Twinsen
27th February 2004, 23:13
Fratilor ! cu tot respectul Voi nu cititi ce am scris mai sus ?
Am zis ca am deja un aparat de slefuit cu vibratii. Freza mi se pare o investitie inutila atata timp cat am apratul de slefuit.
E a nu stiu cata oara cand intreb, ce dracu are in plus freza ai fata de slefuitor si de ce nu ma pot folosi de slefuitor in locul frezei ?
Multumesc,
Twinsen
woodpecker
27th February 2004, 23:23
Twinsen.....cu slefuitorul tau din piata poti cel mult sa iei vopseaua de pe o usa, sa iei rugina de pe un obiect metalic, sa lustruiesti o masina (binenteles, iti dai seama ca trebuie sa schimbi "ceva"
).
Ideea este:daca ai de luat 3 sau 5 mm dintr-o laterala de pal....tot ce vei reusi este sa strici acea latura.(asta daca folosesti superslefuitorul tau cu supervibratii).
daca iti proiectezi corect mobila, nu ai nevoie de acea freza.Daca ai parchet stramb poti folosi pene.
Dar iti sugerez sa incepi cu ceva mai simplu, un birou, o masa de cafea, o etajera.
Cazul tau este exact cu al unuia care deabia a invatat ce e ala un LED, dar el vrea sa-si faca statie de emisie-receptie.
Nu neg ca ai avea mana de aur sau veleitati inascute de tamplar, dar asta e sfatul meu.
cu stima,
woodpecker
Twinsen
27th February 2004, 23:52
Stiti ce cred eu ? Ca timpul le va lamuri pe toate.
Promit ca acel dulap il voi face eu " cumanutele mele "
Ma voi apuca de el in cel mai scurt timp cu putinta (cam in doua trei luni pt ca nu am inca bugetul necesar)
In continuare am sa va arat ce am reusit sa fac cu "manutele mele" folosind o dotare "modesta"
Twinsen
28th February 2004, 00:10
Uneltele mele...
Twinsen
28th February 2004, 00:18
si rezultatul final
burvi2001
29th February 2004, 02:21
Twinsen,
Lasa vrajeala.
Intii ne arati o usa de baie care probabil e slefuita cu minunea aia a ta, si pe urma vrei sa ne dai teapa cu alta usa de sufragerie care zici tu ca e final ?
Tu cum vrei sa lucrezi la dulapul ala, cu surubelnita aia manuala ?
Lasa astea, apuca-te de dulapul ala odata...
woodpecker
29th February 2004, 06:29
Twinsen....nu vreau sa fiu rautacios, dar de la a slefui o usa de vopsea si a o da cu lac, pana la a face ceva similar cu ce ai vazut tu la mobexpert......e o cale cam lunga.
Plus de asta, ce spui tu de dotare modesta............dotare modesta era de ex. o bucata de smirghel pusa pe un calup de lemn.
Eu zic sa incepi cu lucruri mai simple, o masuta de telefon, un birou........nu de alta, dar sa strici din prima bucati de pal de 2.50 e cam aiurea.
cu stima,
woodpecker
Twinsen
29th February 2004, 13:25
Eu zic doar atat: Timpul le va lamuri pe toate !
Pana la proba contrarie eu nu am cum sa dovesc ca voi face acel dulap si nici voi ca nu-l voi face.
In ceea ce priveste sculele astea sunt si cu astea voi lucra. (cel mult voi imprumuta de la un amic o bormasina cu acumulatori pt eurosuruburi)
burvi2001 >> Daca te uiti mai bine la cum arata usa inainte o sa vezi ca in partea de sus este foarte afumata. Nu cred ca acest lucru se intampla in baie.
Si inca ceva. Nu stiu daca exita persoane (sau poate ca da
) care sa isi puna in sufragerie faianta si sa isi faca mobila cu "blat" si inaltator.
Ar mai fi un aspect.
Credeti-ma ca nu as mai fi pierdut timpul sa pun atatea intrebari si sa fac poze pe la 12 noaptea la scule si usi daca nu as avea de gand sa-mi fac singur acel dulap.
Multumesc,
Twinsen
burvi2001
1st March 2004, 01:22
Mai, dar repede te mai superi.
Am vrut doar sa te testez, sa vad daca cedezi repede.
Oricum, iti urez bafta la dulap, si nu uita, cind ai nevoie, poti sa te bazezi pe mine.
Twinsen
5th March 2004, 09:40
Intrebare ?
Daca am un sertar mai mare de 470x550x250 cum ar trebui sa fac fundul sa fie mai rezistent ?
Sa folosesc carton de 4mm sau sa pun tot pal ?
woodpecker
5th March 2004, 14:07
....depinde ce pui in el.....daca pui greutati de 20kg...ma tem ca nici glisierel nu-ti rezista.
.... daca pui usual stuff....ciorpai, camasi, hartii su chestii simple...e de ajuns PFL de 4 mm.
deci te-ai apucat de dulap, nu ?
.
cu stima,
woodpecker
Twinsen
5th March 2004, 14:46
Inca nu.. Acum sunt in faza de zugravit , faianta ... dupa ce termin cu apartamentul urmatorul pe lista e dulapul.
Intre timp ma documentez...
doberman
23rd March 2004, 16:50
Buna!
Am si eu o problema mare cu un dulap din acesta gigant(250/300 cm).
Interiorul dulapului e gata am cumparat un sistem de culisare de la hettich cu vreo 3 milioane, l-am montat si surpriza....
Dulapul e montat intr-un "hol mic" si daca ma duc sa tai usile din PAL (250/100 cm aprox) voi avea surpriza ca nu le pot rasuci in acel hol pt a le pune in pozitie verticala (holul e lung si ff ingust).
Cred ca singura solutie e sa fac un cadru, de preferabil din aluminiu, pe care sa-l "umplu" cu 2-3 placi de pal si/sau sticla.
Problema e ca pana acum nu am gasit niciunde genul de profile de aluminiu care se preteaza la asa ceva.
Ma puteti ajuta cu vreo informatie?
George
Twinsen
23rd March 2004, 17:28
Fii putim mai explicit... ce vrei sa faci cu cadrul de aluminiu ? vrei sa-l folosesti pt usa ?
doberman
23rd March 2004, 17:52
...Adica sa fac un cadru de aluminu in care sus si jos sa fixez doua bucatzi de pal si eventual la mijloc sa fie o bucata de sticla. (pt fiecare usa).
Ceva de genul asta:
Twinsen
23rd March 2004, 17:55
se gaseste cadru de alumiu dar pentru pal ... nu stiu cum o sa prinzi geamul in el...
Twinsen
23rd March 2004, 17:58
Uitate la postul meu din 21-02-2004 16:14 (e la pagina 2) ceva in genul ala arata
doberman
23rd March 2004, 18:00
Unde anume???????
Please!!!
Nu trebuie sa fie neaparat sticla. Pot fi trei bucatzi de pal. Dar care sa le montez dupa ce am asamblat cadrul de aluminiu.
Twinsen
24th March 2004, 08:57
Vizavi de obor este o firma care vinde accesorii pt mobila. Acolo gasesti cadrul de aluminiu. La pret e cam piperat vreo 450 000 la 2.5 metri.
doberman
24th March 2004, 10:25
Nu ai idee cum se numeste firma. Pt ca eu sunt din Deva si as vrea sa-i contactez cumva sa vad daca pot sami trimita prin posta sau poate mai au vreo reprezentanta in tara.
Oricum mersi pentru informatii!
george
Twinsen
24th March 2004, 10:59
Scuze... nu m-am uitat sa vad de unde esti. Nu stiu numele dar cu prima ocazie cand trec pe acolo ma uit ( stau in zona).
Poate trece cineva mai devreme din cei ce citesc acest mesaj si iti spune
doberman
24th March 2004, 11:29
Sper.
mersi mult!
bogdan.paraipan
30th March 2004, 09:35
vreau si io site!
Twinsen
30th March 2004, 09:47
Ce vrei tu ?!?!
bogdan.paraipan
30th March 2004, 09:51
vreau si io programul kitchen draw ca pe site nu mai merge
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.