Aer conditionat
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64

drakan_roman

Am vazut la supermarketuri aparate de aer conditionat FUNAI cu 5 ani garantie. Stie cineva ceva despre ele, are cineva, cam ce compresor ar avea ? Sunt sau nu fiabile ? Dar AUX-urile ?
mihaivoy
QUOTE(dtancu @ Apr 14 2006, 21:09) *
Trimite-mi.
In special comparatii la caracteristici agent de racire folosit, constructie compresor, constructie ventilator, tip magneti, tip motor DC, tip filtre active/periodicitate de inlocuire.
Pentru referinte, uite modelul pe care il am eu http://global.daikin.com/global/our_produc...ries/index.html
Ai avut multe de-astea in service? biggrin.gif
Ca eu pot sa-ti dau cifra aproximativa in bucati importate in Bucuresti si m-as mira sa fi trecut multe FTXG-uri prin miinile service-urilor.

Redevenind seriosi, a compara un compresor Daikin cu unul Samsung e oarecum deplasat, ca sa fiu politicos.
Hai sa nu discutam de randament, dar un Prestige Inverter de la Samsung (care e cam virful de gama) merge pe incalzire pina la minim zero grade temperatura exterioara roll2.gif
Un FTXG Daikin merge pe hirtie pina la -15 temp. exterioara, in iarna asta incalzea la -20 afara fara probleme.

Electronica e buna si frumoasa dar daca in spate n-ai instalatia frigorifica de virf, poti sa ai toata flexibilitatea din lume.

Daca imi dai o adresa de mail vei primi mai multe

dtancu
QUOTE(mihaivoy @ Apr 17 2006, 21:41) *
Daca imi dai o adresa de mail vei primi mai multe

Capacitatea de incalzire/racire nu reprezinta nimic altceva decit cifre de marketing (in special la Samsung).In afara de asta, nu stiu ce model e Samsungul din tabelul tau, dar Daikinul respectiv nu e un split, e un model de tavan.
Problema e ca Samsung-ul nu-ti merge pe incalzire decit la temperaturi pozitive afara. Asa ca degeaba ai putere daca n-o poti folosi.
Pe racire pina la urma totul depinde de flexibilitatea compresorului (la inverter) si de numarul de trepte de turatie al ventilatorului.

Off-topic: n-am nimic cu Samsungul, fac niste LCD-uri superbe, idem cuptoare cu microunde. Insa la A/C e prea mult marketing la Samsung si prea putin in spate.
dtancu
Capacitatea de incalzire/racire nu reprezinta nimic altceva decit cifre de marketing (in special la Samsung).In afara de asta, nu stiu ce model e Samsungul din tabelul tau, dar Daikinul respectiv nu e un split, e un model de tavan.
Problema e ca Samsung-ul nu-ti merge pe incalzire decit la temperaturi pozitive afara. Asa ca degeaba ai putere daca n-o poti folosi.
Pe racire pina la urma totul depinde de flexibilitatea compresorului (la inverter) si de numarul de trepte de turatie al ventilatorului.

Oricum nu pe mine trebuie sa ma convingi, eu am deja Daikin. Problema la nivelul asta de pret e sa convingi pe cineva care are bani de dat pe un Daikin sa cumpere un Samsung care e sensibil mai ieftin, si sa-i explici de ce e mai ieftin smile.gif

Off-topic: n-am nimic cu Samsungul, fac niste LCD-uri superbe, idem cuptoare cu microunde. Insa la A/C e prea mult marketing la Samsung si prea putin in spate.
mihaivoy
QUOTE(dtancu @ Apr 18 2006, 10:46) *

Oricum nu pe mine trebuie sa ma convingi, eu am deja Daikin. Problema la nivelul asta de pret e sa convingi pe cineva care are bani de dat pe un Daikin sa cumpere un Samsung care e sensibil mai ieftin, si sa-i explici de ce e mai ieftin smile.gif

Nu ma ocup de vinzari asa ca nu trebuie sa conving pe nimeni sa cumpere,eu am dat numai o alternativa de calitate iar daca vrei cu tot dinadinsul sa faci cald la -15 grade eu recomand centrala termica si nicidecum A/C.Apropo simbata am avut probleme cu un Daikin la care s-a bulit placa de inverter.
P.S. inverterele nu prea sunt ok la fluctuatiile de tensiune de la noi din tara asa ca a mai aparut o alternativa mai ieftina si mai fiabila si aia e compresorul digital scroll de la copeland.
dtancu
QUOTE(mihaivoy @ Apr 19 2006, 07:12) *
Nu ma ocup de vinzari asa ca nu trebuie sa conving pe nimeni sa cumpere,eu am dat numai o alternativa de calitate iar daca vrei cu tot dinadinsul sa faci cald la -15 grade eu recomand centrala termica si nicidecum A/C.Apropo simbata am avut probleme cu un Daikin la care s-a bulit placa de inverter.
P.S. inverterele nu prea sunt ok la fluctuatiile de tensiune de la noi din tara asa ca a mai aparut o alternativa mai ieftina si mai fiabila si aia e compresorul digital scroll de la copeland.

Scuze dar "fluctuatiile de tensiune de la noi din tara" e ca si cum ai zice ca in general riurile se umfla primavara in tara asta. Depinde unde stai, depinde daca ai regulator de tensiune/frecventa pe linie, UPS etc.
Orice se strica, inclusiv Daikinul.
moulon
Salutare!

Daca puteti, AJUTATI-MA si pe mine !!!
Am un spatiu comercial de 50 mp, inaltime 2,10 m si am inauntru cateva lazi frigorifice care
fac o caldura...
Faza e ca nu stiu ce imi trebuie de 18.000 sau de 24.000 BTU, sau 2x12.000 BTU.
Va rog lamuriti-ma si pe mine.
Am vazut aici un model LG sau Panasonic. Spuneti si voi parerea. Mersi mult.

mihaivoy
QUOTE(moulon @ Apr 25 2006, 15:52) *
Salutare!

Daca puteti, AJUTATI-MA si pe mine !!!
Am un spatiu comercial de 50 mp, inaltime 2,10 m si am inauntru cateva lazi frigorifice care
fac o caldura...
Faza e ca nu stiu ce imi trebuie de 18.000 sau de 24.000 BTU, sau 2x12.000 BTU.
Va rog lamuriti-ma si pe mine.
Am vazut aici un model LG sau Panasonic. Spuneti si voi parerea. Mersi mult.

mai precis cite lazi frigorifice si ce suprafata vitrata ai la magazin ? Ai tavan fals sau normal,da si tu niste detalii.
geoh
Salutare!
Am luat si eu un AC Whirpool AMB 867G. M-am uitat la el si am vazut ca are un compresor Qingan Compressor model: yzg-39ry1. A auzit cineva de un astfel de model? Scrie pe el ca-i facut in R.P.C.
Am gasit pe un site despre firma asta dar nu despre model! Cei de la instalare au spus ca de obicei are Samsung sau Toshiba, dar se pare ca e un chinezism imputit!
Are 5 ani garantie compresorul si 2 aparatul.

Maine trebuie sa vina la instalare. Ce trebuie urmarit la instalare?
Ma gandeam pt ca stau la etj 4 (ultimul) sa scot prin aerisirea de la baie pe bloc unitatea externa.
Daca stiu eu se apuca cineva si vrea sa o fure, poate? se intampla ceva daca cand nu functioneaza taie tevile sau poate sa taie tevile si pleaca cu ea?
moulon

QUOTE(mihaivoy @ Apr 25 2006, 19:28) *
mai precis cite lazi frigorifice si ce suprafata vitrata ai la magazin ? Ai tavan fals sau normal,da si tu niste detalii.

Pai am 2 din alea mici cu inghetata, si doua mari pentru mezeluri si carne de pasare ... tavanul e din rigips,
si deasupra e izolat cu material din ala, nu stiu cum ii zice, din vata minerala si folie de aluminiu. Am cam 17 mp de geam pe est, dar geam nu termopan, si jaluzele inca nu am pus. Banuiesc ca ar fi si alea de folos.
Cam atat. Astept raspuns...

QUOTE(geoh @ Apr 25 2006, 22:32) *
Am luat si eu un AC Whirpool AMB 867G.

Cat ai dat pe el si de unde l-ai luat?
geoh
QUOTE(moulon @ Apr 26 2006, 09:07) *
Pai am 2 din alea mici cu inghetata, si doua mari pentru mezeluri si carne de pasare ... tavanul e din rigips,
si deasupra e izolat cu material din ala, nu stiu cum ii zice, din vata minerala si folie de aluminiu. Am cam 17 mp de geam pe est, dar geam nu termopan, si jaluzele inca nu am pus. Banuiesc ca ar fi si alea de folos.
Cam atat. Astept raspuns...
Cat ai dat pe el si de unde l-ai luat?

Am dat 12mil., dar l-am gasit la o oferta speciala. Am vazut prin oras la 1350RON. Acum sa vad cum se comporta. Azi il instaleaza si va tin la curent!
Ion_de_la_Raion
geoh, poti sa ne dai un link unde putem vedea caracteristicile aparatului tau ? merci.
moulon
Am primit o oferta de la cineva cu White Westinghouse de 12.000 BTU la 1500 RON. Ce ziceti
s-ar merita sa pun doua din astea?
P.S.: Au zis ca trebuie sa platesc 15 euro / an pentru revizie.

Si alta oferta: aparate de 15.000 BTU, o firma ceva cu S... si nu mai stiu cum, la 1300 RON. Astia sunt mai smecheri, ca sa vanda marfa, si mi-au zis ca timp de 5 ani vin ei mocca din 6 in 6 luni sa faca revizia.

Magazinul nu e al meu, e al cumnatului si mi-a zis ca-i mai vin doua lazi frigorifice pentru suc si bere.

Spuneti si voi o parere. Sa caut sa vad firma cu S si dau un edit mai tarziu.

Gata: Spring se numesc.
mihaivoy
QUOTE(moulon @ Apr 26 2006, 14:02) *
Am primit o oferta de la cineva cu White Westinghouse de 12.000 BTU la 1500 RON. Ce ziceti
s-ar merita sa pun doua din astea?
P.S.: Au zis ca trebuie sa platesc 15 euro / an pentru revizie.
Si alta oferta: aparate de 15.000 BTU, o firma ceva cu S... si nu mai stiu cum, la 1300 RON. Astia sunt mai smecheri, ca sa vanda marfa, si mi-au zis ca timp de 5 ani vin ei mocca din 6 in 6 luni sa faca revizia.

Magazinul nu e al meu, e al cumnatului si mi-a zis ca-i mai vin doua lazi frigorifice pentru suc si bere.

Spuneti si voi o parere. Sa caut sa vad firma cu S si dau un edit mai tarziu.

Gata: Spring se numesc.

In principiu ai nevoie de cel putin 25000 btu tinind cont de suprafata vitrata(scuze de raspunsul intirziat).
Despre aparate ce sa iti spun decit sa alegi ceva cu garantie mai mare ca de scuturat un filtru si sa pui furtunul pe bateria de la exterior poti si tu iar daca nu baga rece atunci chemi serviceul.
moulon
Gata s-au luat. Eu i-am zis cam ce-ar trebui, dar el tot ce a vrut (si-a permis) a luat.
2 aparate Spring de 15.000 BTU ohmy.gif la 12 milioane / bucata . Azi le monteaza.
O sa va tin la curent cu evolutia lor.
Mersi oricum pentru reply-uri. peacefingers.gif
moulon
Teapa de teapa. Gagii nici nu au venit sa instaleze, au dat telefon ca nu au asa ceva pe stoc, ca aduc in doua saptamani... puke.gif

Am luat avansul inapoi si ne-am hotarat pe Henson de 18.000 BTU la 2.000 RON. Cred ca dai un ban dar stai un pic mai in fata.
Ion_de_la_Raion
Am vazut in Metro un AC Alaska monobloc (sper ca am scris bine). Adica din ala fara unitate externa. Intrebarea mea pentru cei care se pricep e cat de eficient e un asemenea aparat. Stiu ca randamentul e mai slab decat la cele care au si unitate externa (split parca se numesc), dar intrebarea e "cat" de slab e. Adica daca am camera 4X3 si bate soarele pe geam, un 12000 BTU de interior (deci fara unitate externa) ajunge sau nu ? Merci.
diesel
nu sunt bune, decat acolo unde practic nu poti monta un split.
Acest aparat are un furtun prin care da aerul cald afara, mai bine zis un burlan ca la hota, deci trebuie sa deschizi geamul si sa scoti tulumba afara, practic nu faci nici un fel rece ca tii geamul deschis, unde mai pui ca tre sa stai si cu o tava in care colectezi condensul, pe care trebuie sa o golesti din cand in cand.
Cu alte cuvinte, nu-ti recomand. Cumpara-ti split ca e foarte bun si nici nu te impiedici de el prin casa.
mombutu
Sal,
Vad ca anul asta preturile sunt mult mai mari la ap de aer conditionat.
Ex AUX 9000 BTU anul trecut se vindea cu ~8 milioane. Anul asta e 9 milioane. Aparatele de marca (gen Samsung etc) au sarit de la 11-12 milioane cel mai ieftin aparat la 15 milioane cel mai ieftin.
Aveti idee ce se intampla?
diesel
pai prea era bataie de joc cu preturile. Erau prea mici. Fiind concurenta mare importatorii au dat preturile jos si la aparate si la montaj, iar montatorii au facut galagie pentru ca erau prea mici preturile pentru montaj(derizorii) si de-asta sunt un pic marite, dar cand va veni sezonul o sa se dea jos iar preturile.
mombutu
preturile nu erau deloc mici dc esti importator direct si vinzi in magazinul tau, pretul apratului importat este ~33% din pretul de pe raft. restul e profit.
diesel
nu sunt importator, sunt montator si stiu ca pretul pentru montaj e foarte mic.
Pretul de import al aparatului nu-l stiu. Poate ca e cum zici tu.
Ion_de_la_Raion
diesel, preturile sint mici la montaj, dar fiecare om, dadea in plus cel putin un milion ciubuc, sa-l monteze bine. si nici asa nu-l montau ca lumea. am vazut destule aparate cu matele pe afara in toate chipurile, iar unitati interne cu conducte la vedere, aparatele stramb puse, fara agent de racire suficient, etc. Deci, oficial pretul de montaj e mic, dar cu cat fac ciubuc cei care le monteaza, sint plini de bani, asa ca au facut gat numai din halosenie.
diesel
da-mi voie sa te contrazic. In Galati nu e asa.
Oamenii stiu ca au motaj gratis si asta vara erau care le dadeau baietilor mei apa de la robinet sa bea. Nu mai zic de un ciubuc. Mai faceau si gura ca le lasa molozul in casa de la gauri...sad.gif
si daca le dadeau 50-100 mii era de mare generozitate beneficiarul...
Ion_de_la_Raion
diesel, eu stau in timisoara si aici fara ciubuc peste tot, nu faci nimic. eu trebuie sa-mi pun AC anul asta neaparat, pentru ca nu se mai poate. ma gandeam sa le dau 1 milion ciubuc daca il monteaza bine. aici, daca nu dai de la 3-4 sute de mii in sus, spun ca ii jignesti. si asta in toate domeniile de servicii. ce e scandalos insa e ca unii iau ciubucul si nici nu depun o atentie in plus, iar rezultatul tot prost iese.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.