mihamac
19th September 2006, 05:46
Aparatul meu , Canon EOS 300D , imi indica o defectiune prin codul Err 99 . Stie cineva ce se intampla ? Am scos bateria din el si am bagat-o inapoi asa cum spune in instructiunile din manual - ba chiar am si schimbat-o ca sa fiu sigura ca nu de la baterie e problema . Face cateva zeci de fotografii dupa care imi indica eroarea - inchid aparatul , il deschid , dupa care mai pot face cateva zeci de fotografii si tot asa .... Clar e ca nu pot continua asa si mi-e frica sa nu-l stric mai tare daca il folosesc asa . Mentionez ca aparatul este putin chinuit ( cateva mii de fotografii pe luna ) !
krossfire
19th September 2006, 06:23
Schimba obiectivul cu cel din kit. S-ar putea ca in anumite conditii camera sa nu poata controla eficient diafragma in combinatie cu anumite obiective (in special Sigma).
Era un link pe undeva care explica respectiva problema. Sper sa-l gasesc, si sa pot edita.
Uita-te la comment-uri :
http://www.livingroom.org.au/photolog/arch...el_eos_300d.php
Unul care recomanda o curatare generala (bine, el e pe un Rebel mai vechi) - eu nu o recomand ! :
http://www.richardsnotes.org/archives/2005...contact-points/
Sunt sigur ca exista si un link care rezolva mult mai bine problema, dar nu-l gasesc pe moment
krossfire
19th September 2006, 16:45
Ai incercat cu un alt obiectiv
?
mihamac
20th September 2006, 05:01
Problema a aparut cand foloseam lentila din kit EFS 18-55mm - pe care o folosesc cel mai mult . Nu am testat insa ce se intampla daca schimb lentila cu Canon EF 75-300mm - caci doar atat am - nu detin nici o lentila Sigma . Vrei sa spui ca s-ar putea sa fie lentila de vina - chiar daca este Canon si nu Sigma ? Crezi ca ar trebui sa-l duc la centrul acela autorizat de reparatii pe care l-am vazut mentionat in alte mesaje ?
krossfire
20th September 2006, 06:46
chrisprofessional ? Nu neaparat....
Daca ti-ai mai curatat contactele, o poti face si acum..daca nu..mai asteapta sfaturi.
Eu citisem pe un site, si apare si mentionat pe link-urile alea, ca problema vine de la incapacitatea de a mai controla corect diafragma.
mmario
20th September 2006, 19:55
E99 este intalnita cel mai des la camerele Canon in combinatie cu lentile Sigma. In cazul in care folosesti lentila Canon si ai aceeasi eroare, incearca sa folosesti o alta lentila. Asta ca sa iti dai seama daca lentila e faulty sau camera
AlexIP
21st September 2006, 00:13
Mai lasati'o naibii de err 99 cu lentile Sigma. O zis clar ca e vorba de altceva. Celalalte cazuri in care apare err 99 e cand sunt contactele murdare sau nu e bine prins obiectivul (atunci se intampla sa mai afiseze 00 la diafragma). Incearca sa le stergi usor cu un servetele pentru obiective si ai grija sa fie rotit pana la capat obiectivul.
Apropo de Sigme, sa stiti ca se pot folosi si obiectivele fara update de cip (care dau Err 99), dar doar wide open, cu eventualele probleme de claritate. Problema se rezolva usor cu o fixare in AV a diafragmei la deschiderea maxima (la zoom-uri, in pozitia unde poate fi accesata).
krossfire
21st September 2006, 06:48
Despre diafragma si contacte am zis si eu...pe langa lentilele Sigma
alex1002ro
28th September 2006, 15:29
Am si eu aceeasi eroare la camera (EOS 350D), este de la obiectiv.
Nu stiu cum se poate remedia din pacate.
krossfire
28th September 2006, 15:54
QUOTE(alex1002ro @ Sep 28 2006, 16:29)

Am si eu aceeasi eroare la camera (EOS 350D), este de la obiectiv.
Nu stiu cum se poate remedia din pacate.

Pai tocmai pentru ca este de la obiectiv, s-ar putea remedia...dar costa 
Uita-te pe link-urile date de mine, pentru ca cineva sugera o solutie, insa nu te-as sfatui sa incerci daca nu stii ce faci (de fapt implica o curatare...mai profunda).
iurasog_alex
19th October 2009, 13:23
CITAT (krossfire @ 28th September 2006, 15:54)

Pai tocmai pentru ca este de la obiectiv, s-ar putea remedia...dar costa

Uita-te pe link-urile date de mine, pentru ca cineva sugera o solutie, insa nu te-as sfatui sa incerci daca nu stii ce faci (de fapt implica o curatare...mai profunda).
cei de la cris professional mi-au spus ca e defect mecanismul de autocuratare a senzorului si ca pot fie sa schimb senzorul, fie sa dezactivez functia de auto cleaning. Asta dupa ce l-am trimis de 3 ori la ei pt ca ei spuneau ca functioneaza; la ei, ca la mine cand venea nu facea nici o poza
chettusia
19th October 2009, 14:34
pana la urma ati dat de urma la ce trebuie facut cu eroarea asta 99?eu am un canon 30 d si de ceva vreme imi apare aceasta eroare
florinel
19th October 2009, 15:02
Daca primiti eroare 99 verificati pe rand:
1.Daca obiectivul este rotit pana la capat in baioneta(montat corect).
2.Daca obiectivul nu este defect la diafragma - se poate verifica inchizand diafragma la f8-11 si tragand o poza, te uiti in obiectiv sa vezi daca se inchide.
3.Daca contactele aparatului/obiectivului nu sunt murdare.Se pot curata cu radiera
4.Daca obturatorul nu e pe duca.Aici puneti aparatul pe mod Tv setati timpul de expunere la 1/4000(1/8000 dupa caz), focus manual, pozati cerul.Daca obturatorul e pe duca, atunci pe imagine veti avea o portiune mai intunecata.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.