Firma de mobila
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120

irrational

QUOTE(Berti @ Nov 13 2006, 22:43) *
Ma baieti, cand doi oameni zic ca esti beat, e bine sa mergi la culcare! console.gif Asa ca n-am sa va contrazic prea mult...

Da' totusi eu imi sustin parerea... sunt pergect de acord cu angajatul, ca putin clienti isi dau seama dupa vederi ce si cum e cu mobila, da totusi sa te apuci sa le faci randari in 3 D max parca e prea mult! Te apuci si freci G i z m o ala de-ti sar ochii din cap, ca sa asezi materialu cat mai realistic pe ficare reper... si clientu nu-ti apreciaza munca ca-i habarnist!
Io zic ca-i suficient cat stie randa A u t o c a d u pentru orice client cu pretentii...

Acuma depinde si de client... ca daca-i unu cu bani merita sa-i iei fata cu niste rendere de toata frumusetea! Da daca-i un parlit care vrea mobila cat mai ieftina, parca nici n-ai pune mana pe mouse! NU?

Daca vreti sa mai discutam pe tema asta, cu cea mai mare placere... da parca ma strange de gat discutia pe un forum public, stiti voi ce si cum wink.gif (ma refer la baietii in negru)

p.s. Angajatule cum sta treaba? Hai ca poate gasesc calculatoru lu nevasta liber intr-o seara si mai vorbim...

Ar fi mai multe aspecte aici, in primul rand, realizarea 3D in acad e de multe ori benefica, mai ales la mobile cu o structura mai complicata pentru ca te poti autoverifica, de fapt constructia 3D (sau cu solide) in acad e asemanatoare cu montarea propriuzisa a mobilei, asa ca daca tot ai realizat mobila in 3D poti sa mai faci un mic efort si sa o mapezi cu textura. La corpuri simple, evident ca nu se justifica acest efort. Cat privete 3d studio, nu am lucrat suficient de mult cu el ca sa imi dau seama de cantitatea de efort necesara unei randari ca lumea. Exista clienti foarte reticienti si in cazul acestora poate fi o solutie foarta buna o prezentare in 3D. Exista si riscul ca o randare facuta prost sa "sperie" clientul. Sunt si eu de acord cu Berti ca e suficient acadul chiar si pentru clienti mai exisgenti.
planet
QUOTE(planet @ Nov 9 2006, 12:33) *
Va salut cu respect pe toti !

Sint nou venit pe acest forum si inainte de toate vreau sa va felicit pentru rabdarea si indemanarea voastra. coolspeak.gif
Sper sa ma bagati si pe mine in seama si sa-mi fie luata in cosiderare dorinta mea de a-mi trimite si mie cineva programele pe care le folositi voi si vi se par mai usor de folosit pt un incepator in creare de mobilier :
woody 2.0 + sawyer 1.6 ,complete ; Cutmaster 2D Pro; Optimik; Pro100; Plan IQ.

Va multumesc anticipat !

danonino222
QUOTE(angajatul @ Nov 14 2006, 09:32) *
Nu vreau sa fac pe desteptul dar daca te uiti atent....nici acolo nu e frezat in aluminiu....
E in ultimele imagini un detaliu cu profil de aluminiu si e balamaua bagata in canalul ei....iar in imaginile de inceput unde cred ca te refereai tu ....daca privesti atent usa o sa vezi ca e facuta din rama de pal iar de jur imprejur are un profil de aluminiu ca si bordura.....deci frezarea e facuta tot in pal....in dulcele stil clasic smile.gif

M-am uitat din nou pe document si la pag 4 se pot vedea ramele de aluminiu largi cu geam sablat, cu balama de tip oala. se mai pot folosi si rame inguste (ca la pag 6 ) dar tot trebuie sa gauresc rama de aluminiu, penbtru ca balamaua este ingusta.Pentru ca la mine fiecare proiect e "one-time" nefiind producator de mobila, apreciez orice informatie sau sugestie pentru gasirea solutiei .
ZenGo
Am descoperit recent un program de modelare 3D f. usor de utilizat. Evident nu are puterea Autocadului sau a 3DS-ului dar pentru schite de volume mi s-a parut excelent. Este vorba de Google SketchUp. Este free! Pe www.sketchup.com sunt si niste video-lessons usor de urmarit. Mi s-a parut inovator pentru simplitatea cu care poate fi folosit!

http://sketchup.google.com/

Atasez si cateva schite facute cu SketchUp-ul:
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
Berti
ZenGo, tu ai facut schitele respective? Sau sunt de pe net?

Oricum felicitari, si eu l-am instalat de vreo luna... da' l-am deschis m-am uitat la omuletu ala de sta pe post de UCS... am cautat linia de comanda, n-am gasit-o si l-am inchis! De atunci imi ocupa loc inutil pe hard.
Da poate in weekend l-oi mai testa... sa vedem cum stau cu chefu!
Christiany
QUOTE(Berti @ Nov 14 2006, 21:43) *

Oricum felicitari, si eu l-am instalat de vreo luna... da' l-am deschis m-am uitat la omuletu ala de sta pe post de UCS... am cautat linia de comanda, n-am gasit-o si l-am inchis! De atunci imi ocupa loc inutil pe hard.

Da si eu am incercat sa-l folosesc dar sincer, nu pricep cum se utilozeaza. 3Ds Max mi se pare de 10 ori mai simplu, desi e si asta destul de complicat.
Dumbo
Salut voi atzi vazut vreodata un schita 3d facuta in paint? Nu te ajuta la montaj, dar e bun pt clientm e usor de facut pt oricine si dureza putzin.

ZenGo
QUOTE(Berti @ Nov 14 2006, 21:43) *

Eu am facut schitele si le-am facut destul de in graba! Programul poate mult mai mult! Dupa primele 10 minute in care te acomodezi cu el ti se va parea incredibil de usor de utilizat si de puternic. Merita sa faci efortul! Uita-te 10 minute la video-lessons-urile de aici: http://www.sketchup.com/?sid=35.
Nu e doar "un alt program 3D"; e programul ales de Google sa-l cumpere! (Google e, poate, cea mai inovativa companie a momentului)
senken74
Caut persoana din Iasi, serioasa si priceputa la mobilier PAL pt. angajare sau colaborare.Rog doar PM.

Se discuta lucruri interesante pe forum si am observat ca sunt si cativa profesionisti care stiu ce zic...Felicitarile mele!
traficant0

QUOTE(burvi2001 @ Nov 30 2003, 23:08) *
Reli, am observat mai demult ca esti bine crescuta, aveam nevoie de o confirmare.
Daca vrei cumva kitchen draw se poate lua de pe net, mie mi se pare excelent, si simplu totodata.
Daca nu te descurci mai vorbim...
Dupa ce faci mobila trebuie s-o bagi intr-un alt soft de aranjare in foaie de PAL. Sint destule, eu am folosit Optimik, pare excelent.
Cei de la Darel sint escroci si daca nu deschizi ochii, risti sa deschizi punga.
Eu am patit-o, dar mi-a fost invatatura de minte.
E surprinzator interesul pe care il ai pentru PAL...
Eu am fost nevoit (obligat) sa ma ocup de asa ceva.
Dar imi place, satisfactia sa realizezi ceva facut de mina ta nu se compara cu nimic altceva.

ma poti ajuta si pe mine cu kirchen draw ala? l am luat de pe net, l am instalat dar nici cum nu reusesc sa fac cu el ce dores, dica o biblioteca, un birou si 2 dulapuri cu o usa... sau daca ia cumva vreu tutorial ceva documentatie ti as multumi tare mult

ms
angajatul
QUOTE(Dumbo @ Nov 14 2006, 23:49) *
Salut voi atzi vazut vreodata un schita 3d facuta in paint? Nu te ajuta la montaj, dar e bun pt clientm e usor de facut pt oricine si dureza putzin.

sau poti sa faci o schita pe un servetel.....sau pe hartie cu patratele....sau...pentru precizie...pe hartie milimetrica....sau dai din maini explicand 3d.....
Dumbo
Are cineva Plan-Iq cu licenta si poate s mi-l dea si mie??? Am mare nevoie de el ca am f multe lucrari ir de la ei de pe pagin nu mai potzi sa il tragi ca cica au nu stiu ce problema cu virusii. Merci pt tentie.
FlorinuL
Sal'tare
Eu fol COREL 11 in schitele mele si cred ca merge, eu cred ca important e ceea ce iese la urma nu schita; bineinteles ca aici e vorba si de pretentiile clientului. coolspeak.gif
senken74
Referitor la "efortul" de a face proiecte cat mai realiste sau nu, raspunsul e probabil undeva la mijloc...Sunt oameni carora intradevar le este indeajuns sa le faci o schita cu pixul dar sunt si oameni care au pretentii si vor sa vada cum va arata mobila ca sa stie pe ce vor da banii(si au dreptate).
Parerea mea este ca se merita: potentialii clienti se conving mai usor, se da dovada de profesionalism si rezultatele vor fi pe masura.....

Fac un mic exercitiu:care din schitele de mai jos "promite" cel mai mult?

Numai bine!

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
irrational
Bravo, super misto exercitiul !

Stie cineva daca exista pal de 50mm sau grosimi apropiate? Am vazut in niste pliante de mobexpert mobila realizata din acest pal. Si daca exista palul, oare exista si cant termic/ABS pe masura?
Ma gandeam ca o solutie de compromis pentru a face mobila care sa arate asa ar fi din suprapunere de placi de 18 si cantuire cu un cant foarte lat.
senken74
@ irrational

chiar la proiectul din schitele de mai sus clientul vrea PAL gros.Egger-ul are PAL de 25 mm(numai cateva nuante insa), pt. blaturi voi suprapune 2 placi
Berti
QUOTE(senken74 @ Nov 16 2006, 10:07) *
Fac un mic exercitiu:care din schitele de mai jos "promite" cel mai mult?

Ca sa fie exercitiu cat de complet, te rog sa specifici timpi de lucru pentru fiecare varianta in parte!

Totodata te rog sa aproximezi cat ti-ar lua cele 3 varinate pentru o bucatarie sa zicem de 4,5m lungime cu toate electrocasnicele incorpoarate!

Si inca o problema, ia in calcul ca nu toate modele de PAL au un omolog in libraria de materiale a programului de randare. Deci te rog sa aproximezi si timpul in care scanezi/fotografiezi textura si o prelucrezi pentru o introducere in librarie.
Probabil unii vor zice ca asta trebuie sa faci o singura data... corect!
Dar sa nu uitam ca texturile "la moda" se schimba mereu!

L.e. Axonometria aia de-i randata imi zgarie retina,
mult mai mult place ochiului pespectiva nerandata!
Daca ii faceai un render la aia era mult mai bine!
senken74
multumesc sincer BERTI pt. criticile facute,

Tin totusi sa precizez ca pt. proiectarea mobilierului exista softuri dedicate cu care in maxim o ora se poate proiecta o bucatarie de 5 m cu electrocasnicele incorporate, cu nuanta gresiei ce o are clientul pe jos, culoarea zugravelii, etc si calcularea necesarului de materiale, incadrarile si a pretului final.Si totul intr-o ora...
Trebuie muncit insa mult pt. a pune la punct o biblioteca cat mai completa.
Eu asa procedez!

Numai bine!
Berti
QUOTE(senken74 @ Nov 16 2006, 12:18) *
multumesc sincer BERTI pt. criticile facute,

Acuma nu stiu daca ai spus-o in mod ironic sau nu, da' oricum nu conteaza

Ok... sunt perfect de acord cu tine ca exista programe specializate si ca dupa multa munca merge treaba foarte repede. Dar sa nu uitam, ca tu mai trebuie sa si faci mobila respectiva, trebuie s-o montezi... deci nu prea iti ramane timp pentru scanat bucati de PAL.

Hai ca deja deviem mult de la problema initiala... deci, merita sa-i faci clientului reprezentari fotorealistice? Sau ba?

P.s. Tot nu ne-ai spus cat ti-a luat fiecare lucrare in parte! Consider ca-i foarte important pentru discutia noastra timpul pierdut in fata "micilor ecrane"
senken74
QUOTE(Berti @ Nov 16 2006, 13:09) *
Acuma nu stiu daca ai spus-o in mod ironic sau nu, da' oricum nu conteaza

chiar ti-am multumit pt. critici fiinca mi-am dat seama ca esti un om care stie ce vorbeste...

la subiect:
- primele 2 proiecte sunt facute in 30 min.,cea de mana in 5 min.
-eu considera ca merita sa muncesti la proiecte fotorealistice atunci cand miza e un client "cu bani" si care trebuie castigat
-ideal ar fi un proiectant care sa faca numai asta, sau eu sa ma ocup numai de asa ceva, in realitate insa la mine ca si la multi dintre voi care va ocupati cu mobila, banuiesc ca nu e posibil asa ceva inca...intr-o zi poate va fi !

Numai bine!
traficant0
chiar nimeni nu ma ajuta si pe mine cu un tutorial la kitchen Draw?
sau macar niste linkuri, ca pe site la ei beyna ... nu gasesti nimik
greenplayer
Buna ziua tuturor!

Fiind primul meu post pe acest forum si in acest topic vreau in primul rand sa multumesc tuturor celor care au contribuit la aceasta discutie extrem de utila pentru foarte multi. Fara sa urmaresc acest topic probabil ca nu as fi avut curajul sa-mi fac singur cateva corpuri de mobila si in mod cert n-as fi gasit in alta parte informatiile necesare. Sunt de apreciat in mod deosebit profesionistii care au raspuns cu multa bunavointa si cu detalii care ar fi putut fi considerate "secrete ale meseriei" si pentru acest lucru merita cu adevarat multumiri sincere!

Considerandu-ma deja trecut de faza "incepator 0" si cu un pic de experienta acumulata m-am hotarat ca e cazul sa contribui activ la aceasta discutie si nu doar in postura de cititor. Pentru acest prim post ma voi rezuma la a-mi prezenta "realizarile" si cateva cuvinte despre experienta mea in "domeniu".

Hotararea de a-mi face singur mobilieriul am luat-o din cateva motive:
- apartamentul pe care-l detin este f. mic si orice mobila "de serie" nu ar fi folosit in mod optim spatiul, acest lucru conducandu-ma automat la ideea achizitionarii unui mobilier "pe comanda"
- in acelasi timp mi-am dorit un mobilier f. functional in primul rand dar si care sa arate intr-un mod care sa ma satisfaca personal, in mod concret cu multe sertare, tipul "incadrat", lucrat cu tolerante f. mici, sa se potriveasca "la milimetru" atat ca imbinari cat si ca pozitionare in spatiul rezervat, sa fie modular si usor de manipulat, sa fie rezistent
- bugetul de care dispun nefiind nici pe departe generos si avand in vedere "pretentiile" de mai sus singura alternativa la care am ajuns a fost realizarea personala a corpurilor, sunt sigur ca orice profesionist care m-ar fi putut ajuta ar fi fost nevoit sa ma si taxeze foarte serios, solicitarile mele implicand o cantitate f. mare de munca
- ultimul motiv care-mi vine in minte, si poate ca cel mai important este faptul ca sunt atras de "DIY", imi place sa fac ceva cu mana mea si ma bucur f. mult atunci cand iese

Pentru proiectarea am incercat cateva programe dar am ajuns in final sa folosesc SketchUp, program laudat de ZenGo cateva postari mai sus, si pe buna dreptate, dupa parerea mea. Pentru randare am folosit Kerkythea si pentru aranjarea pe coala Optimik. Pentru partea de feronerie am incercat sa folosesc produse Blum, atat pentru calitatea pe care am inteles ca o garanteaza cat si pentru faptul ca din softul lor am obtinut toate detaliile tehnice de proiectare de care am avut nevoie.

Incerc sa atasez imagini cu ce am realizat, atat randare, fotografii reale si fisiere sursa SketchUp:
greenplayer
QUOTE(traficant0 @ Nov 16 2006, 14:05) *
chiar nimeni nu ma ajuta si pe mine cu un tutorial la kitchen Draw?
sau macar niste linkuri, ca pe site la ei beyna ... nu gasesti nimik

Ai incercat http://www.kitchendraw.ro/trainingtutorial.htm ?
traficant0
greenplayer
ms mult..
clauddiu_mob
buna...sunteti buni!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.