angajatul
11th January 2007, 21:01
pai e si cota clara pe desen....8 mm....din moment ce frezezi la 5 mm de margine..nu?.....3 se "suprapun"
senken74
12th January 2007, 01:30
este cineva dintre voi care a realizat paturi etajate numai din PAL? as fi recunoscator daca ati posta o schita cu asa ceva...
am vazut cateva modele ale unor firme insa pt. rezistenta structurii au incluse profile din metal(eu nu am cum sa folosesc asa ceva; ar fi prea costisitor), sau sunt din lemn masiv.
teoretic pare simplu sa faci un pat etajat din PAL, dar rezista structura si inbinarile acestuia la solicitarile ce apar in timp:greutate,oscilatii, etc?
angajatul
12th January 2007, 09:50
Pai banuiesc ca vrei ca patul de sus sa fie simplu,nu?
Daca da...da si tu niste dimensiuni si cel mai important, spune daca il vrei fixat de un perete sau il vrei ca si piesa independenta de pereti
senken74
12th January 2007, 11:21
Click pentru a vizualiza atașamentul
ceva de genul asta, doar ca realizat numai din PAL...
nu stiu daca-mi va aparea atachamentul.....oricum in genul paturilor supraetajate(metalice) din armata
senken74
12th January 2007, 15:39
Click pentru a vizualiza atașamentul
si asa ceva e f. interesant si as vrea sa-l fac pt. cineva dar ''ma framanta"- problema rezistententei structurii...
CaesarC
12th January 2007, 16:48
Salutari!
Sper sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare putin ciudata poate dar daca nu cunosc, asta e!
Din cate am inteles la cele mai multe firme de unde se cumpara PAL se si poate debita. Bun, dar intrebarea mea este daca am nevoie de exemplu de o placa de 400mm x 600mm ei o taie perfect si fara sa muste din melamina sau trebuie sa las eu ceva in plus si acasa sa o frezez?
Sincer, as prefera sa fie taiata perfect...
Pe la ce firme din Bucuresti se taie frumos?
Si inspecial de care sa ma feresc?
Multumesc!
angajatul
12th January 2007, 19:25
@CaesarC - teoretic ar trebui taiata perfect oricum.....adica dimensiunea data de tine ar trebui sa fie cu marginile neciobite....
totul depinde de panza lor....
Remusk
13th January 2007, 12:46
Salut! 
Aveti idee de forumuri/siteuri bune despre ateliere de mobila din lemn masiv?
clauddiu_mob
16th January 2007, 00:45
QUOTE(mr_ionutzz @ Nov 30 2006, 04:10)

cu ce program ai facut desenele?
vis-a-vis
16th January 2007, 00:53
Scrie mai jos cu 2 posturi.
roxmob
18th January 2007, 01:02
@berti: am fost la dealerul blum, am gasit ceea ce cautam
, acuma imi trebuie cant si nu gasesc
, de ex. daca este combinat cu doua culori si culoarea deschisa este mai mult in mobilier, adica din deschis am facut lateralele,fundurile, tavanele corpului si din inchis vor fi doua usi si doua sertare, ce cant sa folosesc la culoarea deschisa?
Berti
18th January 2007, 07:43
Ma bucur ca ai rezolvat problema... cat te-o costat distractia?
Hmm... nu stiu ce sa zic, dupa parerea mea treaba asta depinde si de vederea de ansamblu! In unele situatii da bine cantul de alta culoare, in alte nu prea! Depinde si de reperele invecinate, de latimea cantului. Adica mult mai bine da un cant dublat pus in contrast cu placa, decat un cant simplu... da' si asta-i relativ!
Concluzie finala, nu prea pot sa-ti raspund la intrebare!
P.s. Care-s cele 2 culori? Eu chiar zilele m-am apucat sa-mi fac mobila in sufragerie si folosesc crem si fag ciocolatiu, asta in conditia in care am un perete de culoara ciocolatei!
dumushor
18th January 2007, 08:49
QUOTE(Remusk @ Jan 13 2007, 12:46)

Salut!

Aveti idee de forumuri/siteuri bune despre ateliere de mobila din lemn masiv?
sper sa nu se supere administratorul dar la intrebarea ta nu pot decat sa iti raspund cu un link cu cea mai tare mobila din lemn masiv si de fapt cam printre singurele de calitate: www.mobilamagazin.ro
roxmob
19th January 2007, 00:33
o sa pun poze cu pal-ul care il am eu si o poza cu ce trebuie sa iasa, problema e ca am mai multe variante:cantuit capacele(tavanele) sunt dublate, cu cant abs gri si prin interior cu ceva deschis, dar se va vedea urit, sau cantuit cu cant abs wenge(seamana cu cel din poze dar nu e la fel) capacele si prin interior tot cu wenge dar abs de 0.4 sau normal, minerele sunt pe satinat dar nu le-am pus in proiect, si cele patru usi din stinga sus sunt cu profil de aluminiu!
roxmob
19th January 2007, 00:49
@berti: exact nu stiu cit va fi distractia asta pentru ca am luat un pliant si urmeaza sa ma hotarasc care dintre modele lor de sine le vreau!
cred ca o sa aleg alea care ai trimis tu model, nu stiu inca, o sa te anunt!
Berti
19th January 2007, 08:02
Daca ma gandesc bine, nu ai prea multe varinate
- dupa parea mea cantu ABS gri n-o sa dea prea bine... fiindca ai deja destul aluminu p-acolo
- cant Abs dublu de culoarea pal-ului deschis nu gasesti
- deci ramane sa pui Wenge dublu
Oricum eu-s de parere ca intr-o mobila cu gust nu trebuie sa se regaseasca mai mult de doua culori/texturi de PAL (exista si exceptii rare)
Da stii ce nu inteleg? de ce ingramadesti mobila in coltu ala? Sau asta-i doar reprezentarea grafica si defapt in realitate va fi altfel?
roxmob
19th January 2007, 10:24
@berti: din pacate am in camera doua usi si un geam, m-am gindit sa fi facut in fata geamului ceva dar nu-mi prea suridea ideea, asa ca dupa cum vezi in poza asta ce o pun acuma, cam asa va fi pe cind e gata, am 2200 pina in usa si in alta parte sa fi pus coltarul nu-mi dadea bine deloc!
daca stiam ca va fi probleme cu cantul deschis, faceam structura din inchis si combinam cu deschis sertarele si usile, acum palul e debitat si asteapta sa fie cantuit ca nu stiu cit timp va rezista necantuit
angajatul
19th January 2007, 10:54
daca e asa inghesuit spatiul nu stiu cat de mult o sa mai fie pusa mobila in valoare.....
Berti
19th January 2007, 13:45
QUOTE(roxmob @ Jan 19 2007, 10:24)

daca stiam ca va fi probleme cu cantul deschis,
Pai la ce te astepti de la orasu asta de kkt...
?
QUOTE(roxmob @ Jan 19 2007, 10:24)

acum palul e debitat si asteapta sa fie cantuit ca nu stiu cit timp va rezista necantuit

Pai depinde unde il depozitezi, poate sta oricat daca nu-i umezeala...
dar daca palu-i debitat, cant deschis la culoare nu gasesti, eu zic sa nu mai astepti, ca prea multe optiuni n-ai!
Iar referitor la ce zice angajatu', are mare dreptate, da' n-ai ce face... asta-i situatia cu camerele comuniste, asa cum v-am mai spus si eu sunt un lucru cu sufrageria si cu greu am convins-o pe nevasta-mea sa renunte la spatiile de depozitare, dupa lungi negocieri am reusit sa reduc spatiile la 4 sertare si 3 corpuri de 500x500x230 cu usa si toate astea intr-o camera destul de mare 4800x3400. Cand ea zicea ca ar vrea macar inca o usa... eu o amenintam ca ii fac o biblioteca stil HEDA pe tot peretele
io1
19th January 2007, 14:32
da de ce nu comanzi cantul?
roxmob
19th January 2007, 15:04
QUOTE(io1 @ Jan 19 2007, 14:32)

da de ce nu comanzi cantul?
unde sa-l comand?
am sunat la Kantex in Arad si au un fel de cant cum mi-ar trebui, cred eu, dar este inchis si ei m-au indrumat la o firma in apropierea mea sa merg la ei sa dau comanda, dar eu am rugat-o pe doamna aia de la Arad sa imi trimita prin curierat mostre din cant sa vad nuanta si dadeam comanda de rola intreaga!
Care stie de unde pot procura??? 
@berti: palul e depozitat intr-un loc fara umezeala si acoperit, dar sti tu ca se baga prin canturi praf si tot felul de impuritati...
angajatul
19th January 2007, 15:51
Din poze palul pare Repro Zebrano sand H3006 ST9......daca e asa.....isi pot face eu rost
roxmob
19th January 2007, 17:52
QUOTE(angajatul @ Jan 19 2007, 15:51)

Din poze palul pare Repro Zebrano sand H3006 ST9......daca e asa.....isi pot face eu rost
da, cel deschis e zebrano nisip, asa a zis cel de la depozit ca ii spune si cel inchis a zis ca e zebrano, dar poti face rost de cant deschis ingust(22mm) si lat (40mm) ???
angajatul
19th January 2007, 21:57
Mah......asta cu a zis ala de la depozit.....e.....uita-te si tu in catalogul de Egger daca e de acolo....si vezi exact.....
Daca e asa....spune-mi de care vrei.....melaminic,abs de 0,4 , abs de 2 , si cati metri.
edit - Repro Zebrano sand H3006 ST9....dar verifica totusi
angajatul
19th January 2007, 22:47
nu merge uploadul pe softpedia....

Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.