woodpecker
31st March 2004, 23:32
pai si atunci unde e satisfactia lucrului facut de mine ?
burvi2001
1st April 2004, 07:07
Treaba ta, dar daca e prima data cind faci asa ceva, mai bine ia legatura cu oamenii aia.
Te invata tot ce vrei si sint foarte comunicativi.
bogdan.paraipan
1st April 2004, 10:40
Le multumesc tuturor celora mi-au raspuns!
Celor care n-au inteles intrebarea cu panzele de pendular: nu m-as apuca in vecii vecilor sa tai tot palul cu pendularul; aveam de facut doar cateva ajustari si panzele mele (BOSH pt PAL) mi-au rupt putin melamina- atat
Io nu sunt la prima mobila pe care o fac - cam la a 5-a - si o fac din pasiune si placere (sunt medic stomatolog de formatie). "Microbul" mi l-a "inoculat" un multimilionar (in parai) italian care m-a auzit ca vreau sa-mi cumpar mobila. Si m-a certat si mi-a aratat cum se face (el isi face singur mobila cu toate ca e bogatas)
Misto tre sa fie firma care da gauri cu aspiratorul langa spiral dar o gaura stiu sa dau io.
burvi2001
1st April 2004, 11:11
Paraipane,
Ajustarile se fac cu freza, e singurul instrument care nu strica melamina.
La atitia bani de care vorbesti, trebuie sa fii putin masochist sa ai ca hobby PAL-ul...
Sint curios cum lucreaza un stomatolog fara sa foloseasca aspiratorul...
bogdan.paraipan
1st April 2004, 12:10
se descurca, iti spun eu
burvi2001
1st April 2004, 12:53
Da, asta stiu, dar ce spune clientul dupa ?
bogdan.paraipan
1st April 2004, 13:46
prea multa saliva nu strica, face bine la stomac
burvi2001
1st April 2004, 13:52
Da, dar el vine sa-l vindeci de dinti, si tu te ocupi de stomac ?
woodpecker
1st April 2004, 16:29
...deja discutia degenereaza ...
bogdan.paraipan....felicitari pentru hobby-ul tau.Desi eu fac altceva m-am apucat sa fac si eu mobila si uite ca e deja al doilea an cand fac mobila pentru altii si au inceput sa iasa si bani din hobby-ul asta.
burvi 2001 : ajustarile le poti face si cu un slefuitor, de ex eu am BOSCH GBS 75, e mai rapid decat freza si nu necesita sabloane, desigur trebuie sa ai si mana
cu stima,
woodpecker
jhonio
3rd April 2004, 08:34
bogdane kitchen draw poti sa il cauti pe 'e mule'.
eu lam dat jos de pe e mule si merge foarte bine.
osho7
5th April 2004, 13:41
Salut,
Pana la urma, unde exista prg asta kitchen????
doberman
5th April 2004, 14:21
Voi cum ati reusit sa va descurcati cu KitchenDraw fara Help ? Ca eu l-am luat de pe site si nu pot sa ma descurc cu el prea bine. Mi se pare cam greu. Cumva versiunea 4.0 era ceva mai simpla?
Celalalt program , Optimik am reusit sa-l descurc, desi mai sunt chestii pe care nu le inteleg prea bine.
Am facut mobila pentru un dormitor vara trecuta, dar mi-a fost greu pt. ca nu am avut nici un program care sa ma ajute.
NapoSoft
6th September 2004, 01:26
Va invitam sa vizitati site-ul www.kitchendraw.ro
Program informatic profesional pentru proiectare mobilier din pal.
Este foarte usor de utilizat si produce planuri de cea mai buna calitate! (planuri pentru pardosele, prespective fotorealiste, elevatii, devize etc.)
Fara investitie initiala, fara taxa de intretinere anuala, suport gratuit prin e-mail, pregatire online, 30 de ore de utilizare gratuita.
O oportunitate ideala pentru producatorii de corpuri de mobilier...
Independenta financiara fara risc pentru dvs si distribuitorii dumneavoastra:
- Creati-va si actualizati-va propriile cataloage asa cum doriti,
- Distribuiti gratuit CD-ROM-uri KitchenDraw distribuitorilor dvs. oriunde in tara,
- Primiti comenzile prin e-mail ca fisiere XML si integrati programul KitchenDraw productiei dvs. existente si programul ERP gratie KitchenDraw SDK,
- Generati liste de taiere si exportati-le in format .CSV sau .TXT pentru a le putea importa in propriile dvs. programe de debitare.
Instruire online, ghid practic, MobiScript...toate acestea acum si in limba romana.
KitchenDraw 4.5 mai profesional si mai flexibil datorita noilor sale facilitati!
Dan
11th September 2004, 09:20
Sa raspund si eu la intrebare:
Pentru a incepe o afacere cu mobilier din PAL, este nevoie in primul rand de spatiu, de un fier de calcat si o bormasina si o freza de balamale (pistolul cu aer cald este greu de utilizat, si eu il folosesc doar la curbe interioare).
Asta in cazul in care in zona ta exista o firma care debiteaza PAL la dimensiunile tale....
Din banii de pe primele comenzi trebuie sa iei urgent
-un pendular bun (cu care sa lucreze o singura persoana, altfel se duce dreaq),
-un slefuitor cu banda (nu cu vibratii ca ala e pentru slefuit gletu de pe pereti eventual).
-O freza (oberfreze)... depinde de modul de lucru, freza este utila in primul rand la executat canalul pentru cantul PVC.
- un soft pentru creat diagrame cu pierderi cat mai mici (pane cutter sau ceva de ganu ... nu uita de grosimile panzelor, si aprofundeaza, deoarece calculeaza cantul, etc.)
Am uitat ... eu nu cred ca progr. ala cu bucataria e cel mai bun, deoarece e greoi, limitat, etc... si nu se rezuma totul la bucatarii.
ar trebui sa ai un vraf de reviste, de poze de pe net, si talent la desen, putere de convingere, gusturi, etc...
scuzati dezordinea in exprimare... daca am uitat ceva o sa revin
am revenit.... 
alte scule necesare:
pistol de glisiere, freze pentru yale, spoturi, bare, circular de mana
recomand accesorii blum si panze bosch clean cut
cu timpul, daca afacerea se dezvolta:
- masina de pus cant ABS
- imi scapa numele..... chestia aia de pus balamale si diblulete, tot blum, care costa vreo 5 milioane
blueLotus
16th September 2004, 13:47
dispun de vreo 5.000-6.000 de euro...
ma gandeam sa imi deschid un atelier de mobila...
imi ajung banii!?
merita investita?! stiu ca succesul afacerii depinde de mai multi factori, dar vreau sa stiu daca mai merge treaba cu mobila, asha in general....
Dan
25th September 2004, 12:14
sunt suficienti banii, si contrar parerilor, o asemenea afacere merge!
bineinteles ca depinde de norocul tau in primul rand, si de cat de mult vrei sa te implici. daca vrei sa stam de vorba face2face, o sa iti dau toate detaliile despre productia de mobilier din PAL (in afara de detaliile legale, care nu cred ca sunt o problema).
burvi2001
27th September 2004, 16:13
Nu cred ca ajung atitia bani...
Numai o masina de transport costa mai mult...
Sau vrei sa duci mobila cu circa ?
Dan
28th September 2004, 11:37
ma refeream strict la un atelier cu care poti sa incepi... bineinteles ca sunt multe aspecte de discutat, dar asta e parerea mea... ca se poate in banii astia... depinde si de nivelul afacerii. daca vrei direct sa te bagi peste firmele cu renume, trebuie sa ai cel putin banii lor
burvi2001
28th September 2004, 12:05
Pai si la atelier ai nevoie de citeva masini de taiat, frezat, pus cant, etc.
Daca vrei ceva serios, nu-ti ajung banii, daca vrei cirpeala iti ajung.
Dan
28th September 2004, 12:21
repet: sunt multe de discutat.... ok?
masini de taiat: pentru inceput, poti sa iei pal-ul gata debitat, costurile sunt mult mai mici decat un circular (minim 300 de mil. profesional cu pretaietor). masina de frezat: te descurci cu una de 5 mil. klauss, plus aprox. 2-3 mil frezele (taiat rotund cu vidia si freza pentru cant cauciuc). masina de pus cant ABS e singura peste 5000euro, dar nu se justifica pt. inceput... cel mai bine tot cu fierul de calcat e, +pistol cu aer cald pt. curbe. iti mai trebuie vreo3-4 bormasini (una cu acumulator, doua normale si una bosch SDS pneumatica).. cu transportul sa zicem ca apeleaza la varianta "suna un prieten" sau il ajuta cineva contra cost cu un papuc ceva...
cel mai important... iar ma repet.... e calitatea executiei si imaginatia. trebuie sa ai spatiu si chef de treaba, restul se rezolva de la sine. daca ai nevoie de ajutor poti apela la mine pt. informatii.. pretioase, si cred ca si la burvi, ca parca stiu ca se descurca si la treburile astea, ok?
edit: apropos de circular, e chiar indicat sa incepi cu pal-ul debitat la altii, ca pana invata oamenii tai sa taie cu el si pana il reglezi, strici vreo 5 foi de pal, si pe langa asta, la aia care se ocupa deja cu d'astea poti sa te duci sa le zici ca ti-au taiat stramb sau nu au respectat cotele. in plus, aia 300 de mil. ii cam tii blocati daca esti la inceput, o sa tai 2 foi pe zi... think...
jhonio
30th September 2004, 11:33
nu ai nevoie de chiar atitia bani.
cel mai important este spatiul unde vei lucra, care ar fi de preferat sa fie cit mai aproape de locul de unde cumperi PAL ul. Pentru scule poti sa faci o investitie cam de 2000 de euro,ai nevoie de:
citeva bormasini ,2 normale,una cu acumulator pentru insurubat, eventual una rotopercutoare pentru montat corpurile suspendate,si bineinteles ai nevoie de accesorii pentru ele
pentru lipit cant termoadeziv exista un set care cuprinde un dispozitiv special cu pistol cu aer cald + ustensile pentru taiat cantul la capete si pe margini
o freza bunicica cu accesorii
un circular bun
un pendular bun
si pentru imbinari exista o scula care se numeste "biscuit jointer"
iti recomand sculele virutex care au o gama speciala pentru PAL ,circularul e de preferat sa fie bosch din gama profesionala, imi scapa modelul acum,sau festool care au si o sina de ghidare care te ajuta foarte mult
pentru transport te descurci si cu un breck mai vechi pentru ca tu nu trebuie sa duci mobila gata ansamblata,o faci in atelier o desfaci si o refaci la clien in casa.
www.virutex.com
www.festool.com
mr_ionutzz
5th October 2004, 15:18
salut la toata lumea . am aterizat si io din intamplare pe forumul asta si deja m-a captat ft mult pt ca si eu ma ocup cu mobilierul la comanda de vreo 5 ani si pot sa spun ca am aflat lucruri noi si interesante de la voi. asa ca daca voi avea nelamuriri sper sa ma ajutati .iar daca aveti intrebari nu ezitati sa intrebati
mr_ionutzz
5th October 2004, 15:25
Click pentru a vizualiza atașamentul[FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=purple] smhvj
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.