Pt. cei abonați la "Astral" - cum stați cu calitatea imaginii în ultima vreme?
De exemplu eu (stau în Cart. Obor, între Bucur Obor și Bd. Ferdinand I) am probleme cu calitatea imaginii la V.H. 1 - se vede oribil în ultima vreme; pe Național Tv apar dungi verticale, care se mișcă dintr-un capăt ?n altul al ecranului - la fel pățesc și pe Pro Tv. Am crezut că e din cauza spliterului sau al televizorului (un "Sony" Trinitron din 2000), dar cineva mi-a zis că e din cauza societății de cablu (adică "Astral").
iuzar69
Sep 29 2006, 09:11
In P. Iancului receptia e curata pe toate canalele
.....si am si cablul innodat in vreo doua locuri
TV Samsung SlimFit 72
megafanro
Sep 29 2006, 12:06
Se vede bine.
Culmea e că până în urmă cu o săptămână se vedea ok, acum se vede oglindă, de nici mie nu-mi vine a crede. Până acum îi înjuram, dar din pct ăsta de vedere nu mai am ce zice.
AcidMan
Oct 12 2006, 17:54
asta e o gluma, nu?
astral si calitatea
Pai, in crangasi, vad ooook pana la un anumit punct iar calanelele care sunt in coada listei, mai sus in frecventa le vad cu din ce in ce mai multi pureci, sa ii numim, iar ultimele 2 - 3 aproape de loc imagine si sunet. Asta in conditiile in care mai pot scoate cate ceva cu NR activat si pot urmari relativ ... hmm.. decent un AXN care e tot spre sfarsit ...
Dokken
Oct 12 2006, 19:38
Pana acum 1-2 saptamani era super ok. De atunci, la majoritatea posturilor, parca asupra imaginii s-ar aplica un efect de Blur. Tot se inseamna text nu mai poate fi citit usor..
born2lose
Oct 30 2006, 15:54
si eu stau intre obor si ferdinand si se vad ok toate posturile
rob_din
Nov 1 2006, 17:53
Stau in zona Obor si de cateva saptamini unele posturi se vad f prost (RaiUno/MGM nu se vede aproape deloc).
born2lose
Nov 3 2006, 09:34
m-a mancat....undeva sa zic ca merge bine astralul. cand m-am trezit azi dimineata n-aveam semnal de nici un fel. astept vizita programata maine dimineata.....
de doua zile se vede ingrozitor, apare un efect puternic de ghosting pe toate canalele din grila. asta se petrece in Cluj-Napoca, pana acum s-a vazut foarte bine.
problema aceasta am vazut-o de mult timp la abonati UPC, dar am pus-o pe calitatea retelei in zona respectiva.
lafayette
Dec 25 2006, 21:22
in salajan se vede BINE>.
tudor_turcu
Dec 28 2006, 11:32
Pana acuma pot sa zic ca e ok - imagine si sunet curate la toate canalele (UPC, fost Astral Cluj).
rvic77
Dec 28 2006, 12:04
In centru la ai mei vro 3 canale sunt bruiate rau, mai ales cel propriu, se aud cateodata taximetristi. Totusi e de apreciat efortul intrucat pana acum vro 6 luni se vedeau cam 10 canale prost si ii bruiam cu o amarata de statie PMR folosita in balcon la peste 10 m de TV
radudd
Feb 10 2007, 11:24
Buna ziua
Vreau sa intelegeti de la inceput ca nu fac reclama nimanui si nu sunt angajat al niciunei firme care se ocupa cu transmiterea semnalului TV (prin orice modalitate). Doar ca in data de 5 feb.2007 am instalat serviciul Dolce de la Romtelecom si cu mare bucurie am semnat cererea de reziliere a contractului cu UPC-Astral.
Paharul se umpluse si se revarsase cu mult inainte de aceasta data, avand in vedere pretul exagerat al abonamentului care a ajuns in luna feb.2007 (ultimul platit) la 34 RON.
Nu dau sfaturi dar la asemnea servicii cu asemnea tarife, mai bine lipsa.
Nu uitati ca aveti de unde alege, asa ca toti cei care sunteti nemultumiti de UPC-Astral, luati cat mai curand o devizie pentru ca merita sa platiti doar pentru servicii de calitate.
QUOTE(radudd @ Feb 10 2007, 11:24)

Buna ziua
Vreau sa intelegeti de la inceput ca nu fac reclama nimanui si nu sunt angajat al niciunei firme care se ocupa cu transmiterea semnalului TV (prin orice modalitate). Doar ca in data de 5 feb.2007 am instalat serviciul Dolce de la Romtelecom si cu mare bucurie am semnat cererea de reziliere a contractului cu UPC-Astral.
Paharul se umpluse si se revarsase cu mult inainte de aceasta data, avand in vedere pretul exagerat al abonamentului care a ajuns in luna feb.2007 (ultimul platit) la 34 RON.
Nu uitati ca aveti de unde alege, asa ca toti cei care sunteti nemultumiti de UPC-Astral, luati cat mai curand o devizie pentru ca merita sa platiti doar pentru servicii de calitate.
O grila de programe comparativa cu astral daca se poate !!! Putem face calcule economice, cate programe ,cati bani,eventual cat ma costa un program in RON,calitatea programelor este SUBIECTIVA ! Fara a face reclama (serviciile ASTRAL-UPC ma terorizeaza de n ani) pachetul full are 76 de programe ..... vorbesc de Bucuresti
hotumattua
Feb 11 2007, 18:06
QUOTE(radudd @ Feb 10 2007, 11:24)

Buna ziua
Domnule, vreau si eu sa scap de Astral. Nu fiindca este indecent de scump; poate calitatea compenseaza pretul. Vreau sa scap mai mult fiindca este indecent sa stau la coada afara, in frig, sa platesc la casa, ca sa nu plateasca ei comisionul la banca pentru operarea pe card. Ca factura am primit o singura data.
M-am dus deci la doua puncte DOLCE, la CORA Lujerului si la Oficiul din Drumul Taberei. Sunt foarte indoit. Imaginea este lipsita de detalii, e cam cum sunt DVD-urile sparte si comprimate prea tare. Mai au si obiceiul sa redea imaginea pe un LCD de 16:9, cand semnalul este de fapt 5:4, deci imaginea este latita nu stii daca nu are detalii sau e punctul latit.
Asadar, spune-mi te rog, are semnalul calitatea celui de la Astral? Fiindca am vazut si semnal de cablu de RDS; nu e de calitatea celui de la Astral.
Multumesc anticipat.
hotumattua
Feb 11 2007, 18:11
QUOTE(szabo @ Feb 10 2007, 12:02)

O grila de programe comparativa cu astral daca se poate !!! Putem face calcule economice, cate programe ,cati bani,eventual cat ma costa un program in RON,calitatea programelor este SUBIECTIVA ! Fara a face reclama (serviciile ASTRAL-UPC ma terorizeaza de n ani) pachetul full are 76 de programe ..... vorbesc de Bucuresti
Uita-te pe www.dolce.ro. Grila este mai buna decat la Astral, costa mai putin, iar cu 75 de EUR in plus ai doua receptoare. Problema este cu calitatea; vezi postarea mea de mai sus.
radudd
Feb 12 2007, 10:54
QUOTE(hotumattua @ Feb 11 2007, 18:06)

Domnule, vreau si eu sa scap de Astral. Nu fiindca este indecent de scump; poate calitatea compenseaza pretul. Vreau sa scap mai mult fiindca este indecent sa stau la coada afara, in frig, sa platesc la casa, ca sa nu plateasca ei comisionul la banca pentru operarea pe card. Ca factura am primit o singura data.
M-am dus deci la doua puncte DOLCE, la CORA Lujerului si la Oficiul din Drumul Taberei. Sunt foarte indoit. Imaginea este lipsita de detalii, e cam cum sunt DVD-urile sparte si comprimate prea tare. Mai au si obiceiul sa redea imaginea pe un LCD de 16:9, cand semnalul este de fapt 5:4, deci imaginea este latita nu stii daca nu are detalii sau e punctul latit.
Asadar, spune-mi te rog, are semnalul calitatea celui de la Astral? Fiindca am vazut si semnal de cablu de RDS; nu e de calitatea celui de la Astral.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
In legatura cu calitatea imaginii, va pot spune ce vad eu pe televizorul meu (Panasonic de 72cm, la 50 Mhz, cu ecran plat): la schimbarea canalelor, si nu la toate, exista un moment de cca. 1/2 de secunda in care imaginea are o usoara desincornizare cu sunetul, in rest este dupa parerea mea perfecta. Am "vizionat" si eu cateva LCD-uri in marile magazine cu diverse imagine (nu neaparat preluate de pe o antena de satelit, si va spun sincer, ca nu-mi place deloc cum se vede pe acest tip de televizor. Personal nu agreez aceasta noua tehnologie, poate ca ochiul meu nu suporta acest tip de imagine. In rest pana acum (azi este 1 sapt. de la montajul Dolce) sunt foarte multumit si ma bucur ca am luat aceasta decizie.
Intr-adevar este injositor ca stai la cozi interminabile, sa ajungi la casa si sa-ti spuna ca nu mai merge calculatorul si sa revii cu ultima chitanta ca sa poti plati si dupa toate astea sa mai cada si semnalul si sa vina ei dupa 2 saptamani sa-l rezolve, etc.
In concluzie calitatea este mult superioara fata de UPC-Astral - erau canale la UPC pe care nu le puteam vedea din cauza puricilor, iar altele nu le-am vazut decat la prieteni care au RDS.
Pentru rezilierea contactlui trebuie sa luati de la UPC (casierie) o cerere tip de reziliere pe care o depuneti cu cel putin 3 sapt. inainte de momentul in care doriti incetarea contactului.
Pentru Dolce, trebuie sa aveti in vedere fatpul ca antena are "nevoie" de deschidere spre Est, fara a fi opturata de vegetatie sau peretele vreunui bloc aflat prea aproape. Personal am fost nevoit sa "toaletez" cateva crengi la un tei (oricum in jumate de an intrau pe fereastra - asa de aproape ajunsesera de bloc).
Va doresc incredere pentru acest pas, si mie mi-a fost teama sa nu dau vrabia din mana, dar acum totul este OK.
Cu stima si multa sanatate !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.