Panou frontal LCD

Keenox

Vreau sa fac un panou frontal de control coolere si alte dracii cu display lcd ca alea din comert. Eu m-am orientat la un pic16f84a si un display EA W202B-NLW de la electronic assembly. Imi mai trebuie cumva un driver pt display daca fol pic-ul? Eu as vrea sa-l conectez direct la placa de baza prin usb. Cam ce piese mi-ar mai trebui? Eventual daca puteti sa-mi recomandati alt display (il vreau cam la aceleasi dimensiuni max 10 x 3 cm)
r0tt3en
QUOTE(Keenox @ Sep 26 2006, 22:34) *
Vreau sa fac un panou frontal de control coolere si alte dracii cu display lcd ca alea din comert. Eu m-am orientat la un pic16f84a si un display EA W202B-NLW de la electronic assembly. Imi mai trebuie cumva un driver pt display daca fol pic-ul? Eu as vrea sa-l conectez direct la placa de baza prin usb. Cam ce piese mi-ar mai trebui? Eventual daca puteti sa-mi recomandati alt display (il vreau cam la aceleasi dimensiuni max 10 x 3 cm)

ceva similar am gasit si io. adica un display mare si frumos de 2 X 16 . ideea e ca alea is paralele si tu cu usb/u nu obtii decat un amarat de serial dupa ce mai pui si un FT232. adaptarea de la serial al paralel si invers vrei sa o faci cu pic/ul da soft pt el cine iti face? inca nu am gasit o schema de adaptare care sa se poata adapta la conditiile date. ca si concluzie> sau cauti o chestie gen adaptor serial paralel si atuci posibil ca o sa folosesti pic/ul. sau iti cauti un display serial si o sa se reduca totul la firmware/ul ft/ului si eventual driverul lcd/ului.
indiferent de ce faci, de driver (sau un soft) pt lcd o sa ai nevoie.

pana acu am gasit chestia asta: lcdcenter036.zip cred ca o sa ma duc pe portul paralel al pc/ului pana la urma

r0tt3en
QUOTE(r0tt3en @ Sep 29 2006, 07:24) *
ceva similar am gasit si io. adica un display mare si frumos de 2 X 16 . ideea e ca alea is paralele si tu cu usb/u nu obtii decat un amarat de serial dupa ce mai pui si un FT232. adaptarea de la serial al paralel si invers vrei sa o faci cu pic/ul da soft pt el cine iti face? inca nu am gasit o schema de adaptare care sa se poata adapta la conditiile date. ca si concluzie> sau cauti o chestie gen adaptor serial paralel si atuci posibil ca o sa folosesti pic/ul. sau iti cauti un display serial si o sa se reduca totul la firmware/ul ft/ului si eventual driverul lcd/ului.
indiferent de ce faci, de driver (sau un soft) pt lcd o sa ai nevoie.

pana acu am gasit chestia asta: lcdcenter036.zip cred ca o sa ma duc pe portul paralel al pc/ului pana la urma

am gasit inca un link interesant :

http://liquid-mp3.schijf.org/index.php?content=usb2lcdii
r0tt3en
solutia pt serial 2 lcd smile.gif
http://www.mindspring.com/%7Etcoonan/lcd.html

luni ma pun pe lucru biggrin.gif sper ca gasesc un amarat de PIC 16C54.
gsflorian
nu-ti tre PIC, doar cablu cu 14, 16 fire si rabdare
cauta LCD Smartie si spune-mi ce crezi
Bafta!
r0tt3en
QUOTE(gsflorian @ Oct 12 2006, 08:52) *
nu-ti tre PIC, doar cablu cu 14, 16 fire si rabdare
cauta LCD Smartie si spune-mi ce crezi
Bafta!

rs232 e doar inceputul . vreau sa pun pe usb dracia cu un FT232BM. asta daca imi iese. pana acu nu a iesti nimic. am cotrollere PIC6F84 dar inca nu am gasit o rutina care sa imi faca serializarea asa cum trebuie.
megadeth
te rezolv eu dar pe atmel daca da da un mail la johny_metalman2002@yahoo si mai vorbim

florinangeru
Salutare ai mai facut ceva cu panoul frontal?? sunt si io interesat sa fac unul ma chinui sa gasesc un display de la un telefon mobil. daca ai facut ceva te rog pune si tu poze scheme ceva. multumesc mult worthy.gif
r0tt3en
QUOTE(florinangeru @ Oct 29 2006, 18:28) *
Salutare ai mai facut ceva cu panoul frontal?? sunt si io interesat sa fac unul ma chinui sa gasesc un display de la un telefon mobil. daca ai facut ceva te rog pune si tu poze scheme ceva. multumesc mult worthy.gif

nu prea multe din pacate... m-am chinuit sa dau de un hex pt 16F84, facusem rost de vo 3 bucati si am zis ca e imposibil sa nu iasa ceva. da uite ca ce am gasit nu prea e functional. adica am incercat sa simulez cu proteus si nu merge. singura chestie care merge e un programel care imi arata pe display ce caracter am introdus din consola. e si aia ceva dar nu am acuma timp sa modific asm-ul. eu am facut rost de un display 2X16 , nu vreau sa incerc cu display de telefon pt ca nu mi se pare suficient de mare pt a fi instalat pe carcasa... daca tot ma chinui sa se si vada scrisu . asa ca inca mai caut.... am gasit ceva cu atmel tiny dar nu am avut inca timp sa il pun in proteus . cat de curand incerc sa simulez, daca merge ma apus si fac placa de teste. daca nu ... mai caut .
florinangeru

aha ok spor la treaba si astept cu nerabdare sa ini spui ce iti iese eu am reusit sa gasesc ce imi trebuia pt displayul color acuma tre sa imi fac putin timp liber si sa vad ce iese biggrin.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.