de 445 mm, inaltimea e identica.
Din asta scazi grosimea cantului ABS. Ca sa iasa frumos usile, folosesti cant mai gros, cel de 2 mm, deci poti face usa de 440 mm. La corpuri nu are rost sa folosesti un cant gros.

3. cutiile vor avea picioare, deci banuiesc ca placile laterale se sprijina pe placa de jos? adica le imbin cu eurosurub de jos in sus nu din lateral (de sus in jos pentru partea de sus)
Eu le fac intodeauna cu placile laterale peste cea interioara, prinse din lateral si pun picioarele exact pana la margine, ca sa prinda si placa laterala. Treaba e ca nu de multe ori m-am suit in picioare pe corpuri (sa pun spoturi sau sa trag burlanul de hota) si n-au avut nici pe dracu. Am 120 de kg biggrin.gif

4. care este dimensiunea standard pentru inaltimea corpurilor de bucatarie (picior 10cm + x + grosime blat, x=?), si adancimea, trebuie sa incastrez un cuptor si o plita
Eu le fac de 700 mm, placa laterala + 100 mm piciorul + 30 mm blatul = (calculeaza tu tongue.gif )
Latimea corpului de cuptor este de 600 mm, inaltimea o masori dupa ce ai luat cuptorul si mai pui o placa intermediara exact sub el. La chiuveta mare atentie cum tai blatul si cum il asezi sa nu se rupa. Trebuie calculat ca lumea, ca sa aibe loc si urechile de prindere a chiuvetei, dar nici sa joace sau sa ramana loc gol si nici sa nu loveasca in corpul masca de chiuveta.

8. daca as avea presa respectiva si burghiul de care am gasit ca s-a vorbit mai inainte aici pe forum trasez cu ruleta si dau gaura manual? sau va mai ajutati de niste dispozitive pentru a nu intra cu burghiul oblic in pal
Poti trasa si manual, eu gauresc cam la 10 mm de margine, 60 mm lateral si o gaura pe mijloc (la cele de jos, la cele de sus doar lateral)
Eu mi-am facut un sablon din 2 bucati de pal decalate cu o cheie tubulara e 10 pe post de bucsa biggrin.gif
vis-a-vis
9. este cineva dragut sa dea o schitza intr-un program woody sau ceva in care sa se vada exact dimensiunile folosite? (pentru asta chiar dau de baut:D)
Schita se face dupa ce ai toate dimensiunile corpurilor.

10. la cutii partea de sus trebuie sa fie plina? sau se pune doar o fasie pentru a inchide corpul
Pui doar 2 legaturi de 50-60 mm. Eu mai nou fac corpurile inguste de 450 mm latime cu sertare cu placi pline intre fiecare sertar inclusiv sus. Se aseaza mai bine sertarele si la inchidere nu se mai vede fanta dintre ele plus ca se ermetizeaza mai bine fiecare sertar.

11. cu ce prind cutiile intre ele, am vazut parca pe aici ca se vorbea de niste eurosuruburi unu mama si unu tata? sau cum?
Eu le prind cu holtsuruburi de 35 mm , exact in spatele balamalelor si nu se vad numai dintr-o parte.

12. ce scule sunt necesare in afara de o bormasina calumea, una cu acumulator, surubelnitza, ruleta si presa aia
Burghiu de 4 pentru manere, freza de 35 mm pentru balamale, imbus manivela pentru eurosuruburi, macar 2 prese metalice, un fierastrau pendular, varfuri pentru bormasina electrica ca sa nu infiletezi holtsuruburile la mana. Altele nu-mi vin in cap, dar mereu mai e nevoie de cate ceva smile.gif
vis-a-vis
13. merci celor care au citit pana aici daca mai si raspundetzi ar fi super smile.gif
Cu placere.

alte detalii:
manerele vor fi din banda de aluminiu pusa pe cant, santul sper sa-l faca cei care debiteaza palul
Mi-e teama ca nu or sa te rezolve si te complici inutil. E o solutie "batraneasca" cam inestetica, parerea mea...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.