Retea Utp

SteauaGril

Pana la CATI M pot sa trag un cablu UTP sau STP intre switch si un computer sau intre doua switchuri. in manualul de folsire de la switch scrie ca merge pana 100 de m. eu as vrea sa fac trag un cablu pana la un prieten pe o distanta lunga de 200 de m se poate?
valivali
Standardele spun ca atat UTP cat si STP merg la 100 (90 pt backbone si 9 pt pach cord), dar in realitate merge si mai mult. Insa nu te sfatuiesc sa folosesti un cablu de 200 m...

Tyby
distantza standard asha e - 100m ... 200 este mult, foarte mult ... nu cred ca vei reushi sa faci o retzea FIABILA pe distantza asta cu un singur cablu ...

140 - 150 potzi incerca - dar e pe barba ta ... depinde de FOARTE MULTZI FACTORI pentru a-tzi putea da cineva un raspuns corect 100%

Spor! ohmy.gifK:
Bertino
eu am un cablu de 120 m (cablu FTP) atarnat intre blocuri si tin sa iti zic ca viteza de transfer fluctueaza 4000 - 6000 Kbyte/sec... Eu sunt multumit, mai sus de 6500 oricum nu prea treci datorita faptului ca hdd nu face fata... dar 200 e f mult parerea mea... Risti sa ai pierderi mari de pachete si fluctuatii pe masura... Plus ca o sa varieze in functie de starea vremii, locatie, interferente, etc... Cum a zis si Tyby 140-150 merge cu indulgenta (dar sa fie FTP!!!), dar 200 e putin probabil sa mearga
SteauaGril
so deci nu merge sau merge si care e cablu fpt e dif fata de upt sau stp? si sunt ceva amplificatoare de retea?
Tyby
nu crez ca mere

UTP = unshielded twisted pair (cable)
FTP = fiber twisted pair (cable)
STP = shielded twisted pair (cable)
SFTP = shielded fibre twisted pair (cable) - de obicei gaseshti direct SFTP

For more: http://www.webopedia.com

amplificatoare: da ... un switch / hub e cea mai ieftina solutzie. ..
moartea
120 de metri UTP merge fara probleme, intre placa de retea 3COM si HUB de 2 lei, la 10MB/s, si cu interferente, cablul se sprijina pe firele de curent electric/telefonie/etc. de pe strada.
La 200 de metri sunt slabe sanse sa ajungi. Daca ai vizibilitate directa, un WLAN ar fi cea mai indicata solutie, mai ales ca preturile au scazut in ultimul timp. Poti sa mai pui un hub/switch oarecare (ieftin) la mijloc, dar trebuie sa aiba alimentare.

Tyby
alimentare pe care o poti face pe PoE (Power over Ethernet).

Cauta pe forum shi google ...
valivali
Cred ca definitiile corecte pentru tipurile de cablu sunt cam asa:

UTP = unshielded twisted-pair cable
STP = shielded twisted-pair cable
ScTP (Screened UTP) = FTP (Foil Twisted Pair)
moartea

PoE...suna interesant. I'll check it out.
Tyby
foiled, scuze...

exista MULTE clasificari ... inclusiv SFTP ...

in fine, uite aici shi nishte poze:

http://hardnet.ro/images/.sn/tpcables/
Silent Thunder
Am instalat weekendul trecut un cablu ftp de 106m si merge la maxim - fara nici o pierdere. La mai mult de 120m nu m-as baga.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.