Berti
23rd December 2006, 22:49
QUOTE(roxmob @ Dec 22 2006, 01:59)

unde este dealeru' Blum in Baia Mare? prin centrul vechi cum vi spre Sighet pe partea stinga cumva? de la piata nu faci stinga spre Central ci mergi tot in fatza si undeva pe stinga???

Nu, nu ala... deci, mergi dinspre piata de alimente catre Hatvan iar imediat dupa sensu giratoriu(MOL), in primu bloc din dreapta la parter ( e o carmangerie inainte si un magazin cu centrale termice dupa), nu mai retin numele firmei da oricum nu-l scrie afara ... da io zic ca gasesti dupa cum ti-am explicat!
Sarbatori fericite!
roxmob
24th December 2006, 03:56
@berti, multumesc pentru informatie, cred ca stiu unde e, dar eu am vazut intr-unul din magazine prin Baia Mare un sistem de glisiere cum vreau eu, numai ca sunt prea multe prostii la ele, adica nu sunt cum as fi vrut eu, la bucatarii ar merge dar la o comoda tv nu prea, si pretul era de 151 RON si mie imi tre'5 bucatzi
, o sa trec saptamina viitoare acolo unde ai spus si o sa le vad si pe alea!
Craciun fericit la fel tie si familiei!
FlorinuL
25th December 2006, 11:37
[quote name='ioan_mirceag' date='Dec 11 2006, 23:40' post='2206849']
Un salut de bun gasit la toti participantii !!
Dupa multe ezitari mi-am facut si eu curaj sa intru in forum.
Intentionez sa imi fac singur deocamdata mic mobilier. Lucrez ca amator tamplarie pentru uz personal ( sunt stupar ), am facut si ceva mobilier din lemn dar la PAL sunt complect afon.
Am unelte de tamplarie: fierastrau circular de firma, banc de tamplarie, masina de gaurit, de insurubat etc dar pentru lucrul cu PAL-ul nu stiu deocamdata ce dotare minima ar trebui sa am.
Imi propun sa sa-mi fac ceva mobila incepand din februarie, si vreau sa fac pentru inceput o masa pentru televizor, un cuier cu oglinda pe hol si pe masura ce prind meserie sa trec si la lucruri mai mari.
Din lectura discutiilor voastre, mi-am dat seama ca sunt unii chiar meseriasi f. buni si de aceea am si eu rugamintea daca este un binevoitr sa-mi spuna si mie ce unelte trebuie sa-mi procur si cam care sunt principalele operatii in fabricarea mobilierului din PAL ( deocamdata vreau sa ma documentez ). Discutand cu unul si cu altul am inceput sa-mi fac ceva idei despre lucrul cu PAL si PFL dar cate bordee atatea obicee si nu am gasit doi sa spuna la fel.
In speranta unui ajutor din partea voastra, multumesc anticipat.
Cum vin sarbatorile, Va doresc tuturor SARBATORI FERICITE si ANUL NOU sa va aduca numai bucurii si inpliniri.
[/quote
Sal'tare si LA MULTI ANI !
Si eu am fost EXACT ca tine acu' vreo 3 luni in urma, dar am gasit pe cineva care m-a ajutat asa ca la inceput si acu merge treaba. Cred ca acu' e randul meu sa ajut pe cineva daca pot, asa ca imi poti scire un mail: florin_emyro2002@yahoo.it
Tischler
28th December 2006, 00:51
Am folosit MDF.
Am cumparat un profil ptr rama unei usii (din acest profil rezulta lonjeroane si traverse ptr usa -imbinate la 45 ° )-tablia usii se realizeaza din PAL de 8 mm grosime decor identic cu cel al profilului ptr rama sau de un alt decor ,exista cateva variante de decor ptr Brasov va pot da furnizorul de asemenea elemente.
angajatul
28th December 2006, 02:29
QUOTE(Tischler @ Dec 28 2006, 00:51)

Am folosit MDF.
Am cumparat un profil ptr rama unei usii (din acest profil rezulta lonjeroane si traverse ptr usa -imbinate la 45 ° )-tablia usii se realizeaza din PAL de 8 mm grosime decor identic cu cel al profilului ptr rama sau de un alt decor ,exista cateva variante de decor ptr Brasov va pot da furnizorul de asemenea elemente.
Cu tot respectul cred ca cei care intrebasera de MDF se refereau la el ca si inlocuitor total al palului ca de profile MDF turcesti pentru cadre de usi lucrurile stau destul de clar.
In vest palul nu mai este privit ca un material de prima mana pentru productia de mobilier iar accentul se pune pe MDF, doar ca acolo e nevoi ede prese si alte jucarii ca sa faci finisaje de calitate.
ioan_mirceag
7th January 2007, 16:36
La multi Ani tuturor.
roxmob
7th January 2007, 20:52
stie careva unde gasesc glisiere pentru sertare cu frinare? modelul acela cu magnet pe margini sau nu stiu sigur cu ce este!
Berti
7th January 2007, 21:44
Tu cauti un nume de producator? Sau de distribuitor?
roxmob
8th January 2007, 14:18
QUOTE(Berti @ Jan 7 2007, 21:44)

Tu cauti un nume de producator? Sau de distribuitor?
pai sa aiba design fain si ceva nr. de tel. daca ai sa pot da comanda sau orice adresa, mail, link, etc
Berti
8th January 2007, 15:14
QUOTE(roxmob @ Jan 8 2007, 14:18)

pai sa aiba design fain si ceva nr. de tel. daca ai sa pot da comanda sau orice adresa, mail, link, etc
Pai nu prea pot face asta, ca n-am idee din ce oras esti (nu ti-ai completat profilu)
Da' pot sa-ti dau un hint: Sistemul BluMotion de la Blum face ce vrei tu!
roxmob
8th January 2007, 17:30
@berti: sunt si eu din localitatea de unde esti tu
, mi-ai spus sa merg la dealeru' blum in Baia Mare, am fost doar ca era inchis, in simbata de anul nou
, eu am vazut la o mobila in Ambient (cred ca si tu ai vazut-o) si erau tare faine, in schimb am vazut la o firma(cum vi inspre centrul vechi pe linia de troleu pe stinga) nu stiu cum ii spune la firma, dar tare incilcite erau avea o sumedenie de chestii si alte birzbroce in ele, mie mi-ar trebui la o comoda tv 4-5 sertare, atit!
Berti
8th January 2007, 17:50
QUOTE(roxmob @ Jan 8 2007, 17:30)

@berti: sunt si eu din localitatea de unde esti tu
Scuze, scriam de la munca si din graba am uitat... da' oricum iti recomand sa-ti completezi profilu ca nu strica!
Da' pana la urma tu esti din Baia Mare sau din Sighet?

mi-ai spus sa merg la dealeru' blum in Baia Mare, am fost doar ca era inchis, in simbata de anul nou

,
Pai mai treci p-acolo intr-o zi lucratoare, ca te indruma aia ce si cum... da iti spun de pe acuma, sa nu te astepti sa scapi ieftin!
Gadget-urile astea costa...

in schimb am vazut la o firma(cum vi inspre centrul vechi pe linia de troleu pe stinga) nu stiu cum ii spune la firma, dar tare incilcite erau avea o sumedenie de chestii si alte birzbroce in ele, mie mi-ar trebui la o comoda tv 4-5 sertare, atit!
Nu prea inteleg la ce te referi! Cum adica incalcite si cu birzbroce in ele?
Intr-adevar sistemele astea nu-s deloc simple, ca de aia si costa o caruta de bani
da nu-s deloc vizibile... sau la ce te referi? Ca m-am pierdut....
marco24
8th January 2007, 19:59
Am vazut ceva mobila faina si pe topmag.ro . Mie mi-a placut
angajatul
8th January 2007, 20:29
hai sa ne facem niste reclama....
roxmob
8th January 2007, 22:45
buuuun, am vrut sa-mi fac mie o comoda tv, de fapt este inca in plan de executie, e un model mai modern, dar la timpul potrivit o sa postez ceva poze,in proiect vor fi patru sertare ale carei glisiere spuneam mai inainte de sarbatori,(daca dati paginile inapoi veti gasi) vreau sa nu se trinteasca, pentru ca la balamale am gasit deja solutia, si pentru @berti sa nu-mi dai indiciu ca, cumva la nea' Tandu' pot sa dau comanda, ca:
asa de fapt, eu pot in cazul in care tu imi dai o adresa la sigur, de preferat e sa merg pina in celalalt capat al tari!
roxmob
8th January 2007, 22:55
birzbroace si alte chesti eu le zic la:avea prea multe tije si rotite de infrinare si alte rotite de alunecare contra greutatiti sertarului...etc, la cele de la Ambient cel putin le-am vazut mult mai simple, adica nu cred ca aceste brizbroace erau acoperite de vreun plastic!!!
Berti
8th January 2007, 23:07
QUOTE(roxmob @ Jan 8 2007, 22:45)

sa nu-mi dai indiciu ca, cumva la nea' Tandu' pot sa dau comanda, ca:

Neah... stai relaxat ca nu dau sfaturi atat de proaste
QUOTE(roxmob @ Jan 8 2007, 22:45)

asa de fapt, eu pot in cazul in care tu imi dai o adresa la sigur, de preferat e sa merg pina in celalalt capat al tari!

Hai ca-ti fac rost pe maine de-un numar de telefon, discuta cu ei si afla un pret!
Daca-ti convine sunt sigur ca pot sa-ti trimita prin curier... e bine asa?
roxmob
8th January 2007, 23:31
QUOTE(Berti @ Jan 8 2007, 23:07)

Neah... stai relaxat ca nu dau sfaturi atat de proaste
Hai ca-ti fac rost pe maine de-un numar de telefon, discuta cu ei si afla un pret!
Daca-ti convine sunt sigur ca pot sa-ti trimita prin curier... e bine asa?
pai asta ma gindeam si eu, ca nu ai cum sa-mi dai drum intr-acolo...(Tandu), bun, stau foarte relaxat, pentru ca am palul (zebrano nisip), poate nu sti care este, dar e cumparat din Baia Mare, cumparat inaintea craciunului si nu m-am grabit, ca sa ma pronunt asa, am rabdare inca muuuuulta vreme de acum incolo, am balamale cu sistem de frinare, am pal, am pfl, ce mai lipseste... sunt glisierele, care la rindul lor o sa vina ele... am, dar nu cu sistem de frinare, ci cu reglaj sus-jos, dar...fata de ce vreau e cu totul altceva...!, asa ca astept nr. de tel.,si...poate bem o bere...!
Berti
9th January 2007, 20:12
Vezi ca ti-am dat un MP cu numaru lor de telefon...
dynky
9th January 2007, 20:14
Berti u lucrezi in domeniu,sau ai ceva firma?ca te vad pe thearduri cu specific de mobila
Berti
9th January 2007, 20:24
Vazusem mai devreme ca ai aruncat un ochi pe la profil... eu-s de parere ca linku' de acolo spune tot!
roxmob
9th January 2007, 20:24
@berti, multumesc pentru nr, miine o sa-i sun sa vad daca au si te anunt
angajatul
9th January 2007, 22:29
QUOTE(dynky @ Jan 9 2007, 20:14)

Berti u lucrezi in domeniu,sau ai ceva firma?ca te vad pe thearduri cu specific de mobila
el defapt lucreaza pentru NASA, dar nu prea vireaza aia fondurile la timp....asa ca se ocupa cu mobila sa faca un ban pe langa
da sa nu zici ca ti-am zis
roxmob
11th January 2007, 00:07
am sunat azi(la dealer Blum ma refer) si am vb. cu o doamna, urmeaza sa trec pe la ea cind merg in oras si vad cum stau lucrurile, dar am o nelamurire: care poate sa-mi spuna cind e mai bine sa faci gaurirea pentru balamale dupa ce montez profilul sau inainte de montare? mentionez ca in prospect scrie:AI GRIJA LA GAURIREA PENTRU BALAMA! care a trecut prin asta rog sa ma ajute ca sa nu stric ceva pentru ca profilul mi-e la fix (+/- 5 cm)
io1
11th January 2007, 12:50
QUOTE(roxmob @ Jan 11 2007, 00:07)

am sunat azi(la dealer Blum ma refer) si am vb. cu o doamna, urmeaza sa trec pe la ea cind merg in oras si vad cum stau lucrurile, dar am o nelamurire: care poate sa-mi spuna cind e mai bine sa faci gaurirea pentru balamale dupa ce montez profilul sau inainte de montare? mentionez ca in prospect scrie:AI GRIJA LA GAURIREA PENTRU BALAMA! care a trecut prin asta rog sa ma ajute ca sa nu stric ceva pentru ca profilul mi-e la fix (+/- 5 cm)

trebuie sa dai gaura de balama dupa ce montezi profilul,pentru ca se frezeaza si din "bradut" -ul profilului
bradut este partea profilului care intra in PAL
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.