relu_24
27th November 2006, 20:29
QUOTE(woodpecker @ Oct 3 2006, 14:37)

dar mai elegant e sistemul acela care iti permite sa deschizi usa, precum se deschide usa la autocare. (iese putin in fata, apoi culiseaza in sus, usa ramanand paralela cu corpul )
sistemul de culisare e intre 450.000 si 2.000.000, ramane la latitudinea ta daca merita sa bagi banii in usile alea culisante.
Poate sa dea cineva mai multe detalii in legatura cu sistemele astea cu deschidere verticala, unde le gasesc si cam cat costa.
Am vazut la Darel si pe langa ca sunt cam scumpe nici nu m-a lamurit nimeni daca pot sa imi fac usa de 65 sau 70 cm inaltime.
Unde pot sa gasec si eu pe cineva care sa ma lamureasca?
io1
28th November 2006, 08:09
QUOTE(relu_24 @ Nov 27 2006, 20:29)

Poate sa dea cineva mai multe detalii in legatura cu sistemele astea cu deschidere verticala, unde le gasesc si cam cat costa.
Am vazut la Darel si pe langa ca sunt cam scumpe nici nu m-a lamurit nimeni daca pot sa imi fac usa de 65 sau 70 cm inaltime.
Unde pot sa gasec si eu pe cineva care sa ma lamureasca?
incearca aici http://www.accesoria.ro/fold.htm
eu din ce am vazut au sisteme care permit o inaltime a usi de maxim 660 mm.
pentru preturi tre sa iei legatura cu ei
viorelc
28th November 2006, 11:03
Salutare la toata lumea!
M-iam facut curaj si am intrat si eu.
Dupa "studii intense" pe forum m-am hotarat sa ma apuc si eu de un dulap "monstru"
Modelul e luat de aici ,din primele pagini.
Date :spatiu disponibil inaltime 2450
latime 3000
adincime570
acu: datele dulapului in poze.
Intrebari:
1.pentru rezistenta trebuie un soclu in partea de jos?
2.cu ce piese (picioare)se face o stabilizare mai buna (podele melaminate pe jos) tinind cont de greutatea pe care o are?
3 Tinind cont de inaltimea disponibila trebuie sa-l fac in picioare direct , cum procedez la imbinari?
4. Cite balamale la usi? din calcule o usa are cam10,5m patrati deci ~15 Kg Cele mari) 0,35 m patrati ~5 Kg usile mici.
5. pentru sertarele de jos am inteles ca este bine a se folosi piese pt centrare la dimensiunea asta cite?
Vor mai veni si alte intrebari!!!
Cu multumiri!!!
relu_24
28th November 2006, 11:44
QUOTE(viorelc @ Nov 28 2006, 11:03)

Salutare la toata lumea!
M-iam facut curaj si am intrat si eu.
Dupa "studii intense" pe forum m-am hotarat sa ma apuc si eu de un dulap "monstru"
Modelul e luat de aici ,din primele pagini.
Date :spatiu disponibil inaltime 2450
latime 3000
adincime570
acu: datele dulapului in poze.
Intrebari:
1.pentru rezistenta trebuie un soclu in partea de jos?
2.cu ce piese (picioare)se face o stabilizare mai buna (podele melaminate pe jos) tinind cont de greutatea pe care o are?
3 Tinind cont de inaltimea disponibila trebuie sa-l fac in picioare direct , cum procedez la imbinari?
4. Cite balamale la usi? din calcule o usa are cam10,5m patrati deci ~15 Kg Cele mari) 0,35 m patrati ~5 Kg usile mici.
5. pentru sertarele de jos am inteles ca este bine a se folosi piese pt centrare la dimensiunea asta cite?
Vor mai veni si alte intrebari!!!
Cu multumiri!!!
Ceva de genul asta mi-am facut eu intr-o fosta debara. Dimensiunile mele erau de H:258, Latime: 195, adancime: 80. Avantajul la mine a fost ca avand peretii laterali ai debaralei nu a mai trebuit sa pun decat peretii despartitori si rafturile (PAL de 18).
Eu am montat peretii despartitori direct pe podea (nu am folosit nici un fel de picioare) si i-am prins in zid cu niste tabla de otel in forma de L si dupa am montat rafturile tot cu acealeai piese de otel.
Usile le-am facut glisante (seamana cu astea www.konradsystem.com/usigli.htm) doua usi cu PFL wenge si una cu Oglinda.
In total m-a costat (preturi aproximative):
Sistemul pt. usile glisante: 1000RON
PFL pt usi : 70RON (cu tot cu taiat)
Oglinda pt usi : 210 RON
O foaie de PAL : 100RON
Cant, suruburi si tabla aia in L, burghie (lemn + beton): 100 RON
viorelc
28th November 2006, 13:30
revin c u rectificari : schema dulaps1 cea finala
Berti
28th November 2006, 14:33
QUOTE(viorelc @ Nov 28 2006, 13:30)

revin c u rectificari : schema dulaps1 cea finala
da' n-am prea inteles ce-s alea din partea dreapta (350x300 mm) initial erau de 700 si acum sunt de 350? Sertare cumva?
viorelc
28th November 2006, 17:14
a se citi 350 latime si 550 adincime, sunt rafturi .
300 este distanta dintre rafturi.
(scuze ca nu am fost destul de explicit)
partea cu 350 latime 1500 inaltime si 550 adincime ramine pentru atirnat haine.
Nici o dimensiune nu este batuta in cuie , cele 5 rafturi din dreapta nu sunt obligatorii , pot fi si 4,
sau pt reveni si la proiectul initial daca ziceti ca rafturilt mici sunt prea inghesuite, totul este la faza de proiect.
De aceea va cer sfaturi.
Este un dulap pt mine si vreau sa iasa bine.
Desenul e cam stingaci ,e facut in Sketchup 5 dar inca nu am apucat sa ma familiarizez cu el .
Din pacate am fost cam incoerent cu "schema finala" asa ca scuze.
Berti
29th November 2006, 09:20
QUOTE(viorelc @ Nov 28 2006, 17:14)

a se citi 350 latime si 550 adincime, sunt rafturi .
300 este distanta dintre rafturi.
Sincer, imi par cam inutile refturile alea... nu poti sa folosesti spatiu la maxim!
Cum iti bagi mana intr-o gaura de 350x300, adanca de 550 mm si asta la o inaltime de 1550mm.
Hai sa zicem ca esti inalt, atat tu cat si nevasta... da ce poti sa depozitezi acolo? Daca mai multe chestii trebuie sa le scoti pe cele din fata ca sa ai acces la cele din spate!
Mai bine faci cateva sertare... 3 bucati sa zicem, iar in sus usa.
Iar la corpurile surperioare iar is nelamurit, ele au 500mm inaltime, da ce-i separarea aia la 250mm?
viorelc
29th November 2006, 12:05
OK , ai dreptate cu rafturile din dreapta .
Cu sertarele la asa ceva te-ai gindit? poza dulap 2 este si asta o idee buna.
sus sunt rafturi despartitoare ,stiu ca cel din mijloc nu am cum sa-l prind,ala va sta pe suporti sau va veni putin mai sus sau jos.
Ca intrebare : este mai bine ca partea de sus adica cea cu usile de 500/700 sa o fac ca si corp separat?
Ar fi mai usor de construit.
la attachment am pus o varianta care are inclusiv dimensiunile exacte (cred) rog comentarii
Sper ca am fost destul de explicit de data asta.
ericssonT68
29th November 2006, 13:27
QUOTE(viorelc @ Nov 29 2006, 12:05)

OK , ai dreptate cu rafturile din dreapta .
Cu sertarele la asa ceva te-ai gindit? poza dulap 2 este si asta o idee buna.
sus sunt rafturi despartitoare ,stiu ca cel din mijloc nu am cum sa-l prind,ala va sta pe suporti sau va veni putin mai sus sau jos.
Ca intrebare : este mai bine ca partea de sus adica cea cu usile de 500/700 sa o fac ca si corp separat?
Ar fi mai usor de construit.
la attachment am pus o varianta care are inclusiv dimensiunile exacte (cred) rog comentarii
Sper ca am fost destul de explicit de data asta.
Salut. Am observat ca schema oferita de tine nu respecta proportiile asa ca mi-am permis sa refac desenul (vazut din fata, fara adancime deci). Sper ca am inteles corect schita ta si ca va fi de ajutor desenul facut proportional. Spor la treaba.
viorelc
29th November 2006, 14:25
Super !!! MULTAM MULT!!!
acu ma chinui cu calculele pt dimensiuni sertare si restul cu diferenta ca am despartit constructia in daua.
Adica partea de sus o fac separat (500/2100/550)
Asa ca vor fi doua corpuri suprapuse: 1850/2100/550 si 500/2100/550
desenul cu dimensiunile a partii de jos.
IS DATOR CU O BERE LA METRU
PS am 2 zile de cind incerc sa invat programele astea de desenat !!!
Am o nelamurire in privinta sertarelor:
adica inaltime de 300 sau de 250 a fetelor interioare daca fata sertar exterioara este de 350/698
din calcule imi iese: fata interioara sertar 300(250)/672 inaltime/latime
laterale 300(250)/530 inaltime/ adincime
spate sertar 300(250)/672
La dimensiunile astea fund din pfl care se foloseste in spatele dulapurilor este suficient?( in sertare vor fi cutii cu pantofi si haine "fara sa le inghesui cu tasatorul")
Christiany
29th November 2006, 14:42
Salut. Am postat acum vreo 2 sapt. niste schite cu un dulap ce vroiam sa-l construiesc. Le mai pun inca o data pt. a putea vb pe tema asta mai usor. In faza de proiect totul a fost simplu, dar la executie am da-to in bara, si poate ma ajuta cineva sa-mi spuna cu ce. Deci, la usile dulapului am calculat fiecare usa cu 2 mm mai mica adica 345 mm, iar golul in care urmau sa se incadreze usile are 2x345+2+2 =694 mm. Problema e ca usile nu prea se inchid. Ma poate lamuri cineva oare cu ce am gresit? Pt ca ceva e clar ca nu am facut bine.
ericssonT68
29th November 2006, 14:55
QUOTE(Christiany @ Nov 29 2006, 14:42)

Salut. Am postat acum vreo 2 sapt. niste schite cu un dulap ce vroiam sa-l construiesc. Le mai pun inca o data pt. a putea vb pe tema asta mai usor. In faza de proiect totul a fost simplu, dar la executie am da-to in bara, si poate ma ajuta cineva sa-mi spuna cu ce. Deci, la usile dulapului am calculat fiecare usa cu 2 mm mai mica adica 345 mm, iar golul in care urmau sa se incadreze usile are 2x345+2+2 =694 mm. Problema e ca usile nu prea se inchid. Ma poate lamuri cineva oare cu ce am gresit? Pt ca ceva e clar ca nu am facut bine.
Salut.
Am postat si e uma idemult o intrebare legata de calculul usilor incadrate si m-i s-a raspuns asa (sper ca imi aduc bine aminte): Din golul pe care trebuie sa-l acoperi impartit la 2 pt latime si la 1 pt inaltime se mai scad cate 2 mm pt fiecare latura a usii.(2 la staga, 2 la dreapta, 2 sus, 2 jos). Si dupa ce faci calculele astea o lasi balta si pui usi aplicate
ca stea incadrate sunt dificile..... Sper ca nu am spus prostii la metoda de calcul dar asa imi amintesc ca mi s-a raspuns.
Cred ca totusi iti poti rezolva problema cu un slefuitor cu vibratii....
Christiany
29th November 2006, 16:01
QUOTE(ericssonT68 @ Nov 29 2006, 14:55)

Salut.
Am postat si e uma idemult o intrebare legata de calculul usilor incadrate si m-i s-a raspuns asa (sper ca imi aduc bine aminte):Cred ca totusi iti poti rezolva problema cu un slefuitor cu vibratii....
Mersi mult. Cred ca mi-am dat seama unde am gresit. Pana la urma asta e solutia pe care am aplicat-o. Am pus putin usile "la vibrat"
mr_ionutzz
30th November 2006, 04:10
ericssonT68
30th November 2006, 08:51
mr_ionutzz
30th November 2006, 17:47
QUOTE(ericssonT68 @ Nov 30 2006, 06:51)

Misto desene.(apropo in ce sunt facute kitchen draw?). Am remarcat si ora la care ai postat 4:10 noaptea
Dar am si eu o sugestie pt
viorelc. Parerea mea este ca niste usi de sifonier late de 70 de cm sunt prea late,nu au un aspect prea reusit si nici nu sunt practice(in sensul ca iti trebuie o gramada spatiu in jurul dulapului ca sa poti deschide usa). Daca e sa faci ca in desenul dat de mr_ionutzz, si sa folosesti si acei pereti despartitori intre spatii, poti sa tai si fiecare usa in doua si sa ai in felul asta 6 in loc de 3 dar mai inguste si mai practice.
da pai nu aveam somn si m-am apucat de desenat:) proiectul e in woody
Tischler
1st December 2006, 09:29
QUOTE(viorelc @ Nov 29 2006, 15:25)

Super !!! MULTAM MULT!!!
acu ma chinui cu calculele pt dimensiuni sertare si restul cu diferenta ca am despartit constructia in daua.
Adica partea de sus o fac separat (500/2100/550)
Asa ca vor fi doua corpuri suprapuse: 1850/2100/550 si 500/2100/550
desenul cu dimensiunile a partii de jos.
IS DATOR CU O BERE LA METRU
PS am 2 zile de cind incerc sa invat programele astea de desenat !!!
Am o nelamurire in privinta sertarelor:
adica inaltime de 300 sau de 250 a fetelor interioare daca fata sertar exterioara este de 350/698
din calcule imi iese: fata interioara sertar 300(250)/672 inaltime/latime
laterale 300(250)/530 inaltime/ adincime
spate sertar 300(250)/672
La dimensiunile astea fund din pfl care se foloseste in spatele dulapurilor este suficient?( in sertare vor fi cutii cu pantofi si haine "fara sa le inghesui cu tasatorul")
Buna ziua tuturor ptr ca sunt nou pe aici
Uite cum as face eu daca ar trebui sa fac un dulap precum al tau
L-ai impartit in doua corpuri :
dulap(partea de jos):L2100xH1850xAd.550
suprapozabil(partea de sus):L2100xH500xAd.550
Dulapul (partea de jos) ar trebui sa aiba niste picioare H=100 metalice reglabile -4 buc -in fata (picioarele ce se vad ) ptr partea din spate as pune picioare plastic H=100 -4 buc iar chiar pe centrul dulapului as mai pune inca 3 buc picioare plastic H=100 ptr ca dulapul va fi greu incarcat cu haine ,iar incarcarea pe fiecare picior va fi de asemenea mare.
Apoi as face 4 usi nu 3 astefel ar rezulta urmatoarele repere:
1.perete lateral: 1714*550-2 buc
2.despartitori: 1714*550-2 buc
3.placa superiora 2100*550-1 buc
4.placa inferioara 2100*550- 1 buc
5.Usi mari 1394*522-3 buc
6.Usa mica 690*522-1 buc
7.Fete sertar 350*522- 6 buc
8.Polita fixa mare 1024*540-1 buc
9.Despartitor sertare 341*550-1 buc
10.Polita fixa mica 502*550-4 buc
As pune de asemenea si niste legaturi pe spate din PAL
11.LEGATURA mare 1024*150-1 buc
12 .Legaturi mici 502*150-2 buc
Apoi ar veni Spate PFL ,cadru sertar si fund sertar.
Daca ti se pare ok varianta mea iti calculaz si cadru de sertar .
Aceasta ar fi dulapul mare (partea de jos)
adiwolf
1st December 2006, 09:57
QUOTE(Christiany @ Nov 29 2006, 14:42)

pt calculul usilor incadrate : - H interior -4mm si (L interior -5mm)/2 si obligatoriu folosirea tipurilor de balamale incadrate ( la acest tip de calcule am luat in considerare marca Blum - se poate ca la calculul de latime sa varieze in functie de balama cu +1mm)
pt calculul cadrului de sertar pe sine de glisare : L interior -25mm (toleranta +-1mm) si lungime cat glisiera astfel se obtin cotele de gabarit(exteriorul) ale cutiei interioare
Tischler
1st December 2006, 10:33
La multi ani tuturor !
Cum de am uitat ,astazi este 1 DECEMBRIE.
QUOTE(adiwolf @ Dec 1 2006, 10:57)

pt calculul usilor incadrate : - H interior -4mm si (L interior -5mm)/2 si obligatoriu folosirea tipurilor de balamale incadrate ( la acest tip de calcule am luat in considerare marca Blum - se poate ca la calculul de latime sa varieze in functie de balama cu +1mm)
pt calculul cadrului de sertar pe sine de glisare : L interior -25mm (toleranta +-1mm) si lungime cat glisiera astfel se obtin cotele de gabarit(exteriorul) ale cutiei interioare
Eu scad direct din Linterior -62 (ptr sinele de culisare Häfele) si imi rezulta direct reperul fata spate al cadrului de sertar.
Tischler
1st December 2006, 13:39
Cu ceva timp in urma am folosit sine Blumm si am scazut doar -60 din Linterior
viorelc
1st December 2006, 16:23
QUOTE(mr_ionutzz @ Nov 30 2006, 04:10) *
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
o sugestie
@mr_ionut
Super desene cine ii de meserie se pricepe.
Io sunt electronist de meserie asa ca partea cu aranjamente, spatiu ,incadrari ma cam depasesc,asa ca
va multumesc pt sugestii.
@ mr_ionut : picioarele alea ce inaltime au ?
sunt reglabile?
Daca as impartii usile in doua cum spune @ericssonT68 ce distanta tre sa las la despartitura usilor la mijloc ?
De munca nu ma feresc de aia vreau sa ma apuc de treaba.
"proiectul" cu ajutorul vostru e gata singura nedumerire este doar partea cu usile :
Latime 698 sau 2x349 (minus ditsanta dintre usi)
Daca optez pt usi de "349" si cele de sus sa le fac la fel?
Nici idea lui @Tischler nu e rea. Multam.
Totusi ceva nu pricep: 698x3=2094 ,nu tre sa las o distanta mica intre usi?
Daca ma lamuresc , luni cred ca dau comanda la PAL
Multam inca o data.
mr_ionutzz
1st December 2006, 17:58
revin mai tarziu cu o varianta completa
viorelc
1st December 2006, 21:56
Multam !!!
Oricium tre sa dau un miel .
Tischler
2nd December 2006, 09:03
TREBUIE neaparat sa lasi un luft intre usi.
Eu imi sustin ideea cu 4 usi
ptr dulapul tau.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.