diesel
30th April 2006, 09:16
ma mut in Timisoara...
Daca aici iti da omu 1 mil la montajul AC-ului cred ca te duci si ii bati si covoarele afara. Acum serios vorbind Timisoara nu se compara cu Galatiul. Prestez servicii de 10 ani si daca e vroba de garantie sau ceva gratis nu-ti da omu nimic ba mai face si figuri si asta se apica si la cei cu bani si la cei fara. M-am obisnuit cu ideea si de-asta nici nu am pretentii. Bineinteles treaba facandu-se impecabil, chiar daca omul da ceva sau nu.
mihaivoy
30th April 2006, 09:50
Fratilor dar salariu pentru ce se mai primeste in tara asta?
ciobi68
30th April 2006, 17:59
buna,am si eu o intrebare ce stiti despre aparatele AUX,si daca la montaj trebuie vidata instalatia inainte de umplerea cu freon,in cazul cind distanta e pe la 5-6 metri,intre unitati..
mihaivoy
30th April 2006, 18:36
QUOTE(ciobi68 @ Apr 30 2006, 18:59)

buna,am si eu o intrebare ce stiti despre aparatele AUX,si daca la montaj trebuie vidata instalatia inainte de umplerea cu freon,in cazul cind distanta e pe la 5-6 metri,intre unitati..
Chinezesti ca toate cele chinezesti.Si normal ca trebuie vidata instalatia mai ales in caz ca are R407 sau R410(asta daca au pompa de vid cei care le monteaza ca la montaj inclus in pret nu prea trebuie sa ai prea mari pretentii).
andreic
2nd May 2006, 09:14
QUOTE(ciobi68 @ Apr 30 2006, 18:59)

Nu se videaza nimic, se scoate aerul atata tot (daca asta ai vrut sa spui), aparatele sunt umplute din fabrica exact cat trebuie (0.6l lichid la cele de 9000btu), sunt special construite pentru instalare rapida. Daca montajul tevilor e ok, adica etans ala o sa dea drumul la un robinet, deschide o supapa si o lasa sa fasaie un timp, presiunea e data de gaz, o tine putin, nu prea mult ei stiu din experienta cat sa lase, inchide valva, deschide robinetul 2 si gata, e in stare de functionare si asa ramane daca instalatia e bine facuta si nu are pierderi.
mihaivoy
2nd May 2006, 20:34
QUOTE(andreic @ May 2 2006, 10:14)

Nu se videaza nimic, se scoate aerul atata tot (daca asta ai vrut sa spui), aparatele sunt umplute din fabrica exact cat trebuie (0.6l lichid la cele de 9000btu), sunt special construite pentru instalare rapida. Daca montajul tevilor e ok, adica etans ala o sa dea drumul la un robinet, deschide o supapa si o lasa sa fasaie un timp, presiunea e data de gaz, o tine putin, nu prea mult ei stiu din experienta cat sa lase, inchide valva, deschide robinetul 2 si gata, e in stare de functionare si asa ramane daca instalatia e bine facuta si nu are pierderi.
Problema cu vidul nu este musai pentru a scoate aerul din instalatie ci pentru a scoate umiditatea din instalatie(odata cu scaderea presiunii scade si punctul de fierbere al apei sau vapori de apa) daca o sa te uiti pe niste grafice o sa vezi ca ai permisa o maxima cantitate de apa in refrigerant.Oricum cea mai mica este la R410
QUOTE(andreic @ May 2 2006, 10:14)

La orice aparat care se monteaza, obligatoriu trebuie facuta si vacuumare pana atinge un vid absolut de 10 mm HG. Daca ramane aer pe instalatie scade puterea de racire si implicit o durata de viata mai mica a compresorului.
andreic
4th May 2006, 00:31
QUOTE(dant @ May 3 2006, 20:06)

La orice aparat care se monteaza, obligatoriu trebuie facuta si vacuumare pana atinge un vid absolut de 10 mm HG. Daca ramane aer pe instalatie scade puterea de racire si implicit o durata de viata mai mica a compresorului.
La astea cu R22 cum e al meu si pe la vecini, nu am vazut pe nimeni sa faca vacumare cu aparat dedicat, un fas mic si gata, aerul e impins afara prin valva de gazul care se destinde, deci nu ramane aer. Insa umiditatea e o problema si instalarea trebuie facuta cu atentie.
Ion_de_la_Raion
4th May 2006, 02:02
QUOTE(dant @ May 3 2006, 20:06)

Si noi, ca bieti clienti, de unde stim ca cei care au montat au facut vacuumarea pana a atins un vid absolut de 10 mm HG ?
adylaurentiu
5th May 2006, 01:29
Salut
Acum la Metro este oferta cu ap a.c. Dinamic. Tot chinezarie, dar are cunostinta careva ce compresoare au?
Multumesc
diesel
5th May 2006, 08:05
am montat anul trecut Dinamic si nu a picat nici unul pana acum. Modelul nou nu stiu cum este, dar cred ca va fi ok.
adylaurentiu
5th May 2006, 21:35
Diesel multumesc pentru raspuns.
si 
Exista o lungime maxima a traseului de la unitatea exterioara la spliter peste care randamentul este afectat considerabil? Ideal este un traseu foarte scurt (perete in perete) dar daca nu se poate...........
Cele bune !
custas
7th May 2006, 18:08
Stie cineva cine face modelul asta (ASW-H09)? Cineva cine l-a cumparat de la un supermarket (C...) zice ca pe cutie scrie Samsung, dar daca ii dau un search pe Google zice AUX.
Care-i bigiz-ul ?
mihaivoy
7th May 2006, 18:28
QUOTE(custas @ May 7 2006, 19:08)

Stie cineva cine face modelul asta (ASW-H09)? Cineva cine l-a cumparat de la un supermarket (C...) zice ca pe cutie scrie Samsung, dar daca ii dau un search pe Google zice AUX.
Care-i bigiz-ul ?
Eu nu am vazut Samsung cu modelul asta dar daca vrei neaparat sa sti ala e un model chinezesc il avem si noi dar se numeste si TOJO la Samsung avem alte coduri.
andreic
7th May 2006, 18:54
QUOTE(custas @ May 7 2006, 19:08)

ASW-H09 este un indicativ general chinezesc (AUX) pentru 9000btu cu pompa de caldura, adica merge in ambele sensuri. Am mai spus si anu trecut, vad ca lumea nu intelege, peste 90% din aerul conditionat convenabil la pret este chinezesc indiferent de brand-ul folosit. Au aia niste fabrici cu capacitati incredibile...
miki3
7th May 2006, 21:07
Diesel sau cine se pricepe, pt o suprafata de 40mp(o garsoniera) e suficient unul de 9000 de btu? Spatiul este deschis.
Si ca marci ce sa aleg? Vreau unul care sa-si faca treaba bine si sa nu cedeze dupa 1-2 ani, deci unul bunicel,ma gandesc intre 10-15 mil. Ce sa aleg si de unde sa-l achizitionez?
Multumesc.
Ion_de_la_Raion
8th May 2006, 02:07
QUOTE(miki3 @ May 7 2006, 22:07)

Diesel sau cine se pricepe, pt o suprafata de 40mp(o garsoniera) e suficient unul de 9000 de btu? Spatiul este deschis.
Si ca marci ce sa aleg? Vreau unul care sa-si faca treaba bine si sa nu cedeze dupa 1-2 ani, deci unul bunicel,ma gandesc intre 10-15 mil. Ce sa aleg si de unde sa-l achizitionez?
Multumesc.
Si eu care-mi fac probleme ca nu ajung 12000 BTU (chinezesti) la 15 metri patrati...
andreic
8th May 2006, 02:40
QUOTE(Ion_de_la_Raion @ May 8 2006, 03:07)

Si eu care-mi fac probleme ca nu ajung 12000 BTU (chinezesti) la 15 metri patrati...
La 15m patrati ajung 9000 fara probleme, e o incapere chiar mica adica probabil 4/3.75 metri cu vreo 2.4m inaltime daca e bloc... eu la 22.5m patrati (5m/4.50m cu 2.9m inaltime) folosesc 9000BTU Yuetu (AUX) si are putere sa mentina sub 24 grade cand afara e 36-38 grade si nici macar nu merge continuu, are cam 80% ciclu de compresor, stau la casa probabil de aia merge asa usor, oricum bate soarele direct pe mine cam 60% din zi lumina, dimineata sunt umbrit de niste blocuri.
QUOTE(miki3 @ May 7 2006, 22:07)

In cazul tau cred ca ar trebui sa te gandesti la minim 12000BTU, la asa un volum/suprafata. Daca ai aparatura generatoare de caldura, poate chiar 15000... da asta presupune deja un consum enorm de la retea, deci bani multi la curent, sigurante bune la tablou etc... Ar trebui sa tii cont si de amplasamentul splitului astfel incat sa oferi o ventilatie corespunzatoare in toata incaperea.
webdevst
8th May 2006, 11:28
As vrea sa profit si eu de oferta de la Metro pentru unitatea Dinamic de 12.000BTU. Problema este ca firma nu imi spune nimic si sint in impas... sa cumpar, sa nu cumpar... Stie cineva detalii despre fiabilitatea acestor aparate Dinamic?
Ion_de_la_Raion
8th May 2006, 13:25
QUOTE(andreic @ May 8 2006, 03:40)

La 15m patrati ajung 9000 fara probleme, e o incapere chiar mica adica probabil 4/3.75 metri cu vreo 2.4m inaltime daca e bloc... eu la 22.5m patrati (5m/4.50m cu 2.9m inaltime) folosesc 9000BTU Yuetu (AUX) si are putere sa mentina sub 24 grade cand afara e 36-38 grade si nici macar nu merge continuu, are cam 80% ciclu de compresor, stau la casa probabil de aia merge asa usor, oricum bate soarele direct pe mine cam 60% din zi lumina, dimineata sunt umbrit de niste blocuri.
andreic, la mine pe partea exterioara a ferestrei e cuptor, de asta am spus ca nu stiu daca ajung 12000 BTU. Am pus un termometru si a inregistrat 55 grade. Pe de alta parte, stiu ca (,) chestiile chinezesti nu respecta specificatiile tehnice, deci 12000 BTU declarati nu sint de fapt atatia. Totodata, stau la bloc si blocul e turnat, nu cu placi, si e plin de metal prin pereti.
O alta intrebare, pe care am tot pus-o, dar din pacate nu am primit nici un raspuns. Am inteles ca sint situatii in care daca nu se face nu stiu ce vidare sau umplere corecta cu agent termic, aparatul nu mai functioneaza la randament termic, inregistrandu-se o risipa de energie si totodata o ineficienta la racire. Cum acest lucru e subiectiv, as dori sa intreb daca poate fi verificat cumva obiectv (prin ceva masuratori la iesirea aerului rece imediat din aparat), pentru a fi sigur ca s-a montat corect. Multumesc.
Wontola
9th May 2006, 21:18
Imi poate spune cineva daca aparatele de aer conditionat Henson cu inverter functioneaza, asa cum spun cei de la magazin, si la temperaturi de -25/ -28 grade C? Are cineva un astfel de aparat, este multumit de el?
Cunoaste cineva un dealer Daikin cu preturi bune?
Multumesc.
diesel
11th May 2006, 15:48
QUOTE(adylaurentiu @ May 5 2006, 22:35)

Diesel multumesc pentru raspuns.

si

Exista o lungime maxima a traseului de la unitatea exterioara la spliter peste care randamentul este afectat considerabil? Ideal este un traseu foarte scurt (perete in perete) dar daca nu se poate...........
Cele bune !
scuze pt intarziere...
merge si la un 7 metri bine, dar trebuie completat cu freon, ceea ce nu o sa-ti faca nimeni intr-un montaj gratis.
Deci e mai bine sa fie evitate traseele mai lungi de 4 metri.
adylaurentiu
12th May 2006, 00:13
pentru DIESEL: multumesc
Problema este ca sunt obligat sai ncalc aceste reguli deoarece am un ap cu 3 camere si posibilitatea unui singur A.C.
Naspa dar asta e.
Multumesc si
mihaivoy
12th May 2006, 06:26
QUOTE(adylaurentiu @ May 12 2006, 01:13)

pentru DIESEL: multumesc
Problema este ca sunt obligat sai ncalc aceste reguli deoarece am un ap cu 3 camere si posibilitatea unui singur A.C.
Naspa dar asta e.
Multumesc si

Aerul conditionat permite montarea chiar si la 15m daca o sa citesti in manual o sa vezi totul e sa complectezi cu refrigerant iar peste aceasta lungime cu ulei.Eu am montat niste York care merg de vreo 3 ani cu unitatea interna la etajul 7 si externa pe terasa la 11 si vreo 25 metri de traseu toata chestia e daca le montezi pe verticala sa faci sifoane pentru ulei.Aparatele sunt de 25000 btu.Deci merge fara probleme ce vrei tu numai sa ai grija cu panta la condens sa nu iti ploua in casa.
diesel
12th May 2006, 08:31
la 15 metri de traseu mai plateste in plus atat cat a platit si pe aparat (glumesc). Eu nu recomand trasee lungi. Scurte si usor de instalat, servisat eventual.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.