Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

roxmob

@angajatul: e leit materialul care il am eu, nu conteaza cum i-a pus nume cel de la depozit... din tipurile de cant ce mi-ai spus ca poti procura tu, sunt adezivate toate sau nu? mi-ar trebui abs de 2 mm 15m(asta il pun la cele patru sertare si la usile din stinga si la fetele de sertar de la masuta) ar merge cu deschis sau wenge pentru ca seamana cu zebrano inchis???, cant abs de 0.4 40m(deschis codul ce il ai tu) si cant lat de 40mm dublu lat 2mm grosime, sa depaseasca doua grosimi de pal tot deschis 15m si mi-ar mai trebui tot lat dar wenge pentru cele patru polite 10 m tot abs de 2mm, daca crezi ca poti face treaba asta ti-as fi recunoscator o viata intreaga rolleyes.gif , da un pm cu nr. de telefon sa te sun!
si inca ceva: crezi ca imi poti face si mie rost de mostre ca si ale tale de la Egger?
bibi
Salutare tuturor
De saptamana viitoare cu ajutorul unui prieten f bun,vreau sa ma apuc de primul meu dulap.
Am gasit fierastrau pendular(vertical).

PST 650L
http://www.tooled-up.com/ManProduct.asp?PI...igsaw-500w-240v

PST 680E
http://www.tooled-up.com/Product.asp?PID=124635

Diferenta dintre ele este ca PST 650 L are o raza laser cu care cica poti tine linia mai dreapta iar PST 680 E are Air blast function ,banuiesc ca sufla rumegusul cand taie.

PST 680EL care le are pe amandoua este cam scump pt mine.

Deci intrebarea mea este:
Cand tai ce este mai bine? Sa ai laser sau sa ai suflatorul ala?
Mersi

angajatul
intrebarea e .....de suflat poti sufla.....dar de laserit poti laserui?
tigrila
QUOTE(bibi @ Feb 2 2007, 14:40) *
Salutare tuturor
De saptamana viitoare cu ajutorul unui prieten f bun,vreau sa ma apuc de primul meu dulap.
Am gasit fierastrau pendular(vertical).

PST 650L
http://www.tooled-up.com/ManProduct.asp?PI...igsaw-500w-240v

PST 680E
http://www.tooled-up.com/Product.asp?PID=124635

Diferenta dintre ele este ca PST 650 L are o raza laser cu care cica poti tine linia mai dreapta iar PST 680 E are Air blast function ,banuiesc ca sufla rumegusul cand taie.

PST 680EL care le are pe amandoua este cam scump pt mine.

Deci intrebarea mea este:
Cand tai ce este mai bine? Sa ai laser sau sa ai suflatorul ala?
Mersi

Nu strica palul cu pendularul.Mai bine cauta sa-l debitezi cu un circular cu incizor.Parerea mea...
angajatul
QUOTE(tigrila @ Feb 2 2007, 22:52) *
Nu strica palul cu pendularul.Mai bine cauta sa-l debitezi cu un circular cu incizor.Parerea mea...

smile.gif)....pai doar nu crezi ca o sa se apuce sa debiteze o coala de 2,75x2,05 cu pendularul smile.gif))).....
a inceput alt topic in care spunea ca o sa cumpere palul debitat......pendularul ii trebuie pentru rotunjiri , decupari minore, etc
bibi
Gata.
Mi-am cumparat fierstrau pendular BOSCH PST 680E (cu suflatoare) - 2.400.000 .
Palul o sa il iau deja taiat de la o fabrica de pal. Fierastraul o sa il folosesc pt rotunjiri ,reparatii minore.

Mi-am mai luat o surubelnita BLACK & DECKER 12V cu un acumulator.Asta a costat 1.900.000. Aceeasi surubelnita cu 2 acumulatorii costa 5.000.000. Nu stiu de ce. Un prieten mi-a zis ca un acumulator costa 1.000.000 - 1.500.000.

Abia astept sa ma apuc de treaba.Am un apartament de 2 camere de umplut.
angajatul
Aia cu 5 mil nu e aceeasi surubelnita cu 2 acumulatori wink.gif ....
Oricum, treaba cu un acumulator o sa o simti cand o sa se descarce asta a ta....si o sa astepti 3 ore cat e ciclul de incarcare la black&decer-ul ala luat de tine....asta ca sa nu il distrugi in cateva saptamani.

PS - e bine ca ai cerut sfaturi pt pendular inainte sa il iei biggrin.gif cursing.gif

bibi
O sa imi mai cumpar un acumulator si o sa le incarc pe amandoua inainte sa ma apuc de treaba.

Stie cineva vreun magazin prin Bucuresti de unde pot cumpara acumulator pt surubelnita BLACK & DECKER 12V ?
Pe google nu am gasit nimic.
tore
QUOTE(bibi @ Feb 5 2007, 09:10) *
Stie cineva vreun magazin prin Bucuresti de unde pot cumpara acumulator pt surubelnita BLACK & DECKER 12V ?
Pe google nu am gasit nimic.

Ai sa ramai dezamagit ca zvonurile is adevarate. Un acumulator B&D costa de te saturi. Mai bine iti mai iei o masina noua si o folosesti ca statie de incarcare. Ai facut prostia pe care am facut-o si eu. Bine, eu mi-am luat initial una cu 2 acum si statie de incarcare dar a trebuit sa o duc la garantie ca nu incarca. Si pentru ca nu mai aveau pe stoc si mie imi trebuia repede am luat banii inapoi si mi-am luat una cu un singur acumulator. Care acumulator se incarca in masina!!! Deci daca lucrezi intensiv la un moment dat tot tre sa iei o pauza sa incarci acumulatorii in masina. Si unde mai pui ca tre sa ii incarci bine, ca B&D inca nu a auzit ca s-au inventat si alte tipuri de acumulatori decat cei pe Cadmiu...
Daca vrei cred ca am pe acasa un numar de telefon de la un service B&D unde mi s-a spus sa sun daca vreau inca un acumulator. Daca vrei il caut si il pun pe aci...
Adyr

Are cineva idee care sunt preturile sau cine este mai ieftin dintre Darel Foresta sau cei de la Postavarie (Pantelimon)
pentru Pal, diverse accesorii si taiat .
Vreau sa stiu pentru ca am trecut pe la Foresta si am intrebat cum se procedeaza daca vreau sa-mi fac doua dulapuri in bucatarie, merg cu dimensiunile fiecarei componente de la dulap si ei mi le taie ? cat ma costa placa Pal , taiatura etc.
Un nene de acolo mi-a spus ca nu este nevoie de dimensiunile detaliate ci doar de dimensiunea dulapului si restul fac ei si apoi am sa aflu cat costa. - Mi se pare ciudata aceasta informatie intrucat stiam ca vand si taie pal doar de la o placa in sus ( daca vreau doar doua usi 250*250 trebuie sa iau si restul de material) acum iti ofera doar cat ai nevoie? - la ce preturi?
cicad
Am si eu o mare, mare nevoie de ajutor

Mi-am facut un fel de desen in Woody 2.0, dar vreau sa-l mai vada si altcineva inainte sa ma duc sa tai materialul, pt. ca nu vreau sa am pe urma surprize la montaj rolleyes.gif . Asa ca as dori ca cineva sa imi verifice desenul, pt ca la verificare imi da cateva intersectii de care nu stiu cum sa scap si ma chinui de ceva vreme cursing.gif Si inca o chestie trebuie sa tin cont de grosimea cantului sau daca pun cantul in desen el deja ajusteaza dimensiunile? Stiu ca ar trebuii sa fac chestia asta prin incercare dar nu stiu cum sa deschid usile sau sertare in modelul 3D. Ce sa va zic, ca habar nu am cum sa pun hota sau aragazul .... in desen mad.gif

Cam intr-o saptamana as dori sa tai materialul, asa ca daca as primii cateva raspunsuri cat mai repede ar fi ideal ...
Multumesc frumos.

P.S. va rog sa schimbati extensia in .wdm
mr_ionutzz
QUOTE(cicad @ Feb 6 2007, 18:08) *

Mi-am facut un fel de desen in Woody 2.0, dar vreau sa-l mai vada si altcineva inainte sa ma duc sa tai materialul, pt. ca nu vreau sa am pe urma surprize la montaj rolleyes.gif . Asa ca as dori ca cineva sa imi verifice desenul, pt ca la verificare imi da cateva intersectii de care nu stiu cum sa scap si ma chinui de ceva vreme cursing.gif Si inca o chestie trebuie sa tin cont de grosimea cantului sau daca pun cantul in desen el deja ajusteaza dimensiunile? Stiu ca ar trebuii sa fac chestia asta prin incercare dar nu stiu cum sa deschid usile sau sertare in modelul 3D. Ce sa va zic, ca habar nu am cum sa pun hota sau aragazul .... in desen mad.gif

Cam intr-o saptamana as dori sa tai materialul, asa ca daca as primii cateva raspunsuri cat mai repede ar fi ideal ...
Multumesc frumos.

daca ai sa postezi niste dimensiuni aprox ale corpurilor poate ti le fac eu . chiar fara erori. am incercat sa il deschid dar nu merge. bafta
bibi
QUOTE(tore @ Feb 5 2007, 10:11) *
Ai sa ramai dezamagit ca zvonurile is adevarate. Un acumulator B&D costa de te saturi. Mai bine iti mai iei o masina noua si o folosesti ca statie de incarcare. Ai facut prostia pe care am facut-o si eu. Bine, eu mi-am luat initial una cu 2 acum si statie de incarcare dar a trebuit sa o duc la garantie ca nu incarca. Si pentru ca nu mai aveau pe stoc si mie imi trebuia repede am luat banii inapoi si mi-am luat una cu un singur acumulator. Care acumulator se incarca in masina!!! Deci daca lucrezi intensiv la un moment dat tot tre sa iei o pauza sa incarci acumulatorii in masina. Si unde mai pui ca tre sa ii incarci bine, ca B&D inca nu a auzit ca s-au inventat si alte tipuri de acumulatori decat cei pe Cadmiu...
Daca vrei cred ca am pe acasa un numar de telefon de la un service B&D unde mi s-a spus sa sun daca vreau inca un acumulator. Daca vrei il caut si il pun pe aci...

Daca poti sa cauti nr telefon, da te rog sa il postezi.
Mersi
cicad
QUOTE(mr_ionutzz @ Feb 6 2007, 22:48) *
daca ai sa postezi niste dimensiuni aprox ale corpurilor poate ti le fac eu . chiar fara erori. am incercat sa il deschid dar nu merge. bafta

am mai pus odata fisierul, dar de data asta am pus si fisierul backup, poate asa o sa mearga ...
am facut un desen in alt program (2D de la servici) si am importat in excel sa ai dimensiunile, schimba te rog extensia la fisierul schita.txt in xls
merci mult
dark2peu
Vrea cineva programul KICHEN DRAW 4.5 si 5.0 ?? first.gif
Cat oferiti pe el?sau mai bine spus ce... biggrin.gif
udar
QUOTE(cicad @ Feb 6 2007, 20:08) *

Multumesc frumos.

Ia cumva in ID pe messenger as vrea sa te intreb ceva care nu cred ca face "obiectul" acestui topic!

Merci!
oxigen123
Apropos de KitchenDraw - m-a lovit ideea sa fac usile "ingropate" adica pentru laterale sa folosesc PAL de 25 si usile si sertarele sa fie mai mici si sa fie in interiorul corpului la linia exterioara - cum se face asta in KitchenDraw ???

Cine mai e bun la suflet il rog sa-mi spuna cum sa fac rost de Woody ca am versiunea demo aia care nu salveaza - dar macar stie fineturi de astea cu usi ingropate (overlay/insert)

multumesc
angajatul
QUOTE(dark2peu @ Feb 8 2007, 21:50) *
Vrea cineva programul KICHEN DRAW 4.5 si 5.0 ?? first.gif
Cat oferiti pe el?sau mai bine spus ce... biggrin.gif

pai....aici e un forum unde fiecare da sfaturi fara sa ceara ceva in schimb.....nici macar ca o aluzie.....vezi cazul GSMHelp
tore
QUOTE(bibi @ Feb 7 2007, 09:16) *
Daca poti sa cauti nr telefon, da te rog sa il postezi.
Mersi

Hai ca am fost cam ocupat si nu am mai avut timp sa scriu. Nici nu am mai gasit biletelul cu service-ul si am fost sa iau altul de la reprezentanta B&D. Si cand am venit acasa l-am gasit si pe ala vechi. peacefingers.gif
Scrie asa pe el:
"Service Black&Decker, De Walt
Sos. Morarilor nr 2
tel. 2553449/2553557
Program: L-V 8.30-17.30."

Bafta
spector
Eu am facut un sifonier din PAL melaminat, da a iesit departe ca aspect de cele din comert. Am fost dezamagit,dar am inteles ca sculele "professional" nu se compara cu sculele din categoria "hobby". Totusi, satisfactia de "self-made" exista daca iti place asta.
Sincer, pe mine ma intereseaza subiectul " Cum e sa lucrezi la...? de pe acest forum. poate postati ceva. Merci.
gelusi
poate ma ajutati si pe mine

vreu sa ii fac un patut fiicei mele (2.5 ani)

Am deja salteaua de la patutul normal (1220x780) si vreau sa ii fac unul fara margini

Am cumparat:
1 bucata pal de 16x200x2500
1 bucata pal de 16x400x2500
2 bucati "picioare as vrea eu sa fie" de 35x55x2500
1 bucata "stinghie" de 17x25x2000 pt. a putea sustine osb-ul pe care se aseaza salteaua
8 coltare mari si 8 mici
suruburi, surubele, piulite, holsuruburi, ....

vreau sa iasa ceva "demontabil" cat de cat daca se poate

caut de 2 ore o schema si nu gasesc ... cum sa fac sa le "incheg" ?!?!

o idee, o schema , orice ... e ok

mercic anticipat
angajatul
pai stai putin....ala e kit-ul de montaj?....sau aveai tot ce scrii acolo din intamplare si ai vrea sa iasa un pat....?
Berti
Angajatule eu cred ca alea-s niste repere din care tre sa iasa un pat !

S-o luam pe rand:
- pentru ca patul sa fie demontabil trebuie sa-i faci capetele fixe (cu picioarele) iar cele 2 laterale sa se inbine cu vre-un fel de demontabil cu agregatul picioare+cap de pat

1. Capatul de pat superior (cel de la cap), trebuie sa fie mai inalt decat toate celelate, pentru ca trebuie sa sustina perna, eventual pui in partea de jos o fasie de 200 si mai sus cu vreo 100 de mm pui o fasie de 400, picioarele le tai mai lungi cu vreo 20 de mm decat ansamblu de panouri format + inaltimea pana la primu panou. Panourile astea le fixezi cat se poate de bine pe picioare. Te folosesti de coltarele din dotare, holzsuruburi, suruburi cuplare pentru PAL, adeziv (montaje kit sau arcet)

2. Capatul de pat inferior (cel de la picioare), si asta trebuie sa fie mai inalt decat lateralele (ca sa nu-i pice patura sau plapuma) dar nu la fel de inalt ca si cel superior, aici pui o bucata din fasia de 400. Lungimea picioarelor poate sa depaseasca placa cu 20mm. Si astea le fixezi cat poti de bine intre ele.

3. Lateralele de pat, folosesti fasia de 200... fiindca ai specificat ca-l vrei face demontabil, ai nevoie de-un sistem numit sina pat, sau in termeni populari "mos si baba", in mod normal "baba" trebuie ingropata in picioarele patului, dar pentru asta ai nevoie de-o freza cu care sa poti freza ulucul respectiv. Dar fiind vorba de un pat de copil se poate monta si fara ingropare, doar prin simpla aplicare cu suruburi pentru lemn.
In aceasta situatie "mosul" se fixeaza pe laterala ceva mai in spate! Daca nu te descuri la faza asta pot sa-i fac o schita.

Dupa ce ai fixat elementele demontabile pe toate reperele, il montezi si verifici daca se imbina bine, daca n-are joc, etc.... Daca a trecut de CTC, continui cu fixarea sipcii pentru sustineare fundului de pat (OSB in cazu tau).

Masori inaltimea saltelei, deobicei salteau trebuie sa depaseasca laterala pat cu vreo 50 mm, din grosimea ei ii scazi pe astia 50, mai aduni 12 (grosimea OSB-ului) si fixezi sipcile pe lateralele patului, transpui acest nivel si pe capetele patului si fixezi si acolo sipca respectiva.

Acum mai ramane sa formatizezi OSB-ul dupa cotele de interior ale patului, eventual scate vreo 10 mm din fiecare dimensiune, dupa care mai trebuie sa decupezi colturile OSB-ul ca altfel nu intra de picioare si de feronerie.

Materialele pe care le ai nu prea iti ajung, ia sa facem un inventar:
- din fasia de 200, iti rezulta cele 2 laterale
- din fasia de 400 , iti rezulta cele 2 capete si mai ramane o bucata de aprox. 940. Eventual din asta poti sa obtii bucata de 200 pentru partea de jos a capatului superior al patului.
- materialu pentru picioare iti ajunge
- stinghia pentru sustinere saltea nu prea iti ajunge, ai mai avea nevoie de una. Iar daca tot trebuie faci rost de alta, iti recomand ceva mai gros, macar 20 sau 22... ca nu cumva sa pice OSB-ul in ca cazul in care incepe fica-ta sa topaie p-acolo.

Ah... si inca ceva, ar fi bine daca ai putea finisa picioarele inainte de cuplarea cu capetele.
gelusi
Multumesc Berti pt. raspunsul tau.

Deci, am ce am descris mai sus si pot sa mai adaug daca e nevoie. Toate sunt cumparate de la Practiker. Eu am o idee in cap dar m-ar ajuta o schema simpla si mai mult ...

Picioarele sunt deja finisate (trase la aprig daca nu ma insel) ...

ma apuc de "demontat & stricat" pe la ora 16.

pana atunci mai astept ceva informatii daca se poate

si ... mai caut pe net ceva scheme de paturi
angajatul
Iti ofer si eu o varianta .....cu o folosire usor diferita a elementelor , dar cred ca e mai simplu ca montaj.
Sunt pe fuga acum si nu pot sa iti detaliez mai mult....dar daca nu rezolvi azi....vedem eventual zilele urmatoare.

Mentiuni : - bucatile de 17x25 de la capat au rol de sustinere al osb-ului pe care sta salteaua....asa ca trebuie prinse la nivel cu partile centrale de 200x780

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.