Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

mihaivoy

QUOTE(diesel @ May 12 2006, 09:31) *
la 15 metri de traseu mai plateste in plus atat cat a platit si pe aparat (glumesc). Eu nu recomand trasee lungi. Scurte si usor de instalat, servisat eventual.

Intotdeauna montajul fuge de ce e greu biggrin.gif biggrin.gif
melvil
QUOTE(mihaivoy @ May 12 2006, 06:26) *
Aerul conditionat permite montarea chiar si la 15m daca o sa citesti in manual o sa vezi totul e sa complectezi cu refrigerant iar peste aceasta lungime cu ulei.Eu am montat niste York care merg de vreo 3 ani cu unitatea interna la etajul 7 si externa pe terasa la 11 si vreo 25 metri de traseu toata chestia e daca le montezi pe verticala sa faci sifoane pentru ulei.Aparatele sunt de 25000 btu.Deci merge fara probleme ce vrei tu numai sa ai grija cu panta la condens sa nu iti ploua in casa.

Salut Diesel,

Am vazut o oferta WWstinghouse la Metro, cam 15 milioane cinci sute aparatul de 12 000 btu, dar e clasa energetica D! Merita? Cam toate aparatele (Simbio, Whirpool) aveau clasa D. Doar un LG se lauda cu clasa A, dar asta costa vreo douazeci si ceva de milioane, or eu n-am banii astia. Cind recomanzi WWestinghouse, iei in calcul si consumul de energie? Sa cumpar aparatul asta, sau nu?

Multumesc anticipat, si daca-mi poti da un raspuns in cursul zilei de azi, ti-as fi de doua ori recunoscator,
Melvil

diesel
QUOTE(melvil @ May 15 2006, 00:50) *
Salut Diesel,

Am vazut o oferta WWstinghouse la Metro, cam 15 milioane cinci sute aparatul de 12 000 btu, dar e clasa energetica D! Merita? Cam toate aparatele (Simbio, Whirpool) aveau clasa D. Doar un LG se lauda cu clasa A, dar asta costa vreo douazeci si ceva de milioane, or eu n-am banii astia. Cind recomanzi WWestinghouse, iei in calcul si consumul de energie? Sa cumpar aparatul asta, sau nu?

Multumesc anticipat, si daca-mi poti da un raspuns in cursul zilei de azi, ti-as fi de doua ori recunoscator,
Melvil

I-al nu mai sta. Nu iau in calcul consumul de energie si clasa in care este catalogat ca asta tine numai de marketing. naughty.gif
Eu am vazut aceleasi produse care aveau etichete diferite pr. clasa de consum, deci...nu te lua dupa asta.
g_trifan
Stimati Domni,
am si eu nevoie de un sfat!!
Am cumparat de la Bricostore un AUX de 12000BTU si am contactat deja o firma agreata pentru montare.Au fost ff rapizi si vin maine sa-l monteze.Problema mea e urmatoarea:am ap. de 3 camere stil "vagon"amplasat pe sud(soare toata ziua),cu ferestre tamplarie PVC peste tot; am inteles de la cei de la firma resp. ca nu e suficient acest aparat si ca ar fi indicat sa mai iau inca unul de 9000;
Ce parere aveti?Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumiri anticipat.
marian_c
buna ziua ! eu sant nou pe aici.Inca citesc ce s-a postat pe forum si sant la pag 18. Am un akai 9000btu, luat din metro din 2002. Cateva intrebari ca n-am vazut nimic (pana la pag 18) despre :
Cum curatam unitatea interioara ?( Ca miroase naspa uneori si am depuneri pe carcasa
Cum fac sa recuperez freonul ca sa pot muta aparatul in alta camera ? Am auzit ceva ca se inchide un robinet in timp ce merge si freonul e comprimat in unitatea ext.Vreau detalii in amanunt daca e cineva amabil....
Unitatea ext vibreaza de cand a fost montata, eu zic ca ar fi de la paleta de la ventilator.Se poate face ceva?
stateadrian
salut, am si eu o intrebare: stau intr-o garsoniera si vreau sa tai caldura, la iernile noastre merge vreun aparat de aer conditionat care sa-mi faca caldura in casa(adica am cautat pe net si vad ca merg pana la -8 grade celsius); aparatele astea ieftine sunt bune de ceva de ex la 10 mil cu montaj inclus?
andreic
QUOTE(marian_c @ May 15 2006, 18:10) *
Unitatea ext vibreaza de cand a fost montata, eu zic ca ar fi de la paleta de la ventilator.Se poate face ceva?

E de la compresor, la montaj trebuai facuta proba si sa se elimine zgomotele.

millex
Diesel,

am si eu o intrebare :

Cum ti se par aparatele de aer conditionat PIONEER? 10.000 BTU - 9.200.000LEI MONTAJ INCLUS

DAR WHITEWESTINGHOUSE? AM VAZUT CA LE LAUZI ! MIE MI SE PAR CAM SCUMPE!!!

DACA VREI UN WHITEWESTINGHOUSE ITI RECOMAND SA IEI UN "MIDEA" ESTE IDENTIC CU WWH
DAR COSTA CAT 65% DINTR-UN WWH.
millex
QUOTE(stateadrian @ May 15 2006, 21:39) *
salut, am si eu o intrebare: stau intr-o garsoniera si vreau sa tai caldura, la iernile noastre merge vreun aparat de aer conditionat care sa-mi faca caldura in casa(adica am cautat pe net si vad ca merg pana la -8 grade celsius); aparatele astea ieftine sunt bune de ceva de ex la 10 mil cu montaj inclus?

NU ESTE O ALEGERE TOCMAI INTELEAPTA!

DAR AM MONTAT NISTE "VORTEX"-URI (CU FREON R22) SI AU MERS (CU ZGOMOTE SI MULTA GHEATA)

SE POATE INTAMPLA SA TE LASE CAND ITI E LUMEA MAI DRAGA!

APARATELE CU FREON ECOLOGIC NU PREA MAI DAU CALDURA DE LA 0 GRADE IN JOS

PAREREA MEA: nono.gif

QUOTE(g_trifan @ May 15 2006, 13:31) *
Stimati Domni,
am si eu nevoie de un sfat!!
Am cumparat de la Bricostore un AUX de 12000BTU si am contactat deja o firma agreata pentru montare.Au fost ff rapizi si vin maine sa-l monteze.Problema mea e urmatoarea:am ap. de 3 camere stil "vagon"amplasat pe sud(soare toata ziua),cu ferestre tamplarie PVC peste tot; am inteles de la cei de la firma resp. ca nu e suficient acest aparat si ca ar fi indicat sa mai iau inca unul de 9000;
Ce parere aveti?Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumiri anticipat.

12.000BTU = 25MP - SPUNE PRODUCATORUL
12.000BTU = 80MP - SPUNE VANZATORUL
12.000BTU = 40MP REAL (NU PREA FACE PAUZA DA' MERGE)

CEL PUTIN INCA UN APARAT DE 9000 + JALUZELE LA FERESTRE
Taxon

QUOTE(millex @ May 16 2006, 00:23) *
Cum ti se par aparatele de aer conditionat PIONEER? 10.000 BTU - 9.200.000LEI MONTAJ INCLUS

unde gasisi asa ceva ?
diesel
QUOTE(millex @ May 16 2006, 00:23) *
Diesel,

am si eu o intrebare :

DAR WHITEWESTINGHOUSE? AM VAZUT CA LE LAUZI ! MIE MI SE PAR CAM SCUMPE!!!

DACA VREI UN WHITEWESTINGHOUSE ITI RECOMAND SA IEI UN "MIDEA" ESTE IDENTIC CU WWH
DAR COSTA CAT 65% DINTR-UN WWH.

Aparatele Pioneer nu le cunosc.
Am montat WW, montez WW, am acasa WW, le recomand. Midea nu stiu ca nu am montat. Poate e asa cum zici tu.
smartblue
QUOTE(melvil @ May 15 2006, 00:50) *
Salut Diesel,

Melvil

Hehe, am luat eu din metro WW de 12000 de btu, dar am avut o mica aventura legata de clasa de energie.
Mostra expusa era cu clasa B, iar cea din cutia pe care tocmai o luasem de pe raft era D (diferenta de cca 100KW pe an). Noroc ca am vazut asta la iesirea din magazin si pana la urma dupa multe telefoane si discutii am gasit unul in alta locatie , clasa B. Ele se puteau identifica dupa terminatia modelului - clasa B se termina in B si clasa D in A.
In rest am fost un pic surprins de dimensiunile cam mari ale unitatii exterioare, dar la montaj a fost totul OK.
Pentru cine este interesat , l-am pus cu baietii de la Euroclima si au lucrat foarte bine. smile.gif
gogu47
Salut,
Stie cineva, undeva, vreun aparat de aer conditionat la care unitatea interna sa aiba un zgomot mai mic de 28dB? Am vazut pe un site un aparat de aer conditionat SANYO la care zgomotul unitatii interne era de circa 25dB (in modul de functionare silentios). Are cineva vreo informatie suplimentara.
10x Gogu47
sorin
acu la metro sunt la oferta simbio (8.7mil - 9000btu, 9.9mil - 12000btu) , hyundai (9.9mil, 11mil) si un panasonic (11.9mil, 13mil). eu as avea nevoie cam o luna pe an, ma gandesc la ceva mai ieftin.
nelamurirea este ca la hyundai zice "conditii extreme de functionare: 16/43*C, -7/-24*C", chestie care ar fi utila iarna (vine un bebeto si cine stie...), dar simbio are mai multe filtre...

ce recomanda cunoscatorii?

merci
Ion_de_la_Raion
QUOTE(gogu47 @ May 16 2006, 22:22) *
Salut,
Stie cineva, undeva, vreun aparat de aer conditionat la care unitatea interna sa aiba un zgomot mai mic de 28dB? Am vazut pe un site un aparat de aer conditionat SANYO la care zgomotul unitatii interne era de circa 25dB (in modul de functionare silentios). Are cineva vreo informatie suplimentara.
10x Gogu47

decibelul e pe scara logaritmica, nu liniara, si 28 e foarte putin, chiar insesizabil.
gogu47
QUOTE(Ion_de_la_Raion @ May 18 2006, 12:28) *
decibelul e pe scara logaritmica, nu liniara, si 28 e foarte putin, chiar insesizabil.

Asa e, multumim de informatie. Insesizabil este o notiune relativa, depinde de urechile care asculta. Oricum alta era intrebarea mea. Tot ceea ce vroiam sa stiu era daca mai exista marci de aer conditionat la care presiunea sonora produsa de corpul interior este mai mica de 28dB(A).
melvil
QUOTE(diesel @ May 16 2006, 12:13) *
Aparatele Pioneer nu le cunosc.
Am montat WW, montez WW, am acasa WW, le recomand. Midea nu stiu ca nu am montat. Poate e asa cum zici tu.

Diesel,

incep cu multumiri tardive pt. raspunsul tau foarte prompt, si cu vestea ca esti din nou "nashul" (sau poate moasha?) unui proaspat WW de 12 000 btu.
Acu, ca sa nu moara copilu-n scaldatoare, te rog sa ma mai ajuti cu niste sfaturi (care sunt binevenite de la toata lumea priceputa-n domeniu).
Apartamentul nostru e semidecomandat (vezi schema atasata in mesajul de pe 8 aprilie), are o sufragerie din care se intra intr-un hol lung, in capatul holului e baia, si pe partea stinga dormitoarele. Buuun. Fostii proprietari aveau AC instalat deasupra usii de la dormitorul mic (nr. 6 pe schema), pozitie care ne-ar conveni si noua. Tipul de la firma la care am apelat (Euroteh, parca), a refuzat insa sa-l instaleze acolo. Acuma, eu nu vreau sa par ca nu respect profesionalismul si competentele unui montator, fiindca marturisesc ca nu ma pricep deloc. Tipul mi-a spus ca-n conditiile unui traseu de patru metri, care face si vreo doua coturi (unul la intrarea furtunului in camera, altul la iesirea pe hol, ca tre sa treaca peste tocul usii), aparatul nu mai da randament si ma rog, imi cam bat joc de el.
Tu - si altii care lucrati in bransa - ce parere aveti? Imi doresc sa am in casa o temperatura confortabila (22-24 de grade), ma gindesc ca daca aparatul raceste holul, s-o simti si in camere ceva. Mentionez ca apartamentul are trei camere si e la etajul patru din patru.

Cu multumiri,
Melvil
ARSY
Salut! Am si eu cateva intrebari pentru cine se pricepe: la un apartament de cca. 40mp (1 camera) ce marca si model de aparat recomandati (sa fie cat mai bun)? La pret ma pot intinde pana la 20-22 milioane. Ajunge unul de 9000 BTU sau trebuie 12000? Soarele bate numai inainte de masa, e la parter si cu termopan cu jaluzele verticale. Sunt bune aparatele Panasonic? Am vazut pe una dintre paginile topicului ca intra la categoria buget mediu, ce inseamna asta? Pana in 20 mil. la 9000 BTU? Alte marci recunoscute in domeniu care ar fi? Din ce am mai citit de aici de Daikin sau Hitachi nu ma pot apropia (la banii astia), nu? De asemenea, puteti sa-mi spuneti ce alte functii mai poate avea avea un asemenea aparat in afara de racire/incalzire? Ceva de genul purificarii aerului, indepartarii microbilor, virusilor sau alergenilor, a mirosului etc. Astea le-am scos de pe site-ul Panasonic, e numai marketing sau chiar ajuta filtrul lor special (Super Alleru-Buster huh.gif ) cu care se lauda? Mai sunt si alte marci care ofera asa ceva? In concluzie, ar trebui sa coste pana in 20-22 milioane, sa fie de calitate si sa aiba cat mai multe functii. Sper ca nu v-am aburit complet cu multitudinea asta de intrebari si va multumesc anticipat!

Ah, si inca o intrebare: ce inseamna "tehnologie inverter"? Care e diferenta fata de un aparat fara asa ceva?
cristi1981tm
Salutari !

Am si eu o dilema,in legatura cu o achizitie. Am de ales intre mai multe marci,toate de 9.000 Btu:

-WW (2/5 ani garantie)-Metro @ 13.000.000 lei
-Whirlpool (2/5 ani)-Domo @ 11.000.000 lei *asta stiu sigur ca are R407
-Hyundai (2/?,compresor Panasonic)-Real @ 11.000.000 lei
-Panasonic (2/5 ani,compresor Panasonic(desi nu sunt chiar sigur de asta)-la o reprezentanta Panasonic(cred)@ 12.000.000,cu R410.Acest din urma model s-ar putea sa nu aiba functie de incalzire.Exista si de astea ?!

Desi am citit tot topicul,nu prea am gasit referiri la marcile AKAI,Galantz,Platinium.
E vorba de o oferta de 8.500.000(2 sau 3 ani garantie)pentru toate aceste marci.

Ce ma sfatuiti sa iau ?
Personal m-as duce spre Panasonic sau WW(dar mai mult spre Panasonic).Alegerea mea s-ar datora si faptului ca mi-e teama sa nu repet experienta altcuiva de pe forum,care a luat de la Metro,stiind de pe eticheta ca are un compresor Toshiba(mi se pare) si cand a desfacut unitatea externa a avut "surpriza" sa gaseasca un Aux.

Gresesc eu ?

Multumiri anticipate ! smile.gif
drakan_roman
Stie cineva unde pot gasi un aparat convenabil de 7000 de BTU. M-ar interesa la o camera de vreo 10 mp.
DeathRipple
citind eu aici si minunadu-ma despre acest daikin, am cautat niste preturi. pe net. n-am gasit. poate sa-mi dea cineva o astfel de lista? (poa' sa fie si din europa, nu neaparat din tara).

multumesc.
MasterOfDark
se merita sa cumpar un aparat de aer conditionat second hand?
sonykel
Am si eu un magazin cam de 75mp.Latimea de vreo6m si lung de vreo 12,5m.O latura este amplasata inspre est , cealalta(cea cu geamurile) inspre vest , spatele magazinului spre nord si intarea spre sud.N-am nimic pereti e ca un vagon.Unde amplasez aparatu ptr randamnet maxim(adica pe ce perete)?Face fata un aparat de 12000Btu la asa ceva sau trebuie2?
Si cum fac cu usa ptr ca fiind magazin usa sta deschisa non-stop.Are cine va vreo solutie?
sorin
QUOTE(adylaurentiu @ May 5 2006, 02:29) *
Salut
Acum la Metro este oferta cu ap a.c. Dinamic. Tot chinezarie, dar are cunostinta careva ce compresoare au?
Multumesc
worthy.gif

dinamic e facut in egipt, cel putin alea care se vand acum la metro. 12000 btu e 9.75mil
diesel
QUOTE(sonykel @ May 22 2006, 14:10) *
Am si eu un magazin cam de 75mp.Latimea de vreo6m si lung de vreo 12,5m.O latura este amplasata inspre est , cealalta(cea cu geamurile) inspre vest , spatele magazinului spre nord si intarea spre sud.N-am nimic pereti e ca un vagon.Unde amplasez aparatu ptr randamnet maxim(adica pe ce perete)?Face fata un aparat de 12000Btu la asa ceva sau trebuie2?
Si cum fac cu usa ptr ca fiind magazin usa sta deschisa non-stop.Are cine va vreo solutie?

La 75mp nu iti ajunge un singur aer de 12000BTu, mai ales ca este magazin si ai foiala. Iti trebuie o bariera termica, eventual la usa, dar creeaza disconfort cand intra lumea in magazin sau pune cel putin 2 aparate de 12000, dar undeva unde sa nu bata direct pe clienti sau pe angajati ca e neplacut. Daca mai ai si ceva lazi frigorifice, frigidere, etc utilaje care dau caldura ar trebui facut un calcul mai amanuntit.

QUOTE(MasterOfDark @ May 22 2006, 10:17) *
se merita sa cumpar un aparat de aer conditionat second hand?

nu.
La cat costa unul nou nu se merita sa te risti.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.