Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

HADE 61

BIBI mie imi place cum a iesit ,vezi ca ti-am trimis pm sa te orientezi in leg cu chiuveta ,cam cat a costat ?,s-o folositi sanatosi .
bibi
M-ia mai ramas materiale sa fac inca un dulap Lungime :120 cm / inaltime:60 cm / adancime:50 cm.O sa il fac peste 2 saptamani .
Per total ,palul + amortizoare + manere + balamale +cant = 8.000.000.
Intamplator un prieten a vazut mobila asta, la un magazin, cu 15.000.000. Iar aia de la magazin avea adancime de 40cm. Am mea are 50cm.

bibi
Scuze pt gramatica de mai sus. "Cateodata tastatura scrie ce vrea ea".
Am vrut sa scriu:
Mi-au mai ramas materiale...
angajatul
QUOTE(vis-a-vis @ Mar 19 2007, 16:32) [snapback]2590249[/snapback]
Chiuveta aia neincorporabila strica tot aspectul nono.gif

....palul folosit pe post de blat....lipsa picioarelor de bucatarie

in schimb

+ la design(copyright STAER biggrin.gif )
+ sertarul ala gen jolly
+ manerele si modul de amplasare
Berti
QUOTE(angajatul @ Mar 19 2007, 19:05) [snapback]2591030[/snapback]

Aici as cam da un minus... sa nu uitam de blat, care va depasi fetele cu vreo 40-60mm, si atunci manerele vor fi situate prea sus si greu de apucat... da pentru un incepator e OK!
roxmob
@vis-a-vis:De unde ai luat presa aia "pe colt"?
e din...stie @berti, dar daca nu te grabesti, aflu miine sursa directa...iti voi spune, de fapt ma voi interesa de unde o poti lua mai la un pret normal.
@berti, ai muscat-o si tu cu asta? worthy.gif eu nu de la el le-am luat, dar pot sa spun ca de la Cressent le aduce el si nu are cum sa faca probe...adica pe ce sa monteze sa vada cum functioneaza, miine merg la BLUM si rezolv problema(babeste), tot miine postez si poze cu chestia aia de mobilier pentru tv, in sfirsit gata!!! coolspeak.gif
Berti
QUOTE(roxmob @ Mar 19 2007, 23:08) [snapback]2592296[/snapback]
@berti, ai muscat-o si tu cu asta?

Da' noroc ca poti sa dai marfa inapoi... daca te stiu "baietii"

spun ca de la Cressent le aduce el si nu are cum sa faca probe...adica pe ce sa monteze sa vada cum functioneaza

Daca chiar vrea, poate! Ca doar atelieru e cu o usa mai incolo... da' n-are nici un interes, marfa trebuie vanduta!

miine merg la BLUM si rezolv problema(babeste),

Clar ca aia e rezolvarea cea mai sanatoasa a problemei, parca o balama cu sistemu de amortizare (de ala de se monteaza pe bratu balamalei) te duce undeva la vreo 10 ron. Da-i diferenta ca intre cer si pamant...

tot miine postez si poze cu chestia aia de mobilier pentru tv, in sfirsit gata!!! coolspeak.gif

Si eu is aproape gata cu "comoda" TV cu geam electric si cu masuta de cafea elevabila... da' nu pun poze pana nu termin tot!

BTW. Stii cumva vre-un tapiter bun? Care sa lucreze si pe scheletu clientului?

roxmob
[quote name='Berti' date='Mar 19 2007, 08:56' post='2587993']
Roxmob, imi pare rau ca ai muscat-o si tu cu balamalele alea... 7 ron la Tand? cursing.gif
nu mai frecventez acel magazin de cind mi-am dat seama ca.virgula, chiar imi merita sa merg expres pentru doua minere in Baia Mare..., intelegi, nu? photo.gif
roxmob

BTW. Stii cumva vre-un tapiter bun? Care sa lucreze si pe scheletu clientului?
[/quote]
daca vrei sa tapitezi ceva, ce anume? eu te-as putea ajuta, am compresor, pistol, capse, dar si ce e important...indeminare! rolleyes.gif , depinde ce vrei, sa nu fie vorba de cusaturi, ca nu am masina de cusut! nono.gif
giulio

[quote name='bibi' date='Mar 19 2007, 16:22' post='2590192']
Salut.
Sambata asta am reusit, impreuna cu un prieten experimentat , sa termin in proportie de 95 % bucataria.
Mai am de pus blatul si cantul la usi. Astea la salariul urmator.

O sa te chinui putin sa pui cantul dupa ce ai pus deja usile si sertarele. tongue.gif
giulio
Vad k ai aragazul f.aproape de blat.
Se gasesc niste terminatii de blat din aluminiu pt.protectia blatului. coolspeak.gif
Berti
eu te-as putea ajuta, am compresor, pistol, capse, dar si ce e important...indeminare! rolleyes.gif , depinde ce vrei, sa nu fie vorba de cusaturi, ca nu am masina de cusut! nono.gif

Multam de intentie,da' tocmai cusaturile si croiu is problema... ca restu sculelor le am si eu la munca!

In rahatu asta de oras n-am reusit sa gasesc un coltar de hazna!
Majoritatea-s naspa ca forma, si daca totusi unu are vreo sclipire de inteligenta... e tare ca dracu!
Nu-i inteleg pe producatorii astia, ei pare nu se aseaza pe produsele pe care le vand?

Pana la urma m-am hotarat sa-mi fac singur coltaru, adica scheletu de lemn si partea metalica...
doar ca am nevoie de-un tapiter priceput care sa se ocupe de restu!
Johnny_Beton
Domnu Bibi.....cati metri de cant ti-au mai ramas ? Ca daca tot nu l-ai pus la usile fi fronturile de sertar , poate te mai scoti la pret si iese si mai ieftina toata afacerea. Va rog sa fiti mai exigenti cu lucrarile voastre. Cu respect Johnny Beton.
Berti
Domnuuu Beton, nu vreau sa fiu rautacios, dar inainte de toate, s-ar putea sa ne prezentati si noua o lucrare de-a dvs.

Una mai exigenta asa... ca sa avem termen de comparatie! cool.gif
Johnny_Beton
Domnu Berti......cu cea mai mare placere. Promit ca in una sau doua zile o sa postez cateva poze cu lucrari proprii care zic eu ca au ceva de spus. Am vazut aici pe acest topic deasemenea lucrari aproape perfecte. Le admir. Dar cand crezi ca o lucrare o arati " fara chilotei "..... In rest imi place topicul la nebunie.Sper sa invat multe lucruri de aici. Nu am vrut sa fiu rau cu Domnul Bibi , dar nu m-am stapanit.Data viitoare voi fi strict la topic si constructiv.
roxmob
Pana la urma m-am hotarat sa-mi fac singur coltaru, adica scheletu de lemn si partea metalica...
doar ca am nevoie de-un tapiter priceput care sa se ocupe de restu!
[/quote]
ei... chiar asa sta treaba...si eu am vrut sa-mi cumpar coltar, dar am fost in Ambient si am vazut din stofa la 8.600 lei si am zis ca e peste masurile mele cu mult, asa ca am hotarit sa iau altul din magazin, dar cum zici tu...prea tare de stat pe el, deci, am cumparat unul la un pret mai ...dar din piele, am fost gata sa-mi fac eu unul, dar nu iesea asa, nici cusaturile, nici pielea nu era de asa calitate, nici designul...deci l-am cumparat, acuma sper sa-ti iasa socotelile daca te-ai apucat de el, cit despre croi si cusaturi...chiar nu te pot ajuta! nono.gif
roxmob
QUOTE(bibi @ Mar 19 2007, 16:22) [snapback]2590192[/snapback]
Salut.
Sambata asta am reusit, impreuna cu un prieten experimentat , sa termin in proportie de 95 % bucataria.
Mai am de pus blatul si cantul la usi. Astea la salariul urmator.

Nu imi vine sa cred ce bine a iesit.
Chiuveta a fost cadou, deci a trebuit sa o folosim.As fi dorit un model din ala care nu are baza ridicata dar e bun si asta momentan.

de blat inteleg ca nu mai sunt resurse financiare, dar de cant, de ce nu ai cantuit si apoi sa montezi fronturile? mad.gif
roxmob
[quote name='Berti' date='Mar 19 2007, 23:33' post='2592403']
Si eu is aproape gata cu "comoda" TV cu geam electric si cu masuta de cafea elevabila... da' nu pun poze pana nu termin tot!
cind crezi ca termini ce ai de terminat? cel putin la mine e cazul sa fi terminat, avind in vedere ca m-am apucat dupa Craciun de el! nu m-am ocupat de el pina saptamina trecuta joi, asa ca nici eu nu postez poze pina nu e pus la loc fiecare corpulet...! rolleyes.gif
bibi
Aici as cam da un minus... sa nu uitam de blat, care va depasi fetele cu vreo 40-60mm, si atunci manerele vor fi situate prea sus si greu de apucat... da pentru un incepator e OK!

Manerele le-am pus mai sus pt ca prima gaura, pt manere, am dat-o la nivelul asta.Am calculat gresit si manerul a iesit mai sus cu 1 cm decat as fi vrut. Daca mutam manerul mai jos ar fi ramas gaura deci am data toate gaurile la fel.

de blat inteleg ca nu mai sunt resurse financiare, dar de cant, de ce nu ai cantuit si apoi sa montezi fronturile?

Am ramas fara cant.Si la fabrica nu mai avea. La salariu o sa caut si pe alte fabrici.La mine era o urgenta sa am o mobila functionala. Tacamurile,vesela,etc.. erau in cutii. Ma saturasem sa caut furculite si gasesc linguri. Nu mai spun ca linguritele nu le mai vazusem de 1 luna

....palul folosit pe post de blat....lipsa picioarelor de bucatarie

in schimb

+ la design(copyright STAER )
+ sertarul ala gen jolly

Palul pe care il folosesc ca blat este temporar. Mai exact pana la salariu. Atunci o sa cumpar blat. Picioare nu am vrut de la inceput. Am vazut la niste prieteni si nu mi-au placut.

Habar nu aveam ca este copyright STAER. biggrin.gif
Mobila asta este rezultatul a a 3 Sambete cool.gif de plimbari pe la magazine de mobila si a zeci de reviste de specialitate.
deniel70
QUOTE(Berti @ Mar 16 2007, 15:44) [snapback]2578290[/snapback]
Lamele, lamello, biscuiti...

Exista niste dibluri speciale pentru politele de genu ala... partea care ramane in exterior e hexagonala (pentru a strange cu cheia) si lunga de vreo 150mm, se da gaura de 10 in polita si se bate peste cele doua tije fixate in prealabil in perete... cauta la magazinele de specialitate (da' nu la buticu de la colt care vinde 3 balamale si 2 suruburi)

Multumesc de lamuriri, lamello e o chestie misto, dar pare prea complicata pentru mine, iar diblurile alea speciale pentru polite, daca sunt atat de scumpe precum a zis Angajatul, 80 RON pt o polita, imi par cam scumpe si ele. E drept, daca vrei ceva care sa arate ca lumea, nu poti sa cumperi numa de la buticu din coltz. Probabil o sa renunt la politele de genul ala, extrem de minimalist si o sa fac unele care pe langa raftul (polita) propriu zis sa aiba in spate o bucata de material perpendicular pe raft, poate in felul asta e mai usor de gasit un sistem de fixare (agatare) care sa nu se vada si sa nu coste o avere. am vazut ca polonezii de la BRW au o gramada de rafturi/module de agatat, unele par a folosi o piesa rotunda care se fixeaza intr-un locas frezat pe spatele corpului (care e din PAL de grosime normala si nu din HDF subtire), probabil piesa aia are si o pereche care se fixeaza in perete. Stie cineva ce producator de feronerie are asa ceva? eu la Blum n-am vazut, parca nici la SEA...
Berti
QUOTE(deniel70 @ Mar 20 2007, 13:03) [snapback]2594452[/snapback]
Stie cineva ce producator de feronerie are asa ceva? eu la Blum n-am vazut, parca nici la SEA...

Pai daca ne-ai da un link sau macar o poza, ca asa din explicatii, n-am inteles prea mutle... poate te-am putea ajuta!

Referitor la polite, exista si solutia romaneasca:
Diblu metalic cu filet interior -> tija filetata -> saiba ->piulita-> gaura cu degajare pentru piulita in cantu politei!
Revin cu niste poze mai spre seara...
deniel70
QUOTE(Berti @ Mar 20 2007, 13:09) [snapback]2594493[/snapback]
Pai daca ne-ai da un link sau macar o poza, ca asa din explicatii, n-am inteles prea mutle... poate te-am putea ajuta!

Scuze, da n-am vazut nicaieri decat la magazinul BRW din Iasi si n-am avut inspiratia sa scot telefonul si sa fotografiez...
sa incerc sa mai explic o data: pe spatele corpului (dulap, raft), care e facut din PAL de grosime normala sunt frezate 2 sau 4 sau 6 locasuri (functie de greutate) rotunde, de diam 30-40 mm, cam in genul locasurilor de balama aruncatoare. In aceste locasuri erau presate niste piese de plastic cu un element metalic si o degajare in mijloc, sub piesa metalica.... sa zicem ca piesa metalica aducea cu agatatoarea disp din poza de mai jos, dar nu depasea nivelul partii de plastic....
disp suspendare SEA
Parea parte a unui sistem de agatare, imi inchipui ca pe perete se fixeaza "perechea", care intra in degajarea de sub elementul metalic...
E cam poetica explicatia, sper sa se fi inteles ceva...
Berti
QUOTE(deniel70 @ Mar 20 2007, 15:15) [snapback]2595095[/snapback]
In aceste locasuri erau presate niste piese de plastic cu un element metalic si o degajare in mijloc, sub piesa metalica.... sa zicem ca piesa metalica aducea cu agatatoarea disp din poza de mai jos, dar nu depasea nivelul partii de plastic....

OK... de data asta am inteles despre ce e vorba, asa ceva chiar exista si la SEA, Suport cu cama pentru polita, dar personal n-as folosi asa ceva pentru o polita nici sa ma bati... poate doar pentru o polita lata de 50 mm pe care vor sta doar pufuleti laugh.gif

Am promis ca revin cu o poza despre sistemul "romanesc" de fixare al politelor.
La sistemul am folosit tija de M12 si sustine o polita groasa de 67mm, lunga de 1600 si lata de 200mm.

In poza asta, polita e departata de perete cu ajutorul bocului de lemn, fiindca in interior e prevazuta cu un tub de neon care proiecteaza un "glow" pe peretele ciocolatiu! Foarte tare efectu!
angajatul
si gaura in polita e "o idee" mai mica si o bati cu ciocanul ? biggrin.gif
vis-a-vis
Si nu crapa? ohmy.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.