Lavanda

...easca

Tufa de lavanda rezista peste iarna lasata in pamant in gradina? Sau este mai bine de pus intr-un vas si bagata in casa?
mufa
QUOTE(...easca @ Oct 14 2006, 14:42) *
Tufa de lavanda rezista peste iarna lasata in pamant in gradina? Sau este mai bine de pus intr-un vas si bagata in casa?

Cred că poți s-o lași afară.

adicop
QUOTE(...easca @ Oct 14 2006, 14:42) *

merge lasata afara.spun asta din proprie experienta
pentru mai multe detalii...........

http://ingrijireaplantelor.gradinamea.ro/1...vanda_2730.html
http://www.eva.ro/familie/articol28.html
3com
foarte frumoasa si utila lavanda
...easca
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Linkurile alea le-am vazut si eu inainte de a intreba aici, din pacate nu spun nimic despre ce trebuie facut iarna cu lavanda. Am fost si mai nedumerita dupa ce am citit pe un forum german ca acolo lavanda se pune obligatoriu in vase si se baga in spatii inchise si uscate. Si ma gandeam ca totusi, clima Germaniei este mai blanda decat a noastra.
Alan`dala
QUOTE(...easca @ Oct 15 2006, 11:26) *
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Linkurile alea le-am vazut si eu inainte de a intreba aici, din pacate nu spun nimic despre ce trebuie facut iarna cu lavanda. Am fost si mai nedumerita dupa ce am citit pe un forum german ca acolo lavanda se pune obligatoriu in vase si se baga in spatii inchise si uscate. Si ma gandeam ca totusi, clima Germaniei este mai blanda decat a noastra.

http://www.google.com/search?hs=6u4&hl...amp;btnG=Search

ai sarit peste pasii 2 si 3
...easca
Nu am sarit niciun pas. Am cautat pe site-uri romanesti, pentru ca ma interesa daca rezista la iernile noastre. Am gasit pe unele ca nu are nicio problema la frig, pe altele ca la sub -4 grd moare.
Deci am trecut la pasul urmator, am intrebat aici, cu speranta ca are cineva in curte lavanda si a pasit deja peste o iarna.

nichishoru
Si eu am doua tufe la tara undeva pe linga Comana de Giurgiu.
Rezista iarna, dar deoarece casa si gradina sunt pe un deal unde sufla un pic crivatul, le acopar
prin Noiembrie (ca si pe trandafiri, doar in jurul radacinii) cu frunze uscate si un pic de pamint/mranita.
Le am de vreo 5 ani si le merge bine.
...easca
Multumesc frumos! Asa am sa fac; in plus, am sa o acopar cu o folie de polietilena perforata.
Jamais

Atention!
Daca muti balaria in ghiveci, sa-i dai sa pape numai apa de ploaie. Alte adjuvante luate de la Metro & co, just sucks!
...easca
De ce? Apa de canal ii pica greu la fotosinteza?

Si apropo de fotosinteza, si tu ai papat un "t" din "attention-ul" ala. tongue.gif
Jamais
Mda, ia-ma si du-ma la ghena cu greseli tongue.gif
Da-i tu apa de canal si mai vorbim cand ii faci primul pomelnic. Spor la treaba si clor pe conducta tongue.gif
...easca
Pai toata vara ce crezi ca i-am dat? Apa distilata or' JB? Apa de la canal i-am pus si a mers bine, a dat lastari noi.
Jamais
Da lastari, numa ca n-o sa creasca baiat mare. Eu am crescut plante si stiu ce merge si ce nu. Sau poate de la tara de unde vin eu apa are mult clor si nu-i prinde.
micha
am cumparat anul acesta o lavanda pe care am tinut-o in balcon toata vara. Nu stiu ce sa fac cu ea peste iarna. Nu am balcon inchis si in casa cred ca este prea cald pentru ea. Poate cineva sa ma sfatuiasca?
multumesc!
melcu79
Din cate stiu eu este o planta mediteraneana, asa ca nu vad cum ar putea sa ii dauneze caldura din casa.
xdave
hello! Rezistența la ger este ridicată în perioada de repaus, planta neavînd de suferit peste iarnă la — 15° fără zăpadă și — 30° acoperită de zăpadă, în schimb în timpul vegetației (geruri tîrzii de toamnă sau timpurii de primăvară) este afectată la —8° ... — 10°.

suplimentar,vezi aici!

frumoasa planta! smile.gif
eureur
Am o lavanda in curte, langa Bucuresti, are vreo 5 ani, nu am protejat-o cu nimic iarna. A crescut uriasa, (aproape 1 m diametru si inaltime) dar s-a cam degarnisit la baza, ca nu i-am tuns pana acum decat tijele florale. Intrebare: pot s-o tund radical pentru intinerire, sau o stric?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.